Design – Vaatwasser Ontwerp Opties


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Laten we het hebben over het uiterlijk van vaatwassers. We kunnen lang en breed uitweiden over functies en wat echt belangrijk is in een vaatwasser, maar design en stijl tellen ook mee. U wilt uw keuken binnenlopen en het gevoel hebben dat uw apparatuur naadloos aansluit bij of zelfs een aanvulling vormt op uw keukeninrichting. De voorgevel van uw vaatwasser neemt immers een aanzienlijke hoeveelheid visuele ruimte in uw huis in.

Wat zijn nu de beste vaatwassers en wat zijn de beste designopties die er zijn op het gebied van visuele aantrekkingskracht? In de meeste gevallen is de belangrijkste factor ervoor te zorgen dat al uw toestellen bij elkaar passen. Eén wit toestel tussen verschillende roestvrijstalen producten ziet er over het algemeen rommelig en onafgewerkt uit.

In het algemeen zijn de meest gangbare kleuren wit, zwart, leisteen, roestvrij staal, en (het meest recent) zwart roestvrij staal. Matwit en matzwart worden een populaire optie in moderne keukens. Deze kleuren bieden een uiterst aantrekkelijke en zeer nieuwe look. De laatste tijd zien we dat paneelklare vaatwassers hun intrede doen in moderne keukens. Met dit ontwerp kunt u uw vaatwasser naadloos laten overgaan in uw kasten door de houten afwerking van de kast te gebruiken.

Terwijl u dit onderzoek doet, hoeft u de bank niet te breken. De volgende bron zal u helpen de kosten van uw nieuwe vaatwasser te budgetteren. Bovendien hebben we alles over vaatwassers behandeld in onze diepgaande koopgids voor vaatwassers.

Populaire Vaatwasser Kleur

Populaire deurontwerpen en greeptypes

Decoratieve elementen zoals het beslag van de kast, verlichting, onder andere factoren, bepalen de algehele toon van elke keuken. Handgrepen worden vaak over het hoofd gezien, maar zijn een essentieel aspect bij de keuze van keukenapparatuur. Het is een goed idee om een deurstijl en type handgreep te kiezen die in de omgeving passen.

Bosch heeft een groot aantal vaatwassers op de Amerikaanse markt, en het heeft de termen bedacht voor de manier waarop wij naar het ontwerp van vaatwasserdeuren verwijzen:

Bargreep -ontwerpen hebben doorgaans verborgen bedieningselementen, met een handdoekstang die gemakkelijk vast te pakken is en waarmee u ook handdoeken kunt ophangen om snel in de keuken te kunnen pakken

Verzonken handgreep -ontwerpen hebben meestal zichtbare bedieningselementen op het voorpaneel en een handgreep die in de voordeur verzonken is. Deze steken minder uit in de keukenruimte, maar veel moderne kopers houden niet van de bedieningspanelen aan de voorkant.

Schepgreep -stijl, de bedieningselementen zijn verborgen terwijl de greep zelf een reach-in schepontwerp is voor een nog lager profiel dan het verzonken greepontwerp.

Pocket handles heeft een diep zittende verborgen handgreep, samen met verborgen bedieningselementen voor een zeer gestroomlijnde en minimalistische look.

Vaatwerkstijlen voor deuren en handgrepen

aangepaste lambrisering, laat uw afwasmachine verdwijnen

Als u uw vaatwasser volledig in uw keukeninrichting wilt integreren, kunt u kiezen voor een van de paneelklare opties die de meeste merken aanbieden. Hiermee kunt u een bijpassend kastfront op uw vaatwasser monteren, zodat deze niet te onderscheiden is van de rest van uw kasten. Denk eraan dat de bediening aan het zicht wordt onttrokken.

Miele biedt zelfs een serie vaatwassers aan onder de naam Knock2Open die openen door zachtjes op de deur te kloppen. De producten zijn ideaal voor moderne keukens zonder handen.

Een woordje over bedieningspanelen

U hebt een aantal opties voor de manier waarop u uw knoppen en bedieningselementen wilt weergeven en rangschikken. In het algemeen kunt u kiezen voor zichtbaar of verborgen bediening. Als u industriejargon tegenkomt zoals semi-geïntegreerde of volledig geïntegreerde bedieningsorganen, dan is hier de uitleg voor mensen die gewoon Engels spreken: semi-geïntegreerd betekent zichtbaar, volledig geïntegreerd betekent verborgen bedieningsorganen.

U moet dus beslissen of u snelle en toegankelijke bedieningselementen op uw vaatwasser wilt zien of liever bedieningselementen hebt die aan het oog onttrokken zijn, beide zorgen voor een gestroomlijnd uiterlijk. Sommige van onze klanten geven de voorkeur aan verborgen bedieningselementen als bescherming tegen nieuwsgierige kinderen die op knoppen drukken.

Sommige vaatwassers hebben nu aanraakschermen in plaats van fysieke knoppen, maar deze zijn dan ook duurder. De goedkoopste optie is te kiezen voor fysieke knoppen op het voorvlak van de vaatwasser. Zo kunt u geld uitgeven aan andere, meer essentiële kenmerken zoals waskwaliteit en algemene duurzaamheid.

Aanvullende middelen

  • Als uw vaatwasser dicht bij uw woonruimte staat, wordt het werkingsgeluid hinderlijk. Lees onze gids om de meest stille vaatwasser voor uw budget te vinden.
  • Weet je dat je een kleine vaatwasser kunt krijgen voor krappe keukens? Overweeg de 18-inch vaatwassers voor uw stadsappartement, bar of zwembad.
  • Heeft uw appartement geen kastruimte voor een vaatwasser? Overweeg een draagbare vaatwasser.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 7 oktober 2019. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts