Samsung Range (2021 Review) – Betaalbare, vol met innovatieve functies


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Wat maakt een Samsung gamma geweldig? In dit artikel zullen we dit en meer onderzoeken. We zullen kijken naar de drie belangrijkste factoren te overwegen bij het selecteren van een bereik, Samsung bereik van de meest unieke functies, beoordelen onze top vijf keuzes en te leren wat maakt Samsung een serieuze mededinger in de categorie fornuizen.

Overzicht van Samsung-gamma’s

Samsung scheidt zijn assortiment stijlen door brandstoftype (gas, elektrisch (inclusief inductie), of dual fuel) en oven ontwerp (enkele of dubbele) U hebt de mogelijkheid voor een van beide oven ontwerp voor elk brandstoftype, dus er zijn een heleboel verschillende configuraties beschikbaar.

Bovendien kan elk fornuis, met enkele of dubbele oven, worden geleverd in een vrijstaande of inschuifconfiguratie. De configuratiemodellen zijn geprijsd op basis van hun step-up functieset. Naarmate deze fornuizen duurder worden, worden er meer hoogwaardige functies in het fornuis ingebouwd, zoals een warmhoudlade in plaats van een opberglade, zelfreinigende modi en een echte dubbele ventilatorconvectie-inrichting in de oven.

Maak je geen zorgen, we zullen later in deze review dieper ingaan op de brandstoffen en oventypes.

Samsung fornuizen hebben een rijke kleurenselectie van roestvrij staal, zwart roestvrij staal, wit, zwart, en Toscaans roestvrij staal dat de nieuwe toevoeging aan de line-up is.

Samsung heeft ook een Chef Collection, hun professionele apparatenlijn met functies die geïnspireerd zijn door de chef-kok. In werkelijkheid heeft Samsung veel van deze Chef Collection-modellen uit productie genomen en het is waarschijnlijk dat zij binnenkort met de hele lijn zullen stoppen.

1) Grondbeginselen – omvang en brandstoftype

De meeste mensen vragen zich af wat het verschil is tussen een fornuis, een kookplaat en een oven. In een normaal gesprek gebruiken we deze woorden vaak door elkaar. In de wereld van de apparatuur is een fornuis een combinatie van zowel een oven als een kookplaat/fornuis.

Samsung Range Sizes
Samsung fornuizen zijn er in 30-inch breedte. Let wel, de Chef collectie heeft een luttel 36-inch fornuis. Zorg ervoor dat u uw keuken opmeet om te bepalen welke maat bereik geschikt is voor u. Even ter herinnering, de dieptemeting wordt lastig op specificatiebladen. Zorg ervoor dat u de diepte van de handgreep en de diepte van de deur kent, zodat u zich kunt voorstellen hoe uw fornuis in uw bestaande kasten zal passen.

Samsung Ovenconfiguraties
Samsung biedt twee verschillende ovenconfiguraties, een enkele oven en de innovatieve dubbele oven die als Flex Duo op de markt wordt gebracht. Deze twee ovenkeuzes zijn beschikbaar voor alle types Samsung fornuizen.

De enkele oven is de traditionele stijl met de kookplaat bovenop en een grote oven onderin. De Flex Duo™ ovenstijl heeft de kookplaat bovenop en een grote oven die in tweeën kan worden gedeeld, zoals in het NE59J7850WS model.

Raakt u ook wel eens gefrustreerd dat u uw hoofdgerecht en dessert niet tegelijk kunt bereiden omdat ze verschillende oventemperaturen vereisen? De Flex Duo lost dit probleem op en stelt u in staat twee gerechten tegelijk te bereiden op twee totaal verschillende temperaturen en tijdsinstellingen – u hoeft alleen maar het uitneembare geïsoleerde tussenschot tussen de twee ovens te plaatsen. Je hoeft ook niet beide ovens tegelijk te gebruiken. Als u een kleinere schotel hebt, gebruik dan slechts één van de zones en bespaar op uw energierekening.

Heb je de extra ovenruimte nodig? Verwijder het tussenschot om van twee ovens weer één te maken.

De Flex Duo™ stijl is ook uitgerust met de dubbele deur, waardoor u toegang hebt tot alleen de bovenste oven of de volledige oven. Zo kun je de ene oven tegelijk openen zonder de warmte uit de andere te laten ontsnappen.

Biedt Samsung zowel vrijstaande als inschuifbare fornuizen aan?
Samsung biedt zowel vrijstaande en slide-in fornuizen, en welke u kiest vereist beslissingen over grootte, extra functies, en duurzaamheid.

Vrijstaande fornuizen worden gekenmerkt door het feit dat de ovenbediening is gemonteerd op de volumineuze achterwand aan de achterkant van het fornuis. Deze fornuizen zijn niet bevestigd aan uw muren en kasten, en met afgewerkte zijkanten kunnen ze overal in uw keuken worden geplaatst waar een gas- of elektriciteitsaansluiting is. Door hun lagere prijs is het vrijstaande fornuis een populaire keuze in de meeste Amerikaanse keukens.

Inschuif fornuizen zijn de duidelijke esthetische winnaar zonder omvangrijke achterwand. De bediening is handig geplaatst aan de voorkant. Deze fornuizen passen naadloos in uw keuken, met uw werkbladen aan weerszijden en de rand van het fornuis overlappend met het werkblad. De kookplaat ligt ook perfect gelijk met uw aanrecht, zodat u een ingebouwde look krijgt waarin die nieuwe keukenbackplash goed tot zijn recht komt. Het is echter belangrijk te onthouden dat schuivende fornuizen aan beide zijden kasten nodig hebben, omdat, in tegenstelling tot vrijstaande fornuizen, hun zijpanelen niet afgewerkt mogen zijn.

Welke brandstoftypes zijn beschikbaar?
Samsung fornuizen zijn verkrijgbaar in drie belangrijke brandstoftypes: gas, elektrisch (standaard smoothtop elektrisch of inductie), en dual fuel fornuizen. Veel van onze klanten vragen ons wat een gas vs dual fuel range is. Dual fuel betekent gewoon dat de kookplaat op gas werkt en de oven op elektriciteit.

De meeste mensen geven de voorkeur aan elektrische ovens omdat ze de warmte preciezer regelen dan ovens die op gas werken. Nauwkeurigheid en constante temperaturen zijn handig als u vaak bakt. In een gasoven gaat het verwarmingselement aan om de juiste temperatuur te bereiken, maar het houdt deze temperatuur vast door aan en uit te schakelen. Door deze schommelingen varieert de temperatuur in uw ovenholte, wat kan leiden tot ongelijkmatig garen.

Wat de kookplaat betreft, biedt Samsung gas-, elektrische en inductieoppervlakken. De meeste mensen zijn vertrouwd met traditionele gaskookplaten. Elektrische kookplaten met gladde glaslaag en inductiekookplaten worden echter steeds populairder, aangezien er in sommige plaatsen geen gasaansluiting is. Elektrische kookplaten verhitten elektrische elementen die de warmte vervolgens overbrengen op uw kookgerei. Inductiekookplaten maken gebruik van wisselende elektrische stroom, die een magnetisch veld creëert dat warmte produceert om uw kookgerei te verhitten.

In termen van elektrische versus inductiekookplaten, zijn er enkele nadelen aan het gebruik van een elektrische kookplaat. Elektrische kookplaten kunnen traag reageren en water aan de kook brengen, en het oppervlak blijft heet, zelfs nadat u klaar bent met koken – wat het risico op accidentele brandwonden verhoogt.

Er zijn veel voordelen aan inductiekookplaten. Gas of elektriciteit verhitten bijvoorbeeld niet alleen uw kookgerei, maar ook de omgeving (denk aan de energieverspilling). Inductiekookplaten geven alleen warmte af aan uw kookgerei zelf. Omdat inductiekookplaten alleen uw kookgerei verhitten, gaat er met inductie geen energie verloren en kunt u sneller vloeistof verhitten en water aan de kook brengen. U zult ook merken dat inductiekookplaten niet heet aanvoelen; daarom hebt u minder kans op mogelijke brandwonden of gesmolten plastic dat op de kookplaat is blijven liggen.

De virtuele vlam is een handige visuele functie op sommige modellen van Samsung’s inductiekookplaten. LED-oppervlakverlichting schijnt op uw pannen en geeft u het visuele van koken op gas, met de precisie van koken op inductie. De vlammen worden zelfs groter of kleiner naargelang de warmte-instelling.

2) Kookopties – Branders & Bakplaten

Met Samsung zijn er tal van opties om uw gewenste kookplaat aan te passen – 38 opties in feite!

Branders
Samsung biedt fornuizen met 4 of 5 brander configuraties. Veel Samsung fornuizen hebben een 22.000 BTU dual power brander die de veelzijdigheid heeft om intensief te verwarmen om snel water te koken of sudderen om langzaam kaas te smelten. Deze branders worden “dual powered” genoemd omdat ze twee op elkaar gestapelde branders hebben, en u een nauwkeurige controle over uw vlam geven.

Sommige Samsung fornuizen worden geleverd met een speciale sudderbrander die kan gaan zo laag als 700 BTU’s, zodat u kunt sudderen sauzen of smelten chocolade als een pro.

Het Warming Center, dat u vindt op de duurdere fornuizen, is de middelste brander bovenaan die het warme gekookte voedsel op de perfecte serveertemperatuur houdt. Je hoeft geen eten meer op te warmen dat je net gemaakt hebt omdat het koud werd!

Bakplaten
Als u graag pannenkoeken of wentelteefjes maakt, zult u de gietijzeren bakplaat, die bij uw gasfornuis of dual fuel fornuis is inbegrepen, op prijs stellen. U kunt de bakplaat gewoon op uw branders plaatsen en verwijderen wanneer u klaar bent met koken. Een andere interessante eigenschap van de bakplaat is dat hij omkeerbaar is. U kunt koken op het gladde oppervlak of het omkeren voor een geribbeld oppervlak, afhankelijk van uw voedselkeuze.

De gietijzeren bakplaat brengt de warmte perfect over en is zeer veelzijdig. Als vuistregel geldt dat u op een bakplaat alles kunt bereiden wat u normaal op een koekenpan zou bereiden.

Samsung’s bakplaten zijn verwijderbaar, dus als je het niet nodig hebt, kunt u gebruik maken van de 9.500 BTU ovale brander eronder in plaats daarvan.

3) Ovenprestaties en slimme functies

Samsung gebruikt een paar verschillende convectie kookmethoden in hun fornuizen, waaronder standaard, dual, en echte convectie. In de kern maakt elk type convectietechnologie gebruik van een ingebouwde ventilator om de hete lucht constant door de ovenholte te laten circuleren terwijl u kookt. Een doeltreffende luchtcirculatie houdt de temperatuur constant en versnelt de kooktijd. Zo hoeft u bijvoorbeeld de ovendeur niet te openen om uw vaatwerk te verplaatsen.

De dual convection optie van Samsung heeft twee interne ventilatoren die de warmte in de ovenholte circuleren waardoor u betere resultaten krijgt als u op meerdere rekken kookt. De echte convectie combineert een verwarmingselement met de ventilator om nog meer hete lucht in uw ovenholte te blazen.

Frituren met de lucht is de laatste jaren erg populair geworden. Op dit moment biedt Samsung geen fornuizen aan met de mogelijkheid om te bakken. In plaats van frituren hebben de duurdere Samsung ovens de gezonde stoomkookoptie. Door gebruik te maken van Samsung-technologie beschikt u nu over een gewone convectieoven en een stoomoven in één. Als u graag groenten en vis kookt, zal de stoomoptie u bevallen. We hebben de beste stoomovens op de markt behandeld, waaronder Miele en Wolf in ons round-up artikel.

Niemand vindt het leuk om zijn oven schoon te maken. Samsung heeft het reinigen van ovens eenvoudig gemaakt met de implementatie van zelfreiniging en de innovatieve stoomreiniging.

De meeste Samsung fornuizen zijn voorzien van de traditionele zelfreinigende optie die wordt gebruikt om uw oven grondig te reinigen van etensresten en vuil.

Heb je een snelle oven schoonmaak nodig? Stoomreiniging is een lichter alternatief voor de volledige zelfreinigende ovencyclus. De stoomcyclus duurt ook maar 20 minuten, zodat u in een mum van tijd een schone oven hebt.

Heeft u een plek nodig om uw gekookte eten te bewaren zodat het niet koud wordt voordat u het eten serveert? In de warmhoudlade kunt u gekookt voedsel op drie verschillende temperatuurinstellingen bewaren. Als het eten klaar is, haalt u het uit de warmhoudlade en serveert u het – u hoeft het gerecht niet opnieuw op te warmen. De warmhoudlade is inbegrepen bij veel van de high-end modellen van Samsung, terwijl een opberglade is inbegrepen bij de low-end modellen.

Samsung was pionier op het gebied van Wifi-apparatuur. Na een hectische dag is het laatste wat u wilt doen zich zorgen maken over de controle van uw diner in de oven. Met de Smart Control -functie op bepaalde Samsung fornuizen kunt u uw fornuis (zowel de kookplaat als de oven) bedienen via de SmartThings-app op uw telefoon.

Deze app geeft u de vrijheid om de bereidingstijden en temperaturen van uw maaltijden te regelen zonder dat u in de keuken hoeft te blijven. Hiermee kunt u verschillende taken uitvoeren, zoals het instellen van tijden, het aanpassen van de kooktemperatuur en het voorverwarmen. Wilt u er zeker van zijn dat uw oven op de juiste temperatuur is? De SmartThings app kan u real-time waarschuwingen geven over oventemperaturen en de oven uitschakelen als deze op een ongewenst niveau komen.

Vergelijkbaar met de My Creations functie van JennAir fornuizen, stelt de SmartThings Auto Cook functie je in staat om een heel recept samen te stellen vanuit de app. De app bevat een aantal vooraf ingestelde kookmodi waaruit u kunt kiezen. Zo kan iedereen in uw huishouden aan het eten beginnen zonder zich zorgen te hoeven maken over het instellen van temperaturen en kooktijden.

Bij het ontwerpen van fornuizen heeft Samsung ook de kleine details niet over het hoofd gezien, zoals de Sabbath Mode om de automatische uitschakeling van de oven tijdens de Sabbath of andere religieuze feestdagen te omzeilen. Ook de Soft Close Door om ervoor te zorgen dat uw ovendeur nooit dichtslaat, maar in plaats daarvan de deur zachtjes dichttrekt; zowel een uiting van Samsung’s aandacht voor detail als een mooie veiligheidsfunctie.

Onze top 5 Samsung fornuizen

1) Beste elektrische Samsung Range: Samsung NE58F9710WS

Waarom wij het goed vinden:
Het heeft veelzijdige 5 branders die u kunt overbruggen om plaats te bieden aan grotere potten en pannen. Echte convectie is een gewenst gemak als u op meerdere rekken bakt of kookt. Het FlexDuo-binnenvolume van 5,8 kubieke meter is ruim.

De NE58F9710WS staat op onze lijst als het beste elektrische fornuis van Samsung, en zijn slanke inschuifontwerp geeft hem een stijlvolle uitstraling in uw keuken. Dit model is voorzien van Flex Duo™, waarmee u twee gerechten op verschillende temperaturen kunt bereiden, en timerinstellingen en een warmhoudlade om voedsel op de perfecte temperatuur te houden tot het eten klaar is. De NE58F9710WS wordt ook geleverd met een temperatuursonde, zodat u de gaarheid kunt controleren zonder de ovendeur te openen en warmte af te geven.

2) Beste Inductie Samsung Range: Samsung NE58K9560WS

waarom wij het goed vinden: Bevat 4 branders met verschillende diameters van 6 tot 11 inch voor potten en pannen van alle formaten. Elk branderelement is voorzien van een boostfunctie, zodat u een enorme kookkracht kunt inzetten wanneer u die nodig hebt. De zwarte roestvrij stalen kleur is een hit op dit fornuis.

Ervaar het visuele van koken op gas, maar met de precisie van koken op inductie. De NE58K9560WS is uitgerust met Virtual Flame™-technologie die levensechte vlammen projecteert op uw kookgerei, terwijl u toch alle voordelen van inductiekoken geniet. Dit model kan ook verbinding maken met Wifi, zodat u uw bereik op afstand kunt controleren en gerust kunt zijn wanneer u niet in de keuken bent.

Helaas beschikt deze Samsung inductiekookplaat niet over een FlexDuo oven.

3) Beste dual-fuel Samsung fornuis: Samsung NY58J9850WS

waarom wij het goed vinden: Dit Samsung fornuis is voorzien van een krachtige 22.000 BTU dual ring (d.w.z. geweldig sudderen) power brander. Deze koperen brander wordt gewoonlijk aangetroffen in luxe fornuizen in pro-stijl en is bestemd voor de serieuze thuiskok. Op de 5 branders van dit fornuis heeft u genoeg ruimte om voor een groot gezelschap te koken. FlexDuo oven met dubbele deuren kan worden gebruikt als één of twee aparte ovens.

Onze keuze voor het beste dual-fuel fornuis, de NY58J9850WS, zit boordevol functies. U krijgt het beste van twee werelden met dit model – een gaskookplaat en een elektrische oven. Deze oven beschikt ook over de Flex Duo deuren, zodat u twee gerechten tegelijk kunt bereiden op twee verschillende temperaturen. Dit model kan ook bogen op het gebruik van echte convectie, een verwarmd ventilatorsysteem in de oven waarmee u voedsel sneller en gelijkmatiger kunt bereiden.

4) Beste Budget Samsung Gamma: Samsung NE59R6631SS

waarom wij het goed vinden: Het NE59R6631SS model staat op onze lijst als de beste budget aankoop, en voor $699 kunt u zien waarom. Dit model is niet alleen zuinig in de portemonnee, maar bevat ook een heleboel functies. Dit model, net als de NY58J9850WS, maakt gebruik van echte convectie in de oven voor gelijkmatiger gaar voedsel in minder tijd. Dit model heeft ook vijf verschillende branderelementen, waaronder een snelkookbrander van 3300 W die een nauwkeurige regeling en intense warmte biedt, zodat u snel van sudderen naar koken kunt gaan.

5) Beste totale Samsung-waaier: Samsung NX58H9500WS

waarom wij het goed vinden: De Samsung NX58H9500WS kwam ook in onze beste gasfornuizen round-up dankzij zijn uitstekende prijs/prestatie-verhouding. Hij is voorzien van krachtige branders met een geweldige sudderstand. De heteluchtoven heeft een zelfreinigende functie die u het werk bespaart.

Er valt veel te genieten van dit model, vooral als het gaat om de gaskookplaat. De omkeerbare gietijzeren bakplaat is inbegrepen en kan een verscheidenheid aan ontbijtgerechten en sandwiches bereiden. De kookplaat wordt ook geleverd met een aangepast wokrooster dat geschikt is voor de ronde bodem van een wok, terwijl de warmte gelijkmatig wordt verdeeld. Wilt u een gerecht warm houden terwijl u het eten klaarmaakt? Dit model bevat een warmhoudlade zodat u dat gerecht op de perfecte temperatuur kunt houden tot het klaar is om te serveren!

Conclusie

Samsung heeft niet voor niets een groot aandeel in de apparatenmarkt, en hun assortimenten verdienen zeker een tweede blik. Samsung fornuizen zien er onberispelijk uit in uw keuken, pakken uit met de functies, maar ook breken ze de bank niet.

Wij hopen dat dit artikel u een beter inzicht heeft gegeven in de functies en opties die u ter beschikking staan wanneer u een Samsung-gamma kiest. Van uw tweede blik tot uw laatste kanshebber, wij zijn er zeker van dat u elk moment dat u besteedt koken op uw Samsung bereik genieten.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 27 januari 2020. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts