Koopgids: inbouw ovens


Laatst gewijzigd
25 juni 2020

Ovens hebben een lange weg afgelegd van de oude stenen haarden met open vlammen – maar de beste ovens van vandaag combineren datzelfde steenovenkarakter met moderne efficiëntie. Of u nu een bakfanaat bent die graag taarten en zoete deegwaren ontwerpt of uzelf als een amateur-pizzabakker beschouwt, een kwaliteitsoven is een onmisbaar onderdeel van uw keuken. Maar als je een oven nodig hebt, ga dan niet blindelings op zoek. Zorg ervoor dat u weet wat het beste is voor uw keuken en uw kookstijl.

De juiste stijl kiezen
Welke stijl van oven u kiest, hangt af van twee dingen: Waarvoor u uw oven wilt gebruiken en hoeveel ruimte u in uw keuken hebt.

Sommige huizen hebben een oven als onderdeel van een fornuis – het is ruimtebesparend en handig. Maar andere mensen houden het liever bij een kookplaat en investeren in plaats daarvan in een dubbele wandoven. De voordelen van een dubbele wandoven zijn duidelijk: Je hebt twee keer zoveel ruimte om te bakken, braden en grillen. Beter nog, je kunt twee gerechten tegelijk klaarmaken, op totaal verschillende temperaturen. Wil je je chocoladecake bakken terwijl de kip klaar is? Een dubbele wandoven maakt dat gemakkelijk. Over het algemeen is dit een goede keuze voor mensen die graag entertainen en vaak grote feestmaaltijden bereiden. Dubbele wandovens zijn praktisch een must voor Thanksgiving gastheren!

Muurovens zijn meestal elektrisch, en hun breedte kan variëren tussen 24 en 30 inch, en aangezien ze veel ruimte in beslag nemen, zijn ze niet voor elke keuken geschikt. Maar als ze op taille- of ooghoogte worden geïnstalleerd, zijn ze gemakkelijker te gebruiken dan ovens op lagere hoogten. Voor elektrische wandovens is waarschijnlijk een speciale lijn nodig, dus zorg ervoor dat uw keukencircuit voldoende ampère heeft om aan uw nieuwe oven te besteden.

Als u het type kok bent dat de maaltijden het liefst snel klaar heeft, geeft u misschien de voorkeur aan een combinatie van oven en magnetron. Op deze manier heb je het beste van twee werelden: Er is een oven voor al uw bakprojecten, zoals cupcakes voor een weekendje weg, en ook een magnetron, zodat u uw ontbijt in een handomdraai kunt klaarmaken voordat u de kinderen naar school brengt of naar uw werk gaat. Gemak en veelzijdigheid staan centraal bij een oven/magnetron combinatie.

De functies die u nodig hebt
Er zijn heel wat functies waarmee u rekening moet houden wanneer u op zoek bent naar een dubbele wandoven of een combinatie oven/magnetron. Wilt u bijvoorbeeld ovenramen met helder glas of met decoratieve roosters?

Misschien wilt u investeren in ovens met zelfreinigende opties. De meeste modellen worden op hoge temperatuur verhit om gemorste levensmiddelen of vloeistoffen af te branden, zodat u geen chemicaliën nodig hebt om schoon te maken. Snelkookfuncties zijn ook populair in wandovens van topklasse. Deze maken soms gebruik van microgolfelementen die naast de andere verwarmingselementen werken om voedsel sneller te verwarmen.

Convectiefuncties – die gebruik maken van een ventilator om de warmte gelijkmatiger te verdelen – zijn ook populair, evenals braadketels, die veel lijken op grills en het voedsel rechtstreeks blootstellen aan een open vlam.

Sommige koks willen hun wandovenkastruimte verder aanpassen en een warmhoudlade onder hun wandoven toevoegen.

Is een stoomoven iets voor u?
Stoomkoken wint aan populariteit, vooral als gezondheidsinitiatief. Inbouwstoomovens zijn een goed alternatief voor snelkookpannen, slowcookers of stoommandjes. Stoomovens vereisen een waterleiding, maar ze nemen niet veel plaats in, en als onderdeel van een dubbele wandovenunit met een traditionele oven zijn ze een geweldige investering die toch veelzijdigheid biedt.

Denk aan uw keuken, denk aan uw kookstijl en begin dan met winkelen. Als u eenmaal weet wat u nodig hebt, wordt het vinden van de ideale oven voor uw huis een fluitje van een cent. In een mum van tijd, zult u bakken, braden, braden en misschien zelfs stomen!

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 17 oktober 2013. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts