Hoe u uw apparaten schoon te houden


Laatst gewijzigd
18 januari 2021

Het is geen geheim dat velen van ons tegenwoordig meer thuis zijn. Van zelf gekookte maaltijden tot extra ladingen wasgoed, onze toestellen kunnen wel wat meer liefde gebruiken dan gewoonlijk.

Maar als u op mij lijkt, dan krimpt u waarschijnlijk ineen bij de gedachte aan het gebruik van chemicaliën op uw apparatuur. Kunnen huishoudelijke producten zoals witte azijn, zuiveringszout en citroen echt helpen om uw toestellen schoon te maken? We bespreken een aantal beproefde manieren om uw toestellen in topconditie te houden.

Hoe zorg je ervoor dat je koelkast blinkend schoon is – van binnen en van buiten!

Maak uw koelkast schoon met zuiveringszout of witte azijn

Alvorens uw koelkast schoon te maken, moet u eerst de volledige inhoud ervan legen. Dit beschermt niet alleen uw voedsel, maar zorgt er ook voor dat u de koelkast een goede schoonmaakbeurt kunt geven zonder dat er iets in de weg zit. Nadat u al uw eten en drinken hebt verwijderd, verwijdert u alle planken of laden die u kunt. Deze afneembare onderdelen kunnen in de gootsteen worden gewassen met zeep en koud water.

Om de binnenkant van de koelkast schoon te maken, kiezen de meeste mensen voor een natuurlijk reinigingsmiddel. Het is belangrijk om nooit agressieve, aromatische reinigingsmiddelen of bleekmiddel in uw koelkast te gebruiken. Dit komt omdat het voedsel de geur van het reinigingsmiddel zal absorberen. Voor het beste resultaat maakt u een oplossing van zuiveringszout of witte azijn.

Hoe maak je een koelkast schoon met zuiveringszout: Meng twee eetlepels zuiveringszout met een kwart liter heet water.
Hoe maak je een koelkast schoon met witte azijn: Meng een deel witte azijn met drie delen heet water.

Nadat u uw oplossing hebt gemaakt, giet u deze in een spuitfles en spuit u het mengsel over de binnenkant van de koelkast. Veeg het af met een microvezeldoek (een spons werkt ook prima! Het idee is om iets zachts te gebruiken om krassen op de planken te voorkomen).

Veeg de koelkast schoon met een microvezeldoek

Zorg ervoor dat de binnenkant van de koelkast volledig droog is voordat u hem opnieuw vult met voedsel en dranken. Dit is ook een goede gelegenheid om bedorven of bedorven voedsel weg te gooien. Alleen vers voedsel en drankjes mogen terug in uw schone koelkast!

Maar hoe zit het met de buitenkant van je koelkast? Als u een koelkast van roestvrij staal hebt, kunt u een mengsel van warm water en zachte afwasmiddel gebruiken. Gebruik een microvezeldoek om het oppervlak schoon te maken en spoel het af met warm water. Zorg ervoor dat het oppervlak goed droog is om vlekken en watervlekken te voorkomen.

Reinig een roestvrijstalen koelkast met een microvezeldoek

Voor het beste resultaat moet u reinigen met de nerf van het roestvast staal mee. Hoewel deze aanwijzingen zijn toegespitst op roestvrijstalen koelkasten, kan deze methode veilig worden toegepast op vrijwel elke koelkast.

Hoe maak je een magnetron schoon (en laat het fris ruiken!)

Gebruik een kom water en citroen om vlekken in de magnetron los te maken

De magnetron is een van de meest gebruikte maar meest over het hoofd geziene apparaten als het gaat om schoonmaken. Het is niet ongewoon dat pastasaus op de wanden van de magnetron spat of dat er boter uit je zak verse popcorn lekt. Het schoonhouden van dit apparaat is vooral belangrijk rond de feestdagen, omdat u dan waarschijnlijk voedsel moet opwarmen dat u uren of dagen van tevoren hebt bereid. Maar hoe kunt u uw magnetron schoonmaken? Het proces is eigenlijk heel simpel.

Pak een magnetronbestendige kom en vul die met water en een paar schijfjes citroen. Als alternatief kunt u een mengsel van water en witte azijn gebruiken. Zet de magnetron enkele minuten op hoog tot het mengsel aan de kook komt. Laat de kom enkele minuten staan en veeg de binnenkant van de magnetron af met een doek of spons. De stoom van beide oplossingen zal helpen om vet of vuil in de magnetron los te maken en maakt het u gemakkelijk om de vlekken weg te vegen. De citroen geeft uw magnetron ook een frisse en schone geur.

Hoe zorg ik ervoor dat uw vaatwasser net zo schoon is als het porselein dat erin zit

Plaats een kom witte azijn op de bodem van de vaatwasser

Ik weet wat je denkt. Ik zeg het je, je moet een apparaat schoonmaken dat gemaakt is om… schoon te maken?! Ja. Ja, dat ben ik wel.

Veel vaatwassers hebben een zelfreinigende functie, wat een geweldige optie is als die beschikbaar is. Zo niet, dan kunt u een bakje met onze favoriete reiniger (witte azijn!) in een vaatwasmachinebestendige kom doen, en dit op de bodem van het apparaat plaatsen. Zet uw vaatwasser op heet water en geniet van een kopje koffie terwijl u wacht tot de cyclus is afgelopen. In tegenstelling tot het schoonmaken van uw magnetron, hoeft u voor het schoonmaken van een vaatwasser niet te schrobben. De azijn helpt om aangekoekt vuil of zeepresten los te maken en de spoelcyclus spoelt het residu door de afvoer. Dit kan om de paar weken worden gedaan om ervoor te zorgen dat uw vaatwasser net zo schoon is als uw vaat!

Hoe aangebakken vlekken in een oven verwijderen

Hoe maak je een oven schoon?

Het is waarschijnlijk al een tijdje geleden dat je aan het schoonmaken van je oven hebt gedacht. Deze taak is nog belangrijker rond de feestdagen, omdat aangebrand roet en vet kunnen overgaan en de smaak en geur van andere gerechten kunnen beïnvloeden. Aangebrande kruimels in de oven kunnen zelfs overmatige rook in huis veroorzaken, waardoor het huis meer naar aangebrand voedsel ruikt dan naar bijvoorbeeld geroosterde kalkoen of appeltaart.

Een van de meest voorkomende misvattingen over het schoonmaken van een oven is dat u gewoon één keer per maand de zelfreinigingsstand kunt gebruiken. U moet deze instelling echter slechts één keer per jaar gebruiken (en alleen als het echt moet). In plaats daarvan kunt u een ovenreiniger gebruiken of een eenvoudig zelfgemaakt mengsel.

Voordat u begint, moet u alle rekken, potten en pannen uit uw oven verwijderen (geen zorgen – die maken we later wel schoon). Als de binnenkant helder is, zet je de oven op 200 graden en zet je er een kom water in. Het water zal uw oven stomen en de hardnekkigste aanslag verwijderen. Nadat de oven weer is afgekoeld, pak je je favoriete schoonmaakmiddel en schrob je de wanden van de oven met een spons.

Gebruik zuiveringszout en azijn om een oven schoon te maken

U kunt ook een pasta maken van een half kopje zuiveringszout en twee tot drie eetlepels water. Hoewel dit een nachtelijk proces is, is het een geweldig alternatief voor chemische reinigingsmiddelen.

Nadat u de zuiveringszout en het water heeft gemengd, verspreidt u deze pasta over de binnenkant van de oven. Vermijd daarbij alle verwarmings- of gaselementen. Zodra de pasta is uitgesmeerd, sluit u de ovendeur en laat u het mengsel een nacht rusten, ongeveer 12 uur.

De volgende ochtend kunt u een vochtige spons of doek gebruiken om de pasta weg te vegen. Als u moeite hebt om het zuiveringszout te verwijderen, spuit dan een beetje azijn op de hardnekkige plekken. Neem uw spons of doek en ga door met schrobben tot de binnenkant van de oven schoon is.

Hoe ovenrekjes reinigen

Hoe vuile ovenrekken schoonmaken

Nadat je de ovendeur voor de nacht hebt gesloten, breng je de rekken in de badkuip (ja, de badkuip). Smeer de rekken in met zuiveringszout en azijn en wacht tot het schuim is neergedaald. Dompel de rekken vervolgens onder in heet water en laat ze een nacht staan. s Morgens kunt u een doek of spons gebruiken om vuil en stof te verwijderen. Droog ze af en zet ze terug in uw schone oven!

Hoe maak je een wasmachine schoon?

Hoe maak je een voorlader schoon?

Als u een wasmachine met voorlader hebt, spuit u de binnenkant van de machine gewoon in met witte azijn en veegt u hem schoon met een microvezeldoek. Giet vervolgens een half kopje zuiveringszout in de trommel en laat uw wasmachine draaien op de langste en heetste stand.

Voor een bovenlader wasmachine, voeg vier kopjes witte azijn toe en start de wasmachine op de langste en heetste stand. Laat de kuip vollopen met water en zet de wasmachine op pauze. Het mengsel van water en azijn moet een uur staan. Als het uur voorbij is, gaat u verder met de wascyclus.

Na de eerste wasbeurt doet u een kopje zuiveringszout in de trommel en laat u de machine op de langste en heetste stand draaien.

Voor beide soorten wasmachines kunt u de deur ook besproeien met azijn en afnemen met dezelfde microvezeldoek.

Als u klaar bent met het schoonmaken van uw wasmachine, laat de deur dan op een kier staan om te voorkomen dat er schimmel of meeldauw ontstaat. In feite is dit een goede tip om in praktijk te brengen na elke lading wasgoed.

Heb je een van de bovenstaande tips al geprobeerd? Of heb je nog andere tips die we misschien gemist hebben! Laat het ons weten in de commentaren.

FAQs

Wat is het verschil tussen zuiveringszout en bakpoeder?
Baking soda is beter voor het schoonmaken vanwege de bruisende reactie die het produceert (denk terug aan de klassieke science fair vulkaan). Het is ook populair in de schoonmaak omdat het de kracht heeft om geuren effectief te neutraliseren. Bakpoeder daarentegen is een rijsmiddel dat bij het bakken wordt gebruikt.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 23 oktober 2020. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts