Miele vs GE Profile en Cafe Vaatwassers


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Wij hebben deze gids samengesteld om Miele-vaatwassers met GE Profile en Cafe-vaatwassers te vergelijken, zodat u kunt begrijpen welk merk voor uw huishoudelijke behoeften het meest geschikt is. U zult deze bespreking nuttig vinden als u zich afvraagt waarom Miele-vaatwassers over het algemeen duurder zijn; of als u verward bent over het verschil tussen GE Profile en GE Cafe vaatwassers.

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe vaatwasser voor uw huis, krijgt u een groot aantal opties van verschillende merken tegen verschillende prijzen voorgeschoteld, waardoor u met een groot aantal vragen blijft zitten. Hoeveel cyclussen heb ik echt nodig? Waarom zijn sommige modellen duurder dan andere? Een vaatwasser is toch alleen maar bedoeld om de vaat schoon te maken…toch?

Onze exclusieve Miele-vaatwasser videoreview met geweldige beelden

Snel overzicht van Miele en GE

Het Duitse apparatenmerk Miele bestaat al meer dan 100 jaar en is nog steeds een familiebedrijf. Miele maakt apparaten voor zowel thuis als voor commercieel gebruik en is toonaangevend als het gaat om uitvindingen en innovaties.

Miele kwam voor het eerst naar de VS in 1983 en groeide sindsdien. Zij is actief in meer dan 50 landen over de hele wereld. Miele richt zich op producten van hoge kwaliteit die ontworpen zijn om 20 jaar mee te gaan. Hoewel ze duurder zijn dan andere merken, bent u er zeker van dat u een toestel hebt dat jaren en jaren meegaat.

GE Appliances is een van de grootste merken van huishoudapparaten in de Verenigde Staten met hoofdzetel in Kentucky. In een handvol merken onder de paraplu van GE vindt u allerlei toestellen, producten, onderdelen en accessoires voor in huis.

GE heeft veel producten in het lagere segment onder de naam GE, maar de merken GE Profile en Cafe zijn gericht op functies in het hogere segment. In dit overzicht hebben we met opzet de low-end GE-vaatwassers buiten beschouwing gelaten, omdat ze niet van dezelfde klasse zijn als Miele als het gaat om stille werking of voortreffelijke reiniging.

Verwachtingen van een vaatwasser: Miele vs GE Vergelijking

Er zijn veel standaardkenmerken en -functies die we van een moderne vaatwasser verwachten, en het kan inderdaad een spelbreker zijn als u merkt dat een nieuw model niet heeft wat u zoekt. Gelukkig maken Miele-vaatwassers deel uit van onze felbegeerde ranglijst van beste vaatwassers en waarderen wij GE-vaatwassers om hun betrouwbaarheid. Dus, hoe verhouden Miele en GE zich tot elkaar?

1) Stille werking

Een lawaaierige vaatwasser die meer dan een uur aanstaat terwijl u van een maaltijd probeert te genieten of TV kijkt, is geen optie meer. Terwijl vaatwassers ooit verantwoordelijk waren voor het verstoren van onze rust en ons lieten nadenken over ons schema alvorens een lading te plaatsen, hoeven we ons nu geen zorgen meer te maken met de vele opties die op de markt zijn.

Maar wat voor geluidsniveau is acceptabel in een moderne vaatwasser?

Als u toch een stille vaatwasser wilt hebben, raden wij u aan onder de 47 decibel (dB) te blijven. Dat komt omdat alles wat meer is dan dat, zal opvallen en storend zal zijn in uw keuken. Als voorbeeld: het geluidsniveau in een bibliotheek wordt geacht ongeveer 40 dB te bedragen, maar een gewoon gesprek is ongeveer 55 dB. Ergens in het midden zal een niveau zijn dat comfortabel is, maar natuurlijk, als u een stillere vaatwasser rond de 40-45 dB kunt krijgen, zou dit ideaal zijn.

Miele, GE Profile, en Cafe doen het vrij goed als het gaat om hun stille werking. Miele vaatwassers zitten op 39-46 dB. Ook GE Profile en GE Cafe hebben veel stille modellen tussen 40-45 dB.

2) Ontwerp

Het vinden van een moderne en strak vormgegeven vaatwasser zal hoog op uw lijst van must-haves staan, vooral als u net een gloednieuwe keuken hebt geïnstalleerd of uw bestaande keuken hebt gerenoveerd. U zult dus blij zijn te weten dat zowel Miele als GE Profile & Café het soort machines hebben dat u tussen uw andere apparaten en kasten wilt hebben. De stijlen variëren van roestvrij stalen fronten met handdoekstangen tot paneelklare producten die u kunt combineren met kastdeuren.

Eén ding waar Miele erg succesvol in is, is het maken van prachtig ontworpen apparaten bovenop hun toch al fantastische functies. U kunt kiezen uit een prachtig zwart, wit of strak stalen voorpaneel, waarbij het laatste volledig vingerafdrukbestendig is – een uitkomst voor mensen met rondrennende kleine kinderen. Wie de portemonnee kan trekken voor een van de high-end modellen, zal absoluut weg zijn van de ‘knock to open’-functie. Dit betekent dat u gewoon op de strak vormgegeven, greeploze deur kunt kloppen, net zoals u op iemands voordeur zou kloppen, en dat de deur opengaat. Deze functie is een doorbraak op het gebied van clena-design en ongelooflijk ideaal voor degenen die een minimalistische look in hun keuken willen.

Over het algemeen zijn Miele-vaatwassers ontworpen om vlak met uw kasten te staan, en steken ze niet uit uw kasten. Miele-vaatwassers die klaar zijn voor het paneel zijn bijzonder gewild bij ontwerpers, omdat ze heel goed passen bij de omringende kasten.

Hoewel u de klop-om-te-openen functie niet zult aantreffen in een GE Profile of GE Café vaatwasser, zijn het toch geen lichtgewichten als het op design aankomt.

Als u op zoek bent naar een modernere look, zijn de GE Profile vaatwassers gecentreerd rond dunnere handgrepen en rondere ontwerpen. U zult geen moeite hebben om een geschikte kleur te vinden die bij uw keukeninrichting past, want de opties zijn leisteen, zwart leisteen, zwart roestvrij staal, zwart, wit en gewoon roestvrij staal.

Wat Ge Café betreft, zult u volumineuzere ontwerpen vinden met dikkere handvatten. Deze modellen hebben de neiging een krachtiger uitstraling te hebben, die kan worden geassocieerd met de professionele keukenuitstraling die u in restaurants ziet, en roestvrijstalen opties hebben de voorkeur. Onlangs introduceerde GE Cafe Matzwart en Matwit als extra kleuropties.

Miele, GE Profile en Cafe bieden ook 18 modellen voor kleinere keukens.

3) Schoonmaak- en droogprestaties & gebruiksgemak

De meeste huishoudens kunnen volstaan met een paar cycli voor essentiële ladingen. Als u echter een kookgezin bent of als u zich amuseert met mooi servies en wijnglazen, zijn er extra reinigingsfuncties die nuttig kunnen zijn voor u.

Laten we eens kijken wat elk van de merken te bieden heeft.

Unieke reinigings- en droogfuncties van Miele-vaatwassers

Miele-vaatwassers zijn de gouden standaard van geavanceerde apparatuurtechnologieën en absoluut de beste in hun klasse als het gaat om het reinigen van vaatwerk.

Vanaf de Classic serie krijgt u het industriële pompsysteem dat het hart van een Miele vaatwasser vormt. Met dit systeem kan Miele werken met een optimale waterdruk, temperatuur en intensiteit, afhankelijk van de belasting en het bodemniveau.

Bij de Crystal Series of hoger krijgt u de echte Miele-voordelen met een ingebouwde waterontharder die watervlekken elimineert in plaatsen met hard water (zoals New Jersey).

Auto-Open deur is vooral handig als het gaat om droogprestaties. U kunt de vaatwasser gewoon laten draaien als u naar bed gaat en de deur zal op een kiertje opengaan als de cyclus klaar is, zodat u ’s morgens geen muffe geur ervaart.

Het 3e rek/bestekbakje wordt ook beter op de Crystal Series en hoger. De 3D besteklade geeft u meer ruimte voor kleine kopjes, opscheplepels en biedt ruimte voor grotere glazen die eventueel in het rek eronder staan.

Alle Miele’s hebben een geavanceerd lekdetectiesysteem, niet alleen aan de onderkant van de vaatwasser om vocht te detecteren, maar ook ter hoogte van de slang om ongewenste lekken te controleren.

Miele gebruikt 3 krachtige sproeiarmen om de vaatwasser te bedekken. De bovenste arm is vooral handig om het zilverwerk op de besteklade te richten.

Vanaf de Dimension Series krijgt u een indrukwekkende geluidsisolatie van 40 dB, samen met meer configureerbare en flexibele tanden. Extra programmering wordt handig voor veeleisende huishoudens.

Lumen en Dimension Series zijn voor ultieme luxe. Binnenverlichting, kloppen om de deur te openen, geavanceerde programmering om wijnliefhebbers tegemoet te komen, enz. beginnen op dit niveau. Op de Diamond serie vindt u zelfs een Auto-Close functie waarbij de vaatwasser de deur sluit als de deur op een kier wordt gezet.

Onze uitgebreide gids is zeer nuttig bij het kiezen van de beste Miele vaatwasser voor uw huis.

Unieke reinigings- en droogfuncties van GE Profile en Cafe-vaatwassers

GE Profile en GE Café hebben veel van de nuttige functies van de Miele’s, zoals Pre-Soak om het vuil op uw vaat te verzachten, Express Wash om de vaat sneller te wassen en eWash, het codewoord voor een zuinige wasbeurt met langere cycli die minder water en energie verbruiken.

In ons vorige blogartikel hebben we GE Vaatwassers in detail besproken voor het geval u meer over het merk te weten wilt komen.

Droogvermogen

Om deze problemen te vermijden, gebruiken Europese fabrikanten zoals Bosch en Miele condensatiedroging waarbij de binnenwanden koud worden gemaakt alvorens de lucht weg te zuigen en de stoom van de binnenkant af te spoelen.

Wat GE betreft, bevatten de gangbare vaatwasmachinemodellen nog steeds een verwarmingselement voor het drogen. U zult echter de optie Dry Fan Assist aantreffen in de meeste GE Profile en Café modellen. Deze ventilator/verwarmingscombinatie zuigt lucht aan door een ventilator in de kuip en is zeker een stap in de richting van Miele als het gaat om droogprestaties.

Een voordeel dat Miele heeft, is dat het zwaar geïnvesteerd heeft in reinigingsproducten. Miele-vaatwasmiddelen, spoelglansmiddel en zout zijn speciaal samengesteld om de vuile vaat optimaal schoon te krijgen. Bovendien zorgt Miele’s vaatwasserreiniger of zoals het bedrijf het noemt de vaatwasserconditioner voor een geweldige reiniging om geurtjes en vuilophoping te voorkomen. Onlangs heeft Miele de enige afwasmachine met een autodispenser op de markt gebracht. U raadt het goed, het bedrijf maakt wasmiddelcartriges, AutoDos PowerDisks, die ongeveer 20 cycli meegaan.

Omkeerbare Vierbladige Sproeiarm

GE brengt een ander soort technologie op tafel, met de Reversing Quad Blade Lower Wash Arm die 4 bladen heeft, 25 waterstralen, en zowel met de klok mee als tegen de klok in draait. Met water dat onder verschillende hoeken door de machine wordt gespoten plus een middenafwasarm met vier bladen wordt de vaat bij elke afwasbeurt grondig gereinigd.

Flessproeiers, zijsproeiers, en zilverwerksproeiers

Deze speciale jets zijn exclusief voor GE en zijn bedoeld om al uw vaatwerk dieper schoon te maken.

U hoeft zich niet langer zorgen te maken of waterflessen of wijnglazen wel schoon uit de machine komen, aangezien de flessensproeiers specifiek op deze voorwerpen zijn gericht.

Deep Clean Silverware Jets worden onder de zilverwerkmand geplaatst en reinigen uw zilverwerk intensief en gericht. Sommige GE-modellen hebben speciale zilverwerksproeiers op de middelste wasarm.

Zijsproeiers worden aan de wand naast de bestekkorven geplaatst om gericht te reinigen.

Pirana harde voedselverwijderaar

De Hard Food Disposer vermaalt voedselresten zoals een gewone vuilnisvernietiger. Handig als er kleine etensresten achterblijven na het voorspoelen.

Wi-Fi-connectiviteit

Hoewel u uw vaatwasser natuurlijk niet kunt gebruiken om uw sociale media-accounts te controleren, is de toevoeging van wi-fi connectiviteit in beide merken zeker van pas gekomen.

Miele heeft een eigen mobiele app, waarmee u uw wascyclus vanaf uw smartphone kunt volgen terwijl u in een andere kamer bent, en u kunt zelfs instellen dat de vaatwasser start als u het vergeet te doen voordat u naar bed gaat.

GE heeft ook een eigen app, met meer mogelijkheden dan Miele. U kunt niet alleen uw wascycli controleren, maar u kunt ook worden gewaarschuwd als het spoelglansmiddel bijna op is of als de machine onderhoud nodig heeft – en zelfs om verbinding te maken met Amazon Alexa.

4) Duurzaamheid en levensduur

Een vaatwasser kopen die maar een paar jaar meegaat is gewoon geen optie, gezien de hoeveelheid geld die u wilt uitgeven voor een fatsoenlijk model. U wilt ook geen machine kopen die om de 3-6 maanden onderhoud nodig heeft.

Miele fabriceert bijna elk onderdeel van hun vaatwassers en heeft een zorgvuldig testproces. Dat betekent dat zij meer controle hebben over de duurzaamheid van hun producten. Miele’s zijn ontworpen voor een levensduur van twintig jaar, wat geen enkel ander merk kan evenaren. Hoewel een Miele vaatwasser in eerste instantie duurder is, bespaart u op de lange termijn geld.

GE Profile en Cafe hebben een uitstekende aanvangskwaliteit en het servicenetwerk van GE in het hele land is ongeëvenaard in de sector.

5) Prijsstelling

De prijs speelt vrijwel altijd een rol bij de keuze van een nieuwe vaatwasser, en er kan een groot verschil zijn tussen budgetmodellen en topmodellen wat de kenmerken betreft. Laten we eens kijken wat voor toestellen u in verschillende prijsklassen van elk merk kunt krijgen.

GE Afwasmachine Prijzen

GE Appliances produceert een breed gamma vaatwasmodellen onder hun Profile en Cafe series.

Beide series beginnen net onder het prijspunt van $999 en zijn voorzien van vrij stille 45 dB vaatwassers zoals GE Cafe CDT706P2MS1 en GE Profile PDT825SSJSS

De duurdere modellen van GE Profile of Cafe hebben een geluidsniveau van 40-42 dB en kosten minder dan $1399. GE Profile PDT846SSJSS is een populair model in dit bereik.

Miele Afwasmachine Prijzen

Miele heeft modellen die tijdens seizoenpromoties al voor $799 te vinden zijn, zoals het model G4228SCUSS Futura Classic Plus.

Een grote stap omhoog naar $1,799 geeft u de Miele Crystal serie die komen met echt geavanceerde functies die je zou verwachten van deze prijs, zoals waterontharder en auto-open deur. (Deze kenmerken worden niet geëvenaard bij de GE line-up)

Luxe functies en een stille werking zijn te vinden in de Miele Dimension en Lumen serie machines, vanaf $1,999.

Naast de vaatwasmodellen voor thuisgebruik heeft Miele ook een reeks professionele machines die ideaal zijn voor gebruik in een restaurant of in de wetenschap.

Conclusie

Miele vaatwassers zijn het beste merk op de markt als het gaat om kwaliteit. Uw vaat zal schoon zijn, glazen zullen schitteren. U krijgt geen geëtste glazen of watervlekken in een Miele. U kunt zelfs uw porselein toevertrouwen aan uw Miele-vaatwasser. Miele heeft geen budgetniveau producten omdat het bedrijf gelooft dat hun vaatwassers ontworpen zijn om 2x langer mee te gaan dan die van de concurrentie.

GE Profile en Cafe zijn betrouwbare merken. Als u een keuken ontwerpt met andere apparatuur van de Profile en Cafe familie, is het zinvol om hun vaatwassers te overwegen om bij het totale ontwerp te passen.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 10 augustus 2018. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts