Best stapelbare wasmachine en droger: Top 7 Modellen 2021 Beoordeeld


Laatst gewijzigd
28 december 2020

Vraagt u zich af of een wasmachine en droger stapelbaar zijn? Welke voordelen kan stapelen bieden? Wat heb je nodig om een stapelbare wasmachine en droger paar te maken? Wij beantwoorden deze vragen en meer in deze handige gids. Bovendien hebben wij de 7 beste producten gerangschikt om u een voorsprong te geven bij uw onderzoek.

Als u klaar bent om een betrouwbare stapelbare wasmachine en bijpassende droger voor uw huis te kiezen, laten we er dan eens induiken.

Onze exclusieve video review van stapelbare wasmachines en drogers

Hier is de lijst van onze top picks voor beste stapelbare wasmachine en droger sets – klik op de links hieronder om onze beoordeling te zien op elk.

 • 1) Het beste voor het budget: LG WM3400CW
 • 2) Beste voor Budget w/Steam: Samsung WF45R6100AW
 • 3) Beste Compact met/Steam: Electrolux EFLS210TIW
 • 4) Beste voor Budget Compact Formaat: Bosch WAT28400UC
 • 5) Beste algehele compacte formaat: Miele WWH860WCS
 • 6) Meest Innovatief: LG wastoren WKEX200HBA
 • 7) Beste overall: Electrolux EFLS527UIW

Waarom zou ik stapelen?

Er zijn een paar verschillende redenen waarom u zou kunnen kiezen voor een stapelbare wasmachine en droger. De meest voorkomende redenen zijn:

 • Je hebt een kleine kast die dienst doet als wasruimte. Als dit het geval is, hebt u alleen verticale ruimte beschikbaar, zodat een stapelbare wasmachine en droger uw enige keuze zijn.
 • Je verlangt naar meer functionele vloerruimte.
 • Je hebt meer ruimte nodig voor opslag.
 • Je wilt dat je wasruimte er minder rommelig uitziet.

Voorbij zijn de dagen dat omvangrijke en onroerende wasserijcentra uw enige optie waren. In feite zijn bijna alle moderne voorladerwasmachines en -drogers stapelbaar.

Maar hoe zijn de fabrikanten er de afgelopen tien jaar of zo in geslaagd de meeste producten stapelbaar te maken? Ze richtten zich gewoon op twee dingen:

 • Zij vonden manieren om de trillingen te minimaliseren veroorzaakt door wasmachines en drogers.
 • Ze hebben manieren gevonden om de optredende trillingen veilig te dempen.

In combinatie met een in de fabriek gemonteerde stapelkit werd de gestapelde configuratie dan ook stabiel.

Let op: bovenladerwasmachines kunnen niet worden gestapeld.

Compact of Full-Size?

Een vraag die steeds weer opduikt bij het kopen van een wasmachine en een droger is het verschil tussen compacte en full-size modellen.

Full-size wasmachines en drogers zijn meestal 27 inch breed. (Hoewel er enkele modellen van 29 en 30 inch verkrijgbaar zijn, zijn deze wasmachines en drogers niet stapelbaar). Het binnenvolume is ten minste 4,5 kubieke meter voor de wasmachine en 7,0 kubieke meter voor de droger.

De compacte wasmachine en droger in appartementformaat zijn 24 inch breed. Het binnenvolume is 2,2 kubieke meter voor de wasmachine en 4,2 kubieke meter voor de droger.

Hoe stapel ik een wasmachine en een droger?

Hoewel het misschien intimiderend lijkt, is het stapelen van een wasmachine en droger heel eenvoudig. In feite zijn de enige onderdelen een voorlader-droger, een voorlader-wasmachine en een stapelkit. Deze kit, die meestal afzonderlijk wordt verkocht, zet de twee machines veilig en stevig aan elkaar vast.

U moet uw wasmachine en droger nooit proberen te stapelen zonder stapelkit. Zelfs minimale trillingen kunnen ertoe leiden dat ze verschuiven, waardoor het bovenblad van de machine kan vallen en zichzelf, uw huis en mogelijk uzelf of een gezinslid kan beschadigen.

Het is ook belangrijk te onthouden dat de wasmachine altijd onderaan moet in een gestapelde opstelling. De wasmachine is veel zwaarder dan de droger (vooral wanneer hij met water is gevuld) en biedt een stevige basis. Hij heeft ook de neiging meer te trillen dan de droger, zodat de vloer de veiligste plaats is.

Voorkom fouten, bekijk onze video over de keuze van stapelbare wasmachines en drogers

Nuttige tips om fouten bij het winkelen te vermijden

Het kiezen van de perfecte wasmachine en droger voor uw gestapelde opstelling zal niet alleen uw waservaring verbeteren, maar bespaart u ook tijd, geld en heel wat hoofdbrekens. We hebben deze lijst met tips samengesteld waarmee u rekening kunt houden als u op zoek bent naar een paar gestapelde wasmachines en drogers.

 1. Meet uw ruimte: Het zal u verbazen hoeveel mensen deze stap over het hoofd zien en ervan uitgaan dat elke wasmachine en droger in hun ruimte past. Zorg ervoor dat u het meetlint tevoorschijn haalt om uit te zoeken met hoeveel ruimte u werkt, en vergelijk die metingen dan met de nieuwe wasmachine en droger.

Vergeet niet de ruimte ook verticaal af te meten, vooral als u voor een verticale opstelling kiest. Wat de breedte betreft, zijn moderne machines over het algemeen verkrijgbaar in maten van 24, 27 of 29 inch. En vergeet de diepte niet – moderne machines zijn ongeveer drie tot vier centimeter dieper dan oudere modellen.

 1. Controleer de hoogte: Vergeet niet dat u in een gestapelde opstelling de bedieningselementen bovenin uw droger moet bereiken. Daarom is het belangrijk dat het model dat u kiest, toegankelijke knoppen heeft die zich niet langs de achterkant van de droger bevinden. Dit maakt het gemakkelijker om bij de bedieningselementen te komen en de droger te bedienen.
 2. Ken uw droger: Er zijn verschillende soorten drogers verkrijgbaar, afhankelijk van hun stroomvoorziening en de manier waarop ze warmte afgeven.

Gasdrogers gebruiken gas voor hun functies, terwijl elektrische drogers een 220V elektrische aansluiting gebruiken (de enige uitzonderingen op deze regel zijn de Miele-drogers, die een 110V aansluiting gebruiken met hun warmtepomptechnologie). U kunt meer te weten komen over de voor- en nadelen van een gas vs elektrische droger in ons eerdere artikel.

Geventileerde drogers aansluiten via een slang. Warme, vochtige lucht wordt vanuit uw wasruimte naar buiten afgevoerd, weg van uw huis.

Ventless drogers gebruiken een condensator om overtollig vocht af te voeren en hebben geen ontluchtingsopening of verbindingsslang nodig. Idealiter kiest u voor een droger met ventilatieopening, omdat deze gemakkelijker te vinden is en uw kleding snel en effectief droogt.

 1. Get Prepped: Het laatste wat u wilt is dat u uw nieuwe apparaten mee naar huis neemt en weer naar de ijzerwinkel moet rennen voor extra onderdelen. Bespaar jezelf de moeite door alle onderdelen die je nodig hebt van tevoren te kopen.

Afhankelijk van uw toestellen, wilt u misschien oppakken:

 • een stapelkit (specifiek voor het model)
 • inlaatslangen (wij bevelen staalomvlochten slangen aan)
 • een droger ventilatieset
 • een 220V elektrisch snoer (voor elektrische drogers)
 • een flexibele slang voor de gasaansluiting (voor gasdrogers)
 • een Y-adapter (indien uw droger een stoomfunctie heeft en toegang tot een waterleiding nodig heeft)
 1. Vergeet de scharnieren niet: Let op in welke richting de deuren van uw wasmachine en droger opengaan. Sommige hebben omkeerbare scharnieren om in beide richtingen te kunnen draaien, afhankelijk van de behoeften van uw ruimte, maar andere hebben dat niet. Zorg ervoor dat u de deuren van uw wasmachine en droger kunt openen om er kleding in te doen of uit te trekken.
 2. De voetstukken kwijtraken: Bij sommige “side-by-side” wasinrichtingen staan de wasmachine en de droger op een sokkel om er opbergruimte onder te creëren. Deze zijn niet praktisch om te gebruiken in een gestapelde configuratie om één simpele reden: u bent waarschijnlijk niet 1,80 m lang. Als u uw wasmachine en droger op een voetstuk plaatst, wordt de droger zo hoog dat bijna iedereen moeite heeft om er bij te komen.
 3. Een aansluiting maken – Water, Gas/Elektrisch & Ventilatie: De aansluitingen voor stapelbare was- en droogmachinesets zijn dezelfde als die voor traditionele opstellingen. Je hebt een 110V aansluiting nodig voor de wasmachine, plus een watertoevoer en -afvoer. De droger werkt op gas of op een 220V elektrische aansluiting. Sommige drogers hebben een stoomfunctie, maar deze apparaten worden meestal geleverd met een Y-adapter waarmee ze een watertoevoerleiding kunnen delen met de wasmachine.

7 beste stapelbare was- en droogmachinesets

Wij hebben de 7 onderstaande producten gerangschikt op basis van een combinatie van producttests en onderzoek. Hoewel we niet elk model persoonlijk hebben kunnen testen, hebben we grondig onderzoek verricht om er zeker van te zijn dat we alleen de allerbeste modellen hebben aanbevolen.

Wij zullen u nooit een product aanraden dat wij onze gezinsleden niet zouden aanraden – omdat wij willen dat u blij bent met uw keuze.

P.S. – Onze artikelen worden gemaakt door ons team van zowel apparaat experts en deskundige fact-checkers. Wij zijn geen nieuwsdienst, maar wij zijn er trots op dat wij onze gebruikers de meest nauwkeurige en diepgaande gidsen op het internet kunnen bieden.

Wasmachines zijn over het algemeen veel geavanceerder dan drogers. Daarom richten de volgende beoordelingen zich vooral op de wasmachine. Maar maak je geen zorgen – we geven je ook een paar suggesties over welke wasmachines en drogers het beste bij elkaar passen.

Dat gezegd zijnde, laten we beginnen met onze top keuze!

1) Best for Budget: LG WM3400CW

Breedte: 27 inch | Hoogte: 39 inch | Diepte: 30 1/4 inch | Capaciteit: 4.5 cu. ft. | Cycli: 8: RPM: 1,300 | Kleur: Wit Stoom Wasmachine/Droger: Nee. Stapelbaar: Ja | Energy Star: Ja

Dit is het instapmodel voor LG wasmachine. De lage prijs en de uitstekende algemene betrouwbaarheid maken het een geweldige keuze. De droger heeft geen stoomfunctie.

Dit stapelbare paar is ideaal voor wasruimtes waar diepte een uitdaging is. Over het algemeen maakt LG de meest ondiepe full size was-droogcombinaties met een diepte van 30 inch.

LG ruime 27 inch brede 4,5 kubieke meter wasmachine stapelt met 7,4 kubieke meter bijpassende droger zonder stoom. Beide toestellen zijn wi-fi.

2) Best for Budget w/Steam: Samsung WF45R6100AW

Breedte: 27 inch | Hoogte: 38 3/4 inch | Diepte: 31 3/8 inch | Inhoud: 4.5 cu. ft. | Cycli/Opties: 10/7: RPM: 1,200 | Kleur: Wit, Champagne Stoom Wasmachine/Droger: Ja/Yes | Stapelbaar: Ja | Energy Star: Verbeterd niveau, CEE Niveau 2

Zoekt u een wasmachine met een stoomfunctie? Je hebt geluk! Deze innovatieve Samsung stapelwasmachine maakt gebruik van een stoomfunctie en kan ook worden gecombineerd met een stoomdroger. Dit is een groot voordeel, omdat de stoomreinigingstechnologie vlekken helpt verwijderen zonder voorbehandeling van de stof.

De wasmachine heeft ook tien wascycli, zeven opties en vijf temperatuurinstellingen, zodat u over voldoende opties beschikt voor vrijwel elk type stof of vervuilingsgraad.

Zowel de wasmachine als de bijpassende droger zijn compatibel met de Samsung Smart Washer/Dryer-app, waarmee u problemen met uw machines rechtstreeks via uw smartphone kunt oplossen.

3) Beste Compact met/Steam: Electrolux EFLS210TIW

Breedte: 24 inch | Hoogte: 33 1/2 inch | Diepte: 25 inch | Capaciteit: 2.4 cu. ft. | Cycli/Opties: 6/8: RPM: 1,400 | Kleur: Wit of roestvrij staal | Ventless Droger/Stoom: Ja/Yes | Stapelbaar: Ja | Energy Star: Ja

Deze compacte wasmachine van 2,4 kubieke meter heeft een heleboel indrukwekkende functies in een klein pakketje. Deze wasmachine heeft 14 speciale cycli voor al uw schoonmaakbehoeften, waaronder snelwas-, milieuvriendelijke en fijnwascycli. Als u last heeft van allergieën, is de diepe reinigingscyclus een must. Het verwijdert niet alleen 99% van de bacteriën, maar ook 95% van de allergenen.

Heeft u ooit uw kleren uit de wasmachine gehaald en overal gaten in de stof gevonden? Dit wordt vaak veroorzaakt door gaten in de trommel. Om dit probleem te vermijden, gebruikte Electrolux een gladde, roestvrijstalen trommel.

Net als sommige andere modellen op onze lijst, hebben de Electrolux EFLS210TIW en de bijbehorende droger beide een stoomfunctie om hardnekkige vlekken te helpen verwijderen.

4) Best voor Budget Compact Formaat: Bosch WAT28400UC

Breedte: 23 1/2-inch | Hoogte: 33 1/4-inch | Diepte: 24 1/4-inch | Capaciteit: 2.2 cu. ft. | Cycli/Opties: 15/6 | RPM: 1,400 | Kleur: Wit Scharnierpunt Wasmachine/droger: Links/Rechts: Omkeerbare scharnier wasmachine/droger: Nee/Nee | Stapelbaar: Ja: Max. watertemp.: 145 F | Energy Star: Ja.

Als u op zoek bent naar een budgetvriendelijke compacte wasmachine en droger, biedt dit paar van Bosch krachtige functies in een compact en budgetvriendelijk pakket.

De 24-inch Bosch wasmachine kan tot 15 pond per lading aan – dat is het equivalent van 16 handdoeken. En als u maar een kleine lading hoeft te wassen? Je kunt het in iets minder dan 30 minuten doen.

Een ander hoogtepunt is de allergenencyclus, die het water verwarmt tot 145° om allergieverwekkers en ziektekiemen te elimineren. De bijpassende droger is een condensatiedroger zonder externe leiding, wat een goede optie is als u in een appartement woont zonder ventilatieaansluiting in uw woning.

5) Beste totale compacte formaat: Miele WWH860WCS

Deze compacte Miele wasmachine en drogerset is een krachtpatser. Hij biedt 25 gespecialiseerde wasinstellingen en Miele’s gepatenteerde Honeycomb Drum, ontworpen om zacht te zijn voor zelfs de meest delicate kleding en stof.

Het grote bedieningsscherm maakt het supergemakkelijk om uw cyclus te kiezen. U zult ook dol zijn op het TwinDos automatische wasmiddeldoseersysteem, waarmee u tot drie maanden lang geen wasmiddel hoeft bij te vullen.

Bovendien is de Miele WWH860WCS wasmachine het enige huishoudelijke product op de markt met een 1600 toeren centrifugemotor. Deze functie maakt het mogelijk overtollig water in de wasmachine te verwijderen, waardoor de droogtijd korter wordt en er minder werk is voor de droger.

Miele biedt ook de meest ondiepe diepte van alle wasserij-inrichtingen, met ongeveer 25 centimeter. Hierdoor passen deze machines zelfs in de krapste kasten.

Wat de droger betreft, de Miele T1 warmtepompdrogers zijn de enige 120V ventless modellen op de markt. Warmtepomptechnologie is snel, energiezuinig en vriendelijk voor uw kleding. Als u een oud 220V model vervangt, biedt Miele zelfs een NEMA-adapter aan zodat u bespaart op uw elektriciteitsrekeningen. De Miele T1 TWi180WP beschikt ook over een stoomcyclus om kleding te ontsmetten.

6) Meest vernieuwend: LG Wastoren WKEX200HBA

De LG Wash Tower lost een groot probleem op voor de meeste huishoudens, omdat stapelbare was- en droogmachines altijd al problematisch zijn geweest voor kleinere mensen. Dit komt omdat de bedieningselementen van de droger meestal te hoog zijn en een lichte hoek op het paneel voor een designaccent de zaak alleen maar erger maakt. Traditionele wascentra verhelpen dit probleem niet – tenzij u in uw huis een apparaat wilt hebben dat eruitziet als 1970 met een piepkleine wasmachine en droger.

De LG Wash Tower bevat een volwaardige, moderne wasmachine met een bijpassende stoomdroger. De bedieningsknoppen zitten in het midden, zodat u ze gemakkelijk kunt bereiken. Deze innovatie plaatst niet alleen de bedieningselementen op een handig niveau, maar helpt ook ongeveer zes inches van de totale hoogte af te schaven voor een veelzijdigere plaatsing.

De droger op de LG Wash Tower is geventileerd. Deze wasmachine wordt geleverd met een gas- of elektrische droger in zwart staal of wit.

7) Beste totaal: Electrolux EFLS527UIW

Breedte: 27 inch | Hoogte: 38 inch | Diepte: 32 inch | Capaciteit: 4.3 cu. ft. | Cycli/Opties: 9/over 10 | RPM: 1,300 | Kleur: White, Titanium | Stoom Wasmachine/Droger: Ja/Yes | Stapelbaar: Ja | Energy Star: Ja

Deze Electrolux wasmachine is onze top keuze voor een full-size stapelbare oplossing vanwege zijn uitgebreide set functies. Deze slanke 27-inch voorlader heeft een stoomfunctie en negen wascycli, waaronder het supersnelle wasprogramma van 18 minuten. De EFLS527UIW heeft een capaciteit van 4,3 kubieke meter en is groot genoeg om uw kingsize dekbed schoon te maken, zodat u geen trip naar de wasserette hoeft te maken.

Deze wasmachine is niet alleen Energy Star-gecertificeerd, maar heeft ook een automatische wateraanpassingsfunctie, die detecteert hoeveel water er nodig is om elke specifieke lading schoon te maken. Dit voorkomt waterverspilling, waardoor het nog milieuvriendelijker wordt.

De bijpassende droger biedt een aantal verschillende cycli en opties, waaronder een instant opfriscyclus, een sneldroogcyclus van 18 minuten, een perfecte stoomfunctie en zelfs een sanitize-optie om 99% van de bacteriën te doden. Electrolux is de enige fabrikant die zo’n grote trommel in een diepte van 32 inch kon passen, waardoor hij ideaal is voor de meeste kasten.

Conclusie

U zult aangenaam verrast zijn door de reinigingsprestaties van een moderne stapelbare wasmachine en droger. Geavanceerde trillingscontroles, samen met efficiënte motoren, maken deze wasmachines extra stil.

Aangezien er honderden verschillende producten op de markt zijn, kan het kiezen van een wasmachine een uitdaging zijn. Wij hopen dat onze selecties hierboven u een goed uitgangspunt bieden bij uw zoektocht naar een nieuwe stapelbare wasmachine en droger.

FAQs

Zijn stapelbare wasmachines en drogers van volledige grootte?

Ja. De meeste fabrikanten maken stapelbare wasmachines en drogers van normaal formaat (27 inch breed). Een handvol fabrikanten, zoals Bosch en Miele, bieden alleen compacte stapelbare modellen aan, met een breedte van 24 inch.

Wat zijn de afmetingen van stapelbare wasmachines en drogers?

De afmetingen van een stapelwasmachine en -droger van normaal formaat zijn als volgt: ongeveer 27 cm breed, 76 cm hoog en 32 cm diep. Stapelbare compacte wasmachines en drogers zijn ongeveer 24 inch breed, 67 inch hoog en 25 inch diep. Houd er rekening mee dat de maten van merk tot merk kunnen verschillen. Als u weinig ruimte hebt, kijk dan eerst naar de specificaties van het product voordat u tot aankoop overgaat.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 16 januari 2017. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts