Hoeveel kost een goede Vaatwasser kosten?


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Vraagt u zich af wat de verschillen zijn tussen basis- en topklasse vaatwassers? Wilt u niet te veel geld uitgeven of moderne functies missen? We hebben je gedekt! We hebben precies berekend wat een goede vaatwasser kost, te beginnen met de budgetvriendelijke opties en oplopend tot de topmodellen.

Bekijk ondertussen onze gerangschikte lijst van beste vaatwassers om een voorsprong te nemen op het leren van enkele van de populairste modellen.

Prijsklassen vaatwassers

Vaatwassers onder $500

Vaatwassers onder $500

Wat u kunt verwachten

 • Luider dan gemiddeld
 • Fatsoenlijke wasprestaties
 • Plastic kuip
 • Beperkte flexibiliteit in de rekken
 • Lagere bouwkwaliteit (kan goedkoop aanvoelen)

Als u op zoek bent naar een vaatwasser die de klus klaart – dat wil zeggen uw vaat schoonmaakt en u het gedoe van handmatig afwassen bespaart – dan is dit de prijsklasse voor u.

In deze prijsklasse is het moeilijk om op basis van schoonmaakprestaties en energie-efficiëntie veel onderscheid te maken in kwaliteit tussen de verschillende modellen.

De meeste merken en modellen in dit gamma zijn betrouwbaar genoeg en beschikken over de nodige voorzieningen om uw vaat schoon te krijgen.

Wat u mist zijn meer innovatieve functies zoals WiFi-connectiviteit en hightech reiniging, totale capaciteit en flexibiliteit in termen van rekken en verstelbare opstellingen, en volume.

Vaatwassers in deze categorie hebben de neiging tussen 51db en 55dbte zijn. Zeker niet stil, maar ze zullen je zeker niet doof maken terwijl je in de keuken aan het eten bent.

Vaatwassers tussen $600-$999

Vaatwassers $600 tot $999

Wat u kunt verwachten

 • Stille werking
 • Geweldige was & droog prestaties
 • Verhoogde betrouwbaarheid en bouwkwaliteit
 • Verstelbare rekken en 3e rekken
 • Roestvrij stalen kuipen

Binnen deze prijsklasse vindt u uitstekende prestaties op zowat elk gebied.

Vaatwassers in deze serie bieden stille werking (tussen 42dB en 48dB) en een aantal leuke en nuttige functies, waaronder sproeiarmen onder druk en aangepaste sproeiers voor geavanceerde reinigingsmogelijkheden.

Deze vaatwassers gaan meestal langer mee voordat ze stuk gaan en behoeven minder reparaties.

Veel modellen hebben ook verstelbare rekken, evenals 3e rekken voor extra opslagruimte. Dergelijke functies maken het afwassen sneller en eenvoudiger, zodat u uw afwasinstallatie kunt afstemmen op uw persoonlijke behoeften.

In deze prijsklasse zijn er tal van opties, en uw keuze zal uiteindelijk afhangen van welk merk de unieke mix van waarde en functies biedt die u wenst.

 • Wist u dat Bosch de stilste vaatwassers maakt? Maar gezien de 120 verschillende producten die zij maken, is het niet gemakkelijk er een te kiezen die aan uw behoeften voldoet. Lees onze Bosch vaatwasser review om gemakkelijk de verschillen tussen de modellen te begrijpen.

Onze exclusieve Bosch vaatwassers test

Vaatwassers van $1000 & meer

Vaatwassers van meer dan 1000 dollar

Wat u kunt verwachten

 • Fluisterstil
 • Extra wascycli – zoals cycli speciaal voor fijn porselein en kristal
 • Verbeterde droogresultaten
 • WiFi-connectiviteit
 • Paneelklare deuren die bij uw kast passen
 • Meer flexibiliteit in de stellingen

Nu gaan we naar het topsegment van vaatwassers. Als budget geen probleem is, zouden machines in deze reeks u kunnen aanspreken. Dat gezegd zijnde, het meeste van wat in deze reeks beschikbaar komt, is meer stijl dan inhoud.

De functies omvatten de mogelijkheid om op de deur van uw vaatwasser te kloppen om hem te openen, of hem te bedienen via mobiele assistenten zoals Alexa of uw persoonlijke slimme apparaat.

Er zijn ook enkele reële voordelen die in deze prijsklasse een rol spelen. Machines worden bijvoorbeeld ongelooflijk stil (we hebben het over bibliotheekstil) en bieden ongeëvenaarde schoonmaakkwaliteit en betrouwbaarheid.

U zult ook merken dat, zoals de meeste dingen, dure vaatwassers er duur uitzien. Hun afwerkingen zijn onberispelijk en hun ontwerpen zijn vaak vooruitstrevend en visueel verbluffend.

Als u het budget ervoor hebt, zult u merken dat het bezit en gebruik van een vaatwasser in deze prijsklasse een plezier is.

 • Wist u dat Miele-vaatwassers wereldberoemd zijn om hun wasprestaties en lange levensduur? Lees meer in onze recensie.

Tips voor het kiezen van uw prijsklasse

 1. Koop op basis van uw persoonlijke behoeften, niet wat voor anderen heeft gewerkt. Een vrijgezel die nauwelijks afwas gebruikt zal andere behoeften hebben dan een gezin van 7 dat een lading per dag draait.
 2. Laat u niet verleiden tot kopen door een enorme keuze aan wascycli. Het gemiddelde individu of gezin gebruikt slechts een klein aantal soorten fietsen. Concentreer je op de cycli die je daadwerkelijk zult gebruiken, en maak van daaruit je keuze.
 3. Laat u niet misleiden tot het kopen van een bedrijf dat beter is in het verkopen van hun vaatwassers dan in het maken ervan. Veel merken zijn er goed in om een functie exclusief voor hen te laten klinken, terwijl deze in feite standaard is in zelfs de meest eenvoudige afwasmachines. Wees discreet bij het winkelen en houd je verstand erbij. Als het lijkt alsof u meer betaalt voor functies die u niet nodig hebt, of functies die beschikbaar zijn in een goedkoper pakket, dan is uw instinct waarschijnlijk juist.

In ons eerdere artikel gaan we uitgebreid in op de keuze van een vaatwasser door u acht nuttige tips te geven.

Eindoordeel

Naarmate de vaatwastechnologie zich heeft ontwikkeld, is het minder duur geworden om high-end functies te verkrijgen. Nu u de verschillen kent tussen de instapmodel en de premium afwasautomaten, hopen wij dat u een idee hebt hoeveel u moet uitgeven om de functies en het kwaliteitsniveau te krijgen dat u nodig hebt.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 7 oktober 2019. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts