Keuken Veiligheid voor huisdieren


Laatst gewijzigd
April 11, 2020

Gewone huishoudelijke voorwerpen, producten en gebeurtenissen kunnen gevaarlijk of zelfs dodelijk zijn voor huisdieren. Het nemen van voorzorgsmaatregelen met betrekking tot de veiligheid in de keuken en in huis is van essentieel belang voor een goede verzorging van het huisdier. De meeste diersoorten hebben de neiging nieuwsgierig te zijn, wat leidt tot verborgen gevaren. Voorkomen van ongevallen en vergiftigingen door het toepassen van veiligheidsstrategieën met betrekking tot voedsel, keukenactiviteiten, afval, de reinheid van voedsel- en waterbakken, chemicaliën en medicijnen, elektrische voorwerpen en eerste hulp. Huisdieren nuttige commando’s aanleren, zoals “ga naar je plaats” tijdens het schoonmaken, koken of activiteiten die kunnen leiden tot afleiding of verwondingen, is een nuttig instrument om ongelukken te voorkomen.

Keuken en huisveiligheid

Algemene preventieve maatregelen om huisdieren veilig te houden in de keuken en rond het huis, zijn onder meer het installeren van kindveilige vergrendelingen op kasten en ervoor zorgen dat voorwerpen zoals batterijen, cellofaan, touw, glow-in-the-dark sieraden en verlengsnoeren binnen worden gehouden. Plaats schermen voor open haarden om brand en verbranding te voorkomen, en blokkeer vloeropeningen om te voorkomen dat hun poten of staarten verstrikt raken. Zorg ervoor dat huisdieren geen gemakkelijke toegang hebben tot kelders, garages of schuurtjes, waar ze gevaar kunnen lopen door vallende voorwerpen of giftige chemicaliën. Als u in de keuken kookt, gebruik dan zo mogelijk achterbranders en laat geen voedsel, messen, kook- of eetgerei onbeheerd achter op het aanrecht. Zorg ervoor dat keukensponzen regelmatig worden vervangen en buiten bereik worden gehouden, omdat ze schadelijke schoonmaakmiddelen, ziektekiemen en bacteriën bevatten. Houd huisdieren uit de keuken en plaats ze buiten of in een andere ruimte terwijl u de oven schoonmaakt. Reinigingsdampen, vooral bij zelfreinigende ovens, zijn bijzonder schadelijk voor huisdieren.

Vuilnis

Nieuwsgierige neuzen vinden stinkend afval over het algemeen aantrekkelijk, zorg er daarom voor dat afval buiten bereik wordt bewaard en in een vuilnisbak met een deksel. Bepaalde soorten afval, zoals medicijnen en voedingsmiddelen op basis van cafeïne, zijn bijzonder gevaarlijk voor huisdieren. De cafeïne in koffiedik en thee tast hun hart en zenuwstelsel aan, wat leidt tot braken, hartkloppingen en mogelijk de dood. Wikkel etensresten in plastic en gooi ze onmiddellijk weg door ze in dichtgebonden, plastic zakken te doen. Doe de zakken in vuilnisbakken en doe er meteen het deksel op. Grote dieren, zoals honden van aanzienlijke afmetingen, vormen een groter probleem wat de veiligheid van vuilnis betreft. Daarom is het verstandig om vuilnis op te bergen in afgesloten, kindveilige kasten, zodat ze de kasten niet openduwen of vuilnisdeksels omdraaien met hun neus.

Voedsel

Zorg ervoor dat huisdieren gezond voedsel krijgen dat alleen voor hen bestemd is en vermijd het voeren van “mensenvoer” en tafelresten. Houd levensmiddelen uit de keuken buiten bereik van huisdieren en breng gezinsleden op de hoogte van voorwerpen die een bijzonder gevaar voor hen vormen. Huisdieren mogen geen vet voedsel krijgen, zoals spek of biefstuk, omdat dit hun maagdarmkanaal kan verstoren, spijsverteringsstoornissen en ontstekingen van de alvleesklier kan veroorzaken en kan leiden tot buikpijn, diarree, braken of de dood. Hoewel honden omnivoren zijn, wat betekent dat ze vlees en plantaardig materiaal eten, moet worden vermeden ze vlees met botten te geven, aangezien die gemakkelijk kunnen splinteren en hun mond, keel, maag of darmkanaal kunnen doorboren, waardoor een operatie nodig is. Brooddeeg is schadelijk voor huisdieren omdat het in hun maag uitzet; geef ze daarom geen producten op basis van brood. De meeste huisdieren zijn lactose-intolerant, dus geef ze geen melk, want dat kan braken en diarree veroorzaken. Geef huisdieren nooit chocolade te eten, want dat bevat de stof theobromine, die giftig is en diarree, braken, onregelmatige hartslag, toevallen, trillen en de dood veroorzaakt. Druiven en rozijnen bevatten een onbekende giftige stof die zeer gevaarlijk is voor honden, en kan leiden tot nierfalen en de dood. Andere voedingsmiddelen die giftig zijn voor huisdieren zijn avocado’s, snoepgoed, cafeïne, uien, paddestoelen en noten, met name Macadamia’s.

Voedsel- en waterzuiverheid

Plastic voer- en waterschalen kunnen een broedplaats zijn voor schadelijke bacteriën en ziektekiemen. Gebruik in plaats daarvan kommen van keramiek, porselein of roestvrij staal. Kies kommen en schalen die geen verf aan de binnenkant hebben en als de verf begint af te bladderen, gooi ze dan onmiddellijk weg. Wanneer u blikvoer gebruikt, moet u de dop weer sluiten en het blikvoer na gebruik in de koelkast zetten. Gooi ze weg als ze niet binnen 5 tot 6 dagen zijn gebruikt. Om ervoor te zorgen dat huisdieren niet uit toiletten drinken, moet er een constante voorraad vers water in de kommen aanwezig zijn.

Chemische stoffen en giftige planten

Huisdieren zijn nieuwsgierig, vooral naar voorwerpen met een onbekende geur. Daarom zullen gevaarlijke schoonmaakmiddelen, chemicaliën en medicijnen waarschijnlijk hun nieuwsgierige aard prikkelen. Zorg ervoor dat zaken die bijzonder giftig zijn voor huisdieren, zoals schoonmaakmiddelen, bleekmiddel, antivries, dennenolie, vloeibare potpourri en polyurethaanlijm achter gesloten kasten worden bewaard. Lees alle productetiketten om er zeker van te zijn dat er geen verborgen gevaren zitten in producten die in de open lucht liggen. Het meest voorkomende gif dat honden binnenkrijgen is rattengif, dat inwendige bloedingen en de dood kan veroorzaken. Bewaar huishoudelijke medicijnen in kindveilige verpakkingen en opgesloten in badkamerkasten waar huisdieren er niet bij kunnen. Hoewel sommige geneesmiddelen voor mensen ook aan huisdieren worden voorgeschreven, zijn de meeste dodelijk, zelfs in kleine hoeveelheden. Sommige kamerplanten zijn giftig voor huisdieren, waaronder castorbonen, narcissen, dieffenbachia’s, olifantsoor, hyacinten, narcissen, oleanders, rozenknoperwten en lelieplanten. Lelieplanten zijn bijzonder giftig voor katten, omdat een klein knabbeltje aan het bloemblad, de stengel of het blad kan leiden tot onomkeerbaar nierfalen, ondanks medische behandeling.

Elektriciteit

Huisdieren die graag kauwen, zoals honden, lopen een groter risico op gevaar door blootliggende bedrading, verlichting, stopcontacten en verlengsnoeren. Huisdieren vinden bungelende elektrische snoeren en draden er meestal uitzien als speelgoed, dus zorg ervoor dat ze beveiligd en buiten bereik zijn. Andere elektrische veiligheidsmaatregelen voor huisdieren zijn: het opbergen van kinderspeelgoed en spelletjes; het afplakken of afdekken van snoeren en stopcontacten met metaalomvlochten hulzen en kindveilige afdekplaatjes; en het uit het stopcontact halen van lampen en apparaten als u het huis verlaat. Maak elektrische snoeren onwenselijk om op te kauwen door ze in te smeren met bitterappelspray of haarlak.

Eerste Hulp

Stel een EHBO-doos samen voor huisdieren, die moet bestaan uit een algemene EHBO-doos voor dieren; waterstofperoxide, Rescue Remedy of Animal Emergency Trauma Solution, dierenvoeding en flessenwater; een riem en muilkorf; een lijst van huisdieren op het terrein, en hun favoriete schuilplaatsen; en namen en telefoonnummers van contactpersonen in noodgevallen. Het noodpakket moet worden bewaard in een stevige rugzak, plunjezak of grote plastic container met handvatten. Als huisdieren een aanzienlijke hoeveelheid chocolade binnenkrijgen, kan een theelepel waterstofperoxide oraal worden toegediend tot ze braken. Als alternatief kan Rescue Remedy of Animal Emergency Trauma Solution in het water worden gegoten volgens de instructies van het product om het systeem door te spoelen. Als dieren tekenen vertonen van herhaalde diarree, braken, trillen, overmatig hijgen of toevallen, zoek dan onmiddellijk dringende medische hulp bij de dierenarts.

Voor meer informatie over de veiligheid van huisdieren in de keuken en in huis, kunt u de volgende links raadplegen.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 12 maart 2013. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts