Miele vs KitchenAid Vaatwassers review (2021), Best Models & Vergelijkingen


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Stelt u zich eens voor… u bent op zoek naar een vaatwasser en uiteindelijk komt u uit op twee vergelijkbare modellen van Miele en KitchenAid. Welke zou je verkiezen boven de andere? Welke kenmerken en factoren zou u overwegen alvorens uw keuze te maken?

De kans is groot dat u al een paar jaar niet meer naar een nieuwe vaatwasser hebt gezocht. Daarom is het mogelijk dat u slechts een beperkte kennis hebt van de nieuwste functies die beschikbaar zijn. Aangezien zowel Miele- als KitchenAid-vaatwassers er van buiten gelijk uitzien, kan het moeilijk zijn om te bepalen welke voor uw keuken geschikt is. Maar dat is nu net waar wij in actie komen – om het unieke aanbod van elk merk te belichten, zodat u met vertrouwen uw keuze kunt maken.

We hebben KitchenAid en Miele vaatwassers behandeld in onze exclusieve, diepgaande artikelen. Hier zullen we de sterke en zwakke punten van elk merk belichten om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Hier is onze exclusieve video review van de nieuwste Miele vaatwassers

Hoe verhouden Miele en KitchenAid zich tot elkaar?

Miele en KitchenAid behoren tot de beste vaatwassers op de markt. Beiden zijn al tientallen jaren actief in de sector en maken vaatwassers van hoge kwaliteit met een uitstekende reinigingsefficiëntie en betrouwbaarheid.

Miele-vaatwassers zetten de toon voor uitmuntendheid in functionaliteit en design van moderne vaatwassers. Elke Miele-vaatwasser is gebouwd om twintig jaar mee te gaan, dat is twee keer zo lang als wat andere merken vaatwassers bieden. Ze zijn ultrastil en kunnen veilig delicate vaat wassen, in tegenstelling tot sommige KitchenAid-modellen.

KitchenAid domineerde ooit de Amerikaanse markt, maar verloor zijn toppositie aan Bosch wegens geluidsoverlast. Recente vaatwasmodellen van KitchenAid zijn echter aanzienlijk stiller en bieden betere reinigingsmogelijkheden voor aangebakken vaat en flessen. KitchenAid heeft ook meer betaalbare vaatwasser prijspunten dan Miele toestellen.

Miele torent hoog boven KitchenAid uit wat betreft connectiviteit. Terwijl Miele enkele vaatwassers met wifi heeft, heeft KitchenAid er geen. Connectiviteit in KitchenAid huishoudelijke apparaten is alleen te vinden in hun kookplaten en ovens.

Laten we eens kijken hoe deze twee merken zich meten in termen van andere belangrijke factoren.

Rust

Aangezien er geen standaard meetinstantie is, is het moeilijk te bepalen welk merk vaatwasser stiller is. Om hun ratings te verbeteren, meten de meeste fabrikanten tijdens het wasprogramma, zonder rekening te houden met het geluid dat wordt geproduceerd tijdens het in- of uitpompen van water.

Maar Miele neemt stilte serieus. Jarenlang heeft de onderneming zich verzet tegen het idee om over de rust te rapporteren, om de statistisch onbeduidende metingen van hun concurrentie niet te vergoelijken. Tot op heden vallen de meeste Miele-vaatwassers in een bereik tussen 38dB en 42dB. Zelfs de instapmodellen uit de Miele Classic-serie zijn met 46 dB extra stil. Dit maakt het merk tot een van de stilste vaatwassers in de industrie. En voor het geval u zich afvraagt wat dB (decibel) betekent: we hebben de stilste vaatwassers besproken in een artikel en een video.

KitchenAid stond niet altijd bekend om zijn stille vaatwassers. Maar de laatste jaren heeft het bedrijf zich in die categorie sterk verbeterd en produceert het vaatwassers met geluidsniveaus tot 46dB. De KDTE334GPS is de stilste vaatwasser van KitchenAid met 39dB. Om dit in perspectief te zetten, dit is net iets luider dan het geluid van ritselende bladeren.

Stilste vaatwassers gedemonstreerd

Schoonmaakprestaties

Een opmerkelijke eigenschap van Miele-vaatwassers in de categorie reiniging is de variabele pompsnelheid. Dit komt vaker voor bij commerciële vaatwassers, terwijl het een zeldzaamheid is bij vaatwassers voor huishoudelijk gebruik. Miele rust alle vaatwasmachinemodellen die vanaf 2015 tot heden zijn vervaardigd uit met industriële pompen.

Met pompen van commerciële kwaliteit kunnen Miele-vaatwassers de sproeidruk voor elk wasprogramma aanpassen. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom Miele-vaatwassers superieure reinigingsprestaties hebben. Industriële pompen gaan ook minder snel stuk, wat bijdraagt tot de levensduur van uw vaatwasser.

Beide merken hebben ook een sensor om het vuilniveau op uw vaat te meten en de beste wastijd en temperatuur voor elke lading te bepalen. Bijvoorbeeld – de vaatwasser zal langere cyclustijden en hogere temperaturen inschakelen voor ladingen die overmatig vuil zijn. KitchenAid noemt deze functie de ProWash.

Hoewel Miele de pionier van deze sensortechnologie is, zorgt het gewoon voor een superieure reiniging en doet het geen moeite om aan het marketingjargon toe te voegen. We moeten ook opmerken dat Miele, in tegenstelling tot de concurrentie, meer dan één meting doet en het pompputgebied voor zijn metingen afdekt om de grootst mogelijke nauwkeurigheid te bieden.

Miele is ook het enige vaatwasmachinemerk met een volledige wasarm bovenaan, die helpt om het 3e rek effectief te reinigen.

Miele is dus het beste vaatwasmachinemerk voor kwetsbaar vaatwerk zoals duur porselein en delicaat kristal.

Alle Miele-vaatwassers uit de Crystal-serie en hoger zijn uitgerust met een waterontharder. Ook dit kenmerk ontbreekt in KitchenAid vaatwassers. Waterontharder zorgt voor een vlotte reiniging in plaatsen met hard water. Dit betekent dat u geen strepen meer ziet op de vaat en geen watervlekken op uw glaswerk.

Beide merken hebben vergelijkbare programma’s en opties, zoals normaal, sani-was en voorspoelen. Miele, vooral voor zijn hogere echelon vaatwassers, heeft een rijke programmering. De meeste Miele-vaatwassers hebben ook een zelfreinigingsprogramma om de binnenkant fris te houden.

Droogeigenschappen

Zowel Miele als KitchenAid hebben uitstekende droogsystemen.

Miele is pionier op het gebied van de -condensatie-droogmethode , die energiezuinig is en geen kunststoffen doet smelten. De hete roestvrijstalen wanden van de Miele-vaatwasser werken als een spons en onttrekken vocht aan het oppervlak van de vaat.

KitchenAid daarentegen heeft de ProDry (ook wel het codewoord voor condensatie-drogen genoemd) die overeenkomt met het droogsysteem van Miele. Hoogwaardige KitchenAid vaatwassers gebruiken een verwarmingselement naast ProDry (d.w.z. Extended ProDry), wat de meest betrouwbare droogoplossing in een vaatwasmachine is (zorg er alleen voor dat u geen kunststoffen in de kuip legt).

Miele evenaart KitchenAid in de categorie drogen met zijn CleanAir-systeem dat vochtige lucht in de vaatwasser opvangt en als water naar buiten afvoert. De duurdere Miele-modellen (de Lumen-, Dimension-, Diamond- en G7000-serie) hebben de optie AutoOpen Door , die ervoor zorgt dat de deuren na elke cyclus opengaan om omgevingslucht binnen te laten. Dit betekent dat als u gewoonlijk de vaatwasser inschakelt voordat u naar bed gaat, u geen muffe geur waarneemt wanneer u ’s morgens de vaatwasser opent.

Wij raden u aan uw favoriete spoelglansmiddel in beide merken te gebruiken om het drogen te verbeteren.

Betrouwbaarheid

Miele’s rijke geschiedenis en toewijding aan kwaliteit zijn waarschijnlijk de reden waarom hun vaatwassers tot de meest betrouwbare in de industrie behoren. Het merk stelt ongeëvenaarde normen voor de duurzaamheid, prestaties en energie-efficiëntie van vaatwassers. Om een constante werking op het hoogste rendement te garanderen, wordt elke vaatwasser 7.500 keer gedraaid en wordt de deur 100.000 keer geopend.

De gemiddelde KitchenAid vaatwasser is vrij betrouwbaar en kan tot 12 jaar meegaan als hij goed wordt onderhouden. Maar de gemiddelde Miele-vaatwasser heeft een levensduur van 20 jaar en is betrouwbaarder.

Beschikbare stijlen

Qua design torent Miele hoog boven de meeste andere vaatwassermerken uit, waaronder KitchenAid. Miele-vaatwassers staan bekend om hun minimalistische ontwerpen zonder afbreuk te doen aan de functionaliteit. KitchenAid heeft ook enkele high-end modellen met elegante ontwerpen.

Deur ontwerp opties

Miele heeft een zeer unieke deurontwerpoptie waarmee het zich onderscheidt van elk ander vaatwasmachinemerk in de industrie – de ‘knock to open’ (K2O) deuroptie. U vindt deze optie in modellen als de G75 serie G7596SCVi en de G79 serie G7966SCVi. De deur van de vaatwasser is handloos en gaat open om de bedieningselementen te onthullen wanneer u twee keer op de deur klopt. Cool, toch?

Miele-deurdesignopties omvatten
– Pocketgreepdesign met zichtbaar bedieningspaneel
– Handdoekbeugel met verschillende greepopties en verborgen bedieningspaneel
– Knock to open-deurdesign zonder greep
– Paneelklare designs met zwart glazen bedieningsscherm.

KitchenAid heeft even geweldige deuropties
– Zakgreep met verborgen bedieningspaneel
– Handdoekbeugel met verborgen bedieningspaneel
– Paneelklare ontwerpen (zoals in de KDTM504EPA)
– Deurontwerp met glasvenster

Voor paneel geschikte vaatwassers voor bij de kasten

KitchenAid vaatwassers hebben een belangrijk ontwerpprobleem – Er is geen model met de standaard 24″ keukenkastdiepte (ze zijn ofwel 24 ¾-inches of 24 1/2 – inches diep zonder rekening te houden met de handgreep). De vaatwassers steken uit een gewoon keukenkastje en maken het moeilijk om een vlak en naadloos keukendecor te ontwerpen.

Miele biedt net als Bosch vaatwassers die klaar zijn voor het paneel, als u uw keuken naadloos wilt afwerken. Miele-vaatwastoestellen steken niet uit een standaard 24-inch keukenkastje. Het bedrijf heeft ook vaatwassermodellen met 6 inch hoge schopranden voor een uniforme pasvorm in keukens met high-end, Europese kasten.

18-inch breedte en ADA-modellen

In tegenstelling tot KitchenAid produceert Miele vaatwassermodellen die aan de ADA-normen voldoen. ADA-vaatwassers passen onder de toonbank, zelfs als de omringende vloeren zijn verhoogd.

Als u op zoek bent naar een aparte vaatwasser voor uw zwembad of secundaire bar, maakt Miele ook 18-inch varianten van sommige van zijn vaatwasmodellen. Deze vaatwassers, zoals de Miele G4780SCVI, zijn bedoeld voor kombuiskeukens en kleine appartementen met een beperkt gebruik van de keuken. Ook hier biedt Miele een roestvrijstalen afwerking met of zonder zichtbare bedieningselementen, evenals op maat gemaakte modellen die geschikt zijn voor panelen. KitchenAid heeft op dit moment geen 18-inch vaatwasser modellen.

Binnenhuisarchitectuur

In een Miele vaatwasser passen 16 couverts. (Een doorsnee KitchenAid vaatwasser kan 14 couverts aan, terwijl de duurdere modellen er tot 15 aankunnen). Het interieur is intelligent ingedeeld en biedt u de flexibiliteit om vreemde stukken en grote potten en pannen te hanteren. De tanden hebben een coating van chirurgische kwaliteit, waardoor ze niet verkleuren of afbreken. Miele gebruikt felgele kleurmarkeringen in zijn vaatwassers om aan te geven dat u het onderdeel op verschillende manieren kunt verwijderen of omdraaien.

Het middelste rek van Miele is eenvoudig verstelbaar en kan omhoog of omlaag worden bewogen, zelfs als het geladen is. Miele heeft de bestekbak (ook wel het 3e rek genoemd) in vaatwassers uitgevonden voor zilverwerk, pollepels, spatels en ramekins. Miele’s 3D-ontwerp zorgt er ook voor dat het 3e rek uit de weg kan wanneer u hoge steelglazen in het rek eronder hebt staan. Het heeft vele andere handige eigenschappen om het afwassen te vergemakkelijken.

Miele-vaatwassers hebben, in tegenstelling tot andere merken, allemaal rekken die gemaakt zijn om soepel te glijden. Bij de meeste KitchenAid vaatwassers is de functie voor soepel glijden voorbehouden aan slechts één rek. Zonder de soepele glijding zult u het rek moeilijk kunnen verplaatsen, vooral als het zware vaat bevat.

Lekpreventie

Miele-vaatwassers hebben allemaal een uniek, dubbel waterdicht systeem. Dit is een functie die u wellicht niet aantreft in gewone vaatwassers (met uitzondering van Bosch.) Hoewel een goede vaatwasser nooit zou mogen lekken, zijn het dubbel waterdichte ontwerp en het lekdetectiesysteem ontworpen om u gemoedsrust te geven.

Maar hoe werkt dit systeem? De vaatwasser zal de watertoevoer afsluiten als hij vocht op de bodem van de bak detecteert. In de loop der jaren is Miele nog verder gegaan met het inbouwen van lekdetectiesystemen in zijn slangen. Daarom zult u merken dat Miele-vaatwassers, in tegenstelling tot andere merken, worden geleverd met hun eigen door de fabriek geleverde aanzuig- en afvoerslangen.

Prijzen

Door de extra moeite die het merk doet om een lange levensduur en duurzaamheid te garanderen, zijn Miele-vaatwassers verkrijgbaar tegen een aanzienlijk hoger prijskaartje in vergelijking met andere merken. Sommige van de minst dure Miele-vaatwassermodellen kunnen nog steeds oplopen tot $999 (occasionele promoties brengen de prijs omlaag tot $899). Dat is logisch, gezien de lange levensduur, de kwaliteit en de topprestaties die Miele biedt.

KitchenAid vaatwassers zijn lager geprijsd en het bedrijf staat erom bekend regelmatig promoties te voeren. Hoewel het ook een topmerk is met duurdere modellen, kunt u nog steeds een fatsoenlijke KitchenAid-vaatwasser krijgen voor minder dan $600-$749.

Nu u een idee hebt van wat u in een vaatwasser moet zoeken, laten we eens kijken naar onze topkeuzes van beide merken, te beginnen met Miele.

1) Beste totaal: Miele G7316SCUSS

De Miele G7316SCUSS bevat alle standaard kenmerken van een vaatwasser, maar ook de opwindende Miele-functies waar wij zo van houden. Met 40dB is deze vaatwasser een van de stilste vaatwassers in de industrie. Er kunnen maar liefst 16 couverts in één keer in, wat gelijk staat aan een hele dag vuile vaat.

Dit model wordt geleverd met Miele’s unieke gepatenteerde AutoDos automatische dispenser technologie, naast de traditionele dispenser die Miele wasmiddeltabs, poeder, of vloeibaar wasmiddel kan gebruiken. Wij vinden AutoDos bijzonder handig, omdat u niet telkens als u wilt afwassen het afwasmiddel hoeft bij te vullen.

De Miele G7316SCUSS heeft een ingebouwde waterontharder, een reinigingssysteem dat bestaat uit drie roterende sproeiers, en het AutoOpen-deurontwerp. Er is ook het superieure 3D-bestekbakontwerp voor het opbergen en afwassen van groter bestek.

We zijn vooral onder de indruk van de zelfreinigende functie. Doe gewoon uw favoriete schoonmaakmiddel (of zuiveringszout en azijn) in de kuip om uw vaatwasser fris en schoon te laten ruiken.

Verkrijgbaar in drie stijlen:

  • Roestvrij staal, zichtbare bediening met een zakgreep
  • Roestvrij stalen, verborgen bedieningselementen met een handdoekstang
  • Voorbereid voor aangepaste panelen met verborgen bedieningselementen

2) Beste waarde: Miele G7106SCUSS

De Miele G7106SCUSS vervangt de oude Crystal serie vaatwassers en presteert beter dan de concurrentie. De AutoOpen deur, die het drogen bevordert, helpt ook ongewenste geurtjes in uw vaatwasser te voorkomen. Waterontharder bestrijdt ook watervlekken en vervelende vlekken op uw vaatwerk. U kunt zelfs een was- en droogcyclus binnen een uur afronden, wat perfect is voor gezinnen die veel onderweg zijn.

De Miele G7106SCUSS is stil met 43 dB, wat betekent dat u nauwelijks merkt dat hij werkt. Het interieur is doordacht met een flexibel derde rek, en er passen 16 couverts in verschillende configuraties in. U kunt uw dure wijnglazen of porselein met een gerust hart in deze vaatwasser afwassen, dankzij het speciale wassysteem dat etsing voorkomt.

3) Beste instapniveau: Miele G4228SCUSS

De G4228SCUSS is het beste instapmodel afwasmachine van Miele op de markt. Met een geluidsniveau van 46dB is het slechts iets luider dan een stille bibliotheek. Hij is uitgerust met het derde rek van de bestekbak en heeft een reinigingssysteem met drie roterende sproeiarmen.

Zoals de meeste high-end Miele-vaatwassers heeft de G4228SCUSS de AutoSensor-technologie voor het aanpassen van de wascycli op basis van de vervuilingsgraad en de hoeveelheid vaat in de lading. Het model heeft ook 16 volledige couverts voor een maximale beladingscapaciteit.

Miele G4228 Klassieke vaatwasmachine beoordeeld

4) Best Smart Miele Vaatwasser, Diamant G6987SCVIK2O

De Diamond serie vaatwassers zijn het summum van Miele’s vaatwastechnologie. De G6987SCVIK2O beschikt over geweldige functies die hem onderscheiden van de rest. De eerste daarvan is de “knock to open” (K2O) en handloze deurfunctie, die geweldig is voor een naadloos keukendesign. Een zacht klopje zal de vaatwasser voor u openen.

De G6987SCViK2O is ook uitgerust met de Miele AutoClose -functie, die de deur langzaam en automatisch sluit als u de deur op een kier laat staan. Er is ook de Miele BrilliantLight technologie die de binnenkant van de vaatwasser verlicht.

Zoals verwacht is deze Miele-vaatwasser met 42 dB ultrastil en beschikt hij over de gebruikelijke Miele-functies, zoals waterontharder, AutoOpen drogen, en een flexibele binneninrichting.

Wifi connectiviteit geeft uw smartphone toegang tot cyclus- en onderhoudsinformatie via de Miele app. De G6987SCVi K2O is de perfecte keuze als u het premium Miele-keukengevoel wilt ervaren.

3 Beste KitchenAid Vaatwassers

1) Beste budget afwasmachine van KitchenAid, KDPE234GPS

De KDPE234GPS is misschien niet zo indrukwekkend als andere high-end vaatwassermodellen, maar voor zijn lage prijs heeft hij toch een aantal sprekende punten. Naast de gewone vaatwasserfuncties heeft hij een geluidsniveau van 46dB, een derde rek en de KitchenAid PrintShield vingerafdrukbestendige afwerking.

2) Stilste KitchenAid-vaatwasser, KDTE334GPS

De KDTE334GPS is de stilste vaatwasser op onze lijst. Met 39 dB is hij bijna geruisloos. Naast de geluidsdemping heeft hij ook speciale flessensprays voor het geconcentreerd wassen van flessen, en een derde rek. Het heeft ook de klassieke KitchenAid ProScrub-optie, die een van de beste schoonmaakprestaties in de industrie biedt.

3) Best Value KitchenAid Vaatwasser, KDTM354ESS

De KDTM354ESS is een verbetering ten opzichte van de KDTM354DSS en heeft de beste wasprestaties van alle KitchenAid vaatwassers. Hij heeft dan wel geen derde rek, maar zijn ultrafijne filter, beladingssensor en 40-stralen sproei-optie (voor geconcentreerd wassen) maken hem tot een van de beste wat functionaliteit betreft. Het heeft ook een elektronisch aanraakbedieningspaneel dat de stijlvolle uitstraling van uw keuken versterkt.

Conclusie

Miele en KitchenAid vaatwassers hebben beide indrukwekkende functies. Miele overtreft met gemak KitchenAid vaatwassers op het gebied van reinigingsprestaties, duurzaamheid, levensduur, connectiviteit en geavanceerd design….maar dat maakt Miele ook prijziger. KitchenAid vaatwassers zijn betaalbaarder in vergelijking met Miele.

Uiteindelijk zal uw keuze afhangen van uw prioriteiten wat betreft reinigingsprestaties, hoe u wilt dat uw keuken eruit ziet, en hoeveel u voor een vaatwasser wilt uitgeven.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 3 januari 2020. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts