Installeer Pro-Style Appliances in Your Home Kitchen


Laatst gewijzigd
13 juni 2019

Een keuken in pro-stijl kan een geweldige aanwinst zijn voor het huis van iedereen die graag kookt en gasten ontvangt. Of u nu een ervaren chef-kok bent die in zijn vrije tijd graag vrienden en familie entertaint, of een ambitieuze fijnproever die wil leren hoe hij een dessert perfect kan flamberen, een keuken in professionele stijl biedt u alles wat u nodig hebt om superieure maaltijden te bereiden.
Of u nu uw hele keuken wilt verbouwen of alleen een paar nieuwe apparaten wilt toevoegen, hier zijn een paar tips om u te helpen uw woonkeuken om te vormen tot een hybride professionele thuisruimte.

Omarm de naam “prosumer”
Prosumer is een term die “professioneel” combineert met “consument”. Het is voortgekomen uit de populariteit van kooktelevisieprogramma’s, waarbij consumenten avontuurlijker zijn gaan koken en de apparatuur daarbij willen laten aansluiten. Met consumentenapparatuur kan van alles worden bedoeld, van professioneel gereedschap tot consumentenapparatuur in het hogere segment. Dit kunnen speciale fornuizen zijn, fornuizen met twee brandstoffen, koelkasten met een grotere capaciteit of ovens voor wandmontage.
Fabrikanten van apparatuur begonnen zich ook aan te passen aan de trend, legde HGTV uit, door professionele apparatuur te maken die in een traditionele keuken zou passen en bij het decor zou passen. De prosumer-trend heeft zich zelfs zover doorgezet dat bijna elke nieuwe keuken een of ander aspect van het concept overneemt.
“Een meerderheid van de huizen neemt tegenwoordig ten minste enkele van deze prosumer-kenmerken over in hun keukenontwerp,” vertelde Steve Kleber, voormalig voorzitter van het Center for Kitchen & Bath Education and Research, aan HGTV. “De meeste moderne keukentrends vinden hun oorsprong in de professionele restaurantkeuken. Wanneer roestvrij staal nu verschijnt op toestellen tot en met instapmodellen, toont dat aan hoe wijdverbreid deze trend is geworden”.

Splits uw fornuis op
Jarenlang hebben mensen fornuizen gebruikt voor een alles-in-één kookervaring – fornuis, oven en braadpan. Maar veel pro-style keukens hebben meer verschillende kookopties. Het tijdschrift Better Homes and Gardens raadde mensen aan om naast hun kookplaat twee wandovens en een magnetron te installeren.
Dit maakt het niet alleen gemakkelijker voor huiseigenaren tijdens de feestdagen met grote mensenmassa’s, maar het helpt ook bij het dagelijkse koken. Het tijdschrift wees op de regelingen toegevoegde veelzijdigheid die mensen betere resultaten geeft wanneer ze koken – net als professionele koks. Krachtige magnetrons, convectieovens, warmhoudladen en braadovens zijn allemaal populair in deze opstelling, net als conventionele ovens.
Afzonderlijke kookplaten kunnen huiseigenaren ook meer opties geven. Sommige mensen gebruiken elektrische kookplaten, die vlak met het aanrechtblad liggen voor meer bereidingsruimte wanneer ze niet worden gebruikt. Met gasfornuizen kunnen huiseigenaren heter koken, koken en sauteren.

Zorg voor de juiste ventilatie
Nadat de temperatuur van professionele fornuizen en fornuizen is gestegen, neemt ook de behoefte aan ventilatie toe. Wij adviseren huiseigenaren altijd om eerst na te denken over verschillende ventilatiemogelijkheden.
Updraft-systemen zijn er in verschillende uitvoeringen, waaronder een traditionele afzuigkap en slankere stijlen. Ze gebruiken ventilatoren om damp in het systeem boven de fornuizen te zuigen, waarna het systeem de dampen, rook en lucht in kanalen naar buiten blaast.
Downdraft-systemen worden gewoonlijk in een kookplaat ingebouwd en zuigen de damp direct naar beneden en naar buiten door ventilatie in het kookoppervlak. Afzuigkappen zijn gewoonlijk vrij kort en komen niet hoog boven het fornuis uit – niet optimaal voor hoge potten.
Ongeacht het richtingsgebonden ontwerp zijn vermogen en geluid de belangrijkste factoren waarmee bij een ventilatiesysteem rekening moet worden gehouden. Hoe krachtiger een systeem, hoe meer lucht het aankan en hoe schoner het uw lucht houdt. Uw huis is echter geen professionele keuken, dus bepaalde afzuigkappen zullen veel te luid zijn. Wij zijn altijd beschikbaar om u te helpen het juiste vermogen, formaat en type voor uw thuisgebruik te vinden.

Denk aan de grootte
Bij het renoveren of herinrichten van uw keuken om professionele apparatuur toe te voegen, is de grootte ook een belangrijke overweging. De meeste woningen waren oorspronkelijk ontworpen voor traditionele huishoudelijke apparaten, die kleiner waren.
“Een van de allereerste zaken die je moet overwegen bij het plannen van een keuken in professionele stijl is de grootte,” vertelde Bob Somrak, bestuurslid van de National Kitchen & Bath Association, aan DIY Network. “Als een consument al deze pro-stijl apparaten wil installeren, heeft hij 1,5 m koelruimte nodig, 1,5 m vriesruimte en 1,5 m voor het fornuis in commerciële stijl. Dat is een halve meter ruimte alleen al voor deze apparaten, en ze hebben nog ruimte nodig voor de kasten en werkbladen.” Het gewicht is ook een bepalende factor voor sommige woningen. Voor grotere fornuizen en koelkasten kan extra structurele ondersteuning of isolatiebescherming nodig zijn. Het is altijd een goed idee om “het pad te bewandelen” en ervoor te zorgen dat uw ingangen en gangen geschikt zijn voor de afmetingen van de toestellen. We hebben heel wat leveringen gedaan waarbij de voordeur te smal was voor het toestel om erdoor te passen.
Hoewel er veel komt kijken bij het toevoegen van pro-style apparatuur aan uw huis, zult u blij zijn als u eindelijk uw fornuis kunt aanzwengelen en dat perfecte gerecht kunt bereiden. Keukens in Pro-stijl bieden huiseigenaren extra functies om heerlijke maaltijden te bereiden, en bovendien een scherpe en stijlvolle kookruimte.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 7 mei 2014. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts