Nieuwe Miele EcoFlex Vaatwassers – Zijn de incrementele updates het geld waard?


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Miele heeft in april 2017 de EcoFlex-lijn vaatwassers uitgebracht In deze review belichten we belangrijke veranderingen en onderzoeken we of het nu de moeite waard is om te upgraden naar een Miele-vaatwasser.

Miele is al lang een organisatie die geassocieerd wordt met de beste vaatwassers die er op de markt te vinden zijn. Hoewel Miele enigszins onder de radar blijft in vergelijking met grote fabrikanten, scoort het bedrijf consequent hoger op klanttevredenheid en ontwerpkwaliteit met machines die twintig jaar meegaan, twee keer zo lang als hun concurrenten.

Naast de hoge kwaliteit bieden Miele-vaatwassers een groot aantal high-end functies die het wasproces stroomlijnen en uw ervaring als gebruiker aangenamer, eenvoudiger en effectiever maken.

Over functies gesproken: in 2017 is het 30 jaar geleden dat hun gepatenteerde bestekbak werd geïntroduceerd, die een revolutie teweegbracht in de verouderde, onoverzichtelijke en ineffectieve bestekmanden die nog steeds in veel mindere machines worden gebruikt. En in klassieke Miele-stijl hebben ze deze gelegenheid aangegrepen om hun bestekbak nog verder te moderniseren. Maar de verbeteringen die Miele heeft aangebracht in hun 2017-lijn EcoFlex-vaatwassers houden niet op bij de besteklade.

Nieuwe functies in de Miele EcoFlex-vaatwasserserie

Miele staat bekend om zijn onophoudelijke streven naar verbeterde vaatwassers, hoewel ze de neiging hebben voor een stapsgewijze aanpak te kiezen in plaats van hun machines jaar na jaar volledig opnieuw te ontwerpen. Deze weloverwogen veranderingen zorgen ervoor dat Miele-vaatwassers bij elke nieuwe lijn zowel vertrouwd als nieuw zijn. Dat komt omdat het hebben van de beste vaatwasser op de markt betekent dat dramatische veranderingen niet nodig zijn – het zijn de gerichte, doelgerichte verbeteringen die klanten het meeste plezier doen.

Dit jaar heeft Miele vooral ingezet op verbeteringen op het gebied van gemak en flexibiliteit, twee eigenschappen die Miele volgens ons beter beheerst dan wie ook

Op de markt. Hier zijn enkele van de nieuwe functies die Miele heeft geïntroduceerd in zijn productlijn voor 2017.

3D+ Bestekbakje Nu Flexibeler

De vernieuwde besteklade van Miele heeft een speciale sproeiarm voor een perfecte reiniging, een grotere capaciteit van de onderste korf voor grote voorwerpen en grote ladingen, en een eenvoudige en hygiënisch ontworpen in- en uitlaadfunctie. De 3D+ bestekbak is uiterst veelzijdig en kan in de breedte, hoogte en diepte worden aangepast, zodat een breed scala aan soorten ladingen kan worden gebruikt. De scharnierende rijen omgekeerde stekels in het midden bieden nog meer ruimte voor grote voorwerpen zoals koksmessen of serveerbladen. Het geheel wordt gecompleteerd door verstelbare zijkanten waar zelfs lange voorwerpen in passen, zoals een bril met lange steel. Dit alles resulteert in een veelzijdig dienblad met maximale reinigingsresultaten.

Bedien uw vaatwasser op afstand met Miele@Mobile

Dit jaar heeft Miele de connectiviteit van zijn vaatwassers sterk verbeterd. Met de MobileControl-functie kunnen gebruikers hun Miele-machine in de gaten houden en zelfs op afstand bedienen. Gebruikers kunnen de status van een cyclus op afstand controleren en wascycli kiezen en starten vanaf elke locatie. Het enige wat gebruikers hoeven te doen, is de Miele@Mobile-app te downloaden en het signaal van hun vaatwasser te vinden, dat “Miele@home” wordt genoemd.

Snelle Intense Was Cyclus eindigt in minder dan 60 minuten

Vaatwassers met een snelwasprogramma leveren meestal in op de kwaliteit van de reiniging omwille van een sneller programma. Dit betekent nog vuile, droge of streperige vaat . Maar de Quick Intense Wash-functie van Miele is werkelijk revolutionair: een snelle wascyclus die de vaat effectief reinigt en droogt. Onafhankelijke tests hebben aangetoond dat de snelle cyclus van Miele de beste reinigings- en droogresultaten kan bereiken in minder dan een uur. Ter vergelijking, een normale cyclus voor de gemiddelde vaatwasser duurt ongeveer twee uur. Met de 2017-producten van Miele kan hetzelfde resultaat in de helft van de tijd worden bereikt.

Dankzij het verbeterde ontwerp van de mand past de mand zich aan elke lading aan

Het is vaak moeilijk om gemakkelijk te bepalen welke vaatwasserelementen omhoog en omlaag kunnen worden gebracht en welke vast of vergrendeld zijn. We hebben zelfs horrorverhalen gehoord over klanten die uiteindelijk hun vaatwaskorven braken omdat ze een onderdeel op zijn plaats probeerden te duwen of te trekken in de veronderstelling dat het gemaakt is om verstelbaar te zijn. Omgekeerd bezitten sommige klanten hun vaatwassers al jaren zonder te beseffen dat zij voordeel hadden kunnen halen uit verstelbare of flexibele tanden. Gelukkig heeft Miele dit probleem opgelost door FlexiAssist-markeringen op te nemen in al hun EcoFlex-vaatwasautomaten.

Deze markeringen zorgen ervoor dat elke gebruiker snel kan zien welke elementen van de vaatwasser kunnen worden aangepast of verplaatst, en bevatten zelfs handige pictogrammen om aan te geven hoe de afzonderlijke tand- en sectietypes het best kunnen worden gebruikt. Ondertussen dienen de FlexiAssist markeringen ook als hefboompunten om in een handomdraai een gemakkelijke aanpassing te bewerkstelligen.

Onze beste EcoFlex-aanbevelingen

Als u op zoek bent naar een EcoFlex vaatwasser, dan zijn dit onze topkeuzes voor u:

Miele EcoFlex Crystal serie vaatwasser G6625 SCU CLST

Miele EcoFlex Dimension Serie Vaatwasser G6745 SCU CLST

Conclusie

De EcoFlex-update van Miele is een indrukwekkende, zij het stapsgewijze, verbetering van de Futura-lijn vaatwassers van Miele. Het zorgt voor meer flexibiliteit, verbeterd gemak en nog meer Miele-verfijning en -design.

Voor meer vragen over Miele of de nieuwe EcoFlex-lijn, kunt u terecht bij Designer Appliances Miele Vaatwassers.

Zie onze bijgewerkte recensie van de nieuwste [Miele-vaatwassers]((/best-miele-dishwasher-guide/) aangezien Miele de producten van de oude versie niet meer maakt.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 15 maart 2017. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts