Houd uw barbecue schoon en klaar dit voorjaar


Laatst gewijzigd
November 12, 2020

Na de ijskoude temperaturen van de winter is uw hele gezin er waarschijnlijk klaar voor om wat tijd buiten door te brengen. Veel mensen associëren grillen en buitenkeukens met de zomer, maar de waarheid is dat je net zo veel plezier kunt hebben door vroeg te beginnen. Er is niets zo bevredigend als de eerste warme lentedag. Het herinnert ons eraan dat de zomer voor de deur staat en de winter nog maanden weg zal zijn. De beste manier om te profiteren van deze mooie warme, zonnige dagen en avonden is om hamburgers te grillen, maïskolven te eten of iets anders dat je een excuus geeft om de grill te gebruiken.

Gezinnen die onlangs naar een buitenwijk zijn verhuisd, krijgen misschien voor het eerst de kans om hun tuin en buitenkeuken te gebruiken. Maar eerst moeten ze misschien de moeilijke beslissing nemen tussen de aankoop van een houtskool- of gasgrill. Zoals Allrecipes.com al zei, het grootste verschil tussen deze twee opties zijn gemak en smaak. Veel barbecuers hebben de verdiensten van beide besproken, maar waar het op neerkomt is dat je met gas snel een hamburger kunt maken, terwijl houtskool een rokeriger smaak geeft aan een biefstuk.

Voor anderen doen de werkelijke verschillen er misschien niet toe. Het kan neerkomen op perceptie. Zoals Reluctant Gourmet uitlegt, heb je meer aan houtskool, maar gas is echt makkelijker. Je hoeft je niet eens zorgen te maken over de wind. Reluctant Gourmet, en vele andere deskundigen die zich in het debat hebben gemengd, zeggen dat er geen juist antwoord is. Beide grills dienen een sterk doel. Sommige gezinnen hebben zelfs beide opties. Een grote gasgrill voor een feestje in de achtertuin en een kleinere houtskoolgrill voor een paar steaks. Het draait uiteindelijk allemaal om smaak – van het voedsel en de bereiding.

Ongeacht het type barbecue dat u en uw gezin kiezen, of als u er al een in de garage hebt staan, een belangrijk onderdeel van het grillen dit voorjaar is het schoonhouden van uw barbecue. Hier volgen een paar tips om uw grill de komende jaren schoon te houden, zodat u die ontsteker kunt blijven aansteken en uw eten die hartige smaak krijgt.

Maak er een lenteroutine van

Als u een nieuwe grill wilt kopen, hoeft u zich nu nog geen zorgen te maken over het schoonmaken, maar volgend jaar wel. Van het schoonmaken van de grill een jaarlijks voorjaarsevenement maken is een goede manier om ervoor te zorgen dat hij lang meegaat. U wilt niet midden juli naar de grill onder het terras of in de garage grijpen als er een paar buren langskomen. Zorg dat hij eind april van elk jaar schoon is en werkt, zodat u op alles voorbereid bent.

Maak het goed schoon van de knuppel

Schoonmaken en onderhouden na de winter is iets anders dan schoonmaken halverwege het seizoen. U zult waarschijnlijk zowel de buitenkant als de binnenkant moeten schoonmaken. Volgens Weber, de fabrikant van barbecues, is de beste manier om de buitenkant van uw barbecue schoon te krijgen gewoon warm water en zeep. Ook glasreinigers en een papieren handdoekje kunnen nodig zijn.

Voor zowel houtskool- als gasgrills moet u de koolaanslag van het deksel aan de binnenkant afschrobben. Deze zien eruit als afbladderende zwarte verf en kunnen er met een staalborstel worden afgehaald. Hierna zal warm water en zeep de binnenkant van het deksel doen glanzen. De rest van het schoonmaken verschilt voor elk type grill. Een houtskoolgrill moet worden ontdaan van alle as en worden schoongemaakt met water en zeep. Vergeet niet de bakjes schoon te maken die zijn gebouwd om vet of as op te vangen. Op gasgrills moet u de gebieden waar de vlammen uit komen zorgvuldig schoonmaken. Lees eerst het advies van uw fabrikant hierover en zorg ervoor dat het gas uit is.

Voor veel grills is de beste manier om de rekken, die vaak bedekt kunnen zijn met een laagje smerig vet, schoon te maken, de rekken in uw oven thuis te leggen en deze op de schoonmaakfunctie te zetten, adviseerde HowStuffWorks. Wanneer u uw oven reinigt, zal hij automatisch vergrendelen en opwarmen tot ongeveer 900 graden, waarbij alle voedselresten worden vernietigd.

Zorg voor een brandschone grill

Gedurende het jaar is schoonmaken ook belangrijk. Zodat je weet dat het schoon zal zijn elke keer als je het wilt gebruiken. Het tijdschrift Real Simple raadde mensen aan om na hun grillsessie slechts 15 minuten te besteden aan het schoonhouden van de grill.

Na het eten, trek je werkhandschoenen aan en ga je naar de warme grill. Trek de rekken eraf en was ze in een sopje. Leg folie over de verwarmingselementen van een gasgrill en schrob het deksel en de zijkanten. Als alles nog warm is, komt het er makkelijker af. Vergeet niet de vetvangers en asbakken te legen. Nu bent u klaar voor de volgende warme, zonnige dag waarop uw familie wil barbecueën.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 25 maart 2014. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts