Miele Stofzuigers: The Ultimate Koopgids


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Als u dit bericht hebt gelezen, bent u waarschijnlijk op zoek naar een nieuwe Miele-stofzuiger. Maar de aanschaf van een stofzuiger kan behoorlijk overweldigend zijn. Van jargon en technische termen tot een overvloed aan opties voor zowel stofzuigers als accessoires, het kan moeilijk zijn om te ontcijferen wat het allemaal betekent. Daarom hebben we besloten om alles wat u moet weten over Miele-stofzuigers in één handige ruimte samen te brengen. Aan het einde van deze gids hebt u een volledig inzicht in het aanbod van het bedrijf, zodat u kunt beslissen welke optie de beste Miele-stofzuiger voor u is.

Waarom kiezen voor een Miele-stofzuiger?

Er zijn vele redenen waarom u voor een Miele-stofzuiger zou kiezen. Miele maakt al sinds 1931 stofzuigers van topkwaliteit in Europa. In de afgelopen 25 jaar is het bedrijf door de gelederen van de Amerikaanse markt opgeklommen tot een van de topkeuzes voor mensen die de maximaal schone van hun tapijten en hardhouten vloeren nastreven. Als u gevoelig bent voor stof, zijn Miele’s luchtfiltratie systemen zo goed dat veel enthousiastelingen zelfs de stofzuigerzakken gebruikten als geïmproviseerde gezichtsmaskers tijdens lockdowns (ondanks een groot aantal waarschuwingen van het bedrijf).

Over het algemeen staan Miele-stofzuigers bekend als leiders op alle gebieden waar het telt, zoals schoonmaakprestaties, langdurige zuigkracht, gebruiksgemak en luchtfiltratie.

Wat maakt Miele de beste snoerloze stofzuiger op de markt?

1) Reinigingsprestaties en krachtige zuigkracht

Een stofzuiger is in wezen nutteloos als hij niet goed presteert op de oppervlakken in uw huis. Sommige Miele-stofzuigers zijn speciaal gemaakt voor eenvoudige klussen zoals hardhouten vloeren en vloerkleden. Andere zijn veelzijdiger en kunnen een breed scala aan oppervlakken aan, waaronder kamerbreed en hoogpolig shagtapijt.

Een van de beste dingen aan de stofzuigers van Miele is dat ze vuil en afval gemakkelijk met één enkele beweging kunnen opzuigen. Met een Miele hoeft u niet onnodig veel tijd te besteden aan het meer dan eens overlopen van hetzelfde gebied. Dit bespaart u kostbare tijd zodat u daadwerkelijk kunt genieten van uw schone huis.

De Miele Marin-korfstofzuiger is bijvoorbeeld de krachtigste stofzuiger die u op de markt kunt krijgen om elk soort werk aan te pakken. Hij verliest geen zuigkracht, en het bedrijf gaat zelfs zo ver om deze bewering te staven met een zuiggarantie van 7 jaar. De Miele Complete C3 Marin wordt geleverd met een uitgebreide set accessoires waarmee u alle vloertypen, meubels en zelfs spinnenwebben in moeilijk bereikbare hoeken kunt reinigen.

2) Gemak: Licht in gewicht, zeer mobiel

Het is een hele klus om een steelstofzuiger of staande stofzuiger mee te nemen. De meeste mensen vinden ze onhandig, moeilijk te manoeuvreren, en frustrerend om op te bergen. Bovendien denken de meeste mensen in het tijdperk van de technologie aan een stofzuiger met een snoer, vergelijkbaar met een telefoon met draaischijf. Naarmate de technologie zich verder ontwikkelt, komen er betere opties beschikbaar. Van de vele kenmerken van de beste snoerloze stofzuigers spelen gewicht en opberg- en gebruiksgemak een belangrijke rol bij het vinden van de stofzuiger die bij u past.

Dat gezegd hebbende, Miele-stofzuigers wegen nog steeds minder dan 10 pond zonder de slang en de reinigingskop. Dit maakt Miele-stofzuigers tot een van de beste op de markt wat gewicht betreft. Geen enkele andere stofzuiger kan echter tippen aan het gemak van de nieuwe snoerloze stofzuiger van Miele, de Triflex HX1.

Wanneer u beslist welk gewicht en formaat voor u het beste zijn, moet u rekening houden met gemakkelijke mobiliteit bij het draaien van de stofzuiger, het schoonmaken onder meubels en het bereiken van jaloezieën en planken. Gelukkig zijn alle Miele-stofzuigers voorzien van verschillende hulpstukken voor speciale taken, zoals het afstoffen van jaloezieën, het schoonmaken van meubels en het bereiken van moeilijk bereikbare plaatsen.

Kortom, in welk type huis u ook woont, Miele heeft de perfecte stofzuiger voor u. Als u veel en zwaar tapijt hebt, wilt u misschien een krachtige stofzuiger zoals de Miele Complete C3 Marin. Als u echter terugschrikt bij de gedachte aan een stofzuiger in een handtas, kunt u kiezen voor een lichtere optie zoals de snoerloze Triflex HX1-stofzuiger.

3) Filtratie voor allergieën

Stofzuigers zuigen vuil, stof en andere deeltjes uit de omgeving op. Een goede stofzuiger houdt grove deeltjes kleiner dan een micron vast in zijn filters, en laat alleen schone lucht terug in de kamer stromen. Evenzo voorkomt een goed filtratiesysteem dat vuil en stof de motor binnendringen, waardoor deze wordt beschermd tegen beschadiging.

Mensen die last hebben van allergieën of astma kiezen voor Miele stofzuigers vanwege hun superieure luchtfiltratie. In de buurt van een Miele-stofzuiger zult u nooit de duidelijke geur van stof opmerken. Zelfs het instapmodel van de Miele Classic C1 Compact-stofzuiger heeft een AirClean-filter dat 99,9% van de deeltjes tot 0,3 micron opvangt. De verbeterde modellen zijn uitgerust met een verzegeld systeem, wat betekent dat de lucht die ze uitstoten schoner is dan de lucht die ze innemen. Dit gesloten systeem voorkomt dat stof of allergenen uit de opvangbak lekken en zich weer in de lucht verspreiden.

Het Miele HEPA AirClean-filter is een toonaangevende topzuiveraar voor fijnstof en allergenen. Volgens het U.S. Department of Energy staat de term HEPA-filter voor hoogrendement deeltjesfilter. Deze filters kunnen ten minste 99,97% van de deeltjes zoals stof, pollen, huidschilfers van huisdieren, bacteriën en schimmels opvangen, waardoor ze een must zijn voor mensen met een allergie.

Bepaalde Miele-stofzuigers voor huisdieren, ook wel de Cat and Dog-serie genoemd, zijn uitgerust met een Active AirClean-filter. Het Active AirClean Filter heeft een koolstoffilter om onaangename geurtjes in uw huis te neutraliseren.

4) Huisdier en dierenhaar Prestaties

Verschillende soorten stofzuigers bieden verschillende functies voor optimaal gebruiksgemak. De hele serie Miele-stofzuigers levert uitstekende prestaties op het gebied van dierenhaar. De stofzuigers uit de Miele Cat and Dog-serie zijn zelfs voorzien van een gemotoriseerde 6-inch borstel om bekleding en meubels met gemak schoon te maken. Dit is een goed voorbeeld van een ander gebied waarin Miele uitblinkt – het bedrijf biedt een unieke stofzuiger voor elke manier van leven.

Immers, als u twee pups hebt die verharen, hebt u een andere stofzuiger nodig dan iemand met twee tienerkinderen. Het bedrijf biedt vier stofzuigers voor mensen met huisdieren – de Miele Dynamic U1 Cat and Dog als staande stofzuiger, de Complete C3 Cat and Dog-stofzuiger, de Blizzard CX1 Cat and Dog-stofzuiger zonder zak, en de snoerloze Triflex HX1 Cat and Dog. Zoals hun naam al doet vermoeden, zijn deze stofzuigers uitstekend in het opzuigen van dierenharen.

Miele Vacuum Kwaliteitsborging

Een van de meest indrukwekkende dingen van Miele in het algemeen is de toewijding aan uitgebreide producttests. De onderneming staat er zelfs om bekend dat zij haar producten meer test dan om het even welke andere fabrikant ter wereld. Voordat producten in de VS op de markt komen, laat Miele ze eerst op de wereldmarkt los om alle kinken eruit te halen. Maar voordat de Miele-stofzuigers ergens worden uitgebracht, ondergaan ze strenge duurtesten die overeenkomen met minstens 10 tot 20 jaar gebruik.

Neem bijvoorbeeld de nieuwe Miele Triflex HX1. Voor de massaproductie van de snoerloze stofzuiger heeft Miele de volgende tests uitgevoerd:

 • Het handvat werd 120.000 keer belast met meer dan 11 pond
 • De stofbak werd 3.000 keer geopend en verwijderd van de basisbevestiging
 • De batterij werd 6.000 keer vervangen
 • Het model werd 20.000 keer in de parkeerpositie vastgeklikt

Dit soort tests is niet uniek voor de Triflex HX1. De slang van een steelstofzuiger wordt tot 120.000 keer gedraaid en uitgerekt (met een gewicht van 11 pond!) En om ervoor te zorgen dat de snoeren van de steelstofzuigers stevig genoeg zijn om de tand des tijds te doorstaan, windt Miele ze minstens 10.000 keer op en af.

Miele Stofzuigergarantie

In het onwaarschijnlijke geval dat uw Miele-stofzuiger onderhoud nodig heeft, biedt het bedrijf extra lange garanties voor al hun machines. Alle stofzuigermodellen hebben een garantie van 7 jaar op de zuigkracht en de behuizing. Hoewel de behuizing is gemaakt van superduurzame materialen die tegen een stootje kunnen, is het altijd prettig om gemoedsrust te hebben met een garantie.

De nieuwe snoerloze Triflex HX1-modellen worden geleverd met twee jaar fabrieksgarantie – dat is twee keer zoveel als bij de meeste andere snoerloze stofzuigerfabrikanten. Deze extra lange garanties geven u de gemoedsrust dat u uw stofzuiger niet snel zult moeten vervangen. Miele biedt ook een landelijk dekkend servicenetwerk met een ruime hoeveelheid beschikbare onderdelen. Dus als u een Miele stofzuiger reparatie nodig heeft, kunt u er zeker van zijn dat een deskundige professional u kan helpen.

Miele biedt ook een thuiszorgserie aan in al zijn stofzuigers. Deze modellen zijn in het rood en worden alleen verkocht in geautoriseerde winkels zoals Designer Appliances. Als voordeel voor de geautoriseerde winkels biedt Miele een uitgebreide garantie op zijn stofzuigers. Zo wordt de rode snoerloze Triflex HX1 stofzuiger geleverd met 3 jaar garantie, waarbij zelfs de batterij is inbegrepen.

Soorten Miele-stofzuigers

Als u zich geen raad weet met de omvangrijke catalogus van Miele-stofzuigers, bent u niet de enige. Vooral bij het navigeren tussen de traditionele bussen met zakken helpt de 5-delige naamgevingstructuur niet (als voorbeeld: Classic, C1, Pure Suction, Powerline, SBAN0 is de naam van een echte steelstofzuiger).

Er zijn vijf categorieën Miele stofzuigers:

 • Blikvangers met een zak
 • Zakloze bussen
 • Stofzuigers
 • Robotstofzuigers
 • Draadloze stofzuigers

Miele-stofzuigers

Miele is vooral bekend om een groot assortiment stofzuigers met zakken van hoge kwaliteit. Het bedrijf heeft momenteel drie series stofzuigers: De C1, C2, en C3. Elk van de stofzuigers in deze drie series heeft dezelfde krachtige motor, maar verschilt in gewicht, grootte en functies.

De C1 serie is licht van gewicht, ongeveer 10,2 pond, en heeft een actieradius van maximaal 29 voet. Het instapmodel (299 dollar) Compact C1 Pure Suction is zeer geschikt voor hardhouten vloeren en heeft geen roterende schoonmaakborstel. Voor $100 meer krijgt u het Turbo Team model met een lucht aangedreven roerborstel.

De C2 serie voegt de verzegelde systeemfiltratie toe, wat betekent dat de stofzuiger is ontworpen om te voorkomen dat er stof vrijkomt uit zijn behuizing. De reinigingskop wordt bediend via een gemotoriseerde roerborstel. Bovendien krijgt u een instrument om hardhouten vloeren te reinigen. De stofzuigers van de C2-serie wegen ongeveer 9,4 lb (busgedeelte). Hun snoeren zijn ook langer met 33 voet.

De C3 serie is waar Miele echt bekend om staat. Onze favoriete stofzuiger Marin maakt deel uit van deze serie. Deze stofzuigers zijn voorzien van HEPA-filtratie, stille motorprestaties, een uitzonderlijke reinigingskop, en in het algemeen de beste reiniging voor uw huis. Het snoer is langer, 36 voet. Het gewicht van deze stofzuiger is ongeveer 11,8 lb’s.

Miele Stofzuigers zonder Zak

Miele biedt ook een familie stofzuigers zonder zak aan, bekend onder de naam Miele Blizzard CX1. Aanvankelijk aarzelde het bedrijf om een stofzuiger zonder zak op de markt te brengen, omdat de ingenieurs van Miele het idee van het legen van een stofbak niet zagen zitten. Zij gaven de voorkeur aan het gemak van een echt hygiënische vacuümzak. Na veel discussie verbeterde het bedrijf het ontwerp van de zakloze stofzuiger met hun cycloonstofzuiger, die zij de “Vortex Engine” noemden. De Miele Blizzard Vortex Engine scheidt stof en vuil met een snelheid van 60 mph. Het fijne stof wordt opgesloten in het GORE lifetime filter, en de resterende deeltjes worden opgevangen in het uitblaasfilter.

Wij zijn zeer te spreken over de schoonmaakprestaties van de Blizzard CX1 (wij gebruiken hem om ons kantoor in NJ schoon te maken), maar wij zijn geen fan van de grote voetafdruk.

Miele-stofzuigers

Miele biedt momenteel slechts één familie van staande stofzuigers aan: de Dynamic U1-serie. De Miele-stofzuigers hebben een automatische hoogteverstelling om de hoogte van uw tapijt te detecteren en het aan te passen voor de perfecte reiniging. Ze bieden ook een actieradius tot 54 voet, zodat u niet voortdurend van stopcontact hoeft te veranderen terwijl u uw huis schoonmaakt. Het innovatieve SwivelNeck-ontwerp, gecombineerd met zijn slanke vorm, maakt het gemakkelijk om rond en onder meubels schoon te maken.

Miele Robotstofzuigers

Miele biedt ook twee robotstofzuigers aan: de Scout RX2 en de Scout RX2 HomeVision. Deze robotstofzuigers werken onafhankelijk om u kostbare tijd te besparen. Beide modellen zijn uitgerust met Smart Navigation-technologie voor een volledige en complete reiniging. De Scout RX2 heeft ook een oplaadbare batterij die twee uur meegaat, zodat u nooit bang hoeft te zijn dat de batterij leeg is voordat uw huis schoon is. Net als alle stofzuigers van Miele worden de robotstofzuigers geleverd met een AirClean-filter om de lucht te zuiveren terwijl het de vloeren reinigt.

Miele Snoerloze Stofzuigers

Tot de nieuwste modellen van Miele behoort de familie van Triflex HX1 snoerloze stofzuigers. Deze innovatieve snoerloze steelstofzuigers zijn even krachtig als een steelstofzuiger en kunnen worden gebruikt op elk oppervlak in uw huis. Ze zijn echter veel lichter en handiger dan een steelstofzuiger, met een gewicht van slechts ongeveer acht pond. Het gewicht is slechts ongeveer 4-lbs als u het wilt gebruiken als een handstofzuiger.

In tegenstelling tot traditionele snoerloze stofzuigers die snel leeg zijn, kan de Triflex HX1 60 minuten werken zonder te moeten worden opgeladen. Het Pro-model wordt zelfs geleverd met een extra batterij voor een totale reinigingstijd van 120 minuten. Miele biedt drie verschillende modellen aan in de Triflex HX1-serie: de Standard, Cat and Dog, en Pro. De Cat and Dog en Pro modellen zijn ook uitgerust met een HEPA filter om vuil, stof en pollen uit uw huis te verwijderen. U kunt onze uitgebreide Miele’s Triflex HX1 stofzuiger review hier bekijken.

Miele Stofzuigerzakken en Accessoires

Miele biedt een breed scala aan hulpstukken en accessoires voor steelstofzuigers, staande stofzuigers en snoerloze stofzuigers. Bijna alle stofzuigers van Miele worden geleverd met drie standaard hulpstukken:

 • Een afstofborstel voor het schoonmaken van delicate oppervlakken
 • Een meubelstoffeerder voor het reinigen van meubelen
 • Een spleetzoeker om in kleine ruimtes te komen

Verschillende modellen worden echter geleverd met extra gereedschap om u toegang te geven tot het volledige bereik van de reinigingskracht van de stofzuiger.

Soorten Miele-vacuümzakken

In totaal zijn er vier verschillende soorten Miele-stofzuigerzakken – GN, FJM, U en KK. Elk van deze zakken heeft een kleurcode, wat het gemakkelijker maakt om te onthouden welk type zak uw stofzuiger gebruikt. Miele’s stofzuigers werken met twee soorten zakken – FJM of GN. De rechtopstaande stofzuigers van Miele gebruiken de U, en de Miele rechtopstaande/stokstofzuigers gebruiken de KK.

Bij het zoeken naar Miele-stofzuigerzakken raken veel mensen een beetje in de war door het verschil tussen de GN- en FJM-zakken. In werkelijkheid is het enige verschil de grootte van de tas. De GN-zakken, met een inhoud van 4,76 liter, zijn gemaakt voor de grotere Miele-stofzuigers (de Classic C1 en Complete C2 of C3-serie).

De FJM-zakken zijn echter kleiner van formaat en hebben een inhoud van 3,7 quart. Deze zakken zijn bedoeld voor de kleinere Miele-stofzuigers, waaronder de Complete C1-, Compact C1- of C2-serie. Alle zakken hebben echter dezelfde pasvorm, dus mocht u toch de verkeerde zakken kopen, dan is het enige verschil hoeveel stof en vuil elke zak kan bevatten.

Conclusie

Miele is de thuisbasis van de beste stofzuigers op de markt. Van de hoge kwaliteit van al hun producten tot de ongeëvenaarde klantenservice van het bedrijf zelf: de aanschaf van een Miele-stofzuiger is een investering in zowel uw huis als uw gezin. Met een Miele hoeft u zich nooit meer af te vragen of uw vloer wel schoon is.

Maar welk model is de beste Miele-stofzuiger? Canistermodellen hebben decennialang hoogtij gevierd op de markt. Hoewel ze goed schoonmaken, kunnen ze onmogelijk concurreren met het lichte ontwerp van een snoerloze stofzuiger. De nieuwe Miele Triflex combineert de beste eigenschappen van een steelstofzuiger met het gemak, de veelzijdigheid en de wendbaarheid van een snoerloze stofzuiger. Over het geheel genomen is de Triflex een goede keuze voor elke levensstijl.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 28 juli 2020. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts