Miele wasmachine en droger – Alles wat u moet weten [REVIEW]


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Verbluffend, indrukwekkend, intuïtief. De nieuwe Miele-wasmachines en -drogers zijn er direct op uit om te verbazen, en dat is precies wat ze doen, en nog veel meer. De Miele-wasmachine en de warmtepompdroger zijn gecentreerd rond de kerndoelstelling van Miele-apparatuur: zorg dragen voor uw stoffen, ongeacht hoe delicaat, zwaar of uniek ze zijn. De wasmachines en wasdrogers van de W1/T1-lijn zijn een voortzetting van Miele’s streven naar kwaliteit en zijn vanaf de basis ontworpen om tot 20 jaar regelmatig gebruik aan te kunnen, een cijfer dat twee keer zo lang is als de verwachte levensduur van bijna alle wassets van andere fabrikanten.

4 redenen waarom u dol zult zijn op de Miele was-droogcombinatie

Hier zijn de 4 redenen waarom u van uw Miele wasmachine en -droger zult houden:

(1) De beste stofverzorging – Wit of kleur, deze apparaten zijn ontworpen om de levendige kleuren van uw kleding te behouden. Bovendien kunt u rimpels gladstrijken met behulp van hun stoomafwerking.

(2) 1.600 omwentelingen per minuut – Verwijdert meer vocht dan welke wasmachine dan ook en laat minder werk over aan de droger. Leidt tot snellere droging en tijdsbesparing.

(3) Warmtepomptechnologie – Miele-drogers geven geen overmatige warmte en vocht af aan de ruimte, zodat ze in gesloten kasten kunnen worden geïnstalleerd.

(4) Standaard 120-volt stroomvoorziening – Hierdoor hoeft u geen 220-volt stopcontact aan uw huis toe te voegen, bespaart u op installatiekosten en kunt u de wasruimte ook veelzijdig inrichten.

In één oogopslag – Onze 4 beste Miele-stapelbare wasmachines en wasdrogersets

Hier is de lijst van onze top keuze voor compacte Miele wasmachine en droger sets – klik op de links hieronder om onze beoordeling te zien op elk.

 • 1) Beste Budget Miele Wasmachine: Miele WWB020WCS
 • 2) Beste met Wifi Miele Wasmachine, WWF060WCS
 • 3) Beste Auto Dispenser Miele Wasmachine: Miele WWH660WCS
 • 4) Beste algemene Miele-wasmachine: Miele WWH860WCS

Onze exclusieve video review over Miele wasdrogers bevat geweldige beelden

Overzicht van Miele-wasmachines

Klasse Belangrijkste kenmerken
Basis WWB020WCS U krijgt een geweldige Miele-schoonmaak terwijl u bespaart op de kosten, Basisniveau functieset maar capaciteit is groot genoeg om 18 badhanddoeken te wassen, 12 wasprogramma’s, 1600 RPM Motor, $1,199
Goed WWF060WCS Voegt de stoomcyclus toe voor allergieën en dieptereiniging, 18 wasprogramma’s inclusief ontsmetten op 170°C, WiFi Connected, geavanceerde lekbescherming, $1.499
Beter WWH660WCS Verbeterd model met automatisch wasmiddelbakje zodat u 3 maanden lang geen wasmiddel in het bakje hoeft te doen, 3 extra wasprogramma’s, $1,799
Best WWH860WCS IntenseWash en QuickIntenseWash verbeteren de reinigingsprestaties en besparen u tijd, 22 wasprogramma’s, automatisch wasmiddelbakje, $1,999

Deze Miele-wasmachines kunnen worden gestapeld met de bijpassende warmtepomp-ventilatievrije drogers. U kunt kiezen voor de TWF160WP het Energy Star-model met een capaciteit van 17,6 lb en een witte deur voor $1.499 of de stoomdroger met glazen deur TWi180WP voor $1.799. De nieuwe TWB120WP droger van $1.199 kan ook worden gecombineerd met een van de wasmachines.

Wij zullen hieronder diep ingaan op al deze modellen en u in detail vertellen welke eigenschappen de beste wasmachine en drogerset maken.

Unieke kenmerken van Miele-wasmachines en -drogers

Hier volgt een diepgaande blik op de meest opwindende elementen van de nieuwe Miele W1-wasmachine en T1-droger, waarvan niet de minste is dat zowel de W1’s als de T1’s werken op 120-volt standaardstroom, een bijna ongehoorde eigenschap in modern wasmachine- en drogerontwerp.

De nieuwe Miele-wasmachines en -drogers zijn stapelbaar en passen in kleine kastruimten.

Met de nieuwe wasmachinelijn W1 van Miele is het reinigen van uw kleding en linnengoed nog nooit zo gemakkelijk en geavanceerd geweest, dankzij deze verbluffende nieuwe functies en terugkerende favorieten:

Werkelijk innovatieve textielverzorging

CapDosing

Deze uitstekende functie (zij het onder de ongelukkige naam) wordt gedeeld door alle Miele-wasmachinemodellen. Het maakt een speciale behandeling van uw kledingstukken mogelijk met behulp van speciaal samengestelde capsules, elk vooraf afgemeten voor een nauwkeurige reinigingskracht. De ingrediënten worden op het perfecte moment tijdens de wascyclus in de wastrommel vrijgegeven voor een maximaal effect. (Zes unieke wasmiddelstijlen-Sport, Dons, Outdoor, WoolCare, SilkCare en Proofing Agent. Drie wasverzachterstypen – Aqua, Nature en Cocoon. Bevat ook een Booster optie voor hardnekkige vlekken en vervuiling).

TwinDos

Een verbazingwekkende tijdsbesparing en gemaksfunctie, maar met een ongelukkige naam, is voorbehouden aan de topmodellen van Miele. Met dit unieke systeem kunt u voor drie maanden wasmiddel in uw machine bewaren. Zowel UltraPhase1 wasmiddel als UltraPhase2 niet-gechloreerd bleekmiddel worden automatisch vrijgegeven om verspilling te voorkomen en de perfecte reiniging te bereiken.

SoftSteam

Net als de stoomoptie in populaire wasdrogers, bieden Miele W1 wasmachines de stoomoptie. De SoftSteam-functie wordt geactiveerd aan het einde van het wasprogramma. Het behandelt stoffen die gemakkelijk kreuken (zoals linnen en bepaalde katoenmengsels) om rimpels te verminderen.

Andere klasse-leidende wasmachinefuncties

 • WiFi Connect Zowel de W1 wasmachine als de T1 droger maken verbinding met uw thuisnetwerk, zodat u het wasmiddelniveau en de prestatiegegevens van de machine direct vanaf uw smartphone kunt bekijken.
 • Intensewash-cyclus Intensewash biedt gegarandeerd de beste reinigingsprestaties en wordt ook aangevuld met Quick Intensewash en Single Item Wash voor snelle resultaten zonder in te boeten aan reinigingskwaliteit.
 • 1.600 RPM Motor Hoewel geen nieuwe toevoeging, is deze toonaangevende kwaliteitsmotor nog steeds de pijler van Miele-machines. Het verkort de droogtijd omdat er meer vocht wordt onttrokken dan bij andere machines.
 • Automatische waterpeilinstelling W1-machines kunnen het waterpeil en de vulduur automatisch aanpassen op basis van de lading. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar bespaart u ook geld op uw energierekeningen.
 • Clean Machine Speciaal programma om uw wasmachine te reinigen en op te frissen, zodat uw investering in topconditie blijft.
 • Wasmiddel Flexibiliteit Als u geen TwinDos of CapDosing wilt gebruiken, kunt u elk wasmiddel met hoog rendement (HE) in uw Miele-wasmachine gebruiken. De dispenserlade is zelfs voorzien van extra containers voor primair wasmiddel, bleekmiddel en wasverzachter.
 • Aanpasbare programma’s Hiermee kunt u voorwastijden en inweekperiodes instellen en zelfs de ideale temperatuur instellen. Dit is handig voor klanten op grote hoogte waar de hoogte een factor wordt bij het wassen.
 • EcoFeedback Hiermee kunt u uw energie- en waterverbruik bijhouden om geld te besparen en het milieu te beschermen.

Het Miele-lekbeveiligingssysteem

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van de nieuwe Miele-wasmachinelijn is het Miele Leak Protection System, dat de hele wasmachine en de omgeving eromheen beschermt tegen waterschade tijdens normaal gebruik. Dit gepatenteerde systeem bestaat uit een inlaatslang die bestand is tegen barsten en een druk tot 7.000 kPA aankan, een elektronische module met afvoer- en overloopbeveiliging, en een ventilatiesysteem dat ervoor zorgt dat de wasmachine nooit helemaal leeg is, zodat u nooit meer thuis hoeft te komen met een lek of een beschadigde machine.

Dit systeem heeft ook een ingebouwde opvangbak voor water in de bodem van de machine, plus een overloopbeveiliging om ervoor te zorgen dat de machine nooit te veel water opneemt. Wanneer de wasmachine overtollig water detecteert, wordt automatisch een afvoerpomp geactiveerd om het extra water veilig weg te pompen.

4 beste stapelbare Miele wasmachines

De W1-wasmachinelijn is verkrijgbaar in vier verschillende eenheden, die wij beschouwen als instapmodel, de goede, betere en beste opties in de Miele-lijn.

1) Beste Budget Miele Wasmachine: Miele WWB020WCS

24-inch stapelbare wasmachine met CapDosing

Breedte: 23 1/2 inch | Hoogte: 33 1/2 inch | Diepte: 25 5/15 inch | Inhoud: 2.26 cu. ft. | Cycli/Opties: 12/4: RPM: 1,600 | Kleur: Wit Scharnierpunt Wasmachine/droger: Links/Rechts: Omkeerbare scharnier wasmachine/droger: Nee/Nee | Stapelbaar: Ja: Stoom: Nr. Max Water Temp.: 170 F | Energy Star: Ja: Wi-Fi: Nee.

Miele doet geen concessies aan de kwaliteit van haar producten. Daarom beschikt de WWB020WCS, zelfs bij een instapprijs, over alle belangrijke elementen die de Miele-wasdroger aan de top brengen. Een motor van 1.600 toeren en een super efficiënt water- en stroomverbruik zijn de kenmerken van deze wasmachine.

Dit product is groot genoeg om 18 badhanddoeken te wassen (2,26 cu.ft. 17,6 lb’s). Geleverd met 12 wasprogramma’s, inclusief ontsmetten op 170 graden. 1.600 RPM Motor, Energy Star.

(Normaal, kreukvrij, fijne was, hygiënisch, handwas, rokkostuums, expres, donker/bovenkleding, extra wit, buiten, gratineren, afvoeren/spinnen)

De CapDosing functie geeft u de flexibiliteit om verschillende soorten stof te reinigen, van wol tot zijde, zonder giswerk. Gebruik gewoon de door Miele gemaakte pods en kies een van de 12 geschikte programma’s.

Stapelbaar met een van de Miele T1 drogers zoals de twb120wp.

2) Beste met Wifi Miele wasmachine, WWF060WCS

24-inch stapelbare wasmachine met SoftSteam, Wi-Fi

Breedte: 23 1/2 inch | Hoogte: 33 1/2 inch | Diepte: 25 5/15 inch | Inhoud: 2.26 cu. ft. | Cycli/Opties: 18/6 | RPM: 1,600 | Kleur: Wit Scharnierpunt Wasmachine/droger: Links/Rechts: Omkeerbare scharnier wasmachine/droger: Nee/Nee | Stapelbaar: Ja: Stoom: Ja: Max. watertemp.: 170 F | Energy Star: Ja: Wi-Fi: Ja.

Met de WWF060WCS introduceert Miele SoftSteam. SoftSteam vermindert kreuken en zorgt voor een gladde afwerking van uw stoffen. Laat uw favoriete overhemden en delicatesse na het wasprogramma gewoon aan de lucht drogen voor een perfect resultaat.

Wat de wasprogramma’s betreft, krijgt u een gespecialiseerde programmering die met één druk op de knop een kant-en-klare, comfortabele verzorging biedt. Schone machine programma zal de muffe geur weg houden.

(Normaal, kreukvrij, fijne was, hygiënisch, handwas, rokken, expres, donkere/kledij, extra wit, buiten, tafellinnen/bekleding, sportkleding, wol, zijde, proeflinnen, afgieten/spoelen, apart spoelen, machine reinigen)

Miele introduceert Wi-Fi met dit product, zodat u de Miele-app op uw smartphone kunt gebruiken.

3) Beste Auto Dispenser Miele Wasmachine: Miele WWH660WCS

24-inch stapelbare wasmachine met TwinDos-detergentdispenser

Breedte: 23 1/2 inch | Hoogte: 33 1/2 inch | Diepte: 25 5/15 inch | Inhoud: 2.26 cu. ft. | Cycli/Opties: 22/6 | RPM: 1,600 | Kleur: Wit Scharnierpunt Wasmachine/droger: Links/Rechts: Omkeerbare scharnier wasmachine/droger: Nee/Nee | Stapelbaar: Ja: Stoom: Ja: Max. watertemp.: 170 F | Energy Star: Ja: Wi-Fi: Ja.

Deze optie voegt het TwinDos systeem toe voor automatische wasmiddel- en bleekmiddeldosering. Plus extra wascycli staan voor u klaar: Babykleertjes, dons, handdoeken, en kussens.

TwinDos is ideaal voor degenen onder ons die hun taken efficiënt willen uitvoeren. U kunt nog steeds uw favoriete wasmiddel gebruiken met de WWH660WCS, maar als u niet in de stemming bent om over kleine details na te denken, gebruikt u gewoon de automatische wasdispenser.

(Normaal, kreukvrij, fijnwas, hygiënisch, handwas, rokkostuums, expres, donker/dessin, extra wit, buiten, tafellinnen/bekleding, sportkleding, wol, zijde, proeflinnen, afvoeren/spoelen, apart spoelen, machine reinigen, babykleding, ondergoed, handdoeken, kussens)

U kunt deze wasmachine stapelen met een van de Miele-drogers.

4) Beste algemene Miele-wasmachine: Miele WWH860WCS

24-inch stapelbare wasmachine met QuickIntense Wash

Breedte: 23 1/2 inch | Hoogte: 33 1/2 inch | Diepte: 25 5/15 inch | Inhoud: 2.26 cu. ft. | Cycli/Opties: 22/6 | RPM: 1,600 | Kleur: Wit Scharnierpunt Wasmachine/droger: Links/Rechts: Omkeerbare scharnier wasmachine/droger: Nee/Nee | Stapelbaar: Ja: Stoom: Ja: Max. watertemp.: 170 F | Energy Star: Ja: Wi-Fi: Ja.

Deze high-end wasmachine biedt alle voordelen van zijn voorgangers, plus Quick-Intense-Wash voor reinigingsprestaties van het hoogste niveau binnen 60 minuten. Het beschikt ook over het SingleWash-programma voor een efficiënte manier om afzonderlijke kledingstukken te wassen (d.w.z. tot 1,1 pond lading) wanneer u onderweg bent.

Zoals we gewend zijn van de Miele-wasmachinetechnologie, verdeelt de WWH860WCS het wasmiddel en het water voor u. Hij bepaalt de beste trommelbewegingen per gekozen stofsoort en past de duur aan voor een optimale reiniging.

(Normaal, kreukvrij, Delicates, Sanitize, Handwas, Overhemden, Express, Donker/Denim, Extra Wit, Buiten, Tafellinnen/Doeken, Sportkleding, Wol, Zijde, Proeven, Afvoer/Spinnen, Apart spoelen, Schone machine, Babykleding, Ondergoed, Handdoeken, Kussens. SingleWash programma brengt efficiëntie bij het wassen van individuele kledingstukken).

U hebt de volledige controle over uw lading wasgoed met de Miele-app op uw smartphone.

Kies een van de 3 Miele-drogers en combineer deze met de beste wasmachine die Miele te bieden heeft.

Miele T1 luchtledige drogers met warmtepomptechniek

Hier zijn enkele van de beste nieuwe en terugkerende functies in de 2019 T1 Miele droger productlijn.

Nieuwe innovatieve kenmerken

Veelzijdig Ontwerp – Ventilatieloos en werkt op 120V stroom

De T1 droger is de enige gerespecteerde ventless droger in de VS die werkt op standaard 120V stroom. En in de naam van eenvoudige installatie, hoeft u niet eens een elektricien te bellen om uw 220V model te vervangen. Gebruik gewoon een NEMA-adapter die door Miele wordt verkocht en rechtstreeks in uw stopcontact wordt gestoken.

GeurDos

Zo kunt u de speciaal samengestelde Miele-geuren gebruiken om uw wasgoed op te frissen. Bevestig de FragranceDos pod gewoon aan de houder van uw droger. Interessant genoeg worden de Miele-parfums geproduceerd door de Zuid-Franse familie MANE, een dynastie met een rijke geschiedenis in het creëren van parfums en essentiële oliën sinds 1871.

Stoomafwerking

Verwijdert overtollige kreukels en maakt uw kledingstukken klaar om snel gestreken te worden.

Warmtepompdroging

Deze briljante technologie stelt u in staat energie te besparen en uw kledingstukken voorzichtig te drogen. In feite zijn T1 wasdrogers aangewezen als de meest efficiënte ENERGY STAR gecertificeerde producten voor 2019.

De meeste nutsbedrijven in de staat hebben Energy Saver-kortingen om klanten aan te moedigen Miele-warmtepompdrogers te gebruiken. Als voorbeeld biedt het NJ Clean Energy programma periodiek tot $300 korting op Miele T1 drogers. Controleer de programma’s van uw plaatselijke nutsbedrijf voor mogelijkheden tot korting.

Andere toonaangevende drogereigenschappen

 • AutoSense Deze krachtige functie detecteert vocht en past de lengte en intensiteit van elk programma aan.
 • 17,6lb Max Load Op zich al indrukwekkend, maar nog indrukwekkender is het feit dat zo’n zware lading nog genoeg ruimte heeft om in de 4,1 kubieke meter grote trommel van de T1 te tuimelen.
 • Programma’s Normaal, kreukvrij, Delicates, Gladmaken, Wol en zijde, Overhemden, Express, Denims, Outdoor, Tijd droog, Tafellinnen en gordijnen, Koudelucht, Proofing, Mand, Sportkleding en Beddengoed.
 • Extra opties Anti-kreuk, Zoemer, Zacht, en Opfrissen.

Miele-drogeropties (T1-serie)

De T1 lijn is er in drie modellen:

 1. De TWB120WP is de warmtepompdroger met alle standaardfuncties, zoals getimed drogen en drogen met sensoren.
 2. De TWF160WP heeft nog steeds een stevige witte deur, maar is uitgerust met een Wi-Fi-verbinding die klaar is voor uw smartphone.
 3. de TWi180WP biedt een glazen deur plus stoomafwerking.

De TWi180 beschikt over alle geavanceerde programma’s van Miele, waaronder:

Normaal, Anti-kreuk, Delicates, Gladmaken, Wol/silk, Overhemden, EXPRESS, Denim, Buiten, Tijddroog, Tafellinnen/Doeken, Koudelucht, Beschermen, Mand, Sportkleding, Beddengoed, Kussen, Zachte Stoom

U kunt elke Miele W1-wasmachine met elke T1-droger stapelen met behulp van de standaard stapelkit wtv502.

Conclusie

De nieuwe was- en droogautomaten van Miele zetten de Miele-traditie voort: ze bieden alles wat u wilt en nodig hebt, plus een aantal verrassende en intuïtieve functies waarvan u zich afvraagt hoe u ooit zonder hebt gekund. Miele’s kwaliteitsgerichte ethos komt duidelijk naar voren in de techniek en het ontwerp van deze nieuwe lijn, waardoor niet alleen de zorg voor uw stoffen, maar ook die voor uw huis en woning wordt verbeterd.

We hebben onderzoek gedaan naar de beste wasmachines en drogers voor appartementen. In onze uitgebreide gids hebben wij de details beschreven waarmee u rekening moet houden voordat u een compacte wasmachine en droger koopt.

Bezoek grootste display van Miele apparaten in NY en NJ

Vaak gestelde vragen

Telkens wanneer Miele een nieuwe productlijn uitbrengt, zijn er vragen en bedenkingen van zowel toegewijde gebruikers als nieuwe bekeerlingen. Hier volgen enkele veelgestelde vragen en de antwoorden daarop over de T1- en W1-lijnen.

Hebben de T1 of W1 omkeerbare deurvleugels?

De deur van de droger is omkeerbaar (links of rechts draaiend), maar de deur van de wasmachine is niet omkeerbaar. Momenteel zijn w1 ringen verkrijgbaar met een links scharnier. De elektronica die betrokken is bij de automatische vergrendeling van de deuren verhindert dat de deuren omkeerbaar kunnen worden gedraaid.

Ik heb een oude Miele wasmachine en droger met 220V stroom. Heb ik een elektricien nodig om de nieuwe modellen te installeren?

Nope! Miele biedt een ombouwadapter waarmee u uw nieuwe Miele-stekker gewoon rechtstreeks in een standaard stopcontact kunt steken.

Worden de slangen door Miele geleverd?

Zowel de wasmachine als de droger worden geleverd met een 5’3″ afvoerslang. Hij kan indien nodig verlengd worden tot 13′. De wasmachine wordt ook geleverd met een 5’3″ flexibele aanzuigslang met een ¾” GHT aansluiting.

Is er iets dat ik moet weten vóór de installatie?

Zorg ervoor dat degene die uw machine installeert, de transportbouten binnenin verwijdert. Dit is de grootste fout die installateurs maken bij het installeren van Miele-machines.

Moet ik mijn kast ventileren?

Ja, het is altijd een goed idee om lucht te laten circuleren. Het is het beste om de kastdeuren open te laten tijdens de wascyclus, vooral omdat een gebrek aan ruimte voor lucht om te ventileren kan leiden tot een langere droogtijd.

Welk apparaat gaat naar boven bij stapelen?

We krijgen deze vraag vaak. De droger gaat altijd bovenop de wasmachine. Ook hier worden beide eenheden vastgezet met een stapelkit.

Heeft mijn Miele-machine onderhoud nodig?

Zolang het gebruikt wordt volgens het ontwerp, niet echt. Miele-machines zijn ontworpen om ook na jarenlang continu gebruik te blijven werken.

Ik had vroeger een Bosch wasserij waar de wasmachine aangesloten was op de 220V Bosch droger. Ik heb geen 120V stopcontact in mijn waskast. Moet ik een elektricien bellen?

U hoeft uw favoriete elektricien niet te bellen. Er is een goedkope oplossing. Gebruik gewoon de door Miele verkochte NEMA-adapter om de stekker in het stopcontact te steken.

Wat gebeurt er met de wasmachine W3048 en de condensdroger T8033C van Miele?

Miele is gestopt met het maken van de W3048 en T8033C serie wasgoed. Het grootste voordeel van de oude stapelbare Miele wasmachines en drogers W3048 en T8033C was hun extra geringe diepte van 22 1/2. Er zijn nog steeds huishoudens, vooral in New York City, die van deze afmetingen afhankelijk zijn.

Hoe kom ik aan de Miele@Mobile-app en hoe verbind ik de machines met Wifi?

U kunt de app downloaden in de Apple AppStore. U moet zich in de buurt van uw wasmachine en droger bevinden en het serienummer invoeren (dat u kunt vinden op het gegevensplaatje – meestal te vinden op de deur).

Wat als ik de Wifi functie niet wil gebruiken met deze machines? Kan ik dit omzeilen tijdens de installatie?

Ja. Tijdens het eerste installatieproces wordt gevraagd of u Miele@home nu wilt installeren of wilt uitstellen. U kunt gewoon kiezen voor uitstellen, maar dan moet u de resterende installatieprompts doorlopen om het installatieproces te voltooien, daarna komt de wifi-prompt niet meer terug.

Welke functionaliteit heeft de app momenteel, of zal hij in de toekomst hebben?

Momenteel kunt u met de Miele@mobile-app de voortgang van de cyclus, de resterende tijd en de geschatte voltooiingstijd zien en krijgt u een melding wanneer het wasgoed klaar is. U kunt sommige cycli ook op afstand stoppen, voordat ze zijn voltooid. De app beschikt ook over was- en droogassistenten, die u helpen bij het vinden van het perfecte programma en tips geven over wassen en drogen. In de nabije toekomst (ongeveer Q1, 2019) zult u de TwinDos fase 1 en 2 wasmiddelenniveaus kunnen zien, evenals enkele extra functionaliteiten.

Kan ik de afgegeven TwinDos niveaus aanpassen?

Ja. De machines zijn af fabriek ingesteld, maar kunnen worden aangepast. In sommige gevallen, afhankelijk van de hardheidsgraad van het water, of als er met kleine/enkelvoudige voorwerpen wordt gewerkt, kan het sop meer of minder zijn. De machines gebruiken een kleine hoeveelheid water, dus er kan wat sop achterblijven langs de onderkant van de binnendeur of de pakking, wat normaal is. U kunt het wasmiddelniveau aanpassen door de draaiknop naar Meer programma’s te draaien. Dan Instellingen, TwinDos, Dosering wijzigen, Ultra fase 1, dosering instellen, daarna pijltje omhoog/omlaag. Wij raden aan in kleine stapjes te veranderen, tot het gewenste resultaat is bereikt.

Kan ik de eenheden stapelen, bovenop het optionele voetstukaccessoire?

Nee. Dit is niet aan te bevelen. De bediening van de wasmachine en droger zal te hoog zijn om erbij te kunnen. Bovendien kan het verhogen van het zwaartepunt van uw wasmachine en droger instabiliteit veroorzaken en kunnen de apparaten gemakkelijk omvallen.

Moet het condensaatreservoir worden gebruikt?

Nee. Er is een flexibele buis aan de achterkant van de machine die naar de afvoer in uw wasruimte kan worden geleid, als u dat liever hebt.

Hoe weet ik welke cyclus optimaal is voor het soort wasgoed dat ik was, en de grootte van de lading?

De wasmachine is vooraf ingesteld met veel wasprogramma’s met optimale standaardparameters, zoals temperatuur en centrifugesnelheid. U kunt de parameters echter aanpassen met de pijlen Omhoog/Omlaag op het aanraakscherm, en u kunt toegang krijgen tot extra programma’s door de draaiknop te draaien naar Meer programma’s. Zie voor een overzicht van het kiezen van het optimale programma op basis van type stof, grootte van de lading, enz. de matrix Programmagids in de Snelstartgids die bij uw wasgoed is geleverd.

Ik heb wel eens meegemaakt dat, bij enkele stuks of kleine ladingen, de kleren echt nat waren. Waarom?

Dit kan af en toe gebeuren met voorlader machines, omdat ze een onbalans kunnen detecteren. Zorg er eerst voor dat de machine goed waterpas staat. Kies vervolgens het juiste programma en centrifugetoerental (raadpleeg de snelstartgids). Soms helpt het om een ander voorwerp aan de trommel toe te voegen om een onevenwichtigheid te voorkomen.

Wat de capaciteit betreft, hoe weet ik wanneer het vat vol is?

De wasmachine is berekend op 17,6 lbs. wasgoed. De trommel kan tot de nok toe gevuld worden, maar mag niet te dicht opeengepakt worden om er meer spullen in te krijgen.

Wat is de beste manier om kreukels in de droger te verminderen?

De hoeveelheid kreukels varieert afhankelijk van de stoffen, de grootte van de lading en de droogstand, dus zorg ervoor dat het juiste programma is gekozen. (zie de snelstartgids programmamatrix in uw documentatie). Andere suggesties zijn: kleding uit de droger halen en onmiddellijk na afloop van de cyclus opvouwen/hangen. Een andere optie is een SoftSteam-cyclus om de kreuken te helpen ontspannen.

Waarom is de verwachte droogtijd op het display voor de normale cyclus korter dan voor de exprescyclus?

De T1 droger toont een gemiddelde tijd gebaseerd op uw cumulatieve droogcycli. Elk droogprogramma bouwt zijn geschiedenis onafhankelijk op, dus het Snelprogramma zal nog steeds korter zijn dan het Normaalprogramma, hoewel de getoonde tijd anders is.

Hoe krijg ik de beste droogresultaten voor mijn linnengoed (beddengoed, tafellakens, gordijnen, enz.)?

Er zijn speciale programma’s voor grote voorwerpen zoals linnengoed, waarbij speciale trommelritmes worden gebruikt om te voorkomen dat grote voorwerpen gaan opbollen. Gebruik het Kussens of een van de Linnen Programma’s onder Meer Programma’s, en stel de droogstand in op Extra Droog.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn droger optimaal blijft presteren voor optimale droogtijden?

Zorg ervoor dat u het plintfilter, dat zich in de deur linksonder bevindt, schoonmaakt. Verwijder het filter, was het opgehoopte stof af, laat het drogen en installeer het opnieuw. Het apparaat zal u ook vragen wanneer het moet worden gereinigd. Afhankelijk van het gebruik kan het nodig zijn het om de paar weken schoon te maken, of zelfs minder vaak. Terug naar de basis, zorg ervoor dat het juiste programma wordt gekozen voor optimale resultaten. Raadpleeg de programmamatrix in de snelstartgids.

Kunt u uw eigen wasmiddel gebruiken in plaats van TwinDos?

Ja. Schakel gewoon de TwinDos optie op het bedieningspaneel uit, zodat het van verlicht naar gedimd gaat.

Belangrijk om weten: Poederwasmiddel kan niet worden gebruikt in het voorwasvak, alleen vloeistoffen. U kunt elk wasmiddel uit rubriek wasmiddellade gebruiken.

Hoeveel cycli duren fase 1 en 2?

47+ ladingen voor fase 1, fase 2 wordt in kleinere hoeveelheden gebruikt zodat het langer meegaat. Dit is ook sterk afhankelijk van het aantal cycli, en bijvoorbeeld het draaien van veel kleine ladingen of enkelvoudige wasprogramma’s zal ervoor zorgen dat de wasmiddelen langer meegaan.

Is het TwinDos-systeem geschikt voor mensen met een allergie? Is het hypoallergeen?

Er zijn geen tests uitgevoerd op de geschiktheid van UltraPhase 1 en 2 voor mensen met een allergie, en de producten zijn niet specifiek met het oog hierop samengesteld. De nadruk lag op de schoonmaakprestaties. Informatie over de ingrediënten wordt verstrekt door de etikettering op de verpakking. Allergiegevoelige consumenten kunnen in de wasmiddellade altijd een wasmiddel van hun keuze gebruiken. Kijk uit naar een hypoallergene TwinDos wasmiddeloplossing later in 2019.

Hoe zit het met TwinDos onderhoud?

Als de machine gedurende langere tijd niet wordt gebruikt (>2 maanden), wordt aanbevolen het TwinDos onderhoudsprogramma uit te voeren (de machine zal u er ook aan herinneren). Dit is om de leidingen optimaal te laten presteren. Het is ook aan te bevelen dit programma uit te voeren als u voor langere tijd weggaat (zoals voor vakantiehuizen die periodiek worden gebruikt).

Hoe werkt de warmtepomptechnologie? Wat zijn de belangrijkste voordelen van warmtepomp- vs. conventionele drogers?

De belangrijkste voordelen van de Miele-warmtepomptechnologie zijn:

 • Vermindert het energieverbruik en de bedrijfskosten tot 60%. Energy Star meest efficiënt beoordeeld.
 • Flexibiliteit aansluiting/installatie via 120 V 15 AMP, kan overal worden geïnstalleerd.
 • Comfort: Het luchtcircuit voert geen warme, vochtige lucht af, waardoor de kamer koel en comfortabel blijft.
 • Rustig: Het luchtcircuit hergebruikt de lucht, zonder dat er externe leidingen nodig zijn, wat het geluidsniveau vermindert.
 • Beschermt kleding en stoffen: Aangezien de warmtepompdroger de lucht die door de trommel circuleert actief verwarmt en afkoelt, kan hij snel en gelijkmatig drogen zonder afhankelijk te zijn van hoge temperaturen. Traditionele drogers moeten de omgevingslucht tot hoge temperaturen verwarmen om soortgelijke resultaten te bereiken.
 • Snelle cyclustijden: Conventionele drogers hebben een langere afkoelperiode nodig. De droogtijden van warmtepompen zijn vergelijkbaar met die van condensdrogers, tot 32 minuten bij kleine ladingen. Ook vermeldenswaard is dat condensordrogers minder efficiënt worden, omdat ze afhankelijk zijn van koele lucht die uit de kamer wordt aangezogen om de condensor te koelen.

Wat doet het programma voor het controleren van de werking van de Miele-wasdroger?

Waterdichte kledingstukken zoals bovenkleding of morsbestendige tafelkleden hebben een speciale coating die ze bestand maakt tegen water. Bij het wassen verliezen deze kledingstukken hun waterdichte eigenschappen. Met het rijskastprogramma van Miele en met rijskastmiddelen voor huishoudelijk gebruik kunt u de Miele-wasmachine en -droger gebruiken om de levensduur van uw kledingstukken te verlengen.

Maakt Miele drogers met ventilatieopeningen?

Ja. Miele-luchtdrogers zoals de PT7138WH zijn populair in commerciële omgevingen, zoals restaurants, pensions, sportclubs, dokterspraktijken, enz. vanwege hun ontsmettingsfunctie en korte cyclustijden. Houd er echter rekening mee dat deze drogers momenteel een elektrische aansluiting van 208 Volt nodig hebben, die meestal niet beschikbaar is in woonomgevingen. In feite zijn de Miele-luchtdrogers alleen gecertificeerd voor commercieel gebruik.

Zijn Miele-wasmachines er ook in roestvrij staal?

Ja. De Miele-wasmachines en -drogers van de Profi-serie zijn er zowel in roestvrij staal als in wit.

De marketingnaam voor deze productlijn is Miele Little Giant PW6068.

Met een breedte van 24 inch kunt u deze wasmachines zowel gestapeld als vrijstaand gebruiken. U kunt de wasmachine en droger zelfs onder een standaard aanrecht installeren. Deze krachtpatser van commerciële kwaliteit kan elke lading aan in een woning, hotel, restaurant, schoonheidssalon, spa of fitnesscentrum.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 15 februari 2018. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts