Samsung vs GE afwasmachines- Best Brands in Style and Technology


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Wij begrijpen dat het maken van een beslissing over welke vaatwasser te kopen enige tijd onderzoek kan vergen. Om u het leven een stuk gemakkelijker te maken, hebben wij deze gids samengesteld om twee topmerken met elkaar te vergelijken: Samsung vs GE vaatwassers.

Hoewel Samsung vaatwassers een relatief nieuwe speler op de markt zijn, zijn de aanbiedingen van het bedrijf zeer solide wanneer ze worden gecombineerd in een keuken- of waspakket.

Kopen van Amerikaanse makelij is voor velen ongetwijfeld prettig. Een lijn van betrouwbare producten, een gerenommeerde serviceorganisatie die het hele land omspant, overvloedige beschikbaarheid van onderdelen zijn voordelen van het kiezen voor een merk zoals GE vaatwassers.

Op het gebied van vaatwastechnologie heeft GE een voortrekkersrol vervuld en heeft het octrooien aangevraagd. Stille vaatwassers maken toen de rest van de markt nog tanks bouwde of vooroplopen met slimme toestellen zijn enkele voorbeelden.

GE-vaatwassers vallen tegenwoordig onder de merken GE, GE Profile, en Cafe . In de huidige GE-catalogus vindt u meer dan 100 vaatwassers, gaande van oude modellen tot speciale eenheden zoals onder de gootsteen, draagbare vaatwassers en vele andere. In veel opzichten zou GE er beter aan doen de lijn af te slanken om zich te concentreren op de behoeften van de moderne klanten.

GE – Vaatwassers van het merk GE zijn betaalbaar, maar missen geavanceerde functies en geluidsisolatie.

GE Profile – Deze vaatwassers hebben een modern design met nieuwe technologie. De prijzen zijn hoger dan die van het merk GE.

Cafe – Grotere kleurkeuze (matzwart en matwit) ultrastille werking, pro handgrepen met accenten kenmerken GE Café vaatwassers.

Wat verwachten we van een moderne vaatwasser?

De technologie van vaatwassers is met sprongen vooruitgegaan ten opzichte van tien jaar geleden, met zo veel belangrijke functies waarop we zijn gaan vertrouwen en die we verwachten. Hoe verhouden Samsung en GE vaatwassers zich tot elkaar?

Wij publiceren maandelijks onze lijst met beste vaatwassers. De evaluatiecriteria die wij gebruiken om onze rangschikking te maken zijn de volgende:

1) Stille werking

Is het echt mogelijk om een vaatwasser te hebben met een geluidsniveau dat u nauwelijks zult opmerken? Gelukkig is het antwoord ja! Een stille werking is het belangrijkste kenmerk bij de aanschaf van een nieuwe vaatwasser. Luidruchtige en vervelende modellen maken hun opwachting. Hoe weet u nu welk geluidsniveau voor u geschikt is?

Het geluidsniveau van een vaatwasser wordt gemeten in decibels (dB), en hoe kleiner het getal, hoe stiller de machine is. Denk aan het geluid van een normaal gesprek – dat is ongeveer 50 dB, en een stille bibliotheek is 40 dB – dus u wilt echt niet meer dan 50 dB, omdat dit uw gezinsactiviteiten en rusttijd zal verstoren. Vandaag de dag wordt een vaatwasser op ongeveer 44-47 dB-niveau beschouwd als een stille en aanvaardbare vaatwasser. Als u echter op zoek bent naar superstilte, kunt u het beste een model tussen 38-44 dB kopen, maar wees bereid om daar extra voor te betalen.

Zowel GE als Samsung bieden vaatwassers aan met verschillende niveaus van geluidsisolatie. In GE vindt u een aanvaardbaar bereik tussen 40-51 dB. Nogmaals, we hebben tientallen oude modellen van 55 dB tot 62 dB doorgenomen. Ik weet niet waarom GE deze nog steeds aanbiedt, maar we kunnen ze gewoon niet aanbevelen aan een huishouden.

Samsung biedt minder dan 10 vaatwassers aan (kleurencombinaties niet meegerekend). Het geluidsniveau varieert tussen 38 (indrukwekkende stilte) en 50 dB. Hier hebben we de super luide 55 dB DW80R2031US weggelaten om het artikel niet te vol te stoppen met producten die niet aan de normen voldoen.

Als u meer wilt lezen over geluidsniveaus, bekijk dan ons blogbericht over de stilste vaatwassers. Of bekijk de beste uitlegvideo over dit onderwerp:

Onze video review van de stilste vaatwassers

2) Stijl/Ontwerp

Ook al zijn vaatwassers qua eigenschappen bijna gelijk, vaak is het de stijl en het ontwerp waardoor ze bij onze keuken passen.

Alle Samsung vaatwassers zijn prachtig vormgegeven. Hoewel Samsung helaas nog geen paneelklare opties heeft uitgebracht, vindt u verschillende kleuropties die passen bij elke moderne keuken – hun zwarte roestvrijstalen modellen zijn absoluut prachtig. Een opmerkelijk ontwerpkenmerk is het blauwe LED-lampje op het handvat dat voor extra sfeer en afwisseling zorgt.

Wat het ontwerp betreft, biedt GE veel keuzemogelijkheden, zowel wat stijl als kleur betreft. Opvallend zijn de nieuwe kleuren Ge Cafe Matzwart en Matwit. Leisteen, zwart leisteen, zwart roestvrij staal zijn rijk, en natuurlijk heb je de gewone wit, zwart en roestvrij staal. GE biedt 18- en paneelklare modellen.

GE Vaatwasser. Kleur en stijl:

GE Profile en Ge Cafe Vaatwasser Stijlen:

3) Unieke kenmerken in verband met schoonmaken en drogen

Hoewel velen van u wellicht tevreden zullen zijn met slechts een paar eenvoudige functies, zullen grotere gezinnen en huishoudelijke koks ongetwijfeld extra reinigings- en droogfuncties in hun vaatwasser op prijs stellen.

GE en Samsung verschillen niet veel als het op was- en droogfuncties aankomt –
Samsung houdt het zelfs op de meest geavanceerde toestellen eenvoudig met 7 cycli en 7 opties (4 op de basismodellen), terwijl GE ook tot 7 cycli en 10 opties (5/2 op de basismodellen) voor de hogere modellen biedt.

Bij beide merken vindt u de programma’s Auto, Normaal, Zwaar, Fijn, Express en Alleen spoelen en een briljante lekkagesensor, en bij sommige modellen vindt u ook de programma’s Halve belading, Hi-Temperatuur was en Saniteren.

Het extra 3e rek in beide merken is ook handig, want het betekent meer ruimte voor uw bestek en espressokopjes, terwijl er genoeg ruimte overblijft voor uw potten en pannen in het onderste rek.

Wat het drogen betreft, hebben zowel Samsung als GE hun eigen unieke kenmerken. Samsung heeft een AutoRelease-deurfunctie, die de deur automatisch opent nadat een cyclus is voltooid, zodat de buitenlucht kan binnenstromen om het droogproces te voltooien. Dit betekent dat wanneer u ’s morgens wakker wordt, uw vaat door en door droog is en klaar om uit te laden – zonder muffe geur.

GE heeft niet de Auto Release deurfunctie, maar deze technologie is niet nodig in GE-vaatwassers omdat zij reeds het traditionele verwarmingselement hebben dat alle vocht elimineert. GE versterkt hun uitstekende droogprestaties met de volgende kenmerken op de duurdere modellen:

Ventilatorondersteunend drogen – Een ventilator trekt de lucht naar buiten en verwijdert vocht uit het binnenste van uw vaatwasser.
Verwarmd drogen – Voor snel drogen wordt meer warmte gebruikt, maar als u deze functie gebruikt, duurt uw wascyclus ongeveer acht minuten langer.
Power Dry – Maakt gebruik van verdamping van verwarmd water, maar maakt elke lading langer, afhankelijk van de cyclus waarmee het wordt gebruikt.

Unieke kenmerken van Samsung-vaatwassers

Samsung vaatwassers hebben veel indrukwekkende functies. Hier is een korte samenvatting:

a) Watermuur: Interessante manier om water op borden te spuiten zonder gebruik te maken van een traditionele sproeiarm.

b) Stormloop: Vaatwassers zonder de WaterWall-functie hebben dit speciale mondstuk in de linker benedenhoek voor een doelgerichte reiniging.

c) ZoneBooster: Deze functie gaat hand in hand met de WaterWall-functie, met extra sproeiers om sterk vervuilde vaat in het onderste rek aan te pakken.

Unieke kenmerken van GE-vaatwassers:

GE heeft veel opwindende kenmerken. Als een korte samenvatting:

Stoom Voorwas: Stoom Voorwas maakt aangebakken voedsel zacht voor het begin van een cyclus. Zeer effectieve en energiezuinige manier om sterk vervuilde vaat te reinigen.

Fles Jets: Om ervoor te zorgen dat champagneglazen, babyflesjes en waterflessen er blinkend schoon uitkomen.

Deep Clean Zilverwerk Jets: Speciale jets die zich richten op uw zilverwerk om ervoor te zorgen dat opgedroogd voedsel wordt verwijderd.

Piranha™ afvalvernietiger voor hard voedsel: In combinatie met een uitneembaar filter vermaalt de harde voedselvermaler grotere voedseldeeltjes.

Omkeerbare Vierarmige Onderste Wasarm: Een unieke wasarm met 4 bladen en 25 waterstralen die het water onder verschillende hoeken in de vaatwasser verspreiden.

4) Gemak en andere slimme voorzieningen

Bij de duurdere modellen van GE en Samsung kunt u gebruikmaken van Wi-Fi-connectiviteit om uw vaatwasser te bedienen en te controleren.

Dankzij de Wi-Fi-functionaliteit van GE kunt u een app op uw telefoon gebruiken om de cyclustijden te controleren, probleemmeldingen te controleren en uw vaatwasser te vergrendelen en ontgrendelen. Dit is echt handig voor wie een groot huis heeft en niet steeds naar de keuken wil gaan om de machine te controleren. Je kunt je apparaat ook verbinden met Amazon Alexa en vaatwasmiddel automatisch laten bestellen als het op is.

Bij Samsung kunt u ook uw smartphone gebruiken om de vaatwasser op afstand te controleren en zelfs de wascyclus te versnellen met Express 60 wanneer u een lichte lading hebt.

5) Duurzaamheid en levensduur

Zowel GE als Samsung zijn beslist betrouwbare merken die producten van hoge kwaliteit maken. Beide fabrikanten bieden een standaardgarantie van een jaar op onderdelen en arbeid.

6) Prijs

Samsung Vaatwasser Prijzen

 • Budgetmodellen voor minder dan $499 – DW80R2031US Instapmodellen van Samsung. Met 50 dB of meer zijn deze toestellen niet geschikt voor wie sereniteit zoekt in een keuken.
 • In de prijsklasse $550-699 heb je vaatwassers met StormWash: DW80R5060US
 • Op modellen van meer dan 700 dollar zult u de onderscheidende Samsung-technologie beginnen te ervaren. Waterwall, superstille werking 38-42 dB en vele andere kenmerken zijn overheersend op deze vaatwassers. DW8 950US

GE Afwasmachine Prijzen

Helaas zijn de goedkope opties van GE niet de stilste machines die er zijn. Hoewel de GDF510PSJ een degelijk model is in de prijsklasse van $400-$500, is het geluidsniveau van 55 dB een minpunt.

In de prijsklasse $800-$900 hebben we de GE Profile PDT845SSJ en GE Profile PDF820SSJ. Vol met de kenmerkende GE-functies en een superieur geluidsniveau van slechts 42, maken van deze twee een geweldige keukenuitbreiding.

Wanneer u iets meer investeert, zijn de duurdere modellen van GE voorzien van zoveel toeters en bellen dat wij u kunnen garanderen dat u onder de indruk zult zijn. Met een prijs van ongeveer 1.200 dollar kunt u een GE afwasmachine van restaurantkwaliteit aanschaffen die u nooit meer anders zult willen.

Kijk eens naar deze twee: GE café CDT835SSJ GE café CDT865SSJ

Conclusie

Samsung Vaatwassers:

 • Zelfs de middenklasse modellen zitten vol met kenmerkende eigenschappen
 • Apparaten in het hogere segment hebben een indrukwekkend, vrijwel geruisloos bereik van 38 dB tot 42 dB
 • Modern en up-to-date ontwerp
 • Geweldig compliment voor de rest van uw Samsung keuken
 • Royale stimuleringsmaatregelen van de fabrikant om de verkoop van pakketten te bevorderen
 • Gemakkelijk te kiezen uit minder dan 10 modellen

GE, GE Profile, GE Cafe Vaatwassers:

 • Een van de meest betrouwbare merken in de VS
 • Drie verschillende families binnen het merk voor een groter bereik
 • Meer dan 100 modellen vaatwassers om uit te kiezen
 • Veel budgetvriendelijke opties voor minder dan $499
 • De duurdere modellen zitten boordevol functies
 • Geweldige stimulansen voor de fabrikant om de verkoop van pakketten te bevorderen

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 22 augustus 2018. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts