Beste Mini koelkast: Top 7 Picks 2021


Laatst gewijzigd
26 januari 2021

Wat is de ideale maat voor een minikoelkast? Kan je er voedsel en groenten in bewaren? Als u een koelkast zoekt voor uw studentenhuis, garage, bar of slaapkamer, is een full-size model misschien niet geschikt. Hier kan een minikoelkast een handige oplossing bieden.

Een minikoelkast is niet meer dan een kwart van de grootte van een standaard koelkast. Op de markt vindt u formaten variërend van 1,6 tot 5,5 kubieke meter.

Vandaag bekijken we alles wat u moet weten over minikoelkasten, hoe ze zich verhouden tot andere compacte koelkasten, en onthullen we onze keuzes voor de beste minikoelkastmodellen op de markt.

Voor wie is een mini-koelkast?

Een minikoelkast kan door vrijwel iedereen worden gebruikt. Ze zijn veelzijdig, klein genoeg om op zowat elke plaats te plaatsen, en kunnen zowat alles bevatten wat u koud wilt houden. Minikoelkasten zijn erg populair bij studenten die eten en drinken koud willen houden in hun studentenkamer.

Door hun kleine formaat kunnen deze koelkasten in kleinere slaapzalen worden gebruikt zonder al te veel plaats in te nemen. Een minikoelkast is ook ideaal voor entertainmentkamers, kinderkamers of kantoren waar u extra snacks en drankjes wilt bewaren. En als u huidverzorgingsproducten moet bewaren, kan een minikoelkast u helpen met het bewaren van koude in een compact formaat.

Minikoelkast – Ideaal voor Bar-ruimte

Voor wie is een mini-koelkast niet bedoeld?

Hoewel een minikoelkast een geweldig apparaat is om te hebben, is het niet altijd de beste optie voor iedereen. Sommige mensen denken bijvoorbeeld dat een minikoelkast een goede optie is om wijn in op te slaan. Hoewel dit een goede optie lijkt, is het mogelijk dat de afwerking u niet bevalt en dat u beter kunt kiezen voor een wijnkoelkast.

Mini-koelkasten hebben niet dezelfde mogelijkheden als grote koelkasten. Als u bijvoorbeeld groenten wilt bewaren, zult u een koelkast willen met vochtigheids- en luchtstroombewaking om uw groenten vers te houden. De meeste minikoelkasten hebben ook geen ijsmaker. Hoewel u ijsbakjes kunt gebruiken in minikoelkasten met diepvriezers, zal er niet voldoende plaats zijn voor een automatische ijsmaker.

Wat is een minikoelkast?

Hoewel de term “minikoelkast” kan worden gebruikt om een koelkast van kleiner formaat aan te duiden, verwijst hij eigenlijk naar een specifiek type koelkast. Mini-koelkasten variëren in grootte van 1,6 tot 5,5 kubieke meter. Om dit in perspectief te plaatsen, 1,6 kubieke meter is gelijk aan ongeveer 60 blikjes frisdrank, terwijl 5,5 kubieke meter zich vertaalt naar ongeveer 150 blikjes frisdrank.

Mini-koelkasten zijn er in een paar verschillende soorten, waaronder kubusvormige, middelgrote en onderbouw koelkasten. Laten we ze eens nader bekijken om u een beter idee te geven van wat elk type onderscheidt.

Kubusvormige minivriezers

Een kubusvormige minikoelkast is een van de meest voorkomende types voor studenten. Deze koelkasten zijn compact, ongeveer 1,6 kubieke meter of kleiner, en worden meestal aangetroffen in slaapzalen. Deze kleine koelkasten zijn perfect voor het bewaren van een kleine hoeveelheid voedsel, drankjes en zelfs cosmetica of huidverzorgingsproducten.

Door hun geringe afmetingen zijn ze zeer universeel en kunnen ze in een groot aantal verschillende omgevingen worden gebruikt. Hoewel klein, kunt u er toch tot 60 blikjes frisdrank in kwijt. Sommige mini-koelkasten in de vorm van een kubus hebben ook een klein vriesvakje om kleine ijsbakjes of diepvriesproducten in te bewaren.

Middelgrote mini-vriezers

Als u meer opslagruimte en aparte vriezers wilt, is een middelgrote minikoelkast wellicht uw beste optie. Minivriezers van gemiddelde grootte variëren van 3,1-4,5 kubieke meter en worden het best gebruikt voor het bewaren van dranken of lunches. Deze koelkasten mogen niet worden gebruikt om levensmiddelen langdurig in te bewaren, aangezien zij niet dezelfde vochtigheids- en luchtstroombewaking hebben als koelkasten van ware grootte.

Middelgrote toestellen zijn perfect voor ontspanningsruimtes, kantoren en grotere slaapzalen. U kunt gemakkelijk genoeg eten en drinken kwijt voor één tot twee personen. Sommige modellen hebben zelfs afzonderlijke vriesvakken voor het bewaren van diepvriesproducten en ijs.

Minivrieskastjes voor onderbouw

Last but not least is er de minikoelkast onder de toonbank. Deze koelkasten worden meestal gebruikt voor inbouwtoepassingen in een keuken, bar of buitenkeuken. Dit is het populairste type minikoelkast en is ongeveer 5,5 kubieke meter groot, waarmee het de grootste beschikbare minikoelkast is.

Aangezien deze koelkasten worden gebruikt als inbouwapparatuur, zijn ze verkrijgbaar in meer stijlvolle en functionele opties. Gewoonlijk hebben zij één of twee deuren, waarbij de tweedeurs opties voorzien zijn van een bovenste vriesvak. Als u echter een van deze koelkasten overweegt voor het bewaren van dranken, raden wij u aan te kiezen voor een wijnkoelkast of drankenkoeler voor onder de toonbank.

Bij het kopen van een mini koelkast, zijn er een paar factoren die u in gedachten moet houden. Laten we de meest voorkomende factoren eens onder de loep nemen, zodat u een beter idee krijgt van wat u in uw volgende minikoelkast moet zoeken.

Vriezer vs. geen vriezer

Een vriesvak kan een minikoelkast maken of breken. Mini-koelkasten met vriesvak worden aangeboden in configuraties met één of twee deuren. Eéndeurs mini-koelkasten met vriesvak hebben het vriesgedeelte in de koelkast geïntegreerd. Mini-koelkasten met twee deuren en diepvriezers hebben een apart compartiment voor het diepvriesvak.

Een nadeel van toepassingen met één deur is dat deze vriezers minder efficiënt zijn in vergelijking met hun tweedeurs tegenhangers. Dat komt omdat de deur zo vaak wordt geopend om bij de koelkast te komen.

Artikelen die u wilt opslaan

Weten wat u in uw minikoelkast wilt bewaren is een andere belangrijke factor, want u wilt een koelkast waarin u alles wat u nodig hebt voldoende kunt opbergen. Het aantal blikjes, voedselcontainers en andere zaken die u in uw koelkast wilt zetten, zal direct de grootte en het type van de koelkast weerspiegelen die u moet kopen.

Enkele dingen die goed zijn om in een mini-koelkast te bewaren:

  • Dranken
  • Lunch
  • Snacks
  • Huidverzorgingsproducten

Sommige dingen die niet goed zijn om in een minikoelkast te bewaren:

  • Groenten/Produkten
  • Voedselopslag op lange termijn

Geluidsniveau

Het is belangrijk om rekening te houden met het geluidsniveau bij het kopen van een minikoelkast. Dit wordt gemeten in decibel (dB) en zou een doorslaggevende factor moeten zijn voor wie een koelkast zoekt die binnenshuis zal worden bewaard. Als u alleen een koelkast nodig hebt voor in uw garage of een buitenkeuken, is dit misschien niet zo’n groot probleem.

Prijs

De ptice van een mini koelkast hangt sterk af van de bovenstaande factoren en zal uiteindelijk de make-or-break factor zijn als je op een budget zit. De prijsklasse van een minikoelkast neemt toe met de grootte en de hoeveelheid functies die hij biedt. De beste minikoelkasten zijn dienovereenkomstig geprijsd:

Kleine mini-koelkasten – $50-$250
Middelgrote mini-koelkasten – $250-$599
Mini-koelkasten voor onderbouw – $599 en hoger

Minikoelkast vs Standaard Koelkast

Bij het vergelijken van een minikoelkast met een gewone koelkast is het gemakkelijk te bepalen welke het beste aan uw specifieke behoeften voldoet. Om te beginnen biedt een minikoelkast minder opslagruimte dan een gewone koelkast. Hoewel dit vrij voor de hand ligt, is het toch de moeite waard om te vermelden, aangezien een minikoelkast het beste is voor één tot twee personen. Een standaard koelkast is echter meer geschikt voor maximaal 4-5 personen.

Mini-koelkasten zijn ook het beste om voedsel voor korte tijd in te bewaren. Als u voedsel op lange termijn wilt bewaren, kunt u het beste kiezen voor een standaardkoelkast, aangezien die meer functies heeft om voedsel langer vers te houden.

Door hun kleine formaat en de manier waarop ze werken, verbruiken minikoelkasten meer energie dan een gewone koelkast. Tenslotte hebben mini-koelkasten niet hetzelfde rendement als een standaard koelkast. Dit betekent dat u niet dezelfde lage temperaturen zult zien als bij een standaard koelkast.

Mini-koelkast vs. onderbouwkoelkast

Of u nu een buitenkeuken bouwt of gewoon een koelkast onder uw aanrecht toevoegt, een minikoelkast is een goed apparaat om te overwegen. Maar als het om een inbouwapparaat gaat, wilt u dat het stijlvol is en bij uw andere apparaten past.

Aangezien de meeste minikoelkasten ontworpen zijn met flexibiliteit in het achterhoofd, krijgt u geen aangepast ontwerp in een standaard minikoelkast. Voor een meer gestroomlijnd keukenontwerp adviseren wij een onderbouwkoelkast te kiezen. In tegenstelling tot minikoelkasten zijn onderbouwmodellen zo ontworpen dat ze perfect passen in een ruimte onder de toonbank, en zijn ze verkrijgbaar in een aantal afwerkingen die bij uw andere toestellen passen.

Minikoelkast Vs Drankenkoeler

De meeste minikoelkasten worden gekocht om dranken koud te houden. Daarom wenden veel mensen zich tot minikoelkasten voor oplossingen op het gebied van drankkoeling. Als u echter kiest voor een echte drankkoeler, zult u betere prestaties kunnen leveren, aangezien uw drankjes kouder zullen zijn in vergelijking met een minikoelkast.

Deze koelers, ook drankencentra genoemd, hebben een temperatuurbereik van 0°F tot 38°F om bier en frisdrank koud te houden. Mini-koelkasten hebben meestal een temperatuurbereik van 35°F tot 42°F. Drankenkoelers zijn meestal voorzien van meer esthetische designelementen zoals glazen deuren, glazen schappen en zelfs verlichting om de koelkast een moderner uiterlijk te geven. Deze zijn zeer geschikt voor binnenbarren of buitenkeukenopstellingen.

7 Beste Mini-Koelkasten

Nu u weet waar u op moet letten bij het kopen van een minikoelkast, laten we eens kijken naar onze topkeuzes. Wij hebben elk van de 7 onderstaande producten met de hand geselecteerd op basis van een combinatie van producttests en onderzoek. Hoewel we niet elk model persoonlijk hebben kunnen testen, hebben we grondig onderzoek verricht om er zeker van te zijn dat we alleen de allerbeste opties op de markt hebben aanbevolen.

Wij zullen u nooit een product aanraden dat wij onze gezinsleden niet zouden aanraden, want wij willen dat u blij bent met uw keuze.

P.S. – Onze artikelen worden gemaakt door ons team van zowel apparaat experts en deskundige fact-checkers. Wij zijn geen nieuwsdienst, maar wij zijn er trots op dat wij onze gebruikers de meest nauwkeurige en diepgaande gidsen op het internet kunnen bieden.

Zonder verder oponthoud, laten we beginnen met onze keuze van de 7 beste minikoelkasten.

1) Midea WHD-113FSS1 ($205)

Midea is een industrieleider op het gebied van koeling. Deze minikoelkast heeft een inhoud van 3,1 kubieke meter en biedt ruimte voor alle soorten producten die u gekoeld of bevroren wilt bewaren. Met een ontwerp met twee deuren krijgt u een apart vriesgedeelte, dat ongeveer half zo groot is als het koelgedeelte.

Beste eigenschappen
Een van de beste eigenschappen van deze Midea minikoelkast is het ontwerp met twee compartimenten, waardoor de koelkast en de vriezer gescheiden kunnen worden gebruikt. Deze minikoelkast heeft een roestvrij stalen afwerking die past bij moderne apparatuur, maar is ook verkrijgbaar in zwart of wit om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

Midea heeft deze minikoelkast zo ontworpen dat de scharnieren omkeerbaar zijn, zodat u de richting waarin uw minikoelkast opengaat kunt veranderen. Dit is een geweldige functie, omdat u zo flexibel kunt zijn in de plaatsing van de koelkast in uw huis. De uitneembare legplanken en de houders voor blikjes frisdrank zijn ook handig voor eenvoudig schoonmaken en organiseren.

Waarom u zou moeten kopen
Als u een minikoelkast wilt die gebouwd is met kwaliteitsproducten en gesteund wordt door een gerenommeerd bedrijf, zoek dan niet verder dan Midea. Midea’s inzet voor kwaliteit en ondersteuning van hun producten is ongeëvenaard. Deze minikoelkast voldoet aan al uw eisen als u een middelgrote minikoelkast wilt met alle gemakken die u zich maar kunt wensen.

2) Midea WHS-65LB1 ($129)

Als volgende hebben we weer een Midea mini koelkast, alleen deze keer in een veel kleinere verpakking. De Midea WHS-65LB1 is net zo populair als de koelkast hierboven, maar is gericht op diegenen die op zoek zijn naar een kleine, kubusvormige koelkast. Deze minikoelkast van 1,6 kubieke meter biedt voldoende opbergruimte voor één persoon en is voorzien van een klein vriesvakje.

Beste eigenschappen
Het beste kenmerk van deze minikoelkast is het kleine, compacte ontwerp. De zwarte afwerking past in vrijwel elk interieur, maar is ook verkrijgbaar in roestvrij staal of wit.

Deze kleine koelkast is eigenlijk best ruim en er past een volle 2-literfles op de deur met ruimte over. Hij is voorzien van een rooster, dat gemakkelijk kan worden verwijderd om schoon te maken, en een klepdeur op de vriezer om de binnenkant zo koud mogelijk te houden wanneer de deur wordt geopend.

Waarom u zou moeten kopen
Deze minikoelkast zal vooral studenten aanspreken die een kleine koelkast voor in een studentenhuis nodig hebben of een professional die een koelkast onder zijn bureau wil bewaren. Door zijn kleine formaat kan hij vrijwel overal worden gebruikt zonder al te veel ruimte in beslag te nemen. Gemaakt door Midea, krijgt u service van wereldklasse, 1 jaar garantie, en een koelkast van hoge kwaliteit die door velen wordt vertrouwd.

3) Coca Cola Red Polar Bear Portable ($49)

In plaats van de gewone minikoelkast die u gewend bent te zien, biedt Coca Cola een draagbare minikoelkast die zowel uniek als functioneel is. Deze minikoelkast is het best geschikt voor draagbaar gebruik en is beperkt tot een capaciteit van zes blikjes. Maar het is een makkelijke manier om een sixpack koud te houden, waar je ook heen gaat. Met een gewicht van slechts 3,96lbs, zelfs met het gewicht van zes blikjes frisdrank, kunt u deze gemakkelijk oppakken en overal mee naartoe nemen.

Beste eigenschappen
De meest aantrekkelijke eigenschap van deze koeler is het ontwerp. In de vorm van een ouderwetse colakoeler heeft Coca-Cola zijn kenmerkende felrode kleur en witte ijsbeer in de deur van de koelkast verwerkt. Het feit dat deze koelbox draagbaar is, maakt hem super bruikbaar, want je kunt hem gemakkelijk meenemen van kamer naar kamer, op je boot, of voor gebruik tijdens een roadtrip. Dankzij het thermo-elektrische ontwerp kunt u deze minikoelkast gebruiken om zowel voedsel en dranken te koelen als voedsel warm te houden. Met een temperatuurbereik van 18°C (32°F) tot 57°C (135°F) zijn de mogelijkheden werkelijk eindeloos.

Waarom u zou moeten kopen
Deze koeler is een geweldige oplossing voor diegenen die een veelzijdig en draagbaar apparaat willen dat zowel dranken koelt als voedsel warm houdt. Het eigenzinnige maar aantrekkelijke ontwerp maakt het een geweldige optie voor wie op zoek is naar een minikoelkast met karakter. Het is echter alleen aan te raden als u niet veel opslagruimte nodig hebt.

4) Danby Designer DAR044A4BDD-6 ($249)

Deze Danby Designer DAR044A4BDD-6 koelkast is een grote, 4,4 cu.ft. mini koelkast. Danby is een ander bekend merk in de mini koelkast industrie en staat bekend om zijn mini koelkasten met een lange levensduur. Deze koelkast heeft een enkele deur en een ruim interieur. Een nadeel is dat dit model geen vriezer heeft. Als u echter een ruime binnenruimte wenst, is dit de koelkast voor u.

Beste eigenschappen
Hoewel het ontbreken van een vriezer teleurstellend is, is een van de beste eigenschappen van deze koelkast het enorme interieur. Door het ontbreken van een vriezer, krijgt u een volledige 4,4 kubieke meter koelruimte. Deze koelkast heeft ook een CanStor drankuitgiftesysteem, waarmee u uw frisdrankblikjes gemakkelijk en efficiënt kunt bewaren. U krijgt ook drie uitneembare rekken, zodat u flexibel bent in uw opslag.

Waarom u zou moeten kopen
Deze koelkast is het beste als u de meeste koelruimte wilt hebben zonder vriezer. Dit is perfect voor slaapzalen, entertainment kamers, en zowat overal waar u gekoelde items wilt bewaren zonder zich zorgen te hoeven maken over een vriezer.

5) Marvel ML24BCG0RS Drankenkoeler voor onderbouw ($1.479)

Als u een minikoelkast wilt die er aantrekkelijk uitziet en een groot aantal dranken efficiënt koelt, is de investering in de Marvel ML24BCG0RS zeker de moeite waard. Hoewel deze minikoelkast duurder is dan de andere modellen op onze lijst, is hij elke cent waard. Ontworpen voor gebruik in zowel residentiële als commerciële omgevingen, is deze drankkoelkast klaar voor alles wat u hem voorschotelt.

Beste eigenschappen
De beste eigenschap ligt voor de hand – de doorzichtige glazen deur. Dit geeft deze koelkast een stijlvolle uitstraling en stelt u in staat gemakkelijk te zien wat er in de koelkast zit zonder deze zelfs maar te openen. U krijgt ook verstelbare, vrijdragende glazen leggers over de hele lengte om de toegang tot uw drankjes veel gemakkelijker te maken. Dynamische koeltechnologie is in deze minikoelkast ingebouwd om een snelle koeling mogelijk te maken, een functie die op de meeste minikoelkasten niet beschikbaar is. Sluit-deur assist is ook toegevoegd om ervoor te zorgen dat uw koelkastdeur nooit open blijft staan.

Waarom u zou moeten kopen
Hoewel deze minikoelkast niet de meest budgetvriendelijke is, is het wel een van de beste op de markt. Als u een bar binnen of buiten bouwt, is dit een geweldige aanvulling, zowel esthetisch als functioneel. Dit niveau van kwaliteit of prestaties zult u in geen enkele andere standaard minikoelkast aantreffen.

6) Frigidaire EFR176-BLUE ($100)

Frigidaire EFR176-BLAUW

Zoals bij de Coca-Cola koelkast, hoeven niet alle minikoelkasten er hetzelfde uit te zien. De Frigidaire EFR176-BLUE is een goed voorbeeld van hoe u een minikoelkast kunt hebben die er esthetischer uitziet dan de meeste andere. Deze kleine koelkast van 1,6 kubieke meter heeft een prachtig retro-geïnspireerd ontwerp met een ouderwetse blauwe afwerking. Het Frigidaire-logo is gedrukt in een klassiek lettertype en de chromen accenten op de koelkast maken het geheel af.

Beste eigenschappen
De beste eigenschappen van deze minikoelkast zijn al zijn nostalgische accenten. Het is het type apparaat dat u in het zicht wilt houden zodat gasten het kunnen bewonderen. De toevoeging van een flessendopopener aan de zijkant is een leuk detail dat past in het old-school thema. Hoewel hij klein is, heeft hij toch een vriesgedeelte en opslagruimte binnen.

Waarom u zou moeten kopen
Deze minikoelkast is een goede keuze als u op zoek bent naar een stijlvolle koelkast. Of hij nu onder je bureau op het werk of in je studentenkamer staat, deze kleine koelkast zal overal goed staan. Hij is geschikt voor een kleine hoeveelheid voedsel en dranken, en beschikt ook over extra ruimte in de vriezer.

7) Haier HC32TW10SV ($239)

Last but certainly not least is er de ruime Haier HC32TW10SV minikoelkast. Op het eerste gezicht lijkt deze minikoelkast precies op een verkleinde versie van een standaard koelkast. Het heeft een roestvrijstalen afwerking, geïntegreerde zwarte handgrepen, en een tweedeurs systeem met een apart vriesvak. Met een inhoud van 3,2 kubieke meter heeft u genoeg ruimte om voedsel, drank, cosmetica, medische artikelen en nog veel meer in op te bergen.

Beste eigenschappen
De beste eigenschap van deze Haier minikoelkast is het feit dat het een gecondenseerde versie van een standaard koelkast is. Het slanke uiterlijk van zwart en roestvrij staal maken het tot een modern toestel dat in vrijwel elke omgeving past. Het heeft ook veel opbergruimte in de deur, evenals een ingebouwde drankautomaat. Onderin deze koelkast vindt u een doorzichtig, uitschuifbaar vak om fruit en andere zaken in te bewaren.

Waarom u zou moeten kopen
Deze minikoelkast heeft het perfecte formaat voor het bewaren van een mix van voedsel, drankjes en diepvriesproducten. Door zijn ontwerp past hij zowat overal, en het feit dat hij door Haier is gemaakt, draagt bij tot de kwaliteit.

Conclusie

Nu we hebben gekeken naar wat een mini koelkast is, de soorten mini koelkasten beschikbaar op de markt, en onze keuzes voor de 7 beste mini koelkasten, moet u geen probleem hebben om er een te vinden die aan uw specifieke behoeften voldoet. Wij hopen dat deze gids u heeft geholpen meer te weten te komen over minikoelkasten, zodat u een weloverwogen aankoop kunt doen.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 25 januari 2021. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts