Miele vs Shark draadloze stofzuiger Vergelijking


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Miele en Shark zijn twee vertrouwde en populaire stofzuigermerken die u waarschijnlijk zult tegenkomen in uw zoektocht naar een snoerloze stofzuiger. Beide bedrijven bieden ook een verscheidenheid aan stofzuigers met steel-, steel- en korfmotor aan.

Miele stofzuigers hebben een jarenlange reputatie op het gebied van superieure reiniging. Miele is wat apparaten betreft de definitie van betrouwbaarheid en premium-kwaliteit. Daarom waren veel mensen (waaronder ikzelf) enthousiast toen Miele zijn eerste snoerloze stofzuiger uitbracht. Shark daarentegen maakt al langer snoerloze stofzuigers dan Miele, en heeft daarom een groter aanbod. Bovendien kunt u altijd verwachten dat een Shark snoerloze stofzuiger kosteneffectief is, ongeacht het model dat u kiest.

Om te beslissen welke snoerloze stofzuiger geschikt is voor u, kan veel onderzoek en tijd nodig zijn. Om het proces voor u gemakkelijker te maken, hebben we deze handige gids gemaakt waarin de Miele-snoerloze stofzuigerreeks wordt vergeleken met de Shark-snoerloze stofzuigerreeks. Laten we beginnen!

Overzicht van onze Miele vs Shark Snoerloze Stofzuiger Vergelijking

Hier is een vergelijking van onze top Miele vs Shark snoerloze steelstofzuigers – klik op de links hieronder om onze beoordeling van elk te zien.

  • Beste overall: Miele Triflex HX1 Standard ($499) vs Shark ION P50 ($300)
  • Het beste voor huisdierenhaar: Miele Triflex HX1 Kat en Hond ($699) vs. Shark Rocket Pet Pro ($279)
  • Beste batterij: Miele Triflex HX1 Pro ($799) vs. Shark ION F80 ($349)

Miele Snoerloze Stofzuiger Overzicht

Het bedrijf betrad de wereld van de snoerloze stofzuigers in 2020 met de lancering van de Triflex HX1-serie. De Triflex HX1 serie heeft drie verschillende modellen – de Standard, de Cat & Dog, en de Pro. Elk model in deze serie wordt geleverd met een royale garantie van twee jaar, het dubbele van de meeste andere fabrikanten. Wat de Miele Trilex HX1-modellen ook onderscheidt, is dat ze net zo effectief reinigen als zwaardere steelstofzuigers dat doen.

Bekijk onze exclusieve video review van Miele stofzuigers

De Miele Triflex HX1 Standard ($499): Het standaardmodel is het goedkoopste model uit de Triflex HX1-serie, met een prijs van ongeveer 499 dollar. Hij beschikt echter over evenveel reinigingsvermogen als de duurdere HX1-modellen. De Standard is zeer licht, hij weegt nog geen 8 pond.

De Miele Triflex HX1 Kat en Hond ($699): Het katten- en hondenmodel is een ideaal model voor huisdiervriendelijke woningen die intensief moeten worden gereinigd. Dit model heeft alle kenmerken van de Standard en nog meer. Het belangrijkste is dat hij een HEPA-filter heeft, wat essentieel is voor mensen met een allergie. LED-lampjes aan de voorkant zijn een geweldige toevoeging en helpen bij het opsporen van vuil en stof dat onder bepaalde hoeken niet goed zichtbaar is als u rechtop staat.

De Miele Triflex HX1 Pro ($799): Het Pro-model heeft alle kenmerken van de andere Triflex HX1-modellen. Hij wordt ook geleverd met twee vervangbare batterijen, wat meer ononderbroken schoonmaaktijd betekent. Bovendien verlengt Miele de garantie op dit model met een extra jaar. Denk eraan dat de Miele-garantie ook de prestaties van de accu dekt.

Miele Triflex Stofzuiger Selectie

Shark Snoerloze Stofzuiger Overzicht

Shark snoerloze stofzuigers zijn soms moeilijker te navigeren dan andere merken, omdat ze geen modellen in serie uitbrengen. Ze hebben ook een ruimere keuze dan Miele, omdat Miele pas in 2020 in de snoerloze stofzuigerwereld is gestapt. De modellen van Shark volgen echter een logisch upgradepad – ze bieden meer functies en kracht voor een hogere prijs.

De Shark Navigator ($129): De Navigator is verreweg de goedkoopste snoerloze stofzuiger op deze lijst, met een prijs van slechts $ 129. Hoewel de Navigator niet de meest veelzijdige snoerloze stofzuiger is, is hij zeer geschikt voor het reinigen van hardhouten vloeren en laagpolig tapijt. Met een batterij die tot 20 minuten meegaat, is deze stofzuiger het meest geschikt voor spotreiniging.

De Shark Rocket Pet Pro ($279): Deze snoerloze stofzuiger, die voor 279 dollar is geprijsd en speciaal is ontworpen voor eigenaren van huisdieren, kan worden losgekoppeld als handstofzuiger. Het werkt ook zeer effectief als steelstofzuiger, vooral omdat de zuigkop is voorzien van verlichting. De Shark Rocket Pet Pro wordt geleverd met een HEPA filter en een zelfreinigende borstelrol, die voorkomt dat haren in de war raken.

De Shark ION F80 ($349): De Shark ION F80 is een van de meest hoogwaardige snoerloze stofzuigers die Shark aanbiedt. Hij is voorzien van Sharks innovatieve DuoClean-technologie, waardoor u naadloos kunt wisselen tussen harde vloeren en tapijt. Hij wordt ook geleverd met twee oplaadbare batterijen.

De Shark ION P50: Dit is nog een eersteklas Shark stofzuiger. Net als de Shark ION F80 is deze uitgerust met DuoClean technologie. De ION P50 wordt geleverd met een HEPA-filter, dat sterk wordt aangeraden voor iedereen met allergieën en problemen aan de bovenste luchtwegen, omdat het in staat is bijna alle allergenen en vuil op te vangen.

Gemak

Gemak is de belangrijkste reden waarom snoerloze stofzuigers zo populair zijn. Zonder snoeren kunt u bijna overal schoonmaken met een snoerloze stofzuiger. Niet alle snoerloze stofzuigers zijn echter even handig.

Zowel Shark als Miele zijn licht van gewicht, hoewel Miele iets lichter is.

Miele biedt ook een functie die zeldzaam is onder snoerloze stofzuigers: hij staat op zichzelf. Deze rechtopstaande functie betekent dat als de telefoon gaat terwijl u aan het schoonmaken bent, u geen muur hoeft te vinden om de stofzuiger op te zetten. Bijna alle andere snoerloze stofzuigers vallen zonder een muur of meubelstuk om tegen te leunen.

Veelzijdigheid is een ander feit dat snoerloze stofzuigers handig maakt. In het ideale geval kan uw snoerloze stofzuiger de klus klaren, waar u hem ook mee naartoe neemt. De meeste Shark stofzuigers zijn veelzijdig doordat ze kunnen worden losgekoppeld in een handstofzuiger. Daarentegen bieden alle snoerloze stofzuigers van Miele deze functie.

Prestaties

Shark en Miele zijn niet voor niets bekende stofzuigermerken — ze zijn volledig in staat om goed schoon te maken.

Miele blinkt echter uit in het reinigen van alle vloertypes. Zelfs hoogpolig tapijt, waar andere snoerloze stofzuigers vaak moeite mee hebben, is met de Miele Triflex in een handomdraai schoon te krijgen. Shark modellen kunnen geen hoogpolige tapijten reinigen, en sommige modellen zijn beter geschikt voor alleen hardhouten vloeren en laagpolige tapijten.

Alle Miele Triflex HX1-modellen beschikken over een automatische oppervlaktedetectie, wat betekent dat de zuigkracht automatisch wordt aangepast aan het soort vloer dat wordt schoongemaakt. Deze functie is vergelijkbaar met de DuoClean technologie van Shark, die beschikbaar is op de ION F80 en ION P50. Beide Shark-modellen zijn echter niet zo goed in staat om alle soorten tapijt te reinigen als de Miele.

Allergenenbeheer

Wie last heeft van allergieën of aandoeningen aan de bovenste luchtwegen, moet investeren in een stofzuiger met HEPA-filter. Deze filters vangen tot 99,97% van het stof en andere in de lucht zwevende deeltjes op.

De Shark Rocket Pet Pro en de Shark ION P50 zijn uitgerust met zowel een HEPA filter als Shark’s Anti-Allergen Complete Seal Technology. Deze twee modellen vangen stof en allergenen op in de stofzuiger, zodat u niet hoeft in te ademen wat u net hebt opgeruimd.

Alle Miele Triflex HX1-modellen zijn uitgerust met een HEPA-filter, behalve het standaardmodel. Miele biedt ook levenslange filters aan voor al zijn snoerloze stofzuigers.

Een nadeel voor Miele is dat de Triflex HX1 geen gesloten systeem biedt. Miele heeft echter wel een hygiënische stofbak zonder aanraking. Deze bak voorkomt dat allergenen opnieuw in de lucht komen terwijl de afvalbak wordt gereinigd.

Geluid

De Miele en de Shark snoerloze stofzuigers hebben vergelijkbare decibelniveaus, waarbij de Miele iets lager scoort. De Shark heeft echter een hogere geluidsfrequentie dan de Miele, waardoor hij luider klinkt dan het decibelniveau doet vermoeden.

Klantendienst:

Shark biedt een garantie van een jaar, wat standaard is voor de meeste fabrikanten. Met een garantie van twee jaar op alle snoerloze stofzuigermodellen, biedt Miele een dubbele garantiedekking.

Product testen:

Shark geeft geen informatie vrij over de wijze waarop zij hun producten testen alvorens deze op de markt te brengen. Miele staat echter bekend om zijn transparantie over zijn strenge producttests.

Miele brengt zijn producten eerst buiten de VS op de markt voordat het ze naar de VS brengt, wat een extra garantie is dat wat u van Miele koopt, voldoende is getest. Miele staat erom bekend dat het lang duurt voordat er nieuwe stofzuigermodellen op de markt komen, maar we mogen aannemen dat hun ongeëvenaarde producttests het wachten meer dan waard maken.

Kijk maar eens welke testen Miele snoerloze stofzuigers ondergaan:

  • De batterij wordt 6.000 keer vervangen
  • De stofbak is 3.000 keer geopend en verwijderd van de basisbevestiging
  • Het handvat is 120.000 keer belast met meer dan 11 pond
  • Het model is 20.000 keer rechtop in de parkeerstand geklikt

Bekijk onze exclusieve video review van de beste snoerloze stofzuigers

Beste Miele vs Shark Snoerloze Stofzuigers

Hoewel Miele een uitstekende reputatie heeft op het gebied van hoogwaardige schoonmaakapparatuur, is het bedrijf pas in 2020 actief geworden op het gebied van snoerloze stofzuigers. Shark biedt meer snoerloze stofzuigermodellen aan dan Miele, omdat zij al langer snoerloze stofzuigers maken. Bovendien zijn er grote verschillen tussen deze twee merken. Al deze factoren kunnen verwarrend zijn bij het kiezen van de juiste snoerloze stofzuiger voor u.

Om het zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we drie populaire snoerloze Shark-modellen vergeleken met de drie modellen uit de Triflex HX1 snoerloze stofzuigerserie van Miele. Kijk eens hoe ze het doen.

Beste totaal: Miele Triflex HX1 Standard ($499) vs Shark ION P50 ($300)

Beide snoerloze stofzuigers zijn licht van gewicht en kunnen worden losgekoppeld tot een handstofzuiger. De Shark ION P50 heeft een batterijlevensduur tot 50 minuten, terwijl de Miele Triflex HX1 Standard tot 60 minuten meegaat.

De Shark ION P50 is voordeliger en wordt geleverd met zowel een HEPA filter als Shark’s Anti-Allergen Complete Seal Technology, die belangrijk zijn voor mensen met een allergie. De Miele Triflex HX1 Standard wordt daarentegen niet geleverd met een gesloten systeem of een HEPA-filter. Het heeft echter wel een filter dat 99,98% van deze deeltjes kan elimineren.

Hoewel ze allebei een enorme reinigingskracht bieden, wint de Miele het op het vlak van prestaties van de Shark voor de titel “Beste in het algemeen”. Simpel gezegd bieden de snoerloze stofzuigers van Miele een ongekende reinigingskracht voor uiteenlopende oppervlakken. Terwijl de Shark ION P50 bijvoorbeeld goed werkt op hardhout en laag- en middelhoogpolig tapijt, kan de Miele Triflex HX1 Standard door elk tapijt heen. Om deze reden, wint de Miele deze ronde.

Best op Huisdierhaar: Miele Triflex HX1 Kat en Hond ($699) vs. Shark Rocket Pet Pro ($279)

Als het aankomt op functies die belangrijk zijn voor huisdiereigenaren, voldoen deze beide stofzuigers aan alle belangrijke eisen. Beide modellen hebben een HEPA-filter, zijn licht van gewicht en kunnen tot een handstofzuiger worden omgebouwd. Handstofzuigers maken het mogelijk om uw viervoeters in de auto op te ruimen. Beide modellen hebben ook lampjes op hun reinigingskoppen om klein vuil beter zichtbaar te maken en gemakkelijk te reinigen.

Er zijn ook heel wat verschillen tussen deze twee modellen. Wat het batterijvermogen betreft, gaat de Shark Rocket Pet Pro tot 40 minuten mee, terwijl de Miele Triflex HX1 Cat and Dog tot 60 minuten meegaat. Zoals eerder vermeld, biedt de Miele Triflex ook de mogelijkheid om rechtop te staan. Deze functie is zeldzaam onder snoerloze stofzuigers en levert een aantal belangrijke punten op voor het gebruiksgemak.

De Triflex HX1 Cat and Dog wordt ook geleverd met een gemotoriseerde miniborstel, die het reinigen van huisdierenhaar op meubels en bekleding vergemakkelijkt. De Shark Rocket Pet Pro heeft een zelfreinigende borstelrol. Deze borstelrol voorkomt dat zelfs lange haren verstrikt raken in de borstel van de stofzuiger.

De Triflex HX1 Cat and Dog biedt een grotere reinigingskracht voor een grotere verscheidenheid aan oppervlakken en heeft een langere batterijlevensduur. De Shark Rocket Pet Pro wint deze ronde echter vanwege zijn uitstekende prijsstelling. Dit gezegd zijnde, is de Triflex HX1 een betere investering als u een krachtige reiniging nodig hebt voor verschillende soorten tapijt in huis.

Beste batterij: Miele Triflex HX1 Pro ($799) vs. Shark ION F80 ($349)

De Miele Triflex HX1 Pro en de Shark ION F80 worden elk geleverd met een extra verwisselbare accu, waardoor beide stofzuigers in feite twee keer zo lang kunnen schoonmaken. De Miele gaat tot 120 minuten mee, en de Shark ION F80 tot 80 minuten.

Beide stofzuigers kunnen in een handstofzuiger worden veranderd en zijn licht van gewicht. Er zijn echter duidelijke verschillen tussen de twee modellen. De Shark ION F80 wordt namelijk niet geleverd met een HEPA-filter, terwijl de Miele Triflex HX1 Pro dat wel heeft. Bovendien biedt de Miele een sterkere reinigingskracht op alle soorten tapijt en vloeren.

De Shark ION F80 heeft een multi-flex knop. Als u op deze knop drukt, buigt de stofzuiger, zodat u gemakkelijk onder meubels kunt schoonmaken. Dankzij deze functie klapt de stofzuiger ook in wanneer u hem moet opbergen.

Ondanks een aantal geweldige functies van de Shark ION F80, wint de Miele Triflex HX1 Pro deze ronde. Hij heeft niet alleen een langere batterijlevensduur, maar maakt ook meer oppervlakken doeltreffender schoon.

Conclusie

Zowel Miele als Shark maken snoerloze stofzuigers die volledig in staat zijn om een grote verscheidenheid aan oppervlakken schoon te maken. Shark is een voordeliger merk dat een breed scala aan snoerloze stofzuigers biedt. Voor hun prijs zijn Shark stofzuigers een grote waarde. De snoerloze stofzuigers van Shark zijn echter beperkter dan die van Miele als het gaat om de soorten oppervlakken die ze effectief kunnen reinigen.

De snoerloze modellen van Miele kunnen vrijwel alle oppervlakken reinigen en zijn gebouwd om lang mee te gaan. Hun reputatie als producent van topkwaliteit toestellen is gegrond. Zij onderwerpen hun producten aan strenge tests alvorens ze op de markt te brengen, wat veel vertrouwen geeft aan iedereen die in een snoerloze stofzuiger investeert.

*A very special thank you to Becky Brooks for her contributions to this article! *

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 30 oktober 2020. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts