Ninja vs Vitamix: welke blender is beter?


Hoe goed gaat uw huidige blender om met uw nieuwe sapgewoontes? Hoe zit het met die ijsbrokken in je smoothie? Misschien heb je niet eens een blender en ben je op zoek naar een blender die een tijdje meegaat?

Het ding is, veel blenders kunnen bepaalde ingrediënten zoals gember, boerenkool en wortelen niet voldoende tot sap verwerken. Ze eindigen met het achterlaten van grote pulzige brokken en die brokken houden hun sap en voedingsstoffen binnenin. Bij het mengen gaat het ook niet alleen om het sap. Een blender moet een multifunctioneel keukenhulpmiddel zijn.

Higher-End blenders zijn tot veel meer in staat dan alleen sappen, smoothies en milkshakes. Wist u dat u ook boter, salsa, warme soepen, notenboter, ijs, amandelmeel en zelfs koffie kunt maken in een goede blender?

Als het gaat om mengen zijn de twee topkandidaten de Ninja en de Vitamix. Hoewel beide blenders een stevig prijskaartje dragen, is de Vitamix bijna het dubbele van de prijs van de Ninja. We gaan dus een vergelijking maken en kijken of de Vitamix die extra kosten waard is of dat de Ninja het opneemt tegen zijn concurrent.

Ninja vs Vitamix-mengers

De Ninja Blender:

Met een vermogen van 1500 watt biedt de Ninja meerdere bladkeuzes voor het mengen op maat, 3 instellingen voor verschillende soorten voedsel, een mengcapaciteit van 72oz, opties voor kogelvormige verpakkingen, hulpstukken voor de keukenmachine en een zware plastic kruik. Dat klinkt allemaal geweldig, toch? Nou, eigenlijk wel.

 

De Ninja doet zeer goed werk bij het uitvoeren van de meeste mengtaken. De messen zijn extreem scherp en kunnen door vrijwel alles heen snijden, waardoor een goede smoothie, wat lekker sap en een killer milkshake ontstaat. Het heeft zelfs een extra bovenmes dat geacht wordt grondig te mengen, waardoor u een gelijkmatige textuur krijgt in uw hele mengsel.

Maar sommige tegens komen met het lagere prijskaartje.

De onderdelen in de basis die aansluiten op de motor – het creëren van dat glorieuze mengen van spin – zijn van plastic. Deze onderdelen houden mogelijk geen stand, en met slechts een beperkte garantie van 1 jaar worden ze niet voor u vervangen.

 

Laten we ook die zeer scherpe messen bespreken. Als je ooit een mes hebt gebruikt, weet je dat het op den duur saai wordt.  Afhankelijk van hun scherpte, snijden de messen het niet helemaal af als het gaat om noten en ijs. Ze zullen een iets te dikke textuur achterlaten in plaats van de zijdezachte die de meeste mensen verkiezen.

Al met al is de Ninja op dit prijspunt een goede blender. Het zal zijn werk doen en met gemak ijs en groenten aanpakken.

De Vitamix-menger:

De Vitamix is leverbaar met een vermogen van 1640 watt en biedt de mogelijkheid om met één blad te werken, waarbij de nadruk ligt op doffe bladen voor verpulvering, een draaiknop voor het instellen van de snelheid voor 10 verschillende mengmodi, een mengcapaciteit van 64oz en een mengkruik van BPA-vrij Eastman Tritan. Hoewel dat op het eerste gezicht misschien niet zo geweldig klinkt als de Ninja, is het beter. Laat me uitleggen waarom.

 

Als het gaat om het mengen, zorgt het verpulveren met doffe messen voor een gladdere consistentie en laat het minder brokken van ijs en groenten achter. Het zorgt ook voor beluchting voor milkshakes die hen een soort schuimige textuur geeft, maalt noten grondig om verbazingwekkende notenboter te maken, mengt ijs tot in de perfectie en maakt glad als zijde-ijs, krijgt een gelijkmatige maling op koffiebonen, en maakt zelfs een fijne amandelbloem. Omdat het gebied van het blad al saai is, is het nooit een probleem om ze hun scherpe rand te laten verliezen.

De Vitamix kan ook warm voedsel aan. Dit betekent dat u het kunt gebruiken voor soepen zoals kreeftenbisque, of basen waar u de groenten in een bouillon mengt om een dikkere consistentie toe te voegen.

Als je je afvraagt wat Eastman Tritan is, dan is het een supersterke BPA-vrije soort plastic. Eastman Tritan is in de VS gemaakt, stootvast en eco-veilig. Deze kruik moet bestand zijn tegen vrijwel alles wat je er naar of in kunt gooien.

 

Hier zijn een paar andere hoogtepunten om te overwegen: het komt met een 7-jarige volledige garantie, het is gemaakt in de VS, de onderdelen die de kruik verbinden met de motor zijn van roestvrij staal, en het is al sinds 1969. Dit zijn enkele flinke verkoopargumenten. Als een garantie van 7 jaar niet lang genoeg is om u te verkopen, kunt u een verlengde garantie bij het bedrijf kopen.

De belangrijkste oplichting voor deze blender is het prijspunt. De Vitamix 6500, met alleen de standaard karaf, gaat je rond de 500 dollar terugbrengen. Een karaf die alleen 64-oz bevat kan een andere oplichterij zijn als die extra 8-oz essentieel is voor u.

Uiteindelijk is de Vitamix zijn prijskaartje waard. Het zal aan al uw mengbehoeften voldoen en zal een ongelooflijk lange tijd meegaan. Plus, het ondersteunen van een bedrijf dat in de VS blijft is vrij verbazingwekkend.

 

Conclusie

Kwaliteit wint het van de kwantiteit, elke keer dat de Vitamix onze winnaar is. Ja, het zal je ongeveer twee keer zoveel kosten als de Ninja. Het zal echter meer dan twee keer zo lang duren of het bedrijf zal het voor u repareren.

Echter, als je het je niet kunt veroorloven om zoveel uit te geven aan een blender en het niet erg vindt dat je in een paar jaar tijd een nieuwe nodig hebt, dan is de Ninja een seconde dichtbij dat het nog steeds de moeite waard is om te kopen.

Enkele van onze andere populaire vergelijkingen:

-> Masticating vs Centrifugal Juicers – Wat is het verschil?

-> Nutri Ninja vs Nutribullet: Welke blender is de beste?

-> Juicer vs Blender: Wat is goed voor uw behoeften?

Nicole is een sapfanaat en een algemene fitnessliefhebber die graag haar passie voor sappen met anderen deelt. Als ze niet een nieuw brouwsel van haar favoriete groenten en fruit aan het mengen is, kan Nicole achter de computer worden gevonden, terwijl ze over alle dingen sap schrijft!

 

 

 

Recent Posts