Beste snelle ​​ovens voor 2021 Onze Top 5 Picks [REVIEW]


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Als u echt kwaliteitsmaaltijden wilt bereiden in een tijdsbestek dat past bij uw levensstijl, dan is de veelzijdigheid van een sneloven de nieuwste evolutie in kooktechnologie, ontworpen voor de manier waarop we in de moderne wereld maaltijden bereiden. Of u nu een heerlijk diner bereidt of een diepvriesmaaltijd van Trader Joe’s opwarmt, het is uiterst belangrijk dat de klus goed en snel wordt geklaard.

Het grootste voordeel van een sneloven is dat deze vaak zeer weinig of zelfs helemaal niet hoeft voor te verwarmen. Magnetrons zijn snel klaar, maar vaak zijn de maaltijden dan doorweekt, taai, ijskoud in het midden en hebben ze geen goede textuur, zoals een knapperige korst. Niet zo met snelovens.

Een sneloven is een revolutionair toestel dat u het beste van twee werelden biedt – de uitstekende resultaten van een heteluchtoven met de kooksnelheid van een microgolfoven. Ze zijn ontworpen voor de manier waarop we vandaag koken, en kunnen een in een flash-bevroren, wildgevangen zalm aan, met een cederhouten plank en een knapperig korstje, en vervolgens dichtgeschroeid.

Voorbij zijn de dagen van het ontdooien van voedsel de avond tevoren, haasten door het verkeer om de oven voor te verwarmen, dan uren wachten voor het koken en eten ruim na bedtijd. En u hoeft niet meer in paniek te raken als u binnen een uur iets moet klaarmaken.

Speed ovens combineren convectie, magnetron en grill koken voor iets compleet origineels en zo veelzijdig als u zich maar kunt voorstellen. Ze zijn kleiner, compacter en veel sneller dan conventionele ovens, en sommige zijn zelfs uitgerust met een toaster oven voor een complete kookervaring.

Wilt u meer weten over deze revolutionaire snelovens? Wij hebben deze gids samengesteld om u de voors en tegens en de beste merken op de snelovenmarkt te laten zien.

in een oogopslag – Onze 5 beste snelheidsovens

Hier is de lijst van onze topkeuzes voor Speed Ovens – klik op de links hieronder om onze beoordeling van elk te zien.

 • 1) Beste snelheidsoven in het algemeen: Miele H6700BM, MasterChef
 • 2) Beste Convectie Snel Oven: Bosch HMCP0252UC
 • 3) Beste over de Range Speed Oven: GE Advantium PSA9120SFSS
 • 4) De beste stijl snelheidsoven: Wolf SPO30CMBTH, M-Serie
 • 5) Beste professionele snelheidsoven: Thermador MC30WP

Voor- en nadelen van snelovens

Wat zijn nu precies de voor- en nadelen van een sneloven in uw huis?

Pros

Omdat snelovens zo snel kunnen voorverwarmen, kunnen ze uw conventionele oven vervangen als uw dagelijkse kooktoestel. Ze zijn ook ruimtebesparend, omdat ze magnetron en oven in één toestel combineren.

Snelovens kunnen ook fungeren als een geweldige secundaire oven, waardoor uw totale kookcapaciteit toeneemt – en dat met een stijlvolle look voor uw keuken.

Er zijn ook voor de hand liggende pluspunten, zoals drastisch kortere kooktijden (2-4x sneller bij 120V-modellen en 4-8x sneller bij 240V-modellen). Bepaalde modellen hebben zelfs een broodrooster, zoals de GE Monogram.

Cons

Als u verwacht dat een sneloven ongeveer even duur is als een magnetron, zult u waarschijnlijk teleurgesteld zijn door hun hogere prijskaartjes. Maar u moet hem niet zien als een vervanger van een magnetron, maar als een oven, met functies die de hogere prijs rechtvaardigen.

Speedovens zijn vaak ook kleiner van formaat dan conventionele ovens, verkrijgbaar in 24-inch of 30-inch frames, terwijl de binnenafmetingen in beide maten meestal gelijk zijn.

Snelovens vs Stoomovens

Wij bedienen vaak klanten die hun keuken aan het verbouwen zijn. Bij het krijgen van nieuwe keukenkasten hebben de meeste mensen de kans om de mogelijkheden te heroverwegen. Daarom krijgen wij vaak de vraag of ik een sneloven of een stoomoven moet nemen.

Ons snelle antwoord is dat deze ovens twee verschillende gebruikssituaties hebben met enige gelijkenis in functionaliteit. Speed ovens zijn ontworpen om u snelle kookmogelijkheden te bieden zonder de rubberachtige afwerking van een pure magnetron. Stoomovens daarentegen zijn een echt culinair hulpmiddel dat is ontworpen om voedsel met een hoge voedingswaarde te verschaffen door gebruik te maken van de unieke voordelen die stoom biedt. Beide ovens hebben de mogelijkheid van traditioneel convectie koken om u extra kookvermogen te geven.

Kortom, als u een traditionele microgolfoven wilt overslaan, zult u blij zijn met een sneloven die u de microgolfovenfuncties biedt samen met een volwaardige convectieoven. Een stoomoven, scoort goed met groente en vis. U bespaart nog steeds tijd omdat u 3 tot 4 gerechten tegelijk kunt bereiden zonder smaken te mengen.

Onze Top 5 Snel Oven Merken

Hier volgt een overzicht van de beste merken snelovens die vandaag op de markt verkrijgbaar zijn en wat ze te bieden hebben.

1) Beste algehele snelheid Oven: Miele H6700BM, MasterChef

De Miele H6700BM sneloven heeft M-touch bedieningselementen die het scherm van een smartphone imiteren. U kunt ook kiezen voor de meer traditionele knop- of knopbediende stijlen. De 24-inch breedte is zeer compact, maar Miele heeft 30-inch afwerkingssets om het uiterlijk en de afmetingen van een bestaande 30-inch oven aan te vullen.

De Miele-sneloven heeft MasterChef-programma’s met meer dan 100 recepten. De beste kookkwaliteit in zijn klasse omvat functies zoals een draadloze temperatuursonde. U kunt letterlijk op een knop drukken en de Miele-sneloven de rest van het werk laten doen. Wil je een pizzeria-kwaliteit korst op je pizza? Miele kan het in een paar minuten voor elkaar krijgen. U kunt zelfs uw favoriete instellingen opslaan als programma’s in de ovenbediening.

Miele biedt veruit de meest geavanceerde sneloven op de markt.

2) Beste Convectie Snel Oven: Bosch HMCP0252UC

Bosch snelovens combineren convectie met microgolftechnologie

Waarom genoegen nemen met een standaard microgolfoven als Bosch met de snelovenmodellen kookkunst van wereldklasse met ongelooflijke snelheden biedt? Bosch snelovens combineren de precisie en kookkwaliteit van convectie met de snelheid van uw magnetron. Dat betekent snel en gelijkmatig koken met vijf specifieke kookvoorinstellingen, waaronder Convection Bake, Broil, Convection, Magnetron en SpeedChef combinatiekoken.

Bosch biedt zowel 120V- als 240V-modellen, afhankelijk van uw behoeften, en biedt ook European Convection-koken, AutoChef en Magnetron + Broodrooster-modi om aan al uw kookbehoeften te voldoen.

U kunt de Bosch snelovens vlak met uw kasten installeren. Ze kunnen ook worden gestapeld met wandovens, stoomovens en warmhoudladen van Bosch. Ze zijn verkrijgbaar in 24, 27, of 30-inch opties.

3) Beste snelheidsoven boven het fornuis: GE Advantium PSA9120SFSS

Wilt u meer dan 175 voorgeprogrammeerde recepten, een veelzijdig ontwerp dat kan worden aangepast voor een inbouwinstallatie, een boven het fornuis geplaatst formaat met ventilatie, of een dubbele oven? Plus meer functies dan je je kunt voorstellen? Dan is de GE Advantium sneloven de keuze voor u.

GE-snelheidsovens maken gebruik van de zogenaamde Advantium-technologie. De buitenste laag van het voedsel wordt op dezelfde manier gekookt als in een conventionele oven, maar er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van krachtige halogeenlampen om stralingswarmte te produceren. Bovendien vult microgolfenergie het kookproces in een Advantium oven aan wanneer het specifieke programma dit vereist. Deze combinatie zorgt voor een gelijkmatige en grondige garing, terwijl de gaartijden drastisch worden verkort. Dit alles gebeurt zonder verlies van de natuurlijke vochtigheid van uw voedsel. Iets wat een risico kan zijn met standaard magnetron koken.

De Advantium technologie maakt gebruik van de kracht van convectie koken, licht en magnetron om uw voedsel te koken met een ongelooflijke gelijkmatigheid met behoud van de oorspronkelijke vochtigheid. Maar dat is niet alles wat GE-snelheidsovens te bieden hebben.

GE Advantium modellen bieden Speedcooking, convectie bakken, braden, roosteren, opwarmen, rijzen, en traditioneel microgolf vermogen.

Speedcooking
GE oven Speedcook functie is misschien wel het grootste voordeel van hun Advantium oven. Het zorgt ervoor dat voedsel op elk vermogensniveau vlekkeloos gaart, door de halogeenlamp, het keramische verwarmingselement en de microgolfenergie te combineren voor de perfecte combinatie van garing voor de perfecte gaarheid. U kunt de vermogensniveaus instellen via het vooringestelde menu of ze handmatig aanpassen.

Convectie
Wilt u uw Advantium sneloven gebruiken als een conventionele oven? Met convectie bakken is dat precies wat u kunt doen, dankzij een verwarmingselement van 1550 watt waarmee u temperaturen tussen 250°F en 450°F kunt instellen. Een ingebouwde binnenventilator verspreidt verwarmde lucht over uw voedsel voor een gelijkmatige garing.

Magnetronkoken
Speed-ovens van GE brengen het koken in de magnetron op een hoger niveau, waarbij u standaard microgolftaken zoals opwarmen en ontdooien kunt uitvoeren, terwijl u ook geavanceerde functies toevoegt, zoals een vochtigheidssensor die automatisch detecteert wanneer het voedsel klaar is met koken en het apparaat uitschakelt. Dit zorgt ervoor dat voedsel nooit uitgedroogd of te gaar wordt. Laten we eens kijken of je standaard magnetron dat doet.

Braden/roosteren
Advantium-modellen van GE hebben een keramisch verwarmingselement van 375 W aan de onderkant en een halogeenlamp van 500 W en een keramisch verwarmingselement van 700 W aan de bovenkant, die voedsel gelijkmatig garen in de standen Speedcook, braden en roosteren voor de perfecte gaarheid.

Opwarmen/Bewarmen
De modi opwarmen en rijzen in de GE Advantium sneloven doen niet alleen wat klassieke rijsovens doen – ze doen nog veel meer. Ze beschikken over speciale modi en algoritmen om de halogeenlampen in het interieur te regelen en onderweg kleine aanpassingen te verrichten, zodat de perfecte temperatuur voor het opwarmen en rijzen van voedsel wordt bereikt. Ze houden zelfs gekookte maaltijden op de perfecte serveertemperatuur, zodat ze klaar zijn op het moment dat uw gasten er zijn.

120V vs. 240V GE Advantium modellen

Zowel de 12V als de 240V Advantium snelovens van GE bieden dezelfde geweldige kookopties, waaronder microgolfoven, Speedcooking, convectie bakken, braden en opwarmen/proeven.

Het belangrijkste verschil zit hem in de kooksnelheid en de verwarmingsfunctie met binnenverlichting.

In het 240V Advantium-model vindt u snelheden die tot 4-8 keer hoger liggen dan bij conventionele ovens, inclusief meerdere warmtefuncties die tegelijk werken. Tijdens een snelkookcyclus zou u bijvoorbeeld zowel de microgolfoven als de bovenste/onderste lampjes tegelijk kunnen activeren. Je hoeft de oven ook niet voor te verwarmen, behalve bij convectie koken.

Het 120V-model daarentegen biedt kooksnelheden die 2 tot 4 keer hoger liggen dan bij een conventionele oven, met warmtefuncties die één voor één in- en uitschakelen. Er is ook een apart licht voor de verlichting van het interieur, in tegenstelling tot het 240V model dat alle lichten gebruikt voor het koken.

Tot slot wordt gebruikers van het 120V-model aangeraden de oven voor te verwarmen alvorens te koken.

4) Snelheidsoven beste stijl: Wolf SPO30CMBTH, M-Serie

Wolf Speed Oven geïnstalleerd onder de toonbank

Het ontwerp van Wolf’s sneloven biedt veel van de kenmerken van andere merken in deze lijst, waaronder een 24 of 30-inch profiel. U kunt kiezen voor een gestapelde opstelling die bij uw bestaande oven past, voor een vrijstaande inbouwopstelling, of zelfs voor plaatsing onder een aanrecht of onder een kookplaat om uw ruimte optimaal te benutten. Het tijdloze ontwerp van Wolf oven verhoogt de uitstraling van elke keuken.

Alle Wolf snelovens maken perfect koken zo eenvoudig als een druk op de knop. Hier volgt een overzicht van enkele beschikbare kookstanden:

 • Popcorn – Een enkele aanraking voor de familie favoriet
 • Drank – maak warme chocolademelk, kook water voor thee
 • Opwarmen – Effectieve modus om restjes op te warmen. Past automatisch tijd en vermogen aan om het vocht van uw voedsel vast te houden, revitaliseert smaken.
 • Gourmet – Laat de oven het werk doen voor de voorgebakken recepten. Het is alsof je je persoonlijke chef-kok op het bedieningsscherm hebt.
 • Convectie – Gebruik de grootte van uw sneloven in uw voordeel. U hoeft niet te wachten tot uw grote oven is voorverwarmd. Vertrouw op uw convectiemodus voor gelijkmatige resultaten.
 • Braden – Maak een knapperige afwerking of schroei uw vlees dicht met de krachtige broiler.
 • Automatische ontdooiing – Sensortechnologie zorgt voor snelle ontdooiing.
 • Smelten/Zachter maken – Als uw recept vereist dat de boter, chocolade of roomkaas zachter moet worden, gebruikt u deze stand.
 • Keep Warm – Zet uw oven in een warmhoudlade voor maximaal 90 minuten
 • Micro Bake – De convectieoven werkt met de hulp van een magnetron met laag vermogen voor snellere resultaten.
 • Micro Roast – Geroosterde kip of groenten waarbij de kracht van convectiewarmte wordt gecombineerd met de magnetron
 • Magnetron – In deze modus gedraagt uw oven zich als een traditionele magnetron.

Bereid heerlijke desserts met Wolf Speed Oven

5) Beste professionele snelheidsoven: Thermador MC30WP

Thermador MC30WP is een indrukwekkende nieuwkomer op de snelovenmarkt. Het heeft een professioneel, commercieel ontwerp met hoogwaardige knoppen en een dikke handgreep in professionele stijl. Niet jouw stijl? Kies dan voor de oven van Thermador, de Masterpiece serie met knoppen en een meer ingetogen, minder robuust design van de handgreep.

Een van de meest indrukwekkende kenmerken van het Thermador snelovenmodel is de 1,6 kubieke meter binnenruimte, genoeg om gemakkelijk een 9 x 13 pan in te plaatsen. Hij mag dan kleiner zijn dan uw traditionele oven, maar hij biedt voldoende ruimte voor een uitstekende bereiding van een breed scala aan gerechten

Conclusie

Speedovens bieden gebruikers toegang tot de toekomst van het koken van vandaag, door alles te combineren wat conventionele ovens en magnetrons zo effectief maakt, zonder de nadelen ervan. Als u op zoek bent naar een futuristische kookervaring waarmee u de voorverwarmings- en bereidingstijden kunt verkorten zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de warmte, textuur en gaarheid, dan is een sneloven wellicht precies wat u zoekt in uw keuken.

Wilt u meer weten over snelovens en alles wat ze te bieden hebben? Neem vandaag nog contact op met een van onze professionals bij Designer Appliances voor meer informatie.

FAQs

Kan ik metalen bakjes gebruiken in de microgolfmodus in een Speed Oven?
Metalen recipiënten zijn niet geschikt in de magnetronstand of in een stand waarin het vermogen van de magnetron wordt gecombineerd.

Kan je aluminiumfolie gebruiken in een Advantium oven?
GE’s Advantium-technologie maakt gebruik van microgolftechnologie. Aluminiumfolie mag niet worden gebruikt in een Advantium oven.

Kun je een sneloven als magnetron gebruiken?
Ja, een sneloven kan worden gebruikt als een zuivere magnetron. Zoals we in het bovenstaande artikel hebben uitgelegd, kunnen snelovens veel meer dan een magnetron, zoals bakken, braden zoals een traditionele oven of een convectieoven.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 24 augustus 2019. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts