Sap maken zonder sapcentrifuge (met afbeeldingen)


Hoe sap te maken zonder sapcentrifuge (Tips & Tricks)

Heb je het gevoel dat je doet alsof je een volwassene bent als je je realiseert dat je niet veel keukenbenodigdheden hebt? Je bent niet alleen. Het mooie van het niet hebben van een sapcentrifuge is dat je je realiseert dat je er geen geld aan hoeft uit te geven, en het enige wat je echt nodig hebt zijn een paar veel voorkomende en essentiële keukenartikelen. U kunt ruimte besparen en goed op weg zijn naar die authentieke en 100% echte sap smaak voor al uw meng-, bak- en kookbehoeftes.

Waar te beginnen

Beslis eerst wat voor soort vruchtensapmix je zoekt. Kies een mix die gemakkelijk te beginnen is. Als je maar één vruchtensap per keer nodig hebt, maakt dat het makkelijker.

Als je niet weet waar je moet beginnen, stellen we iets voor als ananas, boerenkool en citroensap. Neem een rijpe ananas, een groene appel, drie koppen boerenkool, een kleine komkommer en een citroen en bereid het fruit voor volgens het bijbehorende recept. Houd er rekening mee dat het recept maar één sapvrije methode biedt. U kunt hetzelfde recept of fruitmengsel gebruiken en het toepassen op de stamp- en raspmethoden.

 

Voor alle onderstaande methoden heeft u een paar kommen of containers, een gaaszeef en een spatel nodig. Als u geen specifieke materialen heeft zoals een kaasrasp, kaasdoek of blender, kunt u nog steeds de pureertechniek volgen.

3 Verschillende methoden voor sapcentrifuges zonder sapcentrifuge

Methode 1: Mash ‘em

Hoewel deze methode niet de meeste klappen uitdeelt voor je geld, krijgt het de klus wel geklaard. Je hebt een hoge kom, een aardappelstamper, een zeef en een container nodig om het sap in te gieten.

 

Bereid uw fruit voor door het te hakken of te schillen (afhankelijk van het fruit). Het is niet nodig om de zaden te verwijderen, want de zeef vangt ze op. Plaats het fruit in een kom en ga aan het werk. Prak het voor alles wat je hebt tot je genoeg sap hebt om in een container te gieten. Ga door met het pureren van het fruit totdat u geen sap meer ziet, of totdat u niet meer uit het fruitmengsel kunt stampen.

Als u meer dan één soort fruit gebruikt, doe dan niet meer in de kom dan u in één keer kunt pureren. Voeg het toe als het mengsel gemakkelijker te manipuleren is.

Methode 2: Mengen

Net als de maischmethode zal het gebruik van een blender de klus klaren, maar ook de klus zal veel sneller geklaard worden.

 

Afhankelijk van de vruchten die u gebruikt, moet u ze misschien schillen en ontkiemen voordat u ze in stukken snijdt die in uw blender passen. Overwerk je blender niet. Voeg indien nodig fruit toe, en als de blender vastloopt, wees dan niet bang om met een spatel (na het uitschakelen van de blender) naar binnen te gaan en alles door elkaar te halen.

Zodra het fruit is gemengd, plaatst u de gaaszeef over de bovenkant en giet u alle vloeistof in een recipiënt. Herhaal dit tot je zeker weet dat je al het fruitsap eruit hebt gehaald.

Methode 3: Rooster en stam

 

Beeldkrediet: Noblevmy, Wikimedia

Een andere techniek om sap te extraheren is de kaastruc. Wat is kaasdoek, vraag je? Het is gaas en karton geweven in een doek-achtig materiaal dat vaak gebruikt wordt om (je raadt het al) kaas te maken. Het werkt echter ook goed om sap te zeven nadat het geraspt is.

 

Hoewel deze methode meer inspanning vergt en meer brute kracht vereist, kun je toch een paar glazen sap maken! Doe zeker wat onderzoek naar het gewenste fruit om er zeker van te zijn dat het goed werkt met de raspmethode.

Begin, net als bij de andere methoden, op de gebruikelijke manier door het fruit op de juiste wijze te reinigen en te bereiden. Vervolgens moet je zoveel mogelijk van het fruit in een kom raspen als je kunt. Let op dat u uw vingers niet in aanraking komt met het rooster!

Plaats het fruit vervolgens in de zak met kaasdoek en knijp en draai het in de kom. Gebruik zoveel mogelijk kracht om al het sap eruit te halen! Het gebruik van kleinere hoeveelheden fruit per keer kan helpen om meer sap uit het fruit te halen.

Indien alle andere onderdelen ontbreken…

Als al het andere faalt, dan moet je misschien overwegen om een sapcentrifuge te halen. Ze kunnen een beetje duur zijn, maar als de andere methoden niet werken voor u, kan dit de beste keuze zijn.

Als je het fruit dat je lekker vindt onder de knie krijgt, begin dan met het uitproberen van nieuwe recepten. Er zijn veel combinaties en kant-en-klare recepten die u kunt gebruiken. Experimenteer met die recepten, en wees niet bang om ze je eigen te maken!

Nicole is een sapfanaat en een algemene fitnessliefhebber die graag haar passie voor sappen met anderen deelt. Als ze niet een nieuw brouwsel van haar favoriete groenten en fruit aan het mengen is, kan Nicole achter de computer worden gevonden, terwijl ze over alle dingen sap schrijft!

 

 

 

Recent Posts