Miele fornuis Nieuw voor 2021, alles wat u moet weten [REVIEW]


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Het nieuwe Miele-assortiment draagt de stille verfijning in zich die we van alle Miele-producten gewend zijn. Een paar jaar geleden maakte Miele een gedurfd statement door een serie te introduceren die slank, verfijnd en moderner oogde dan andere high-end series. Een nieuwe klasse in keukentrends was geboren.

Dit professionele fornuis met een mooie afwerking in geborsteld roestvrij staal en een zwarte glazen deur, integreert naadloos technologie en moderniteit, en creëert een pronkstuk dat eerder te vinden is in goed ingerichte woningen dan in commerciële keukens.

De kernwaarden van Miele staan garant voor een ongeëvenaard kwaliteitsniveau. Als familiebedrijf kan Miele snel reageren op feedback van klanten en verbeteringen aanbrengen binnen de volgende ontwikkelingscyclus van hun product.

Laten we eens nader bekijken wat het Miele-assortiment u te bieden heeft:

Bekijk onze exclusieve videoreview over het Miele-assortiment

Miele-assortimenten en configuraties

Miele fornuizen 30-inch Overzicht

serie Hoofdconfiguraties
30-inch Gas: 71.000 BTU totaal door 3 x 19.500 BTU en 1 x 12.500 BTU Krachtige dubbele gestapelde branders. Snelle voorverwarming via krachtige bak- en braadelementen, dubbele convectieventilatoren, 5 bedrijfsmodi voor de oven waaronder Self Clean, Soft Close en Soft Open Door, vanaf $5.599
30-inch Dual Fuel: De Basic HR1724DF en Deluxe HR1924DF modellen hebben hetzelfde brandervermogen als het all gas fornuis. Deluxe model bevat M-Touch schermbediening voor de oven, 21 bedieningsmodi, draadloze sonde, vochtigheid via stoom, MasterChef programmering met 100 plus automatische recepten, vanaf $5.499
30-inch Elektrisch/Inductie: De elektrische HR1421E wordt geleverd met bedieningsknoppen voor de oven en een maximumvermogen van 8.500 W voor de elementen. De populaire inductie HR16222i heeft een vermogen van 13.100 W en is uitgerust met de Deluxe oven, vanaf $5.999

Miele reeksen 36-inch Overzicht

serie Hoofdconfiguraties
36-inch Gas: 84.500 BTU totaal door 3 x 19.500 BTU, 2 x 9.000 BTU en 1 x 8.500 BTU of met 4 branders en Optionele grill of bakplaat. Krachtige dubbele gestapelde branders. Snelle voorverwarming via krachtige bak- en braadelementen, dubbele convectieventilatoren, 5 bedrijfsmodi voor de oven waaronder Self Clean, Soft Close en Soft Open Door, vanaf $6.799
36-inch Dual Fuel: Dual Fuel fornuizen hebben hetzelfde brandervermogen als fornuizen op gas. Deluxe oven bevat M-Touch schermbediening, 21 bedieningsmodi, draadloze sonde, vochtigheidsregeling via stoom, MasterChef programmering met 100 plus automatische recepten, vanaf $9.349

Miele reeksen 48-inch Overzicht

serie Hoofdconfiguraties
48-inch Dual Fuel: 125.200 BTU totaal door 4 x 19.500 BTU, 2 x 13.600 BTU en 2 x 10.000 BTU of met 6 branders en Optionele grill of bakplaat. Krachtige dubbele gestapelde branders. Snelle voorverwarming via krachtige bak- en braadelementen, enkele krachtige convectieventilator, 5 bedieningsmodi voor de oven waaronder Self Clean, Soft Close en Soft Open Door, vanaf $6.799

PRO TIP – Zorg ervoor dat u contact opneemt met onze medewerkers op (888) 714-4938 om te informeren naar besparingen op Miele Range-pakketten.

Wat onderscheidt een Miele-assortiment?

Miele-apparaten maken deel uit van een indrukwekkend merk. Miele maakt de beste vaatwassers, wasmachines en drogers. Onlangs introduceerde het bedrijf de beste snoerloze stofzuiger in de industrie. Met de toevoeging van het gasfornuis in Amerikaanse stijl werd het bedrijf een grootmacht in de categorie koken.

Maar maken de Miele-assortimenten de hype ook echt waar? Wij zullen hun prestaties onderzoeken op basis van de drie belangrijkste kenmerken – bouwkwaliteit, kookprestaties, en ontwerp en reiniging. Miele is erin geslaagd om in elk van deze categorieën topscores te behalen.

Bouwkwaliteit

De naam Miele wordt al sinds 1899 geassocieerd met kwaliteit, en dat is niet voor niets. Als familiebedrijf staat Miele garant voor een kwaliteitscontrole die zijn weerga op de apparatenmarkt niet kent. Miele investeert van begin tot eind in zijn producten, betrekt ze bij de gieterij en controleert elke stap van het productieproces. Zij vervaardigen niet alleen de toestellen en de onderdelen ervan, maar vervaardigen en huisvesten ook de apparatuur waarmee al hun toestellen worden gebouwd.

Met dit niveau van investering in kwaliteit, is het geen verrassing dat Miele fornuizen betrouwbaar zijn en lang meegaan, van knop tot brander. Een voorbeeld van de ongeëvenaarde aandacht voor detail in de Miele-gamma’s: de knoppen zijn gemaakt van zink van hoge kwaliteit. Zink reageert met inkt op een manier die ervoor zorgt dat de inkt langer aan de knoppen blijft kleven zonder eraf te slijten. Dit is het soort kleine maar indrukwekkende details dat Miele niet uit de handen laat glippen.

Kookprestaties en -regeling

Vermogen en snelheid

Alle kwaliteitsonderdelen ter wereld zijn nutteloos als een fornuis niet effectief kan koken. Gelukkig zijn Miele fornuizen niet alleen gebouwd om lang mee te gaan, maar ook om gedurende hun hele levensduur op een hoog niveau te koken. Dat omvat dubbel gestapelde branders die tot 19.500 BTU’s kunnen raken.

Wat de ovens betreft, zijn de voorverwarmtijden aanzienlijk korter door het gebruik van het bakelement, de broiler en de convectieverwarmers om de vereiste temperatuur te bereiken.

Gelijkmatige warmte

Andere hoogwaardige kookfuncties zijn convectie in Euro-stijl die voor gelijkmatige warmte in de hele oven zorgt en een infrarood-broiler die ervoor zorgt dat er geen hete plekken op het oppervlak van uw voedsel zijn. Fornuizen van 30 en 36 inch zijn uitgerust met TwinFan-convectieblazers. Terwijl de 48-inch fornuizen worden geleverd met krachtige enkele convectie.

Bakplaat prestatie

Op het fornuis verwarmt een infrarode keramische brander de bakplaat voor een gelijkmatige warmteverdeling over het roestvrijstalen kookoppervlak. Geen hete plekken, u zult geen moeite hebben om het gehele oppervlak van de bakplaat te verwarmen. Als onderdeel van de nieuwe release wordt de bakplaat nu geleverd met een deksel, zodat uw fornuis er altijd fris uitziet.

Krachtige Grill

Als u wilt grillen maar het weer is niet geschikt om naar buiten te gaan, zult u de prestaties van de Miele-grill geweldig vinden. Deze infraroodgrill levert kracht om te schroeien en te garen. Op de foto’s hieronder ziet u de grote keramische brander.

PRO TIP – Zorg ervoor dat u contact opneemt met onze medewerkers op (888) 714-4938 om te informeren naar besparingen op Miele Range-pakketten.

De nieuwe draadloze sonde

En als het op nauwkeurig koken aankomt, bieden de Miele-gamma’s een draadloze temperatuursonde die niet hoeft te worden opgeladen (het is het eerste merk dat op het idee van een draadloze sonde kwam). Dat betekent nauwkeurige kooktemperaturen voor consistente resultaten, elke keer weer.

Met de nieuwe versie van de assortimenten heeft Miele het vervelendste deel van het gebruik van een sonde aangepakt – waar plaats je de sonde precies tijdens het koken? Traditioneel meten de sondes vanaf de punt en als u bij het braden van bijvoorbeeld een kip de juiste plaats mist, kunt u onjuiste resultaten krijgen. De Miele-sondes meten op 4 verschillende plaatsen op het metalen naaldgedeelte, zodat u er zeker van kunt zijn dat u een nauwkeurige meting krijgt.

Een nadeel is dat de gas-Miele’s niet met de draadloze sonde worden geleverd. Het dual-fuel fornuis en het Miele-inductie fornuis, met uitzondering van het instapmodel 30-inch HR1724DFG, zijn echter voorzien van de nieuwe sonde.

MasterChef Recepten

Over precisiekoken gesproken, niemand biedt meer maatwerk, precisie en high-end controle dan Miele in hun lijn van keukenfornuizen.

MasterChef is de ingebouwde kookassistent van Miele. Het heeft 100-en voorgeprogrammeerde ingebouwde recepten. Kook en bak cakes, brood, vlees, vis enz. tot in de perfectie met de automatische programma’s van Miele. U hoeft de modus, temperatuur of duur niet te programmeren, MasterChef programma’s doet het voor u. Bovendien kunnen de gaarheid en de bruiningsgraad, bijv. bij vlees, naar wens individueel worden ingesteld. Als uw gezin graag pizza’s bakt, is het Miele-assortiment met MasterChef-programmering ideaal voor u. Hiermee kunt u zelfs bepalen hoe knapperig u uw pizza wilt hebben. U kunt zelfs uw aangepaste stappen in uw favorieten programmeren, zodat u de epische voorstelling steeds opnieuw kunt herhalen.

MasterChef-programma’s maken optimaal gebruik van de draadloze sonde en de vocht- plus stoomfunctie. Voor uw gemak kunt u veel recepten vinden op de Miele-website.

Miele fornuizen beschikken over MasterChef Plus functionaliteit voor het bereiden van brood samen met 15 unieke broodrecepten, plus optimale controle van de vochtigheid om stoom in te voegen op precies het juiste moment. Waar andere ovens een uniforme temperatuur handhaven tijdens het bakken, passen Miele-fornuizen de temperaturen dynamisch aan tijdens de kooktoestanden.

Dankzij de speciale automatische programma’s MasterChef (alle recepten) en MasterChef Plus (geavanceerde broodbakrecepten) kunt u genieten van perfect gekookte maaltijden van restaurantkwaliteit.

Ingebouwde katalysator om vet weg te houden van uw omgeving

In hun dual-fuel fornuizen biedt Miele een katalysatorfunctie die vet en geuren verwijdert uit dampen die vrijkomen tijdens het koken. Dit kan worden aangepast aan het gerecht – het kan bijvoorbeeld worden gemaximaliseerd bij het koken van vis om geuren te elimineren, of geminimaliseerd bij het bakken van koekjes om die heerlijke geur het huis te laten vullen. Dit is een exclusief kenmerk van Miele en voorkomt dat uw muren en meubels vet ophopen.

Ontwerp en schoonmaakprestaties

Voor de frequente bakker of chef-kok is schoonmaken een essentieel onderdeel van het proces – een onderdeel dat snel vervelend kan worden met slecht ontworpen fornuizen. Gelukkig zijn de Miele-gamma’s van boven tot onder ontworpen met schoonmaken in gedachten. Alle roosters zijn vaatwasmachinebestendig, terwijl bepaalde Miele-vaatwassers speciale programma’s bieden die speciaal zijn ontworpen voor het reinigen van roosters en rekken.

Het gehele bovenblad is voorzien van een volledig gesloten oppervlak. Dat betekent dat er geen plekken zijn waar vet zich kan verstoppen en zich kan ophopen, zoals bij de toonaangevende assortimenten van de concurrentie. De serie is ook voorzien van hoge zijkanten, zodat uitgeschonken vloeistoffen nooit het gevaar lopen over de rand te morsen.

Clean-touch roestvrij staal is vingerafdrukbestendig, terwijl de vlootbenadering van Miele-producten betekent dat u dezelfde afwerkingen, interfaces en programma’s op de hele Miele-productlijn kunt afstemmen.

Miele is het enige merk dat u toestaat de rekken in de over te laten tijdens de zelfreinigingsmodus. Dit is van vitaal belang omdat de rekken zwaar kunnen zijn en moeilijk te manoeuvreren. Dit is nog maar eens een manier waarop Miele bij elk ontwerp rekening houdt met de gebruiker.

Miele kookproducten hebben in alle productlijnen dezelfde designelementen, vergelijkbaar met luxe autofabrikanten. In een Miele-keuken kunt u niet anders dan de continuïteit opmerken voor een naadloos visueel effect.

Dual Fuel fornuizen zijn bijzonder krachtig, omdat ze beschikken over volledig functionele ovens met dezelfde programmering als de duurste Miele-wandovens. M-Touch schermen zijn geweldig en werken met een Iphone-achtige interface. De bedieningspanelen staan onder een hoek, zodat u gemakkelijk kunt programmeren of de voortgang van het koken kunt volgen.

Alle deuren van de reeks openen en sluiten zachtjes met behulp van een dempersysteem om de veiligheid te garanderen van degenen onder ons die zich onopzettelijk haasten. Bovendien zorgt de draaibare handgreep voor nog meer comfort tijdens het gebruik.

Ten slotte zijn de knoppen van roestvrij staal voorzien van precisieregeling, of u nu in de sudderstand, op hoog vermogen of ergens daartussenin werkt. U zult geen Miele-gamma missen als het in werking is, want de knoppen hebben een rond LED-achtergrondlichtaccent.

4 Beste Miele Range Modellen

1) Beste Dual Fuel Miele fornuis: Miele HR19342DFG

36-inch Dual Fuel Range 6 Branders – Krachtig 3 x 19,5K BTU, 2 x 13K BTU, 1 x 12,5K BTU. Convectieoven met zelfreiniging en draadloze roostersonde. MasterChef/MasterChef Plus automatische recepten. Modern en intuïtief aanraakbedieningspaneel dat schuin omhoog gaat, zodat u niet hoeft te bukken.

2) Beste algemene Miele-assortiment: Miele HR19562DFGDG

48-inch Dual Fuel fornuis met bakplaat 6 branders, bakplaat. 3 Apparaten onder een dak. Met een grote oven, een sneloven en een warmhoudlade.

Bevat de meest geavanceerde Miele-programmering en is bepalend voor de Miele-producten.

3) Beste Budget Miele Serie: Miele HR1124G

De Miele HR1124G 30-inch gasfornuis beschikt over 4 branders – krachtige 3 x 19.500BTU en 1 x 12.500BTU brander. Het heeft een convectie oven met zelfreiniging.

Een waarschuwing – professionele fornuizen op gas (van de meeste fabrikanten) hebben meestal geen weergave van de oventemperatuur (wat gezien de prijs verbazend is). Deze kwestie leidt tot een leercurve voor veel verwarde klanten. De meeste mensen missen bijvoorbeeld het subliminale signaal dat het einde van het voorverwarmingsproces aangeeft. Doordat de temperatuur van de ovenholte niet kan worden afgelezen, moeten thuiskoks een thermometer gebruiken om de temperatuur te controleren. Dit leidt dan weer tot verdere vragen over wat de juiste temperatuur in de oven is. Moet de voorkant van de oven een andere temperatuur hebben dan de achterkant (op dezelfde manier bovenkant vs onderkant)? Wat gebeurt er met de temperatuur als de convectie ventilator aan staat.

Bij de gasfornuizen van Miele is dit probleem nog groter: de fornuizen hebben een handig display aan de voorkant, in tegenstelling tot Wolf en andere merken waar er geen scherm in het bedieningspaneel zit. Daarom gaan de meeste mensen er gewoon van uit dat deze fundamentele kwestie geen relevant punt van zorg zal zijn op het ogenblik van de aankoop. Het verbaasde ons dat Miele dit probleem niet heeft aangepakt op hun 2019 release.

Al met al is de HR1124G een geweldig fornuis, maar u moet wel het voorverwarmingsproces in de gaten houden en beginnen met bakken en braden zodra het voorverwarmen is voltooid.

4) Beste 30-inch Miele fornuis: Miele HR1724DFG

Dit product wordt nog steeds geleverd met krachtige M-Pro Dual gestapelde branders met 19.500 BTU’s en een geweldige Miele elektrische oven. Hij mist echter de iphone-achtige M-touch gebruikersinterface, de MasterChef-recepten en de draadloze sonde.

Conclusie

Telkens weer produceert Miele de krachtigste, gebruiksvriendelijkste en elegantste fornuizen die er op de markt te vinden zijn. Hoewel de fornuizen op gas uitstekende prestaties leveren (minus het gebruiksvriendelijke display), zijn het de dual-fuel fornuizen met MasterChef-programmering die het Miele-assortiment echt onderscheiden. Als u op zoek bent naar een krachtige manier om uw kook- en bakervaring onmiddellijk te verbeteren, zult u het moeilijk hebben om een betere optie te vinden dan het Miele dual-fuel fornuis.

Bel of bezoek ons in onze winkelvestigingen voor gedetailleerde informatie. U kunt ook online winkelen bij Designer Appliances Miele Ranges line-up.

FAQ’s

Mijn toestellenhandelaar heeft het over zero-gap-kit. Wat betekent dat?

Krachtige branders kunnen brand veroorzaken als ze niet op de juiste manier tegen een brandbaar oppervlak worden geplaatst, of in combinatie met een afzuigkap met een laag vermogen.

Volgens de bouwvoorschriften van veel plaatsen moeten de afzuigkappen boven pro-ranges aan de linker- en rechterzijde een vrije ruimte van ongeveer 6 duim hebben. Met andere woorden, het is geen goed idee dat uw kasten de afzuigkap raken (vandaar dat de naam “zero-gap” is ontstaan). Door de vermindering van de BTU’s op de achterste branders was het niet langer nodig de kasten gescheiden te houden van de afzuigkap.

Miele heeft installateurs altijd de mogelijkheid gegeven om het brandervermogen te verlagen wanneer dat nodig is. Bij de 2019-release heeft Miele echter uit voorzichtigheid de BTU’s op de achterste branders verlaagd.

Ik heb begrepen dat Miele de beste vaatwassers maakt. Wat zijn mijn opties als het gaat om Miele-vaatwassers?

Juist. Miele-vaatwassers worden erkend als de beste ter wereld. Ze zijn allebei ultra stil en effectief. We hebben ze in onze eerdere berichten besproken met een diepgaande gids.

Ik ben mijn keuken aan het verbouwen. Is het de moeite waard om een stoomoven te overwegen?

Stoomovens zijn populair bij mensen die kiezen voor een gezonder alternatief voor frituren of bakken in vet of olie. Stoomkoken biedt het gemak en de snelheid om voedsel te bereiden met behoud van de natuurlijke texturen, smaak en voedingsstoffen. Bekijk onze post waarin we verschillende merken vergelijken, van Miele tot Wolf.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 2 augustus 2017. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts