Houtskool vs. gas – welk type barbecue is het beste?


Laatst gewijzigd
22 november 2019

Er gaat niets boven het eeuwenoude debat tussen gas- en houtskoolgrillen. Hoewel beide voordelen hebben, raken mensen die nieuw zijn met barbecueën vaak in verwarring door de beschikbare opties. Designer Appliances heeft vrijstaande en ingebouwde grills om aan de behoeften van alle chef-koks te voldoen, maar het is aan de consument om een aankoop te doen die het best aan zijn behoeften voldoet. Toch is het de moeite waard de voor- en nadelen van beide te bestuderen alvorens een beslissing te nemen.

Gasgrills
Grills die op gas werken kunnen eenvoudig worden gebruikt door aan een knop te draaien, aldus All Recipes. U hoeft niet te knoeien met grote hopen houtskool om een vlam aan te krijgen en een maaltijd te bereiden. Ook is er minder schoonmaakwerk bij het gebruik van een gasgrill. Ze werken op propaan, en gebruikers kunnen gemakkelijk een tank kopen om hen op weg te helpen naar een gebarbecued gerecht. Gemiddeld kunnen tanks zo’n 20 uur draaien, volgens Barbecue University. De grootste kritiek op gasgrills is echter dat ze niet zoveel smaak aan het eten geven als houtskool dat doet.

Lynx Sedona-modellen kunnen 69.000 BTU produceren, waardoor koken een koud kunstje wordt voor mensen die zich niet druk maken over de smaak die houtskool al dan niet aan hun maaltijden geeft. Ze zijn ook gemaakt van roestvrij staal voor langdurig gebruik en duurzaamheid.

Houtskoolgrills
Grills die werken op houtskool worden soms beschouwd als de enige manier om te gaan door mensen die al jaren barbecueën. Sommige mensen beweren dat houtskool een aparte smaak geeft aan voedsel, die niet kan worden gereproduceerd door gasgrills. Houtskoolgrills vereisen echter meer aandacht tijdens het kookproces – de vlammen kunnen onvoorspelbaar zijn. Het vuur moet ook in de loop van de tijd worden opgebouwd en onderhouden. Dit maakt een einde aan het gemak dat gasgrills bieden, die voornamelijk met een druk op de knop werken.

Als u deze weg wilt inslaan, zijn er Weber modellen beschikbaar die u alles kunnen bieden wat u nodig hebt om een heerlijke maaltijd te barbecueën. De meeste Weber barbecues zijn ook zo ontworpen dat ze bestand zijn tegen roest, wat betekent dat er, afgezien van het schoonmaken na gebruik, weinig onderhoud hoeft te worden gepleegd.

Welke optie u ook kiest, u zult zeker tevreden zijn met de modellen die Designer Appliances aanbiedt.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 14 augustus 2013. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts