20 Proteïne Smoothie Recepten | Gezonde eiwitrijke shakes (met afbeeldingen)


proteine smoothie
Eiwit is een belangrijk onderdeel van een evenwichtige voeding. Naast het herstellen van het energieniveau en het behouden van een gezonde levensstijl, gebruiken veel mensen het om gewichtsverlies of spieropbouw te vergemakkelijken. Voor sommigen lijken de proteïnebronnen op mager vlees en eieren, terwijl anderen zich uitstrekken tot veganistische en vegetarische opties zoals noten, tofu en bonen. Hoe je proteïnebron er ook uitziet, het is veilig om te zeggen dat er een heleboel mensen zijn die een geweldige proteïneshake of smoothie op prijs stellen. We hebben onze favoriete eiwitsmoothie recepten hieronder geschetst, en zijn er ook in geslaagd om in een paar geweldige eiwitshake recepten te piepen. Als u op zoek bent naar wat meer eiwit in uw dag, kunt u een van deze recepten gebruiken ter inspiratie! Er zijn opties die geschikt zijn voor alle leeftijden, gezondheidsdoelen en fitnessdoelen.

20 Eiwit Smoothie Recepten

Eiwitpoeder Smoothie Recepten

De eenvoudigste manier om eiwit toe te voegen aan je smoothie is door middel van een weipoeder! Elk van de onderstaande recepten wordt aangevuld met een proteïnepoeder dat u kunt kopen bij elke natuurvoedingswinkel of supplementenwinkel. De smaak kan variëren van recept tot recept, maar je kunt waarschijnlijk gebruiken wat je bij de hand hebt – wat een veel kosteneffectievere suggestie is dan het aanvullen van je voorraadkast met alle nieuwste eiwitpoeders.

1. Bosbessen Vanille Eiwit Smoothie

Bosbessen en vanille zijn een heerlijke combinatie. Deze proteïneshake is de perfecte balans tussen zoet en zuur, en als klap op de vuurpijl is er een elektrische schakering van paars!

2. Pindakaas-eiwitschudding

Dit recept vraagt om pindameel dat een rijke en nootachtige smaak geeft. Noten zijn een uitstekende bron van eiwitten. Gooi een paar gehakte noten op deze smoothie en verdubbel je energieboost.

3. Roze Ananas Eiwit Smoothie

Niets klinkt zo verfrissend als een roze ananasproteïne-smoothie. Dit recept bevat twee manieren om deze smoothie te mengen – de eerste met diepvriesfruit en de tweede met vers fruit. Elk creëert een andere consistentie, afhankelijk van hoe u uw smoothie wilt consumeren. Hier vindt u het recept.

4. Mangobes Eiwit Smoothie

Mango’s en bessen zijn eenvoudige vruchten die we in de vriezer kunnen bewaren zodat we ze hebben als onze buik om een snelle smoothie vraagt. Deze blog geeft u een stap voor stap recept met nuttige foto’s voor elke stap!  Haal het recept hier.

5.  Smoothie van banaanproteïne

Bananen zijn de eerste vruchten die een dag of twee na thuiskomst bruin lijken te worden. Dit recept suggereert het kopen van een ton en het invriezen van eenmaal gepeld, zodat je deze smakelijke smoothie in een handomdraai kunt maken!

Recepten met hoog eiwitgehalte zonder proteïnepoeder

Eiwitpoeders zijn niet noodzakelijkerwijs voor iedereen een ideale optie. Geweldig nieuws – je smoothie heeft geen supplementen nodig om eiwitrijk te zijn! Deze volgende batch van eiwitverpakte smoothies zijn au-natuurlijk en o zo lekker.

6. Hoge eiwitrijke Smoothie Bowl

Deze auteur van deze recepten biedt een heleboel proteïnepoedervarianten – die je de vrijheid geven om de ingrediënten te kiezen waar je van houdt zonder dat je de smaak en het succes van je smoothie hoeft te betwijfelen.

7. Chocolade Veganistische Eiwitschudding

Als je een veganist bent en reikt naar recepten die alleen de meest natuurlijke ingrediënten bevatten, kan dit recept niet veel eenvoudiger worden. Met slechts drie ingrediënten bent u er zeker van dat u deze proteïne-smoothie aan uw dieet toevoegt!

8. Veganistische Groene Appeltaart Eiwitschudding

Nogmaals, een ander veganistisch recept, maar met een paar extra elementen. We kunnen u verzekeren dat het werk het resultaat waard is, want wie houdt er niet van een ongelooflijk gezond recept dat smaakt als een dessert?

9. Natuurlijke proteïneshake

Niet alleen is dit recept vrij van proteïnepoeder, de schrijver bevat ook opties voor degenen die een laag suikergehalte en zuivelvrije opties nodig hebben. Echt een alles-in-één als het gaat om het voldoen aan de behoeften van verschillende mensen in uw huishouden.

10. Bosbessenmuffin Smoothie

Hier hebben we weer een heldere en vibrerende smoothie vol met proteïne, zonder gebruik te maken van poeders. Haal hier het recept.

Gezonde proteïnevloeistoffen voor alle leeftijden

Of u nu kleintjes heeft die liever hun snack drinken dan eten, of gewoon genieten van het gemak van een to-go energy booster. Deze gezonde eiwitsmoothie recepten zijn perfect voor alle leeftijden.

11. Aardbeienbanaan Smoothie

Als u een bijzonder kieskeurige eter in huis hebt, is de klassieke combinatie van aardbeibanaan een fanfavoriet en meestal genoeg om de meest kieskeurige eters voor zich te winnen.

12. Brokke Aap Eiwit Smoothie

Soms is het verkopen van mensen op het eten van fruit en groenten geen eenvoudige taak – en voor hen bieden we de gezonde eiwitsmoothie aan die door The Seasoned Mom is gemaakt. Ze zweert bij dit recept voor haar man en kinderen en wij ook!

13. Havermoutontbijt Smoothie

Het is voor ons gemakkelijk om een gigantische mixer van smoothie te maken die voor één of twee mensen moeilijk te drinken is in één zitting. Niet alleen is dit smoothie-recept heerlijk, de auteur heeft handig een serveercalculator meegeleverd, zodat u uw recept kunt aanpassen aan het aantal mensen dat u te eten krijgt! Hier vindt u het recept.

14.  Bosbessen courgette-eiwit Smoothie

Courgette is misschien niet je eerste keuze als het gaat om smoothie-ingrediënten, maar vergeet dit recept niet vanwege het recept! Het is ook een glutenvrije en paleo-optie als dat dingen zijn die je zoekt.

15. Blueberry Avocado Eiwit Smoothie

Sommige mensen zouden kunnen rillen bij de gedachte aan een smoothie, aangezien de meesten onder hen bananen zijn. Meestal als er eenmaal een banaan is toegevoegd (ongeacht de hoeveelheid) neemt de smaak het over. Wat geweldig is voor bananenliefhebbers, voor anderen, niet zozeer. Dit recept vraagt om NUL-bananen. We raden deze smoothie ten zeerste aan. Haal hier het recept.

Eiwit Smoothies Made Without Dairy

Het lijkt erop dat we steeds meer vertrouwd raken met recepten die vragen om alle natuurlijke ingrediënten, dit omvat ook zuivelvrije opties. Ideaal voor veganisten of voor mensen die lactose-intolerant zijn, dit zijn geweldige eiwit-smoothie recepten die je niet laten klauteren voor zuivelvervangers.

16. Veganistische proteïneshake

Dit recept vraagt om een organisch erwteneiwitpoeder, maar dat kan worden vervangen door eender welk poeder dat je thuis hebt. Vergeet niet dat als je het recept veganistisch wilt houden, je hetzelfde poeder moet gebruiken dat door de auteur is vermeld.

17. Vanille-eiwit Milkshake

Veel mensen geven de voorkeur aan de eenvoudige smaak van een vanilleshake boven een fruitige smoothie, maar met dit recept kun je het beste van twee werelden combineren. Data zijn een lichte en eenvoudige smaak die complementair is aan vanille zonder dat deze te veel wordt aangedreven, zoals bij andere vruchten het geval zou kunnen zijn.

18. Groene Smoothie met proteïne

Hoewel dit recept geweldig is voor iedereen die op zoek is naar een zuivelvrije, glutenvrije en veganistische eiwitsmoothie, is de auteur een verzorgende moeder die erop staat dat dit de eenvoudigste manier is om haar lichaam bij te tanken tijdens of na een voeding. Als het kan overwerken voor een nieuwe moeder, kan het zeker werken voor u!

 

19. Gezonde chocolade Pindakaas Smoothie

Chocolade is een onweerstaanbare smaak en leent zich goed voor bijna elk soort recept. Smoothies zijn geen uitzondering. Deze proteïneshake is toevallig licht en rijk, allemaal in dezelfde slok.

20. Bessen-Kokosnoot-eiwitschudding

Ons uiteindelijke recept is puur plantaardig en biedt een lichte hint van de tropen met de toevoeging van kokosnoot. Hier vindt u het recept.

conclussie

Gelukkig zijn we in staat om onze smoothies te stimuleren met extra vitaminen, mineralen, vezels en nu proteïnen wanneer ons lichaam ze nodig heeft, zonder dat dit ten koste gaat van de smaak. We hopen dat je hebt genoten van het voorlezen van je favoriete smoothie-recepten met een hoog eiwitgehalte. Met veganistische, paleo, zuivelvrije, en kindvriendelijke opties, is er hier zeker een die past bij uw dieet en levensstijl.

Probeer een paar andere recepten:

Recent Posts