Miele vs Samsung Vaatwassers (2021 Review) – Best Cleaning prestaties voldoen aan Connectiviteit


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Als u uw oude vaatwasser aan het vervangen bent en Miele vs Samsung vaatwassers aan het evalueren bent, dan bent u op de juiste plaats. Deze ultieme gids behandelt alles over beide merken vaatwassers, van reinigingsprestaties tot betrouwbaarheid en prijs.

Miele-vaatwassers brengen perfectie in uw keuken. Het bedrijf maakt meer dan 50 modellen en een aantal professionele vaatwassers waar veel restaurants en dokterspraktijken op vertrouwen.

Met 90 jaar ervaring in het maken van de beste vaatwassermodellen, kan Miele een levensduur van 20 jaar claimen; iets wat andere fabrikanten niet kunnen. Dit is zeker een groot verkoopargument. De aanschafprijs van een Miele-vaatwasser mag dan hoger zijn, op de lange termijn kost een Miele-vaatwasser u veel minder als u bedenkt dat u om de vijf jaar of zo moet upgraden als u voor een ander merk kiest.

Samsung-vaatwassers daarentegen hebben minder dan 15 modellen, inclusief kleurencombinaties.

Door de uiteenlopende focus op marktsegmenten en kwaliteitsverbintenissen is het moeilijk om een vergelijking te maken tussen de twee merken en hun individuele modellen. Laten we daarom beginnen deze merken te bekijken in relatie tot hoe ze waarde toevoegen aan ons leven.

in een oogopslag – onze topkeuzes voor afwasmachines van Miele en Samsung

Hier is de lijst van onze topkeuzes voor Miele en Samsung vaatwassers – klik op de links hieronder om onze beoordeling van elk te zien.

 • 1) Beste waarde: Miele Vaatwasser G4228SCUSS
 • 2) Het beste schoonmaken en drogen: Miele G7156SCVi
 • 3) Beste Samsung-vaatwasser, DW8 950UT in Toscaans staal

Bekijk onze exclusieve video van de nieuwe Miele vaatwasser selectie

Wat verwachten we van een moderne vaatwasser?

1) Stille werking

Ooit planden we ons leven rond de vaatwasmachine, omdat we niet in dezelfde buurt konden zijn vanwege het lawaai, vooral als je een open keuken had. Praten met ons gezin was frustrerend, we konden de TV niet horen, en zelfs de huisdieren leken zich schaars te maken terwijl de cyclus aan stond.

Tegenwoordig is het hebben van de stilste vaatwasser een enorm verkoopargument voor fabrikanten, en er wordt gestreden om wie het stilste model kan maken. Zou het niet geweldig zijn om een vaatwasser te hebben die je op elk moment van de dag of nacht kunt aanzetten, en je geen zorgen hoeft te maken over het lawaai?

Zowel Miele als Samsung hebben dit probleem opgelost. Ze geven zeker andere merken een run voor hun geld.

Hoe weet je nu of een vaatwasser stil genoeg is als je op onderzoek uitgaat?

Het geluidsniveau van een vaatwasser wordt uitgedrukt in decibels (dB of dBA). Als u zich kunt voorstellen dat een rustige bibliotheek 40 dB is, een gewoon gesprek 50 dB en een druk restaurantgepraat 60 dB, dan zult u uw favoriete tv-programma niet laten storen of uw kinderen van hun huiswerk laten afhouden bij iets onder de 50 dB. Als vuistregel geldt dat een vaatwasser tussen 38-45 dB superstil zal zijn. We denken echter ook dat 46 dB tot 49 dB geen slechte plaats is, vooral als je bedenkt dat het luidste deel van een cyclus tijdens de watertoevoer en -afvoer gebeurt, wat niet vaak voorkomt tijdens de wascyclus.

De Samsung modellen hebben allemaal een geluidsniveau tussen 38-50 dB, met uitzondering van de instapmodellen met 55 dB. Dit betekent dat u een goede nachtrust kunt hebben of van uw tijd met uw gezin kunt genieten zonder storend lawaai dat uw rust verstoort.

De meeste Miele-modellen hebben een niveau van 39-46 dB. U zult nauwelijks merken dat een Miele-vaatwasser werkt. U zult zeker uw gewone activiteiten kunnen voortzetten zonder hoofdpijn.

Hoewel beide merken zich op de markt onderscheiden door hun stille werking, is het Miele dat een grotere keuze aan superstille modellen biedt.

Onze exclusieve video over de stilste vaatwasser bevat een test van het hoorbare geluid

2) Visuele aantrekkingskracht

De dagen van lelijke witte vaatwassers die als een zere duim opvielen zijn voorbij, want op het gebied van design bieden beide merken strakke ontwerpen voor eigentijdse keukens.

Als merk dat al lang op de markt is, zijn Miele-apparaten in staat om nieuwe trends op het gebied van design over te nemen. Miele-vaatwassers passen perfect in uw keuken en kunnen met de inbouwopties (ook wel paneelklare vaatwassers genoemd) worden ingepast in het design van uw kastjes. De premium modellen hebben geen handgrepen waar u tegenaan kunt stoten, want ze hebben de K2O-functie (Knock to Open)

die je in staat stelt om letterlijk zachtjes de deur open te kloppen. Bovendien is het de moeite waard op te merken dat Miele veruit de beste vingerafdrukbestendige coating op de markt heeft, die zij Clean-touch noemen.

Miele-vaatwassers met hun keuze uit meer dan 50 modellen omvatten ook vaatwassers die geschikt zijn voor de ADA, voor keukens met verhoogde vloeren. Kleine appartementen of bars kunnen ook worden uitgerust met 18-inch vaatwassers van Miele.

Samsung daarentegen is een merk dat bijna elke plek in onze huizen domineert, met goed ontworpen televisies, wasmachines, mobiele telefoons en koelkasten. Hun vaatwassers zijn daarop geen uitzondering, en wij zijn vooral gecharmeerd van de zwarte roestvrijstalen modellen die klaar zijn om te brullen net als een gloednieuwe glanzende cabriolet. Wij waarderen ook de blauwe led-lamp indicator die ook waarde toevoegt aan het ontwerp.

Op dit moment maakt Samsung geen vaatwassers die klaar zijn voor het paneel. Het bedrijf is ook niet op de markt voor kleine vaatwassers van 18 inch breed of voor vaatwassers die aan de ADA-normen voldoen.

3) Schoonmaak- en droogprestaties, gemakskenmerken

Programma-cycli en opties

Het is belangrijk dat u kunt kiezen uit verschillende wascycli, omdat u weet dat elke lading die u in de machine zet, verschillend is wat betreft de grootte, het soort vaat dat u hebt en hoe vuil deze is. Samsung houdt het eenvoudig, zelfs op hun high-end modellen, met slechts zeven cycli en zeven opties voor elk van deze – je krijgt er slechts vier op de basismodellen.

Miele daarentegen biedt u tot 14 cycli met zeven opties onder elke cyclus. Wat goed is om te weten, is dat beide merken express-cycli hebben, en dat u in de meeste vaatwassers ook ontsmettingscycli, potten- en pannencycli en intensieve-wascycli kunt vinden.

Roestvrij Staal Interieur

De witte plastic kuipjes die in de oudere vaatwassers werden gebruikt, maakten ons gek als ze verkleurden. Gelukkig hoeven we ons niet langer zorgen te maken over dit probleem, nu zowel Miele als Samsung roestvrijstalen interieurs aanbieden in al hun vaatwassers. Dit betekent geen verkleurde binnenkant, en het staal zorgt er ook voor dat de vaat droog uit de pan komt.

Miele biedt luxueuze binnenverlichting in hun hogere modellen.

Sensor Wash – Bespaar energie en reinig maximaal wanneer nodig

Als u het gevoel kent dat uw vaat er niet blinkend schoon uitkomt omdat u de verkeerde wascyclus hebt gekozen, dan zult u blij zijn te weten dat de meeste moderne afwasmachines een sensor hebben die de helderheid of troebelheid van het water kan detecteren en zo de wasduur kan aanpassen. Alleen Miele-vaatwassers nemen echter drie watermetingen tijdens de wascyclus en zullen automatisch beslissen hoe de programmaduur, het waterniveau en de waterdruk moeten worden aangepast.

Condensatiedroog zonder het plastic-smeltend verwarmingselement

Noordamerikaanse vaatwasmachines zijn gewoonlijk uitgerust met verwarmingselementen, en hoewel deze de vaat goed drogen, kunnen zij helaas voedsel of kalk op de vaat doen inbranden. Bovendien bestaat het risico dat plastic voorwerpen smelten, vooral als ze op het onderste rek staan.

Om deze problemen te voorkomen en het milieu door energie-efficiëntie te beschermen, maken zowel Samsung als Miele gebruik van condensatiedroging, waarbij vocht door de roestvrijstalen wanden wordt geabsorbeerd en weggespoeld. Miele gaat nog een stap verder en integreert de mogelijkheid om omgevingslucht te laten circuleren om restvocht te absorberen. Naarmate u hoger in de waardeketen van Miele komt, krijgt u intensievere droogopties.

Automatisch open deur voor drogen

Een automatisch openende deur in uw vaatwasser betekent dat u de vaatwasser aan kunt zetten voordat u naar bed gaat en dat u ’s morgens wakker wordt met een schone en volledig droge vaat. Als u de deur enige tijd op een kier laat staan nadat de cyclus is voltooid, kan de stoom opdrogen en ontstaat er geen muffe geur in de vaatwasser. Deze functie vindt u in alle Miele-vaatwassers, behalve in de instapmodel Classic-serie, en in alle Samsung-vaatwassers boven 80K7050.

Besteklade/3e rek voor zilverwerk

De toevoeging van een derde rekje bovenin de vaatwasser dat als bestekbakje kan worden gebruikt, was een uitvinding die Miele op de markt bracht. Deze functie is erg handig om ruimte te besparen in het onderrek en maakt het in- en uitladen van bestek een stuk eenvoudiger. Het derde rek dat u in de Miele-modellen vindt, is superflexibel en maakt het mogelijk om wijnglazen met lange steel op het rek eronder te zetten. Miele gebruikt een sproeiarm over de hele lengte bovenop de vaatwasser om zilverwerk te reinigen op modellen met een 3e rek.

Hoewel Samsung-vaatwassers van het middenniveau en hoger ook een derde rek hebben, zijn deze niet zo flexibel als die van Miele. FlexTray is echter een handige functie voor Samsung, omdat het echt helpt bij het uitladen.

Lekpreventie

Beide merken zijn voorzien van een lekpreventiefunctie, waarbij de waterbron wordt afgesloten wanneer lekken worden gedetecteerd. Dit is een uitstekende functie die betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over overstromingen in uw keuken. Miele gaat nog een stap verder en levert zelfs zijn slangen met lekdetectie.

Auto dicht deur

Deze functie sluit de deur van de vaatwasser zachtjes als deze op een kier wordt gezet, maar is alleen exclusief voor de Miele Diamond-serie.

Waterontharder ter voorkoming van vlekken op glazen en schotels

Als u in een buurt woont met hard water, zoals in New Jersey, is een waterontharder echt belangrijk. Dit zorgt ervoor dat u kristalhelder glaswerk krijgt zonder vlekken, aangezien de waterontharders kalkresten helpen bestrijden. U vindt deze functie op alle Miele-vaatwassers uit de Crystal-serie of hoger, maar helaas kunnen we hem in geen enkel Samsung-model vinden.

Zal ik mij zorgen maken over mijn China en Kristallen?

Als u mooi vaatwerk en glaswerk in de vaatwasser zet, wordt u vaak nerveus en vraagt u zich af of het er wel heel uit zal komen. Gelukkig kunt u deze kostbare voorwerpen aan Miele toevertrouwen, want beide modellen hebben speciale reinigingsfuncties voor porselein en kristal.

Bij Samsung zijn alle modellen van de 80K5050-serie en hoger geschikt voor breekbare voorwerpen, maar Miele heeft veel meer te bieden.

De modellen uit de Miele Crystal-serie en hoger hebben speciale programma’s voor de zachtheid van het water, de regulering van de waterdruk en de dosering van het afwasmiddel op basis van de behoefte, zodat uw mooie serviesgoed de reiniging krijgt die het nodig heeft en tegelijkertijd beschermd blijft. Wijnliefhebbers zullen bijzonder tevreden zijn over de vaatwassers van de Miele Diamond-serie, die ideaal zijn voor het afwassen van hoeveelheden wijnglazen, en Miele is de enige afwasmachine op de Amerikaanse markt die vaat kan wassen zonder spoelglansmiddel, zodat er geen enkel element tussen het wijnglas en de wijn kan komen.

Vermogen om deelbelastingen te hanteren

Een kleine lading kan u vaak een schuldgevoel geven, maar alle modellen van deze beide merken kunnen een deel van de lading doen draaien en tegelijkertijd water en energie besparen.

4) Duurzaamheid en levensduur

Wanneer u een nieuw toestel koopt, is een van de belangrijkste vragen die u zich stelt, hoe lang het zal meegaan.

Als een van de meest geïntegreerde apparatenfabrikanten ter wereld, maakt Miele bijna al haar machineonderdelen zelf. Op die manier kunnen zij een levensduur van 20 jaar voor hun vaatwassers bevorderen zonder dat de functionaliteit afneemt. Het is gemakkelijk te zien aan elk onderdeel, van de knoppen, de rekken en de wielen waarop ze glijden, dat Miele-vaatwassers zijn gebouwd om tientallen jaren mee te gaan.

Samsung is een merk dat zich zeker heeft verbeterd op het gebied van technische ondersteuning en servicebeurten en kan bogen op een aanzienlijk servicepercentage van minder dan 10%. Samsung modellen zijn gemaakt om 7 tot 10 jaar mee te gaan.

5) Miele vs. Samsung Vaatwasser Prijzen

Samsung Vaatwasser Prijzen

Voor degenen die een vaatwasser in een keuken willen plaatsen (ook wel bouwvakkers en huisjesmelkers genoemd), is de DW80R2031US een fraai instapmodel voor minder dan 499 dollar. Wij hopen dat u dit model zult mijden, omdat het nogal veel lawaai maakt.

Met een iets hogere investering zijn de DW80R5060US en de DW80R7060US met 3rd Rack tussen de $600-$749 uitstekende keuzes voor moderne gebruikers die wat meer mogelijkheden willen dan de budget opties te bieden hebben. U kunt ook kiezen uit een waaier van kleuren, maar reken er wel op dat u iets meer betaalt voor het plezier van de meest stijlvolle exemplaren.

In de hogere prijsklasse, tussen $800-$1100 afhankelijk van seizoensgebonden promoties, heb je de DW8 950US die genoeg Samsung functies heeft zoals de FlexTray, ZoneBooster, en WaterWall om elk huishouden tevreden te stellen. Aangezien u normaal gesproken een superstille vaatwasser wilt met een geluidsniveau van ongeveer 46 dB, zult u zeer tevreden zijn met vaatwassers met een geluidsniveau tussen 39 en 42 dB.

Miele Afwasmachine Prijzen

Miele, met een ongeëvenaarde toewijding aan kwaliteit, heeft zeker een aantal uitstekende functies in hun vaatwassers. Hun prijspunten zijn daar een duidelijke afspiegeling van.

Aan de onderkant van de schaal bevinden zich de vaatwassers van de Miele Classic Plus-serie, die ideaal zijn voor de behoeften van de meeste gezinnen. Voor $799 tijdens de promoties. De Miele Crystal serie kost bijna het dubbele en kost vanaf $1499. Deze serie heeft de meest geavanceerde functies, zoals een automatisch openende deur en een waterontharder, waardoor deze serie zeer handig is en een plezier om in elke keuken te hebben.

In het hogere segment vindt u de vaatwassers van de series Miele Dimension en Lumen. Met een vanaf-prijs van $1699 verwacht je een heleboel luxe functies, en dat is precies wat je krijgt, evenals een ultrastille werking.

De ultieme crème de la crème, de Diamond serie vaatwassers vanaf $2499. Deze volledig uitgeruste vaatwassers worden geleverd met standaard 5 jaar garantie.

Miele maakt ook vaatwassers van professionele kwaliteit, die niet alleen in uw huis maar ook voor commercieel of wetenschappelijk gebruik kunnen worden gebruikt. Deze professionele vaatwassers zijn voorzien van een NSF-gecertificeerde ontsmettingsfunctie, supersnelle 6-minuten cycli en de mogelijkheid om te laden met speciale rekken.

Onze meest populaire keuzes: Miele en Samsung Vaatwassers

1) Beste waarde: Miele Vaatwasser G4228SCUSS

Onze exclusieve Miele G4228SCUSS videoreview

De Miele Futura Classic is een van onze favorieten in deze prijsklasse dankzij de uitstekende Miele-normen en de betaalbare actieprijs van $ 899. Met vijf wasprogramma’s en een capaciteit van 16 couverts maakt dit roestvrijstalen model het afwassen na hectische familiediners tot een fluitje van een cent.

U zult met plezier gebruik maken van het 3e rek om al uw bestek op te leggen en u kunt gerust zijn met het dubbele waterdichte systeem.

Miele maakt niet alleen vaatwassers, maar vervaardigt ook op vakkundige wijze zijn eigen lijn vaatwasmiddelen, spoelglansmiddel, reinigingsmiddel en zout. Hoewel u elk merk afwasmiddel in een Miele-vaatwasser kunt gebruiken, zijn deze producten ontworpen voor een maximale reinigingskracht wanneer ze worden gebruikt in combinatie met de wascycli van Miele.

2) Beste reiniging en droging: Miele G7156SCVi

Wij vinden dit model uit de Miele G7000-serie erg mooi, omdat het een vaatwasser met alle functies is voor $1.499. Het is een van de stilste vaatwassers op de markt met 43dB (u zult hem niet horen in uw keuken). Er is nog veel meer om enthousiast over te zijn, waaronder de Intense Quick Wash-functie die u in minder dan een uur een perfect resultaat geeft. Gerechten komen er altijd droog uit met de AutoOpen deur en Sensor Dry functies, en uw delicate wijnglazen worden verzorgd door de Perfect GlassCare functie.

U kunt deze vaatwasser in uw keuken laten passen, want hij wordt geleverd met een paneelklare deurafwerking. Miele maakt deze vaatwasser ook met een vingerafdrukbestendige roestvrijstalen deur.

3) Beste Samsung Vaatwasser, DW8 950UT in Toscaans Staal

Met een capaciteit van 15 couverts is dit Samsung-model een geweldige aankoop voor drukke huishoudens. Het laden van de vaatwasser is een fluitje van een cent met het FlexLoad™ reksysteem en het verstelbare bovenrek.

De Samsung DW8 950UT kost rond de $1,100 afhankelijk van seizoensgebonden promoties en is zeer populair vanwege de Toscaanse roestvrijstalen kleur die er fantastisch uitziet in moderne keukens. Samsung maakt deze vaatwasser ook in gewoon roestvrij staal en in zwart roestvrij staal.

Zoals u zou verwachten in deze high-end prijsklasse, is deze vaatwasser super stil met slechts 39 dB prestaties. U krijgt alle grote Samsung functies, zoals WaterWall, AutoRelease ™ deur, en de Zone Booster, evenals verstelbare rekken die maken vaatwasser stapelen zo veel eenvoudiger.

Om samen te vatten: Voor- en nadelen

Voordelen van Samsung Vaatwassers

Pros

 • Betaalbaar
 • Zeer laag geluidsniveau
 • Zwarte roestvrij stalen kleur is een hit
 • AutoRelease Door functie is een onderscheidende factor in de industrie

Cons

 • 3e rek is alleen beschikbaar voor topmodellen
 • Waterontharderfunctie niet beschikbaar
 • Beperkte selectie

Voordelen van Miele-vaatwassers

Pros

 • Ontworpen om 20 jaar te werken
 • Perfecte styling met ultrastille werking
 • Geavanceerde technologie – naast vele andere primeurs maakt het bedrijf de enige vaatwasser met een automatische dispenser op de markt, d.w.z. AutoDos.
 • De lieveling van de ontwerpgemeenschap omdat het naadloze integratie in kasten mogelijk maakt
 • AutoOpen deur zorgt voor de beste droogresultaten en voorkomt stank
 • AutoClose deur, Knock-to-Open functies zijn ongeëvenaard
 • Waterontharder is standaard op alle modellen boven de Classic serie
 • Grote selectie, inclusief paneelklare, ADA-compatibele, professionele/commerciële en 18-inch brede opties

Cons

 • Hoogste prijs in de industrie

Dus, welk merk ga je kiezen?

Al met al zijn Samsung vaatwassers geweldig als u ze koopt als onderdeel van een Samsung keukenapparatuurpakket. Promotionele besparingen, samen met bijpassende handgrepen en kleuren zullen uw keuken er geweldig uit laten zien.

Als u uitgekeken bent op uw oude schrootbak en geen risico’s wilt nemen, dan is Miele vaatwasser er voor u. Miele-vaatwassers zijn veruit de beste vaatwassers op de huidige markt. Daarom nemen ze een prominente plaats in in onze lijst van beste vaatwassers.

FAQs

Waarom zit er water in de nieuwe Miele-vaatwasser die ik heb ontvangen?
Af en toe krijgen wij telefoontjes van onze klanten die vragen waarom er watervlekken in hun nieuwe vaatwassers zitten. Ons antwoord is eenvoudig: elke Miele-vaatwasser wordt getest voordat hij de doos ingaat.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 3 augustus 2018. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts