Toestellen die sous vide koken Makkelijk maken [REVIEW]


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Dankzij reality tv-kookwedstrijden is de sous vide-kookmethode, die dateert uit de jaren 70, mainstream geworden. In de zoektocht naar gastronomische maaltijden vanuit het gemak van de eigen keuken is sous vide een trending techniek voor thuiskoks en wordt het toegankelijker dan ooit.

Sous vide koken is het proces waarbij voedsel in een luchtdichte zak of recipiënt wordt afgesloten en vervolgens in een temperatuurgecontroleerd waterbad wordt gekookt. Vacuümsealers worden vaak gebruikt naast sous vide thuis koken. Het komt erop aan de inhoud gelijkmatig te koken, zodat de binnenkant goed gaar is zonder dat de buitenkant te gaar wordt en vocht vasthoudt.

Optie stoomoven en lade

Er zijn ook stoomovens op de markt gebracht, waarmee u sous vide kunt koken zonder een waterbad. Wanneer een Miele stoom-combi-oven (een XL- of XXL-versie voor grotere gezinnen volstaat) en een warmhoudlade samen worden geïnstalleerd, merkt u niet eens dat er een lade onder zit, tenzij die open is.

Sous vide koken gebeurt in een stoom-combinatieoven bij een lage, gelijkmatige temperatuur gedurende een lange tijd. Het uiterlijk, de vorm, de mineralen en vitaminen van het voedsel blijven hetzelfde. U kunt kijken op beste stoomoven artikel voor meer informatie over stoomovens.

Miele warmhoudlade voor sous-vide bereiding en meer:

Laten we eens kijken hoe een Miele-warmhoudlade het begin van sous-vide bereiding mogelijk maakt, evenals enkele functies die het een genot maken om te gebruiken.

De Miele warmhoudlade is 24 breed bij 14 hoog, met een volledig telescopisch uittrekmechanisme voor eenvoudige bediening en een elektrische spanning van 120 V. Het is perfect om te marineren, vacuüm te sealen, te portioneren of te bewaren ter voorbereiding op sous vide koken. Het biedt ook meerdere seal-standen voor verschillende soorten voedsel: drie standen voor vlees, twee voor vloeibaar voedsel en één voor delicaat fruit.

Miele Stoom Combi Oven voor Sous-Vide koken en meer:

De Miele stoom-combi-oven gaat nog een stap verder met sous vide koken. Hij is voorzien van M-Touch Controls die eenvoudig te bedienen zijn met intuïtieve veegbewegingen om snel naar de gewenste selectie te gaan. Hij is ook voorzien van een PerfectClean emaille binnenkant voor antikleefreiniging met slechts een beetje zeepwater en een spons.

De mogelijkheid om op afstand te kijken is ook beschikbaar, waardoor u WiFi-verbinding krijgt met het servicecentrum van Miele, zodat uw oven op afstand kan worden onderhouden voor nog betere prestaties op de lange termijn.

Sonde-opties

Monogram en GE Cafe hebben sous-vide sondes die specifiek werken met inductie kookplaten.

Een sonde kan u helpen resultaten van restaurantkwaliteit te bereiken door deze op uw bestaande kookgerei aan te sluiten en de temperatuur van uw voedsel draadloos te regelen. Het kan de temperatuur binnen 1° houden via een kookplaatregeling, met een volledig temperatuurbereik van 85-200° graden Fahrenheit.

Dit is ideaal voor sous vide of langzaam koken, maar ook voor het voorzichtig smelten van chocolade en andere taken. U zult ook genieten van Bluetooth-compatibiliteit, een herlaadbare batterijset met een USB-aansluiting die u pas na 40 uur gebruik hoeft op te laden, en compatibiliteit met GE Cafe Series en Monogram 30 en 36 Inductiekookplaten.

Omdat inductiekookplaten in staat zijn lage temperaturen te bereiken en te handhaven, is de sous vide sonde een nuttig gadget voor wie deze techniek in zijn dagelijkse kookroutine wil integreren.

Dit accessoire wordt aangesloten op een aansluiting onder de branderbak van de kookplaat en is magnetisch, zodat het aan de onderkant van de kookplaat blijft kleven. De module (adapter) communiceert met de sonde via Bluetooth.

GE’s sous-vide sonde kan worden gekocht in hun GE Appliance Parts online winkel.

Bereik Optie

LG onthulde onlangs hun signature keuken, met een assortiment dat de eerste ingebouwde sous vide in de industrie biedt voor het leveren van de ultieme precisie kookmogelijkheden. Ze zijn erin geslaagd een hermetisch en magnetisch afgesloten deksel te ontwikkelen dat een nauwkeurige temperatuur levert binnen 1° van uw instelwaarde. Tot slot biedt LG zelfs een app waarmee u het proces kunt starten, de temperatuur kunt regelen en de voortgang van het koken kunt volgen terwijl u bezig bent.

Conclusie

Sous vide is een handige en heerlijke manier van koken die de manier waarop mensen voedsel bereiden en eten verandert. Het is een game-changer om sous vide thuis te gebruiken voor precisie koken. Als het gaat om het stroomlijnen van koken op precisietemperatuur, denken wij dat onze uitgelichte opties veel beter zijn dan de andere sous vide gadgets die, in sommige gevallen, meer stappen inhouden en meer keukenruimte vereisen voor waterbaden en standalone machines. Als u een manier van koken wilt uitproberen die vroeger was voorbehouden aan de beste restaurants ter wereld, probeer dan eens een sous vide kookproduct.

FAQs

Zijn Ziploc zakjes veilig voor sous vide?
Voedselveilige zipperzakken zoals Ziploc en Food Saver vacuümzakken werken uitstekend voor sous vide.

Hoe lang duurt het om een steak sous vide te bereiden?
In tegenstelling tot het koken op een fornuis of grill, zal een sous vide steak een uur of langer duren, en is het vooral hands-off koken.

Kan je overkoken bij sous vide koken?
Omdat het waterbad op dezelfde temperatuur is ingesteld als u wilt dat het voedsel wordt bereid, kunt u met sous vide niet te gaar worden. Met sous vide koken, zijn precieze tijden geen grote zorg.

Is sous vide koken gezond?
Er is weinig of geen zout of vet nodig bij sous vide koken. Voedsel vacuüm sealen betekent dat vitaminen en mineralen niet verloren gaan tijdens het kookproces, in tegenstelling tot koken of stomen.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 15 oktober 2018. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts