Omgaan met de handgrepen


Laatst gewijzigd
November 12, 2020

Er is een bekend gezegde, “Maak je niet druk om de kleine dingen.” Zoals de meeste clichés, zit er een kern van waarheid in. Natuurlijk kunt u zich geen zorgen maken over elk ding dat u zou kunnen verontrusten, noch in het leven, noch in veel specifiekere en kleinere zaken – zoals winkelen voor nieuwe keuken- en huishoudapparaten. Maar tegelijkertijd kan het soms belangrijk zijn om aandacht te besteden aan de kleinere aspecten van een product, omdat die een rol spelen in het grotere geheel. In sommige gevallen kunnen ze een ontwerp zelfs maken of breken.

Dit brengt ons bij het onderwerp handgrepen – in het bijzonder handgrepen op koelkasten en vaatwassers. Hoewel het misschien maar kleine dingen lijken, hebben de handgrepen invloed op het meest elementaire aspect van de functionaliteit van deze toestellen – namelijk het openen en sluiten ervan. Hoe onbeduidend dit ook mag lijken, wanneer u op zoek bent naar een nieuwe keukenmachine, wilt u misschien de aspecten van alle verschillende soorten handgrepen die beschikbaar zijn in overweging nemen. Het is ook verstandig om te kijken naar enkele afzonderlijke modellen met dergelijke handgrepen. Wij hebben gemerkt dat de meeste consumenten er zeker van willen zijn dat de stijl van hun handgrepen overeenkomt met de handgrepen van andere apparaten en met die van hun kasten.

Verzonken handgrepen
In koelkasten of vaatwassers met deze voorziening is de handgreep eigenlijk helemaal geen handgreep – het is meer een holronde inkeping in het oppervlak van de deur van het apparaat. Het belangrijkste voordeel van dit type handvat is vooral esthetisch van aard. In een omgeving zoals een luxe keuken kan het onhandig staan als de handgreep van uw vaatwasser of koelkast uitsteekt. Als het ontwerp van uw kasten en andere toestellen van vlak of strak roestvrij staal is of iets dat er heel modern uitziet, kunt u de gestroomlijnde look misschien voortzetten met een verzonken handgreep.

Kijk voor een voorbeeld van een inbouwhendel eens naar de vaatwassers van Bosch. Ze zijn zo ontworpen dat ze perfect verzonken in de keuken kunnen worden geïnstalleerd, wat een gladde en naadloze aanblik biedt die veel huiseigenaren aantrekkelijk vinden. De handgreep maakt ook een zelfvergrendelende deur mogelijk, zodat de deur veilig gesloten blijft terwijl u de afwas doet. Bovendien beschikt deze vaatwasser over tal van andere waardevolle functies, zoals drie hoogte-instellingen, negen mogelijke rekposities, een beladingssensor die automatisch de juiste temperatuur voor een lading selecteert, lekbescherming en een 24-uurs uitgestelde starttimer.

Standaard handgrepen
Natuurlijk is er ook iets te zeggen voor standaard handgrepen op een vaatwasser of koelkast. Ze hebben misschien niet het vlakke uitzicht dat verzonken exemplaren hebben, maar ze kunnen gemakkelijk worden geopend en gesloten. In een drukke keukensituatie, zoals wanneer u kookt of voortdurend in en uit loopt om drank en etenswaren te halen op een feestje, is dat waarschijnlijk wat u wilt. Veel van onze klanten hangen een keukenhanddoek aan het handvat om te helpen met opruimen.

Een koelkast heeft standaard handgrepen voor de openslaande deuren en het onderste vriesvak. Deze zijn ideaal voor dat ontwerp, en in combinatie met de uittrekbare diepvrieskorven en het temperatuurbeheersysteem blijft alles even vers.

Designhandgrepen
Deze handgrepen verschillen van de hierboven besproken types doordat zij in verschillende configuraties verkrijgbaar zijn. De roestvrijstalen koelkast van Miele is bijvoorbeeld verkrijgbaar met een linksdraaiende of rechtsdraaiende deur. In dit geval kunnen ze ook worden geïnstalleerd met een paneel op maat in plaats van het roestvrij stalen front. In combinatie met het stabiliteitsscharnier dat standaard op dit model is gemonteerd, zorgt dit ervoor dat de deur van de koelkast veilig opengaat, zelfs wanneer de legplanken aan de binnenkant tot 200 kg wegen. Vaak worden handgrepen voor paneeltoestellen op maat toegevoegd door een aannemer of een ontwerper.

Zo klein van een detail dat handgrepen lijken te zijn, onze keuken ontwerp professionals prioriteit aan de handgrepen van kasten en de koelkast eerst en dan werken met hoe de vaatwasser en andere apparaten passen in het totale ontwerp. Een goede tip om ons niet druk te maken om de kleine dingen.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 31 december 2013. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts