Koopgids: Ijsmachine


Laatst gewijzigd
November 12, 2020

Er is werkelijk niets dat je dag zo goed kan maken als een koud en verfrissend drankje. Dit geldt vooral als je een zware tijd op het werk hebt gehad en even tijd voor jezelf moet nemen – of als je net een feestje wilt beginnen. Het is duidelijk dat ijs het element is dat nodig is om van een drankje het perfecte soort comfort te maken, ongeacht wat de verfrissing van uw keuze is – water, sap, frisdrank, bier, wijn, whisky, gin enzovoort.

Voor het maken van ijs heb je niet meer nodig dan water, een ijsbakje en het vriesvak van je koelkast. Maar als u ijs wilt maken voor een feest waar heel veel mensen op af komen, zult u niet aan al hun behoeften kunnen voldoen met alleen dat. Dit geldt des te meer als u het soort persoon bent dat regelmatig dit soort feestjes organiseert. In dat geval hebt u uiteraard een meer betrouwbare en parate bron van ijs nodig. En als u commercieel gezien op een bepaald moment veel ijs nodig hebt – bijvoorbeeld in een café of restaurant – is dit nog belangrijker.

Gelukkig kunnen ijsmakers in dit soort gevallen te hulp schieten. Deze apparaten voor zwaar gebruik zijn ontworpen om grote hoeveelheden ijsblokjes te produceren in een snel en efficiënt tempo voor wanneer u ze het meest nodig hebt. Het kiezen van de juiste is echter niet noodzakelijk eenvoudig – u moet rekening houden met een aantal overwegingen. Voordat u uw portemonnee trekt en in het wilde weg een ijsmaker kiest, moet u eerst de kenmerken bekijken die u in gedachten moet houden bij het nemen van deze aankoopbeslissing.

Volume van de gemaakte ijsblokjes
Dit is het eerste en meest elementaire waaraan u moet denken wanneer u een ijsmaker koopt. Het bepaalt hoeveel ijs u op een bepaald moment in voorraad kunt hebben, wat belangrijk is om te weten wanneer u feestjes plant of de voorraad voor uw werk uitzoekt.

Voor mensen die gewoon een ijsmaker voor in de keuken willen hebben, is een ijsmaker die tussen de 12 en 25 pond ijs per dag kan produceren waarschijnlijk voldoende. Aan de andere kant (commerciële toepassingen, of mensen die regelmatig entertainen), kunnen bepaalde modellen 55 pond per dag produceren.

U moet ook rekening houden met de opslagcapaciteit. Voor veel modellen ligt het dagelijkse productievolume aanzienlijk hoger dan het aantal kilo’s kubussen dat zij kunnen opslaan. Dit is niet noodzakelijk een probleem, aangezien u de machine waarschijnlijk niet de hele dag op volle toeren moet laten draaien. Grotere modellen zijn uitgerust om zoveel ijs op te slaan als zij per dag kunnen produceren, ook al is dat 25 of 35 pond, terwijl aanrechtmodellen misschien slechts 2 pond opslaan, ook al kunnen zij 25 pond per dag produceren.

Kubusvorm en -grootte
Hoewel dit misschien een vrij kleine overweging lijkt, is zij toch belangrijker dan zij op het eerste gezicht lijkt. Sommige modellen maken kubussen in betrekkelijk willekeurige vormen, terwijl andere het bij één precieze vorm houden (meestal vierkanten of halve maantjes). Anderen creëren een kleine reeks van twee of drie verschillende vormen. Uiteraard zullen “restaurant-stijl” kubussen ideaal zijn voor barmannen of restauranthouders, terwijl mensen die ze voor huishoudelijke doeleinden gebruiken misschien niet zo geïnteresseerd zullen zijn in de vorm. Bij de keuze van een ijsmaker moet u ook rekening houden met uw glaswerk, in de zin van de grootte van de blokjes die er het beste in passen.

Andere kenmerken
Het zal u ook goed van pas komen om te kijken naar andere mogelijke kenmerken van ijsmakers. Voor grotere modellen is het optimaal om een ingebouwde afvoerpomp te hebben, omdat het aftappen anders een lastig aspect kan zijn van het onderhoud van zo’n toestel. Omgekeerd hoeven de eerder genoemde kleine aanrechtmodellen vaak niet afgetapt te worden.

Andere toeters en bellen zullen niet door alle consumenten als absoluut noodzakelijk worden beschouwd, maar kunnen toch nuttig zijn. Sommige daarvan zijn alarmen die u waarschuwen wanneer de ijsmaker vol is, water moet worden toegevoegd of moet worden schoongemaakt. Er zijn ook modellen die het gebruikte water filteren, zodat het ijs niet naar iets anders dan water kan smaken – commerciële gebruikers zullen daar waarschijnlijk het meest in geïnteresseerd zijn.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 5 november 2013. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts