Thermador Oven (2021 Review) – Alles wat u moet weten


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Er is niets zo strak als de Thermador oven. Als u op zoek bent naar een nieuwe oven voor uw keuken, dan heeft Thermador wandoven de beste kookfuncties, een modern maar tijdloos design en een aantrekkelijke prijs.

Sinds de productie van het eerste fornuis in 1947, blijft Thermador oven innoveren en functiesets introduceren voor de hedendaagse thuiskok. Een wandoven is een uitstekende keuze voor alles wat u wilt bakken, braden, roosteren, grillen en nog veel meer. Voordat u uw eerste Thermador oven koopt, vindt u hier alles wat u moet weten over het merk en de uitgebreide keuze.

Kort overzicht van Thermador-oven

Thermador toestellen zijn één van de eerste Amerikaanse premium residentiële merken die zich puur op keukens richtten. BSH Appliances, beter bekend als Bosch, de op twee na grootste fabrikant van huishoudapparaten ter wereld, is eigenaar van Thermador.

Het merk draagt de eremedaille voor het maken van de eerste ingebouwde wandoven en de eerste gladde glazen kookplaat. De Thermador oven wordt ook geprezen voor het gebruik van de convectietechnologie in een oven.

We hebben ook een diepgaande video gemaakt om u meer informatie en geweldige beelden te geven over Thermador Wall Ovens.

Waarom zou u een Thermador wandoven overwegen? Voordat we de grote vraag beantwoorden, laten we de Thermador ovens in detail bekijken…

Thermador Oven Ontwerp: Meesterwerk vs Professionele Serie

Thermador oven biedt twee design collecties, de Masterpiece en de Professional serie. Beide lijken erg op elkaar, behalve de rekken, max broil, en rotisserie. Het design van de Professional collectie omvat gegoten metalen knoppen en chromen accenten. De Masterpiece collectie behoudt een geïntegreerde look met roestvrij stalen handgrepen en een elegante afwerking.

Thermador Professionele en Meesterwerk Collecties

Laten we eens dieper ingaan op de twee Thermador oven series:

Overeenkomsten tussen de Masterpiece en Professional serie Thermador ovens:

 • Beide collecties kregen onlangs een facelift met het nieuwe grijze accent en het TFT-vloeistofdisplay.
 • Beide collecties zijn uitgerust met Wi-Fi en kunnen op afstand worden bediend.
 • Beide hebben nu standaard select en deluxe functiesets.

Verschillen tussen Masterpiece en Professional Serie Ovens:

 • Het duidelijke verschil tussen de Masterpiece en de Professional Collection zit hem alleen in het uiterlijke ontwerp en de bedieningsstijl.
 • De Professional collectie maakt gebruik van gegoten metalen knoppen, terwijl de Masterpiece een digitaal bedieningspaneel heeft.
 • De Professional collectie wordt geleverd met handgrepen in professionele stijl, terwijl de Masterpiece eigentijdse roestvrijstalen handgrepen heeft.
 • De modelnummers van de Masterpiece collectie beginnen met ME, terwijl Professional begint met PO.

U kunt vlak met uw kasten installeren
Voor uw keukenontwerp kunt u bij Thermador wandovens kiezen tussen de standaard “trotse” installatie die iets uit de kast steekt en de vlakke: installatiestijl die het ontwerp van uw keuken aanvult.

Thermador heeft onlangs ook zijn gamma vernieuwd, door het een grijze glasplaat op roestvrij staal te geven. Dit, gevoegd bij het slanke ontwerp van hun wandovens, is een belangrijk punt in het voordeel van Thermador.

Afmetingen en configuratie van Thermador ovens

Thermador ovens handhaven een 30-inch breedte voor het gehele productassortiment. In het verleden maakte het bedrijf ovens van 27 inch. Zorg er daarom voor dat u uw opstelling opmeet voordat u een vervangende oven aanschaft. U kunt ook kiezen tussen een enkele of dubbele Thermador oven.

Thermador Oven Types

Thermador oven gaat verder dan de traditionele functie om te bakken en te braden. Specialiteitenconfiguraties bieden rijke opties voor wie wellnessgeoriënteerde kookalternatieven zoekt zonder eindeloze uren in de keuken te hoeven staan.

De convectie-snelovenconfiguratie is bijvoorbeeld het beste voor keukens zonder extra ruimte voor een microgolfoven. U beschikt over een volledig functionele convectieoven, aangevuld met de kracht van een magnetron in één toestel.

Wenst u soms dat het gemakkelijker en sneller was om gezond te koken? Stoomovens vervullen deze wens met vlag en wimpel. Thermador maakt een 30 inch brede, ruime stoomoven zodat u meerdere gerechten tegelijk kunt bereiden. Probeer vis en groenten tegelijk te koken. U zult geen smaak- en geuroverdracht merken met een presentatie van restaurantkwaliteit.

Je kunt zoveel doen met de Thermador stoomoven. Hij is voorzien van een echte convectieventilator met een verwarmingselement. De vleeskuip is geweldig om bruin te bakken.

U hebt waarschijnlijk de driedubbele stapel oven gezien op de foto hierboven. De dubbele oven gecombineerd met een warmhoudlade is niet super populair. Het is echter ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van oudere klanten van allerlei merken, die een oven van dit formaat hebben en deze nu wensen te vervangen.

Ten slotte hebt u misschien wel eens gehoord van de term combiwandoven. Het is een variant van een dubbele oven waarbij de bovenkant als magnetron fungeert, terwijl de onderkant u een volledig functionele oven geeft. Thermador ging met dit idee verder met hun nieuwe ovenreeks. Het bedrijf combineert nu de convectiesnelheidsoven met een gewone oven met grote capaciteit (voorbeeld: PODMC301W of een convectie-stoomoven met een standaardoven (voorbeeld: PODS302W).

Swing Style

Misschien vindt u de draaivorm van de deur niet zo belangrijk, totdat u een zware kalkoen uit de oven moet tillen. Dat is het moment waarop u de traditionele neerklapbare ovendeur minder wenselijk zult vinden.

Gelukkig produceert Thermador ook wandovenmodellen met een zijdelingse draaideur. Ze kunnen het moeilijk maken om een vlakke afwerking te bereiken (vanwege de extra scharnierruimte van de kast), maar ze bieden meer gemak.

Kookvermogen van de Thermador Oven

Het kookvermogen van de oven is het meest kritische kenmerk. Een Thermador oven is ontworpen om van u de held van uw familie en vrienden te maken.

Naast de standaard bak-, braad- en grillstanden, biedt Thermador ook een “echte convectie” stand voor gelijkmatige resultaten. Bij echte convectie wordt het verwarmingselement achter de ventilatoren geplaatst voor een betere warmteverdeling. Er is ook de “snel voorverwarmen optie” die de oven in ongeveer zeven minuten kookklaar maakt. Thermador wandovens werken allemaal op elektriciteit.

Connectiviteit en andere unieke kenmerken

HomeConnect Smart App

Thermador wandovens scoren vrij hoog in connectiviteit. De Wi-Fi- en smartfuncties werken echt, in tegenstelling tot wat bij sommige andere merken mogelijk is. Met de Wi-Fi-functie kunt u verbinding maken met de Home Connect App om online recepten te downloaden, meldingen te ontvangen en de wandoven ook op afstand te bedienen.

Thermador heeft enkele uitstekende en unieke functies die niet gemakkelijk te vinden zijn bij andere wandovenmerken.

Grote capaciteit

Om te beginnen, Thermador heeft enkele van de grootste wandovens in termen van grootte en capaciteit. Het merk heeft de grootste stoomovens, die een kalkoen van 14 pond in ongeveer 90 minuten kunnen bereiden.

Snelle zelfreiniging

Thermador wandovens hebben een snelle zelfreinigende eigenschap die de binnenwanden en het reksysteem netjes houdt. De wandoven kan zijn volledige interieur reinigen in twee uur. Dit is een groot voordeel voor dit merk, want de meeste andere merken hebben maar liefst vier uur nodig om zichzelf schoon te maken. Met Thermador wandovens hoeft u ook de rekken niet uit te nemen voordat u het zelfreinigingsprogramma uitvoert.

Meerpuntstemperatuursonde

Met de meerpuntssonde kunt u de temperatuur op drie punten aflezen, zodat u verzekerd bent van consistentie en precisie. De oven schakelt ook uit bij een bepaalde inwendige temperatuur om een perfecte garing te garanderen.

De sonde is een belangrijk onderdeel van de wandoven dat een vitale rol speelt bij het geleid koken. Het maakt verbinding met de geleide kooktoepassingen of met het geleide kookmenu, zodat het programma weet wat het moet doen. Andere wandovenmerken (behalve Miele) maken gebruik van een enkelpuntssonde. Dus, Thermador’s drie punt sonde is echt een grote zaak.

Soft Close scharnieren

De Soft Close scharniertechnologie voorkomt dat de ovendeur dichtslaat. Dit houdt de machine veilig en behoedt ook voor gevaren en plotse verrassingen.

Basiskenmerkenset vs. Luxe kenmerkenset

Thermador biedt zijn ovengamma aan met een basisuitrusting en met een luxe-uitrusting. Dit is niet echt duidelijk wanneer je op de officiële website van het merk surft, dus hebben we handige filters toegevoegd op onze website om je winkelproces te vergemakkelijken.

De Deluxe-uitrustingsset is in wezen een upgrade van de Select-basisset met extra functies om het gebruiksgemak en de prestaties te verbeteren. Hier zijn een paar belangrijke punten…

 • Deluxe heeft drie gladde en telescopische rekken, tegenover één telescopisch en twee standaard rekken in de basic Select.
 • Deluxe heeft een ingebouwde rotisseriemotor en kookstand voor knapperige en sappige resultaten. Deze functie ontbreekt in de basis Select.
 • Deluxe heeft een grotere broiler over de hele breedte voor meer doorgangen en lussen, terwijl de basic Select slechts ongeveer de helft van de breedte van de ovenholte beslaat.
 • De Standard Select-uitrusting heeft de normale temperatuursonde, die op één punt meet. Deluxe geeft u het voordeel van de werkelijke meerpuntstemperatuursonde.

Thermador wandovenmodellen met de Deluxe functieset hebben een D als derde letter in hun modelnummer. De MED301WS is bijvoorbeeld uitgerust met de Deluxe functieset.

Waarom zou u een Thermador wandoven overwegen?

Laten we tot slot de grote vraag beantwoorden.

Thermador wandovens zijn een van de beste merken op de markt. Wij vinden ze vrij betrouwbaar met een verwachte levensduur van 12 tot 15 jaar. De fabrieksgarantie van 2 jaar voor onderdelen en arbeid is het dubbele van wat de meeste andere merken bieden.

In tegenstelling tot andere ovenmerken kunt u uw volledige Thanksgiving-maaltijd, inclusief die grote kalkoen, bereiden in een standaard Thermador oven – dankzij de grote capaciteit. En dan is er nog de Wi-Fi-connectiviteit samen met begeleid koken, die ontbreekt in de meeste wandovenmodellen op de markt.

Wat de prijs betreft, zijn Thermador wandovens betaalbaarder dan vergelijkbare modellen van andere populaire topmerken. Bovendien geeft het 1-2-Free programma u extra stimulansen bij pakketaankopen.

Onze 3 Beste Thermador Ovens

We kozen de volgende beste Thermador ovenmodellen uit elke categorie.

1) Beste Thermador eenpersoons oven: Thermador MED301WS

De Masterpiece Thermador oven verslaat met gemak andere modellen in de categorie, dankzij zijn Deluxe functieset. Het heeft een ingebouwde rotisserie met een capaciteit van 12 pond. Er is de snelle zelfreinigende functie, de SoftClose deurscharnieren, de Wi-Fi-connectiviteit, en de elegante Masterpiece afwerking.

Qua kookprestaties beschikt de Thermador MED301WS over een goed assortiment kookopties, waaronder de Max Broil, Max Convection Broil, True Convection, en Speed Convection, onder andere. Dit geeft hem een beter kookvermogen dan andere Thermador eenwandige ovens.

De MED301WS heeft in wezen alle belangrijke Thermador oven praatjes. Hij is ook minder duur dan andere vergelijkbare topmodellen op de markt.

2) Beste dubbele Thermador Oven: Thermador MED302WS

De Theramdor MED302WS is een dubbele oven uit de Masterpiece serie die de uitstekende eigenschappen van de MED301WS combineert met enkele andere extra eigenschappen. Het heeft drie telescopische rekjes en drie standaard ovenrekjes. Voor de binnenverlichting is er de optie halogeen met SoftLight.

Het Thermador ovenkookprogramma op de MED302WS omvat de EasyCook en de PreHeat optie naast True Convection, Speed Convection, Max Broil, en andere opties die ook in de MED301WS zitten. En dan zijn er nog de Wi-Fi-connectiviteit, het SoftClose-deurscharnier en de meerpuntstemperatuursonde.

3) Beste combinatie Thermador Oven: Thermador PODMC301W

De modulaire combi oven uit de Professional serie van Thermador heeft een echte convectie oven en een convectie sneloven. Hij beschikt ook over de unieke kenmerken van de Deluxe , zoals de SoftClose deurscharnier, de Max Broil, de Fast PreHeat en de Fast self-clean, om er maar enkele te noemen.

De bovenste holte van de Thermador PODMC301W is de magnetron (1000W), terwijl de onderste holte een sneloven is met volledige functionaliteit. De grote rotisserie in industriële stijl en de Wi-Fi-connectiviteit zijn behouden gebleven. Hij is ook uitgerust met de CookSmart technologie en 36 programma’s.

Conclusie

Thermador oven is een van de beste kooktoestellen in de industrie. Met zijn uitzonderlijke ontwerp, grote capaciteit, innovatieve functies en Wi-Fi-connectiviteit biedt hij waar voor zijn geld. Het bedrijf biedt ook een garantie van 2 jaar op onderdelen en arbeid op hun wandovens.

Thermador heeft andere toestellen zoals vaatwassers, fornuizen en koelkasten die tot de beste in de industrie behoren. Net als hun wandovens hebben ze allemaal uitzonderlijke functies en behouden ze dat consistente ontwerp dat uniek is voor het bedrijf.

Bij Designer Appliances hebben we speciale filters waarmee u de Thermador wandovencatalogus kunt doorzeven en het juiste model voor uw keuken kunt vinden. U kunt ook onze gidsen over Wolf en andere merken wandovens lezen.

Vaak gestelde vragen

Waar worden Thermador ovens gemaakt?

Hoewel Thermador (BSH a.k.a. Bosch) eigendom is van een Duits bedrijf op het gebied van apparatuur, worden de wandovens ervan in de Verenigde Staten vervaardigd.

Hoe maak ik mijn Thermador oven schoon?

Gebruik een niet-schurend sponsje, een mild schoonmaakmiddel en warm zeepwater om uw Thermador wandoven schoon te maken. Grondig afspoelen en drogen met een zachte doek.

Kan je Thermador dubbele ovens tegelijkertijd zelfkuisen?

Er mag maar één oven tegelijk in de zelfreinigingsstand staan. Als beide ovens tegelijkertijd op zelfreiniging zijn ingesteld, kan de kamer onaangenaam heet worden.

Kunt u de rekken in de oven laten tijdens de zelfreinigingscyclus?

Nee. Wij raden u aan de rekken te verwijderen voordat u de zelfreinigingscyclus uitvoert. Als de rekken tijdens de cyclus in de oven blijven, kunnen ze kromtrekken of verkleuren als gevolg van de extreme hitte die vrijkomt. De rekken zelf kunnen de rekholte beschadigen door mogelijke uitzetting en inkrimping.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 12 januari 2020. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts