Speed ​​Queen Washer: 2020 Speed ​​Queen Wasmachines Beoordeeld


Laatst gewijzigd
17 december 2020

De Speed Queen wasmachine heeft in zijn rijke geschiedenis heel wat problemen gekend. Het bedrijf kreeg te maken met ernstige reacties van klanten bij de problematische 2017 release van zijn nieuwe producten. Het heeft Speed Queen 2 jaar gekost om terug te keren naar het traditionele ontwerp met bovenlader roerwerk en hun mojo terug te winnen.

Sinds 1908 produceert Speed Queen een aantal van de meest betrouwbare en kwalitatief hoogstaande wasmachines en drogers ter wereld. Wat Speed Queen onderscheidt van haar concurrenten is hun niet-aflatende focus op de eigenschappen die wasmachines echt geweldig maken, niet op overbodige of opzichtige functies die uiteindelijk leiden tot servicebeurten.

Laten we eens kijken wat de 2020 generatie Speed Queen wasmachine in huis heeft:

Bekijk onze exclusieve Speed Queen video review – geweldige beelden!

5 redenen om voor de Speed Queen wasmachine te kiezen

Voor u begint, is het belangrijk te begrijpen wat een Speed Queen wasmachine tot een waardevolle investering maakt. We moeten ook opmerken dat het merk dit jaar is opgeklommen naar onze felbegeerde lijst van beste was- en droogmachinesets met de uitgave TC5 / AWN632sp116tw01 (met traditioneel roerwerk).

1. Bouwkwaliteit – Speed Queen-wasmachines zijn gebouwd om lang mee te gaan, met onderdelen voor zwaar gebruik en een minimum aan elektronica, waardoor ze gemakkelijk te repareren zijn voor jarenlang gebruik.
2. Zware wasprestaties – Speed Queen staat bekend om haar zware aandrijfmotoren, die u de kracht en balans geven om zware ladingen te reinigen (werkkleding, handdoeken, dekens enz.)
3. Beste garantie – Aangezien Speed Queen haar producten bouwt om lang mee te gaan, kunnen ze een garantie van 3 jaar bieden op hun instapmodellen, tot 7 jaar op hun duurdere modellen.
4. Snellere wascycli – U kunt een hele lading wasgoed in 30-40 minuten wassen met een speed queen, in tegenstelling tot bijna een uur met concurrenten.
5. Made in the USA – Sinds 1908 worden Speed Queen wasmachines en drogers vervaardigd in Ripton Wisconsin.

Top Speed Queen Wasmachinemodellen

1) Speed Queen Wasmachine met Traditioneel Roerwerk: Speed Queen TC5 (TC5000WN)

waarom wij het goed vinden:

De meesten onder ons beschouwen de was als een karwei en willen het zo snel mogelijk afhandelen. Daarom besteden we, in tegenstelling tot onze andere apparaten zoals onze geliefde smartphone, liever niet te veel tijd aan het leren van onze wasmachine en droger. Om eerlijk te zijn, maken de fabrikanten van apparatuur het ons ook niet gemakkelijk. Hun jargon, zoals inverter direct drive motor of actieve waterstraal, zegt ons niet veel. Om eerlijk te zijn, denk ik niet dat mijn familie weet wat perm press betekent op de verschillende wasmachines die we de afgelopen decennia hebben gebruikt. We willen gewoon onze kleren inladen, het wasmiddel toevoegen, en klaar.

De nieuwe Speed Queen wasmachine TC5000WN, ook bekend onder de naam AWN63RSN116TW01, is een product zonder franje. Het biedt 6 eenvoudige cycli, 4 temperatuurselecties met opties in duidelijk Engels Extra spoelen, Zware vervuiling of Voorweken.

Het traditionele roerwerk over de hele lengte van deze toplader zorgt voor een agressieve waswerking op een kuip die u tot aan de rand kunt vullen met water. Oh, maak je geen zorgen over die verdwaalde sok, je kunt op elk moment het deksel openen om aan je was toe te voegen.

Snelheid is het belangrijkste kenmerk van de TC5 Speed Queen wasmachine. In deze wasmachine klokt uw wascyclus af op minder dan 28 minuten.

Veel mensen vragen ons naar de oude mechanische bediening op Speed Queens. De knoppen zijn nog wel voelbaar, maar de printplaat eronder is elektronisch. We hebben op sommige reviewsites opmerkingen gelezen over de uitstekende betrouwbaarheid van de oude mechanische bedieningselementen, maar volgens de technische afdeling van Speed Queen waren de mechanische bedieningselementen een van de voornaamste probleemgebieden in de oude producten.

Belangrijkste kenmerken:

 • Duurzame traditionele, commerciële reiniging (710 RPM motor)
 • 6 cycli – Normaal, Persen, Zwaar, Grof/vellen, Centrifugeren, Fijne was
 • 4 wastemperaturen – koud, koel, warm, heet
 • Opties – Extra spoelen, Pre-Soak, Zware vervuiling
 • Mogelijkheid om een volle bak water te gebruiken met Deep-Fill
 • Breedte: 25 5/8 Inch | Diepte: 28 Inch | Hoogte: 42 3/4 Inch | Capaciteit: 3.2 Cu. Ft.
 • Werkt samen met een gas- of elektrische droger met automatische vochtsensor

Waarin verschilt de nieuwe TC5 van de vorige modellen

In de tabel hieronder vind je de nieuwe TC5 tegenover de TR5 (die niet de favoriet was bij de klanten).

Al bij al was de oude TR5 een poging van Speed Queen om verschillende weefselsoorten te verzorgen door water door de kleren te laten stromen met speciale trommelbewegingen, in tegenstelling tot de traditionele TC5 die de kracht van het roerwerk gebruikt om kleren door het water te laten stromen voor een klassieke wasbeurt.

Speed Queen TC5 (TC5000WN) vs TR5 (TR5000WN)

TC5 TR5
3.2 cu. ft. 3.2 cu. ft.
Commercial Grade Wash Commercial Grade Wash
710 RPM Spin 820 RPM Spin
1/2 HP transmissie met 2 snelheden (d.w.z. slechts 2 richtingen, vooruit en achteruit) 1 HP variabele snelheidsomvormer
Ontworpen om waswerking te creëren via het traditionele roerwerk Waswerking door trommelbewegingen
6 Cyles, 4 Temp. 6 Cyles, 4 Temp.
Diep vullen Diepvulling en automatisch vullen
Extra spoelen, voordouchen Extra spoeling
Snelle cyclus onder 28 min 50 minuten
Roestvrij stalen kuip Roestvrij stalen kuip
3 jaar garantie 5 jaar garantie

2) Speed Queen wasmachine met moderne inverter motor: Speed Queen TR3003WN

Om te voldoen aan de voorschriften inzake energie- en waterverbruik, heeft Speed Queen haar gamma in 2017 opgefrist. De Speed Queen wasmachine TR3003WN is het instapmodel in deze nieuwe serie die is voorzien van een inverter motor (d.w.z. zachter wassen in vergelijking met traditionele roerwerken). De TR3003WN vervangt de oude Speed Queen wasmachine model AWN432S.

De TR3003WN biedt wasprestaties van hoge kwaliteit en commercieel niveau. Als u echter een fan bent van de ouderwetse Speed Queen-wasmachine, is de TR3000WN niets voor u. Je gaat de geen-frills, volle bak met water, agitator was missen. Hou het gewoon bij TC5000WN (ook bekend als TC5), die we hierboven hebben besproken.

De Speed Queen wasmachine TR3003WN deelt dezelfde technologie als zijn broers en zussen TR5003WN en TR7003WN (ook bekend als TR5 & TR7). Daarom zal ons overzicht alle modellen behandelen.

TR3, TR5 en TR7 bieden de beste stofverzorging, waardoor uw kleding langer meegaat en in topconditie blijft. Het automatisch vulsysteem is ontworpen om aan de voorschriften te voldoen, zodat bij elke lading precies de hoeveelheid water wordt gebruikt die voor elke wasbeurt nodig is, niet meer en niet minder. Ondertussen werken de kuip en het roerwerk samen om een zachte maar effectieve waswerking te creëren en de maximale hoeveelheid reinigingswater door uw kleding te bewegen.

Het is belangrijk om een algemene misvatting over autofill aan te pakken. Om haar fans niet teleur te stellen, heeft Speed Queen het volledige Tub Wash and Rinse systeem intact gelaten. Wees gerust, u kunt de hele kuip vullen met water om te weken en maximaal schoon te worden tijdens het wassen of afspoelen. Dit is in feite de belangrijkste reden waarom mensen Speed Queen verkiezen boven andere merken die reusachtige trommelmaten aanbieden maar er niet bij vermelden dat hun kuip niet volledig gevuld is voor een volledige waterwerking.

Wat de Speed Queen droger betreft, helpen Axiar Airflow droogpatronen en geavanceerde vochtdetectietechnologie overmatig drogen te voorkomen en bespaart u tijd.

Modellen Belangrijkste kenmerken
TR3 26 inch breedte, 3,2 kubieke meter, 3 jaar garantie, 4 wascycli, zware ophanging, roestvrijstalen kuip, optie voor automatisch vullen
TR5 alle kenmerken van de TR3 plus 5 jaar garantie, 6 cycli
TR7 alle kenmerken van de TR3 plus 7 jaar garantie, 8 cycli, elektronische aanraakbediening

Bijgewerkte kenmerken

Dus, wat zit er nog meer onder de motorkap? Laten we eens kijken naar enkele van de meest indrukwekkende verbeteringen en toevoegingen.

 • Nieuw uiterlijk en vernieuwd bedieningsontwerp. Zowel de knoppen als het touchpad zijn meer dan 1 miljoen keer ingedrukt, zodat u er zeker van kunt zijn dat ze nog tientallen jaren goed blijven reageren.

TR3 Technische gegevens hieronder

Houdt u er rekening mee dat u Small, Medium, Large (volle kuip) en autofill hebt wat betreft de hoeveelheid water die wordt gebruikt voor de grootte van de lading. Aan/uit-schakelaar voor extra spoelen past ook de hoeveelheid water aan die tijdens het spoelen wordt gebruikt (aan voor vol badwater, uit voor automatisch spoelen).

TR5 Technische Controles Hieronder afgebeeld

Let op: de TR5 Controles voegen Koel toe als temperatuurkeuzeoptie, ook Handwas is toegevoegd aan de cycli in vergelijking met het TR3 model.*

TR7 elektronische touchpad hieronder

De Speed Queen TR7-wasmachine heeft begin 2019 een belangrijke update gekregen naar aanleiding van gerapporteerde problemen met de normale (eco) cyclus. Klanten meldden dat, hoewel de normale cyclus snel verliep in ongeveer 40 minuten, de reinigingsprestaties op zijn best matig waren. Speed Queen heeft het wasprogramma gewijzigd, zodat er meer wordt geschud en er meer tijd wordt uitgetrokken voor een betere reiniging.

De meeste fabrikanten (bijna alle) passen hun modelnummers aan na dergelijke belangrijke wijzigingen om verwarring op de markt te voorkomen. Speed Queen heeft de modelnummers echter intact gelaten. Daarom zien we in de beoordelingen van klanten een grote schommeling in de stemmen naar boven en naar beneden voor dit model. Dit maakt het onmogelijk voor iemand die overweegt dit product te kopen om een weloverwogen beslissing te nemen.

 • Sneller draaien. Met 820 toeren per minuut is dit de snelste Speed Queen-spoelcyclus die we tot nu toe hebben gezien, en dat betekent dat je minder tijd kwijt bent aan het drogen van je kleding (oudere machines draaiden op 700 toeren per minuut).
 • Minder lawaai. Dankzij een nieuwe inverter-aandrijfmotor en minder bewegende onderdelen werken Speed Queen-machines niet alleen stiller, maar gaan ze ook langer mee en besparen ze meer energie.
 • Aanpasbare autofill-functie. Met een functie voor automatisch vullen die u kunt in- of uitschakelen, kan de Speed Queen-wasautomaat analyseren of uw kleding volledig onder water is en het waterniveau dienovereenkomstig aanpassen. Hierdoor voldoet elke machine aan de eisen van het Ministerie van Energie.
 • Uitgebreide garantie van 7 jaar. Elke machine heeft een bumper-tot-bumper garantie van 7 jaar, in tegenstelling tot de 3 jaar garantie op TR3-modellen en de 5 jaar garantie op TR5’s.
 • Nieuwe doek type menu’s. De nieuwe TR7- en DR7-modellen hebben een gloednieuw menu voor het selecteren van unieke was- en droogcycli voor verschillende soorten stof.
 • Control Lock functie op TR7. Nu kunt u de regelaars vergrendelen om te voorkomen dat andere mensen in uw huishouden per ongeluk of ongewenst instellingen wijzigen.
 • Verbeterde bewegingssynchronisatie. De zorgvuldig gesynchroniseerde en gechoreografeerde bewegingen van zowel de bovenlader waskuip als het roerwerk verbeteren de waskwaliteit.
 • Bijgewerkte overdroge beschermingstechnologie. Deze bijgewerkte functie helpt voorkomen dat kleding te lang droogt, wat kan leiden tot krimpen en overmatige slijtage van de stof.
 • Intelligente dekselvergrendeling waarmee u verdwaalde/vergeten stukken wasgoed kunt toevoegen nadat u de lading hebt gestart. Het deksel blijft ontgrendeld tijdens de eerste vulling, zodat u stukken kunt toevoegen. Het deksel wordt automatisch vergrendeld vlak voordat het roeren begint.

Terugkerende kenmerken

Naast de uitstekende lijst van nieuwe en bijgewerkte functies, zijn hier enkele van de geliefde functies die een triomfantelijke terugkeer maken:

 • Dezelfde hoge kwaliteit roestvrij stalen binnen- en buitenkuip.
 • Hetzelfde ultra-stabiele ophangsysteem.
 • Driedubbele verflaag die bestand is tegen slijtage na verloop van tijd.
 • Gebouwd om 25 jaar mee te gaan, of meer dan 10.000 cycli. Dat betekent dat u uw Speed Queen-machine 20 uur per dag kunt gebruiken, elke dag van het jaar, meer dan twee decennia lang, voordat ze versleten zal zijn.
 • Bescherming tegen extreme vochtigheid, trillingen en stroompieken.
 • Elektronica getest tot in de perfectie en uitgevoerd in meer dan 500.000 installaties.
 • Gegalvaniseerde stalen drogers, in tegenstelling tot geverfd staal dat door concurrenten wordt gebruikt en dat vaak minder duurzaam is.

Speed Queen voorlader wasmachines zijn terug

Na een onderbreking van 2 jaar zijn de Speed Queen voorladerwasmachines weer op de markt. Als u zich afvraagt wat het verschil is tussen een bovenlader versus een voorlader, lees dan onze review die de voor- en nadelen onder 8 factoren samenvat.

Beste voorlader Speed Queen-wasmachine: Speed Queen FF7005SN

Speed Queen heeft haar residentiële voorladers in 2 smaken uitgebracht: Speed Queen FF7005SN, de bediening aan de voorkant en FR7, waar de bediening aan de achterkant zit. Beide toestellen zijn in het wit. De frontbediening FF7 heeft ook de optie roestvrij staal.

De nieuwe voorlader wasmachines zijn iets groter dan hun vorige incarnatie met 3.5 cu. ft.

De Speed Queen voorlader wasmachines en drogers worden geleverd met 5 jaar garantie. Het bedrijf voegde OxiClean sanitize optie toe aan zijn producten. Ook de nieuwe allergiecycli helpen allergenen uit kleding te verwijderen.

Let op: voorste bedieningseenheden worden geleverd met alleen een linksdraaiende deur. Het product met bediening achteraan heeft twee smaken onder afzonderlijke modelnummers voor links scharnierend of rechts scharnierend.

Speed Queen wasmachine vs de concurrentie

Klanten die nieuw zijn bij Speed Queen denken vaak aan drie onderscheidende punten – volume, productgewicht en prijs. Dus hoe doet Speed Queen het op deze gebieden?

1) Volume

Veel high-end voorlader wasmachines uit de big-box stores hebben een flitsende 4,2 kubieke meter inhoud. Waarom hebben Speed Queen wasmachines dan maar 3.2 kubieke meter? Nou, we hebben het ze gevraagd. En hun antwoord was zowel verrassend als informatief. 3,2 kubieke meter is in feite de maximale bruikbare capaciteit voor een wasmachine – dit is de reden waarom Speed Queen in staat is om hun hele kuip met water te vullen. Andere fabrikanten met kuipen met een groter volume gebruiken slechts een fractie van hun volume, vooral als u de instructies van de fabrikant voor het laden volgt. Bovendien zijn de cyclustijden voor een grondige reiniging in Speed Queen-wasmachines maar liefst 20 minuten korter (36-39 minuten in Speed Queen vs. 59 minuten in flashy machines van bekende merken).

In wezen kunt u in een Speed Queen meer was doen dan in andere, grotere machines. Speed Queen bovenlader wasmachine is beoordeeld op 22 pond wascapaciteit per cyclus. Dit is aanzienlijk hoger dan bij de meeste concurrerende producten met een groter binnenvolume.

2) Gewicht

Speed Queen machines zijn gemiddeld 25% zwaarder dan die van de concurrentie. Dus waarom zou u een zwaardere machine overwegen? Nou, het komt over het algemeen neer op kwaliteit. Andere merken zijn lichter, maar ze nemen ook meer ruimte in beslag. Wat zegt dat over de kwaliteit van de materialen die bij de bouw zijn gebruikt? Ze zijn licht, goedkoop en bevatten veel plastic. Speed Queen ontwerpt echter producten zonder lichte, breekbare of plastic onderdelen. Zij weten dat hun gebruikers duurzaamheid en kwaliteit volgens commerciële normen eisen, vandaar het zwaardere machinegewicht.

3) Prijs

En tenslotte, de belangrijkste factor in de gedachten van de meeste klanten – de kosten. Speed Queens hebben de neiging iets hoger geprijsd te zijn dan hun vergelijkbare concurrenten. Waarom is dat?

 • Elke machine gebruikt onderdelen van commerciële kwaliteit, geen lichtgewicht kunststoffen voor een goedkope constructie.
 • Hoogwaardige lagers, load balancing en ophangingssystemen zijn nauwkeurig afgesteld en gebouwd voor langdurige duurzaamheid en effectiviteit.
 • Ongeëvenaarde productgarantie direct uit de doos (3-5 jaar, afhankelijk van de productkeuze).
 • Niet alle roestvrijstalen kuipen zijn hetzelfde, en Speed Queen maakt gebruik van het absolute topniveau van roestvrijstalen materialen en constructie om een corrosiebestendige kuip te creëren. Het is geen wonder dat ze een levenslange garantie op hun werking geven.

Is de Speed Queen-wasmachine het geld waard?

Naar onze mening is de Speed Queen wasmachine het geld meer dan waard. Als u genoeg heeft van schimmel en meeldauw in uw voorlader wasmachine, zal dit merk u jarenlang betrouwbare prestaties leveren. Speed Queen is de enige huishoudelijke wasmachine die keer op keer een commerciële lading aankan.

Bovendien is Speed Queen de marktleider in commerciële wasserijen. U zult dit merk vaak zien in wasmatten.

Vaak gestelde vragen

Waarom zou ik een Speed Queen kopen?

Speed Queen volgt geen trends, maar concentreert zich op de basis en biedt u de beste was- en droogprestaties in zijn klasse, zonder alle toeters en bellen. Hun toestellen zijn gebouwd om lang mee te gaan, met componenten voor zwaar gebruik en eenvoudige elektronica om de betrouwbaarheid te garanderen en het onderhoud in het veld te vergemakkelijken.

Wat is er nieuw in Speed Queen in 2019?

In 2019 introduceerde Speed Queen hun TC5 wasmachine, die hun traditionele roterende roerwerkontwerp terugbracht.

Wat is het verschil tussen TC5 en TR5?

Als reactie op de negatieve reacties introduceerde Speed Queen in 2019 de TC5 wasmachine (ook bekend als de TC5000WN), waarmee het traditionele roterende roerwerkontwerp waar hun trouwe fanbase bij zweerde, werd teruggebracht. De TR-wasmachinelijn (TR3, TR5 en TR7) werd uitgebracht in 2017 en is voorzien van een nieuw type waswerking waarbij de trommel in plaats van het roerwerk wordt bewogen voor een zachtere waswerking.

Waar wordt Speed Queen gemaakt?

Speed Queen is een dochteronderneming van Alliance Laundry Systems LLC, ’s werelds grootste fabrikant van commerciële wasserijen. Sinds 1908 worden alle wasmachines en drogers van Speed Queen met trots vervaardigd in het hoofdkantoor van Speed Queen in Ripon Wisconsin.

Hoe reset ik mijn Speed Queen wasmachine?

Dit is verreweg de meest gestelde vraag van onze klanten als het gaat om service calls. Ons antwoord is super simpel. Haal gewoon de stekker uit het stopcontact, wacht 60 seconden, en steek de stekker er weer in.

Hebben Speed Queen-drogers een vochtsensor?

Ja. Speed Queen droogkasten zijn in staat het vochtgehalte te meten en de droogtijd aan te passen om overmatig drogen (en dus meer slijtage van de stoffen) te voorkomen.

Conclusie

De laatste upgrades die Speed Queen heeft uitgebracht kunnen kort worden samengevat: alles waar u al van houdt, maar dan nog beter. De ingenieurs van Speed Queen hebben elke machine vanuit alle hoeken bekeken en geanalyseerd hoe ze hun reeds toonaangevende functies en ontwerpen nog krachtiger, duurzamer en gebruiksvriendelijker konden maken. De recente toevoeging van het traditionele roerwerkmodel TC5 was een grote overwinning voor Speed Queen. Het hielp het bedrijf betere beoordelingen te krijgen van zijn klanten en van beoordelingssites zoals de onze.

Al met al bevelen wij Speed Queen aan als de beste bovenlader wasmachine op de markt van vandaag.

FAQs

Speed Queen wasmachinemodellen begonnen vroeger met AWNxxx wat is er veranderd?
De nieuwe reeks modellen heeft voor de eenvoud verkorte modelnummers gekregen. In zekere zin heeft Speed Queen hun modelnamen gebruiksvriendelijk gemaakt. Hier zijn de bijgewerkte modelaanduidingen:

Sluitringen: TR3 vervangt AWN432SP, TR5 vervangt AWNE82SP, en TR7 vervangt AWNE92SP

Drogers: DR3 vervangt ADE3SRGS / ADG3SRGS, DR5 vervangt ADEE8RGS / ADGE8RGS, EN DR7 vervangt ADEE9RGS / ADGE9RGS (Beschikbaar in gas- en elektrische varianten)

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 17 januari 2018. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts