LG vs Samsung wasmachine en droger voor het jaar 2021 [REVIEW]


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Wat we zo leuk vinden aan LG en Samsung wasmachines en drogers is dat ze een verbazingwekkend schoon product bieden, samen met technische toeters en bellen. Daarom zult u, wanneer u een aankoop doet, niet het gevoel hebben dat u gevallen bent voor een kleur of de smart phone app. Uw kleren worden schoon en met één druk op de knop kunt u ze ontsmetten om allergenen in uw leven te helpen verminderen. De lijst met functies gaat maar door.

Er zijn veel overeenkomsten tussen deze twee bedrijven en hun producten, maar er zijn ook enkele belangrijke verschillen in ontwerp en functionaliteit die de moeite waard zijn om op te merken. Dit artikel is ontworpen als een snelle uitleg voor beide merken en bevat onze top productkeuzes tussen LG en Samsung wasmachine en droger modellen, inclusief stapelbare wasmachines en drogers.

In een oogopslag – Onze 6 beste LG vs Samsung wasmachines en drogers van 2020

Hier zijn de best presterende front-load LG vs Samsung wasserij voor 2020 – klik op de links hieronder om onze beoordeling van elk te zien.

 • 1) Beste budget: LG WM3400CW
 • 2) Beste Budget Samsung Wasmachine: Samsung WF45K6500AW
 • 3) Beste LG wasmachine met X-grote capaciteit: LG WM8100HVA
 • 4) Beste X-grote Samsung wasmachine: Samsung WF5 500AW
 • 5) Beste Innovatieve LG Wasmachine: LG WM9000HVA
 • 6) Beste 2-In-1 Samsung Wasmachine, FlexWash: Samsung WV6 900AV

Top 5 factoren die u in overweging moet nemen voor u een moderne wasmachine en droger koopt

Of u nu uw eerste wasmachine koopt of dat het tijd is om te upgraden, u hebt een machine nodig die aan uw specifieke behoeften voldoet. Om u te helpen met vertrouwen te winkelen en een weloverwogen beslissing te nemen, zijn hier enkele van de essentiële factoren waarmee u rekening moet houden voordat u het beste model wasmachine en droger kiest.

1) Reinigingsprestaties

Zowel Samsung als LG zijn vernieuwers en verbeteren voortdurend de functies van hun toestellen. Deze moderne machines hebben een groot aantal functies – talloze wascycli, stoomcycli en andere nuttige opties. Als het op wasmachines aankomt, leveren beide bedrijven uitzonderlijke resultaten. Daarom hebben ze een toppositie verdiend in onze felbegeerde ranglijst van beste was- en droogmachinesets.

LG maakt gebruik van stoomtechnologie, die diep in de stoffen doordringt en hardnekkig, droog vuil losmaakt zonder uw wasgoed te beschadigen.

LG heeft de 6Motion functie, die verschillende kuipbewegingsopties heeft voor verbeterde wasprestaties.

Samsung heeft PowerFoam voor dieptereiniging. Deze functie mengt water en wasmiddel om de stoffen grondig te reinigen. Net als LG beschikt ook Samsung over Steam-technologie op bepaalde wasmachines.

Voor efficiëntie, snelheid en een betere reiniging heeft LG TurboWash. Dit systeem maakt gebruik van sproeistralen om de wasprestaties en de doeltreffendheid te verbeteren, waardoor de wascycli voor een volledige lading tot 30 minuten korter worden.

Net als LG’s TurboWash heeft Samsung SuperSpeed. Deze functie maakt ook gebruik van jets om schuimwasmiddel en warm water te sproeien om kleding grondig te reinigen. Het verkort ook de normale cyclustijden en zorgt voor meer efficiëntie.

Beide wasmachines zijn uitgerust met verschillende wascycli: normaal, wit, kleur, zwaar, snel, wol – en beide zijn voorzien van een zelfreinigende functie.

2) Energie-efficiëntie

Geloof het of niet, maar wasmachines zijn er al sinds de jaren 1850, en toen de eerste elektrische wasmachines op de markt kwamen, was energie-efficiëntie zeker geen prioriteit. Tegenwoordig staan water- en hulpbronnenefficiëntie echter centraal in het beleid van de fabrikanten. Machines zijn standaard voorzien van energiebesparende functies zoals automatische watervulling, die de hoeveelheid wasgoed detecteert en de kuip vult met alleen de benodigde hoeveelheid water.

U hebt waarschijnlijk het Energy Star-label op apparaten gezien. Energy Star betekent dat producten voldoen aan de energie-efficiëntievoorschriften van de overheid. Alle wasmachines van Samsung en LG hebben het Energy Star-keurmerk; beide bedrijven gaan echter verder dan de basiseisen van de overheid en hebben extra functies voor extra hulpbronbesparing.

Om waterverspilling te voorkomen, heeft LG een SenseClean systeem dat de hoeveelheid wasgoed in de wasmachine detecteert en het waterniveau daarop aanpast. Dit is vooral handig wanneer u maar een paar kledingstukken hoeft te wassen en de kuip niet helemaal gevuld hoeft te zijn.

3) Geluidshinder en trillingen

Vergeleken met andere huishoudelijke apparaten kunnen wasmachines het meeste lawaai en de meeste trillingen veroorzaken. Moderne voorladers centrifugeren de trommel met meer dan 1200 toeren per minuut in de centrifugestand, en deze hoge intensiteit kan soms hoorbaar of voelbaar zijn.

Vooral als u in een klein appartement woont, kunnen trillingen en lawaai hinderlijk zijn. Om dit probleem aan te pakken, hebben Samsung, LG en vele andere fabrikanten van huishoudtoestellen hoogtechnologische anti-geluidssystemen ontwikkeld.

Samsung heeft VRT Plus-technologie, die trillingen en geluid 40% meer vermindert dan hun standaard VRT. Dit systeem heeft een uniek kuipontwerp en speciale sensoren om de ladingen rustig en in balans te houden.

Ook LG’s TrueBalance Anti-Vibration System maakt LG wasmachines stabieler. Dankzij de directe motoraandrijving en het balanceringssysteem wassen zelfs zware ladingen gestaag en stil.

4) Afmetingen, configuratie en ergonomie

Er zijn drie hoofdmaten voor voorlader wasmachines. Vergeet niet dat de capaciteit van de wasmachine rechtstreeks verband houdt met de tijd die u aan de was besteedt. Een grotere kuip betekent minder laden, en minder laden betekent meer vrije tijd voor andere dingen die u leuk vindt.

 • Compacte wasmachine en droger (Appartement formaat): Deze machines hebben meestal een breedte van 24″ en een inhoud van 2 tot 2,5 kubieke meter. Ze zijn misschien klein van formaat, maar beschikken over uitgebreide functies en bijpassende, stapelbare drogers – net als hun grotere familieleden.
 • Full-size wasmachines: Deze wasmachines hebben een breedte van 27″ en een capaciteit van 4,3 tot 5,5 kubieke meter, afhankelijk van de verschillende modellen. Full size wasmachines en drogers zijn meestal stapelbaar.
 • Mega grote wasmachines: Wasmachines met een breedte van meer dan 27″ (29″ – 30″) worden in deze categorie ingedeeld. Ze hebben een enorme inhoud – tot 6 “cu. ft.

Zowel LG als Samsung produceren alle drie de formaten. Hoewel ze elk slechts één compact model hebben, produceert Samsung een van de voordeligste wasmachines in deze klasse. Samsung WW22K6800AW gebruikt stoomkracht om hardnekkige vlekken te verwijderen zonder de stoffen te beschadigen. Hij is uitgerust met 14 wascycli en 8 opties, waardoor hij een dynamisch scala aan wasmogelijkheden biedt.

Naast de solide structuur en uitstekende prestaties heeft de LG WM1388HW een schat aan slimme functies die het vermelden waard zijn. Met de NFC Tag-On-technologie kunnen gebruikers nieuwe wascycli van het internet downloaden en deze via draadloze NFC-technologie naar de wasmachine overbrengen. Dit zorgt ervoor dat u gemakkelijk het perfecte wasprogramma kunt vinden voor elk type stof of vuil.

In het algemeen hebben de Samsung wasmachines een grotere kuipdiepte. Terwijl de standaard LG wasmachines meestal een 31″ of 33″ hebben, komt Samsung met 33″ tot 35″. Het is daarom nuttig uw ruimte op te meten om er zeker van te zijn dat uw wasmachine goed past.

De hoogtes variëren ook, dus let ook daar goed op. Met een verscheidenheid aan breedte-, hoogte- en dieptecombinaties hebben beide merken vergelijkbare assortimenten voor hun wasmachines. De wasmachine met de grootste capaciteit wordt echter geproduceerd door LG, met een enorme capaciteit van 5,8 kubieke meter.

Voor deze befaamde internationale bedrijven is design een vitaal element in hun producten. Als u naar Samsung wasmachines kijkt, ziet u slanke, afgeronde hoeken en donkere, elegante kleuren.

Let ook op Samsung’s AddWash. Dankzij de AddWash-deur hoeft u geen extra lading wasgoed meer te doen, alleen omdat u een artikel bent vergeten. U kunt nu gemakkelijk vergeten wasgoed toevoegen nadat een cyclus is begonnen, zonder dat u helemaal opnieuw hoeft te beginnen.

LG heeft zijn eigen esthetisch aantrekkelijke ontwerpen. Met hun aangename rechthoekige deuren en roestvrijstalen afwerking zien deze wasmachines er stijlvol en uniek uit.

Onlangs nog verraste de lancering van de LG WashTower de industrie. LG heeft een aantal grote problemen opgelost met de lancering van de LG WKEX200HWA en zijn broers en zussen (de LG WashTower wordt geleverd met gasdroger en in een zwarte roestvrije kleur).

Als u graag een verticale, gestapelde wasmachine en droger wilt, maar geen opstapje wilt gebruiken, is de LG WashTowever een unieke oplossing.

De apparatuur industrie houdt van een goed debat over bovenlader versus voorlader wasmachines. Hoewel Samsung en LG beide bovenladerwasmachines maken, hebben we deze wasmachines niet in ons artikel behandeld. Zie onze uitgebreide reviews over elk merk:

 • Samsung wasmachine en droger
 • LG bovenlader wasmachine en droger

5) Connectiviteit

Zoals u inmiddels waarschijnlijk wel weet, investeren zowel LG als Samsung zwaar in technologie. Aangezien beide bedrijven grote smartphonefabrikanten zijn, is het geen verrassing dat ze mobiele technologie in hun toestellen integreren.

Samsung heeft een speciale smartphone-applicatie: de Samsung Smart Things App. Met deze app kunt u uw wasmachine bedienen en bewaken en op afstand wasbeurten plannen. Samsung heeft ook een slimme wasassistent, Q-Rator, die kunstmatige intelligentie gebruikt om u te helpen uw wasschema te beheren. Het geeft wasbonnen voor verschillende soorten stof, dus u hoeft niet na te denken over wastijd of temperatuur bij het wassen van verschillende soorten stof. Bovendien informeert Q-Rator u over onderhoudsproblemen en geeft hij u andere nuttige aanbevelingen.

LG integreert ook actief slimme toepassingen in toestellen. Net als Samsung heeft ook LG een eigen app: SmartThinQ. SmartThinQ werkt met Amazon Alexa en Google Assistant, wat betekent dat u uw wasmachine kunt bedienen met uw stem. De SmartDiagnosis-functie communiceert eventuele problemen met uw afvalverwijderaar rechtstreeks naar uw smartphone.

Bovenop deze functies heeft LG de zeer gewilde NFC Tag-On, een functie waarmee gebruikers nieuwe wascycli van het internet kunnen downloaden en via draadloze NFC-technologie naar de wasmachine kunnen overbrengen. Uw apparaat hoeft niet te worden geleverd met afzonderlijke cycli voor verschillende soorten kleding – u kunt ze nu op elk gewenst moment van het internet halen.

6 Beste LG vs Samsung Wasmachine en Droger modellen

1) Beste budget: LG WM3400CW

Breedte: 27 inch | Hoogte: 39 inch | Diepte: 30 1/4 inch | Capaciteit: 4.5 cu. ft. | Cycli: 8: RPM: 1,300 | Kleur: Wit Stoom Wasmachine/Droger: N/A | Stapelbaar: Ja | Energy Star: Verbeterd niveau, CEE Niveau 3

LG WM3400CW is een geweldige wasmachine met verschillende premium functies die je vaak in duurdere modellen vindt. WM3400CW heeft 8 wascycli en 6 wasmogelijkheden, waaronder koud wassen, voor alle soorten vuil. Ook al is dit een goedkopere wasmachine, hij is uitgerust met 6Motion om de wasprestaties te verbeteren, Wi-Fi-connectiviteit en het TrueBalance anti-trillingssysteem met directe aandrijving. Let op, de stoomcyclus is niet beschikbaar in dit model, en het wordt geleverd met het standaard LG ontwerp in plaats van de bijgewerkte, moderne look.

Bijbehorende stapelbare droger LG DLG3401W is 27, 7.4 cu. ft. Gas met venting of LG DLE3400W Elektrisch. Deze droger heeft 8 droogcycli, waaronder de snelle Speed Dry. Hij heeft ook een droogsensor die de vochtigheid meet en de droogtijd dienovereenkomstig aanpast. Net als zijn wasmachine metgezel, heeft het LG SmartThinQ en Wi-Fi opties. Er is geen stoomoptie; Wrinkle Care verwijdert echter effectief de meeste rimpels.

2) Beste Budget Samsung Wasmachine: Samsung WF45K6500AW

Breedte: 27 inch | Hoogte: 38 3/4 inch | Diepte: 34 inch | Capaciteit: 4.5 cu. ft. | Cycli/Opties: 14/12: RPM: 1,300 | Kleur: Wit, zwart, roestvrij staal. Stoomwasmachine/droger: Ja/Yes | Stapelbaar: Ja | Energy Star: Basisniveau, CEE Niveau 1

Samsung combineert technologie en design op krachtige wijze. WF6500AV heeft 14 wascycli en 12 opties, waaronder een supereffectieve stoomcyclus en supersnelwas die uw wasgoed in minder dan 30 minuten schoonmaakt.

Zoals u op de foto kunt zien, wordt dit model geleverd met de AddWash deur. Hierdoor kunt u wasgoed toevoegen, zelfs nadat een cyclus is gestart. Dankzij de VRT Plus-technologie zijn trillingen en geluid bovendien geen probleem, en de zwarte roestvrijstalen afwerking van Samsung zorgt voor een verfijnde look. Hoewel deze wasmachine oorspronkelijk meer dan $1.000 kost, kan hij in de uitverkoop worden gekocht voor ongeveer $850. Merk op dat het voetstuk optioneel is.

Net als LG heeft Samsung ook gas- en elektrische gezelschapsdrogers. Samsung DV45K6500EV is 27, 7.5 cu. ft. geventileerde elektrische droger. Hij heeft 14 droogcycli, waaronder een stoomcyclus die stoffen opfrist, kreukvrij droogt en zelfs met stoom reinigt. Samsung DV45K6500GV is de gasdroger die dezelfde kenmerken heeft en ook de energie-efficiënte Eco-Dry optie bevat.

3) Beste LG-wasmachine met X-grote capaciteit: LG WM8100HVA

Breedte: 29 inch | Hoogte: 41 1/4 inch | Diepte: 33 3/4 inch | Capaciteit: 5.2 cu. ft. | Cycli/Opties: 14/13 | RPM: 1,300 | Kleur: Graphite Steel | Stoom Wasmachine/Droger: Ja/Yes | Stapelbaar: Ja | Energy Star: Verbeterd niveau, CEE Niveau 2

LG WM8100HVA wasmachine met megacapaciteit van 5,2 kubieke meter heeft 14 wascycli en 13 opties. Deze wasmachine levert uitstekende prestaties en is uitgerust met verschillende wasverzorgingsfuncties, zoals stoomcyclus, koud wassen, allergenencyclus en TurboWash (hogedruksproeiers besparen 30 minuten per lading). Hij beschikt ook over slimme functies en Wi-Fi-connectiviteit. LG plaatste ook een anti-vibratiesysteem en een duurzame NeveRust roestvrijstalen trommel om deze hoogwaardige machine te vervolledigen.

WM8100HVA heeft stijlvolle gas- en elektrische drogers. LG DLGX8101V is de gasdroger, en LG DLEX8100V is het elektrische drogerpaar. Beide hebben dezelfde functies en beschikken over slimme opties zoals een bijpassende wasmachine en TurboSteam, dat zorgt voor zachte, kreukvrije resultaten. Deze machines hebben ook een sensor droogoptie, die overmatig drogen voorkomt, zijn Energy Star gekwalificeerd, en hebben een LoDecibel stille werking.

4) Beste X-grote Samsung wasmachine: Samsung WF5 500AW

Breedte: 27 inch | Hoogte: 38 3/4 inch | Diepte: 34 inch | Capaciteit: 5.0 cu. ft. | Cycli/Opties: 14/12: RPM: 1,300 | Kleur: Wit, zwart roestvrij staal. Stoomwasmachine/droger: Ja/Yes | Stapelbaar: Ja | Energy Star: Verbeterd niveau, CEE Niveau 2

Samsung heeft goed werk geleverd met de WF5 500AW. Deze machine heeft een breedte van 27 inch en een inhoud van 5 kubieke meter. Hij heeft 14 wascycli en 13 wasopties, waaronder de unieke PowerFoam-optie, die uw wasmiddel optimaliseert en de reiniging maximaliseert. Trillingsdemping, slimme opties en de AddWash-deur maken een einde aan alle kopzorgen op wasdag. De krachtigste functie van Samsung, SuperSpeed wash, doet een volle lading wasgoed in ongeveer 36 minuten. De Samsung WF7500 is een spectaculair, en over het algemeen betrouwbaar apparaat.

Stapelbare gas en elektrische drogers zijn beschikbaar. Samsung DVG5 500W is een geventileerde gasdroger van 7,5 kubieke meter met stoomoptie. Deze -superzuinige- droger heeft 14 cycli, sensor droog en slimme functies. Samsung DVE5 500W is de elektrische versie en heeft dezelfde kenmerken en efficiëntie.

5) Beste Innovatieve LG Wasmachine: LG WM9000HVA

Breedte: 29 inch | Hoogte: 41 1/4 inch | Diepte: 33 3/4 inch | Inhoud: 5.2 cu. ft. | Cycli/Opties: 14/13 | RPM: 1,300 | Kleur: Graphite Steel | Stoom Wasmachine/Droger: Ja/Yes | Stapelbaar: Nr. Energy Star: Verbeterd niveau, CEE Niveau 3

Dit is onbetwistbaar een van de beste wasmachines op de markt. Het is een megagrote wasmachine met een breedte van 29 inch. LG’s WM9000HVA heeft 5.2 cu. ft. en onder de WM9000HVA, kunt u een SideKick toevoegen die 1 cu. ft. toevoegt aan de totale capaciteit. Het LG TWINWash systeem met LG SideKick heeft een totale capaciteit van 6,2 kubieke meter – een enorme grootte voor een voorlader. Met dit systeem kunt u twee soorten wasgoed wassen: de sidekick wast fijn wasgoed en licht wasgoed, terwijl de hoofdwasmachine het zwaar bevuilde grote wasgoed wast. Het bespaart tijd omdat u twee soorten wasgoed tegelijk kunt wassen in plaats van te moeten wachten op twee ladingen.

Met een uniek en elegant ontwerp aan de voorkant is deze LG niet alleen aantrekkelijk, maar ook zeer functioneel (door de schuine positie is hij gemakkelijk te laden en te lossen). WM9000HVA heeft alle goede eigenschappen van LG. Er zijn 14 wascycli, waaronder een stoomcyclus, en niet te vergeten het TrueBalance Anti-Vibration System en de LoDecibel geluidsarme werking, waardoor dit een van de meest efficiënte en stilste wasmachines is. TurboWash reinigt uw wasgoed snel en bespaart 30 minuten voor gemiddelde ladingen. Dankzij de Wi-Fi-connectiviteit kunt u uw wasmachine met uw stem bedienen. De reinigingsprestaties van deze wasmachine zijn bijna perfect, en het reinigt effectief elk type vuil.

SideKick staande wasmachines en drogers zijn modulair en optioneel. U kunt de LG wasmachine zonder voetstuk en LG WD200CV wasmachine met voetstuk afzonderlijk kopen. Ze hebben een inhoud van 1,0 kubieke meter en openen met een kick!

LG DLGX9001V is niet alleen het gas droger paar van LG WM9000HVA maar ook een van de beste drogers op de markt. Met een grote inhoud van 9,0 kubieke meter is er meer dan genoeg ruimte voor alles wat u moet wassen. Het heeft alle geweldige functies van LG drogers zoals een stoomcyclus, SmartThinQ, en 14 droogcycli. DLEX9000V is de elektrische versie met dezelfde geweldige functies. Let op: Elektrische droger werkt op 220V elektriciteit.

6) Beste 2-In-1 Samsung Wasmachine, FlexWash: Samsung WV6 900AV

Breedte: 27 inch | Hoogte: 46 15/16 inch | Diepte: 34 inch | Capaciteit: 6.0 cu. ft. | Cycli/Opties: 12/11: RPM: 1,300 | Kleur: Wit, zwart, roestvrij staal. Stoomwasmachine/droger: Ja/Yes | Stapelbaar: Ja | Energy Star: Verbeterd niveau, CEE Niveau 2

Samsung heeft een geavanceerde was- en droogmachineserie: FlexWash en FlexDry. Samsung WV6 900AV FlexWash heeft twee wasmachines in één machine. Het heeft een kleinere miniwasmachine van 1 kubieke meter bovenop en een voorlader met een capaciteit van 6 kubieke meter in totaal. FlexWash heeft alle geweldige functies van Samsung en een innovatief ontwerp. Net als LG’s TWINWash, kan FlexWash twee afzonderlijke ladingen onafhankelijk van elkaar wassen – de mini-wasmachine op de bovenkant kan delicatesse en licht wasgoed wassen, terwijl de hoofdwasmachine zwaar vervuilde grotere ladingen wast. Dit bespaart kostbare tijd omdat u twee soorten wasgoed tegelijk kunt wassen, terwijl u met conventionele wasmachines twee wasgangen moet maken.

De wasmachine heeft een aantal belangrijke kenmerken: PowerFoam optimaliseert de prestaties van uw HE wasmiddel, en stoom reinigt diep en verwijdert vlekken zonder voorbehandeling. SuperSpeed Wash doet een volle lading wasgoed in slechts 30 minuten zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Bovendien wordt hij geleverd met Wi-Fi-connectiviteit om wasbeurten op afstand te controleren en Smart Care om problemen direct vanaf uw smartphone op te lossen.

Ook met de Samsung DVE6 900V elektrische FlexDry krijgt u meer gedaan in minder tijd met een innovatief apparaat dat een tweede droger heeft ingebouwd in de bovenkant. Droog alledaagse kleding in de voorste droger en uw fijne was in het bovenste compartiment.

Conclusie

Door de uitstekende prestaties aan beide kanten kan het een uitdaging zijn om tussen deze twee merken te kiezen. In dit geval komt het aan op persoonlijke smaak en voorkeuren – het is aan u om uw behoeften te analyseren en op basis daarvan de beste beslissing te nemen.

Beide merken hebben een uniek uiterlijk en nieuwe functies – de snelheidscyclus van Samsung is zeer effectief, en LG heeft de grootste capaciteit wasmachine. Toch zijn er veel parallellen: Met de FlexWash van Samsung en de TWINwash van LG kunt u ladingen apart of tegelijk wassen. Met twee afzonderlijk regelbare wasmachines in dezelfde unit kunt u twee soorten wasbeurten draaien met verschillende instellingen en opties, waardoor uw verschillende soorten kleding schoon en in uitstekende conditie blijven.

Uiteindelijk kunnen we met zekerheid zeggen dat de wasprestaties van beide merken u tevreden zullen stellen. Als het op dilemma’s aankomt, is dit de best mogelijke positie om in te verkeren-je kunt geen van beide de verkeerde kant opgaan.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 4 december 2018. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts