Koopgids: Barbecues


Laatst gewijzigd
November 12, 2020

Als u overweegt een grill aan te schaffen voor uw terras, veranda of buitenkeuken, is er onvermijdelijk één vraag die bij u opkomt: Kies ik voor aardgas of propaan? Dit is natuurlijk de grootste kloof die het grillen al jaren verdeelt – maar het is niet de enige overweging die u zult willen maken. Voordat u een gasgrill koopt, moet u al uw opties afwegen. Begin met in welk kamp u valt: aardgas of propaan?

Welk brandstoftype is geschikt voor u?

Voordat u beslist of u voor aardgas of propaan kiest, moet u weten wat de verschillen zijn tussen de twee brandstoffen.

Aardgasgrills vereisen toegang tot gasleidingen, die buiten het huis moeilijker te vinden kunnen zijn en waarvoor installatie nodig kan zijn. Gelukkig worden de meeste aardgasgrills geleverd met relatief lange, flexibele slangen.

Propaan – of vloeibaar propaan – wordt meestal opgeslagen in kleine tanks die naast of onder de grill zitten. U kunt deze tanks bij de meeste bouwmarkten kopen of hervullen, en een korte slang en een gasregelaar zijn alles wat u nodig hebt om te beginnen grillen.

Veel mensen vinden propaan handiger, eenvoudigweg omdat het condenseert tot een vloeistof wanneer het wordt samengeperst en dus kan worden meegenomen in de kleine, draagbare tanks. Aardgas kan handig zijn als er al een leiding in uw huis is voor uw oven of fornuis, maar de mobiliteit van uw grill zal veel beperkter zijn.

Met propaan kunnen grills ook een hoger BTU bereiken. Dit is de meting van de hoeveelheid warmte die nodig is om de temperatuur in een pond water met één graad Fahrenheit te doen stijgen. Een kubieke meter propaan bevat ongeveer 2.500 BTU, vergeleken met een kubieke meter aardgas, die slechts ongeveer 1.000 BTU bevat. Afhankelijk van de grootte van de grill die u zoekt, kan deze ergens tussen de 20.000 en 50.000 BTU bereiken – dus op deze manier kan een grotere grill sneller door het gas heen zijn dan een kleinere grill, maar propaan zal over het algemeen langer meegaan.

Natuurlijk kunnen propaan grills zonder gas komen te zitten. Dit is geen probleem met aardgas, dat, omdat het uit een pijpleiding komt, zelfs tijdens lange grillsessies constant blijft en nooit hoeft te worden vervangen.

Milieuvriendelijke grutters zullen blij zijn te weten dat beide soorten gas echter een stuk groener zijn dan grillen op houtskool. En u kunt zelfs oude propaantanks recycleren.

Als het gaat om het eigenlijke eten dat u op de grill bereidt, is zowel gas als propaan geschikt, hoewel sommige mensen de voorkeur geven aan propaan voor rood vlees. Voor het grillen van groenten, vis en gevogelte zijn niet veel BTU’s nodig – voor sommige gerechten, zoals vis, wilt u de warmte juist laag houden – maar als het op een biefstuk aankomt, geven de meeste grillers er de voorkeur aan om het voedsel volledig gaar van buiten en rauw van binnen te serveren. Dit is waar hogere BTU’s van pas kunnen komen en sommige mensen geven de voorkeur aan propaan.

Vergeet de speciale kenmerken niet

De keuze tussen propaan en aardgas is niet de enige die u moet maken als u op zoek bent naar een nieuwe barbecue.

Veel mensen denken bijvoorbeeld dat ze, alleen omdat ze in een gasgrill investeren, niet de unieke smaak en het unieke karakter van houtskoolgrills kunnen krijgen. Maar als u wilt genieten van een gerookte barbecue, zorg er dan voor dat uw aardgas- of propaanbarbecue is uitgerust met een smoker box. Met een smoker box kunt u uw gegrilde gerechten vullen met het aroma en de smaak van hickory, appel, kersen of mesquite houtsnippers.

Andere voorzieningen en accessoires, zoals een warmhoudrooster, grillverlichting, zijbranders en uitrusting zoals vleesthermometers, reinigingsborstels, tangen, spatels en kookmanden zijn ook nuttig.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht werd oorspronkelijk gepubliceerd op 24 oktober 2013. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts