Smoothie Hack: bevries je spinazie!


Er gaat niets boven de bevroren, schuimende kwaliteit van een goed gemaakte smoothie. Je kunt dit bereiken door wat ijs in te gooien, maar de meeste smoothiemakers gebruiken bevroren fruit om hun mixen af te koelen. Hier is een grote hack die je misschien niet hebt geprobeerd: bevroren spinazie.

Waarom gaan we bevroren?

Het mengen van rauwe spinazie is een goede manier om vitaminen toe te voegen aan uw smoothie, maar het zorgt niet voor een grote consistentie. Het heeft de neiging om af te breken in een waterige, slordige puinhoop. Bevroren spinazie is gladder en geeft uw drankje een aangename verkoelende factor. Het is ook een geweldige manier om te voorkomen dat je greens bederven als ze te lang in de koelkast hebben gezeten.

 

Beeldkrediet: Marco Verch, Flickr

Kan je spinazie bevriezen voor Smoothies?

Ja, absoluut. Hoewel bevriezing een klein verlies aan voedingsstoffen kan veroorzaken, is het verlies niet significant genoeg om je zorgen over te maken. Het invriezen van spinazie is een geweldige manier om groente bij de hand te hebben wanneer je ze nodig hebt. Voor de beste smaak en textuur gebruik je babyspinaziebladeren. Volwassen spinaziebladeren kunnen rubberachtig worden nadat ze in de vriezer liggen.

Hoe bevriezen we spinazie voor smoothies

Gooi een paar handenvol spinazie in een blender met een kopje water en reduceer het tot vloeistof. Giet vervolgens uw spinaziemix in ijsblokjesbakjes en schuif ze in de vriezer tot ze stevig zijn.

 

U kunt ook de hele bladeren invriezen. Was ze eerst, dep ze droog met papieren handdoeken, sluit ze dan af in een plastic diepvrieszak en knijp de lucht eruit. Beide methoden geven je gemakkelijk toegang tot greens om je smoothie een vitaminepunch te geven.

Bonus Hack

Heb je haast? Maak uw smoothie van tevoren door hele ingrediënten, inclusief spinazie, toe te voegen aan een diepvrieszak. Meet alles zorgvuldig op, combineer, rits, vries en voila! Je hebt een smoothie-in-a-bag. Het enige wat je ’s morgens hoeft te doen is de zak in de blender te dumpen, melk, yoghurt of je favoriete vervanger toe te voegen en op frappe te drukken voor een instant ontbijt.

 

Hier zijn nog enkele andere tips & trucs:
-> Wat is de beste manier om sap op te slaan om het vers en lekker te houden?

-> Welke sinaasappelsoorten zijn het beste voor sap?

-> Welke blender is het meest geschikt voor het mengen van diepvriesgroenten en -fruit? Bekijk onze Top 5 hier!

Nicole is een sapfanaat en een algemene fitnessliefhebber die graag haar passie voor sappen met anderen deelt. Als ze niet een nieuw brouwsel van haar favoriete groenten en fruit aan het mengen is, kan Nicole achter de computer worden gevonden, terwijl ze over alle dingen sap schrijft!

 

 

 

Recent Posts