LG kimchi koelkast review


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Bij Kimchi denk je misschien aan pittig gefermenteerde kool, maar dit Koreaanse bijgerecht omvat in feite een verscheidenheid aan gefermenteerde groenten, zoals komkommer of radijs. De meest populaire versie van Kimchi die de meeste Amerikanen kennen, wordt gemaakt van Napa-kool.

Kimchi wordt gemaakt door groenten te fermenteren met een verscheidenheid aan kruiden zoals chilipoeder, knoflook en gember, met honderden verschillende soorten recepten. In het verleden werd Kimchi bereid door de ingrediënten in potten te doen die vervolgens ondergronds werden opgeslagen. Hoewel dit in afgelegen delen van Korea nog steeds gebeurt, wordt Kimchi tijdens het fermentatieproces over het algemeen in koelkasten bewaard.

Hoewel Kimchi gewoonlijk als bijgerecht wordt beschouwd, kan het ook worden gemengd met andere gerechten zoals koude noedels, roerei of gebakken rijst. Je kunt het ook gebruiken om een gebakken aardappel mee te bedekken of als wrapvulling.

Geschiedenis van Kimchi en waarom het zo populair is geworden

Kimchi komt al duizenden jaren voor in Korea, in een tijd dat gefermenteerd voedsel overal verkrijgbaar was. In de loop der eeuwen veranderden de ingrediënten en het Kimchi-recept dat tegenwoordig het meest bekend is met chilipoeder, werd rond het begin van de 19e eeuw ontwikkeld.

Het is het nationale gerecht van Korea, en grappig genoeg eten Koreanen zoveel van dit gezonde gerecht dat ze bij het poseren voor foto’s in plaats van kaas te zeggen, ‘Kimchi’ zeggen. Het was een hoofdbestanddeel van het dieet van de Koreaanse troepen die betrokken waren bij de oorlog in Vietnam en is zelfs met een Zuid-Koreaanse astronaut mee de ruimte in gestuurd.

Tegenwoordig staat Kimchi bekend als een “superfood” en is het zeer populair vanwege de gezondheidsvoordelen en het vermogen om anders saaie en smakeloze gerechten op te fleuren en smaak te geven.

Gezondheidsvoordelen van Kimchi

Kimchi wordt nu beschouwd als een van de gezondste voedingsmiddelen die er zijn, omdat de drie hoofdingrediënten – kool, uien en knoflook – goed zijn voor het hart en kankerwerende eigenschappen hebben.

Kimchi bevat veel belangrijke vitamines, zoals vitamine A, B en C, en een goede dosis mineralen, zoals ijzer, calcium en kalium. Het is rijk aan voedingsvezels en bevat veel probiotica omdat het een gefermenteerd voedingsmiddel is. Deze goede bacteriën zorgen voor een gezonde spijsvertering en verbeteren de immuniteit, terwijl ze gistinfecties afweren.

Sommige gezondheidsdeskundigen hebben gezegd dat het regelmatig eten van Kimchi de behoefte aan dagelijkse vitaminesupplementen wegneemt en dat het kan helpen bij de bestrijding van zwaarlijvigheid.

Waarom een speciale koelkast voor Kimchi je leven beter maakt

Als u veel kimchi maakt en consumeert, zijn er twee belangrijke redenen waarom u een speciale kimchi-koelkast nodig heeft.

Ruik: De geur van Kimchi kan zeker overheersend zijn, dus het is niet prettig om het tussen andere levensmiddelen in uw koelkast te hebben.

Bewaartijd: Wanneer Kimchi in een gewone koelkast wordt bewaard, kan hij na ongeveer een week zuur worden, maar in een Kimchi-koelkast behoudt hij ongeveer vier maanden zijn smaak en kwaliteiten.

LG kimchi koelkast modellen

LG Kimchi koelkasten bieden een perfecte omgeving voor fermentatie. Ze hebben een meer constante en koudere temperatuur met minder bewegende lucht en meer vochtigheid. Sommige modellen zijn uitgerust met een UV-sterilisator en geurverdrijvende filters.

Deze koelkasten kunnen worden geleverd met laden, laden en deuren, of kunnen bovenladers zijn. Sommige mensen gebruiken graag één lade of compartiment voor de opslag en fermentatie van Kimchi en gebruiken andere voor wijn, bier, kaas en zeevruchten.

LG heeft twee uitzonderlijke Kimchi koelkastmodellen. Laten we elk van hen eens bekijken.

LG LKIM08121V 7,6 cu. Ft Kimchi/Speciale Voedsel Koelkast

Deze bovenlader Kimchi-kistkoelkast biedt 35 gallon opslagruimte en is uitgerust met acht speciale Kimchi-bewaarbakjes. Deze containers zijn luchtdicht om de versheid van uw Kimchi te helpen verzegelen en geurtjes te voorkomen. De vershoudbeschermhoes verbetert de smaak van uw Kimchi door vocht binnen te houden en verlies van koude lucht te beperken. Het Cooling Care-systeem dat LG heeft geïntroduceerd, levert om de zes minuten koude lucht via de talrijke ventilatieopeningen overal. Dit bevordert de smaakontwikkeling en zorgt voor een constante binnentemperatuur, zodat u langer van uw Kimchi kunt genieten. Deze Kimchi koelkast heeft een melkzuurfunctie die de productie van melkzuurbacteriën, essentieel voor gefermenteerd voedsel, bevordert.

Dit model heeft een platina zilveren afwerking met digitale bediening en wit LED display. Het heeft drie temperatuursensoren en biedt zowel normale als Kimchi-fermentatiemogelijkheden.

LG LMNS14420V Franse deur Kimchi/Speciale voeding Koelkast

Deze grotere Kimchi-koelkast heeft een indrukwekkende opslagcapaciteit van 14,3 kubieke meter, met in totaal zes deurvakken en 14 luchtdichte vaten. Net als het vorige model, wordt het geleverd met LG’s koelsysteem, melkzuur optie en versheid beschermkap; allemaal ontworpen om uw Kimchi en andere voedingsmiddelen vers, smakelijk en langer houdbaar te houden.

Dit model wordt geleverd met extra voorzieningen zoals twee passieve verseluchtfilters in het bovenste compartiment, en koudeluchtkappen in het bovenste, middelste en onderste compartiment. Hij is voorzien van SmartThinq- en SmartDiagnosis-technologie met soepele temperatuurregelaars. Hij heeft een mooie platina zilveren afwerking en is voorzien van een LED plafondlamp, deuralarm en kinderslot.

Waar komt het op neer?

Bij Designer Appliances hebben we beide ongelooflijke LG Kimchi koelkastmodellen in voorraad en beantwoorden we graag al uw vragen. Beide modellen zijn online te koop en kunnen in het hele land worden verzonden.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 11 maart 2018. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts