Houd uw roestvrij stalen apparatuur op zoek slanke en vlekken gratis


Laatst gewijzigd
September 19, 2018

Roestvrij staal is een geweldig kenmerk van tientallen huishoudelijke apparaten. Alles, van de koelkast tot de broodrooster, ziet er goed uit in roestvrij staal. Het heeft een scherpe, schone uitstraling die werkt in een verscheidenheid van huis ontwerpen en bijna elke kleur. In tegenstelling tot hout kunt u een roestvrijstalen vaatwasser kopen jaren nadat u een roestvrijstalen fornuis hebt gekocht en ze zullen in dezelfde tint bij elkaar passen, waardoor uw keuken een beknopte en stijlvolle uitstraling krijgt.

Zoals staalfabrikant Brown McFarlane op zijn blog uitlegt, is het de anticorrosieve eigenschap van staal die het de afgelopen eeuw zo populair heeft gemaakt in allerlei toepassingen, van keukenontwerp tot operatiekamers. Hoewel er verschillende soorten roestvrij staal zijn, die allemaal dezelfde kwaliteiten hebben, zijn het niet de anticorrosieve eigenschappen of het hoge koolstofgehalte waardoor huiseigenaren massaal voor deze toestellen kiezen – het is hun strakke, slanke look.

Natuurlijk weet iedere huiseigenaar dat roestvrij staal er niet altijd even mooi uitziet. Na gebruik vlekt het misschien niet, maar het kan zeker vlekken. Deze vette vlekken, achtergelaten door vingertoppen en handpalmen, kunnen frustrerend zijn voor iedereen die probeert de keuken mooi te houden. Gelukkig zijn er diverse tips, trucs en producten waarmee huiseigenaren deze vlekken kunnen aanpakken en hun mooie zilveren apparaten er roestvrij uit kunnen laten zien.

Azijn
Volgens HowStuffWorks kan gewone huishoudazijn u helpen uw roestvrijstalen oppervlakken schoon te krijgen. Misschien wilt u eerst een geurkaars aansteken, want er zal een sterke geur zijn wanneer u azijn als schoonmaakmiddel gebruikt. Maar het is die zure geur die het werk doet waar je naar zoekt. Het zuur snijdt door de olie die achterblijft van de vingertoppen.

Het enige wat u hoeft te doen is een beetje onverdunde azijn in een spuitfles te doen, op het oppervlak aan te brengen en af te nemen met een droge doek.

Meel
Als u in uw bakkast op zoek bent naar azijn, maar met lege handen staat, vrees dan niet. Gewoon meel kan het ook doen. Zoals de alternatieve en milieubewuste website Mother Nature Network uitlegt, kan droog meel helpen om vlekken weg te poetsen. Wrijf de bloem er gewoon op met een droge doek, spoel het daarna af en droog het apparaat. Hoewel het apparaat er schoon en glanzend uitziet, moet u oppassen voor de viezigheid die het gebruik van meel kan veroorzaken op de omringende oppervlakken.

Babyolie
In tegenstelling tot azijn, dat door de olie heen snijdt, werkt babyolie volgens het tijdschrift Woman’s Day op dezelfde manier als andere producten om een glans te creëren. Dit kosteneffectieve alternatief voor schoonmaakmiddelen is gemakkelijk te gebruiken. Breng aan met een vochtige doek en veeg met de nerf mee voor een strakke en zuivere look.

Ruitenreiniger
Roestvrij staal heeft niet per se voedingsmiddelen of persoonlijke producten nodig om schoon te worden, u kunt gewone oude schoonmaakmiddelen gebruiken, zoals Windex, adviseerde de website van Martha Stewart. Gebruik het net als op een raam of glas. Gewoon opspuiten en afvegen met keukenpapier tot er geen strepen meer zijn. Als u al eerder poetsmiddelen op dit toestel hebt gebruikt, kan het een paar keer afvegen duren omdat de filmige bovenlaag eraf gaat.

Isopropylalcohol
Velen kennen het beter als wrijfalcohol, maar je hebt maar een klein beetje nodig om door het vet en de vette vlekken op je koelkast of vaatwasser te snijden. Aanbrengen op een schone doek en uitwrijven. Het is niet alleen goedkoop, maar het zou ook streeploos en zeer gemakkelijk moeten zijn.

Roestvrij staal reinigers
Naast al deze huismiddeltjes zijn er ook reinigers en poetsmiddelen die speciaal zijn ontworpen om roestvrij stalen toestellen te reinigen, op te poetsen of te beschermen. Ze zijn misschien iets duurder dan deze huishoudelijke alternatieven, maar ze zijn speciaal voor dit doel gemaakt.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 8 april 2014. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts