Hoe voor te bereiden voor de vaatwasser Installatie


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Wij begrijpen dat de meeste mensen hun werkschema aanpassen om te kunnen wachten op de levering en installatie van toestellen. Daarom helpt het echt om de klus in één keer goed te klaren.

We willen dat alles vlot verloopt om u tijd te besparen. Als onderdeel van onze koopgids voor vaatwassers hebben wij de volgende snelle 4-stappen checklist voor het installeren van vaatwassers opgesteld om herhaalde trips en last minute bezoeken aan bouwmarkten te voorkomen.

Voorbereiding van de installatie in 4 stappen

Stap 1) Maatregel

Het meten van slechts twee basisafmetingen zal de meeste pasvormproblemen elimineren

Meet de breedte van uw huidige vaatwasser. Noteer ook de afstand van onder het aanrechtblad tot de vloer.

Geef deze informatie aan uw verkoper, zodat hij ze kan vergelijken met de nieuwe afmetingen van de vaatwasser.

Laat het ons tenslotte weten als u een oude Europese vaatwasser vervangt door een Amerikaans model, aangezien het nieuwe product uit uw kasten kan steken.

Stap 2) Koop de juiste onderdelen

Woningen hebben verschillende elektrische/leidingaansluitingen – Wees voorbereid met een installatiekit

Vaatwassers werden vroeger geleverd met installatie-onderdelen. In de loop der jaren hebben fabrikanten op onderdelen beknibbeld om de kosten laag te houden. De belangrijkste onderdelen, zoals de watertoevoerslang en het netsnoer, zitten niet in de originele verpakking. Zorg er daarom voor dat u een universele onderdelenkit bestelt vóór uw installatie. kost ongeveer $20

Niet vereist voor Miele-vaatwassers. Deze vaatwassers worden geleverd met een netsnoer en geavanceerde aanzuig- en afvoerslangen die helpen bij het opsporen van lekken.

Stap 3) Lokaliseer en inspecteer uw waterafsluiter

Gecorrodeerde kleppen zijn de nummer één reden voor lekkage van vaatwassers na een installatie

Als u in een appartement in New York woont of in een ouder huis, zult u het op prijs stellen op deze stap te letten.

Controleer of de waterafsluiter zich onder de gootsteen bevindt of in een toegankelijk kastje in de buurt. Zorg ervoor dat de afsluitklep corrosievrij is, in goede staat verkeert, een metalen aansluiting heeft en dat er geen aanpassingen aan het leidingwerk nodig zijn om hem aan te sluiten.

Als hij de toestand van uw waterafsluiter kent, zal uw installateur voorbereid komen met de nodige onderdelen. U zult ook graag de totale kostprijs van de installatie kennen zonder verrassingen op het laatste moment.

We hebben gemerkt dat sommige oudere appartementen, vooral in New York City, geen waterafsluiters hebben en dat de conciërge er misschien aan te pas moet komen.

Tenslotte, maakt u zich geen zorgen als u het ventiel onder uw gootsteen/aanrecht niet kunt zien. Professionele installateurs hebben gewoonlijk afsluitkranen bij zich om lekken te voorkomen. Gewoonlijk rekenen ze een extra vergoeding voor het vervangen van de klep.

Stap 4) Lokaliseer uw elektrisch paneel

Veiligheid is van het grootste belang bij de installatie

Plaats uw elektrisch paneel zodat het veilig is om de stroom naar uw keuken af te sluiten tijdens de installatie. Controleer indien mogelijk of er een gewoon 110 Volt stopcontact onder het aanrecht zit. (Hardwired installaties zijn niet langer toegestaan door verzekeringsmaatschappijen en de meeste steden).

Een stopcontact is zo geplaatst dat er een snoer van 5′ bij kan.
Indien u uw stopcontact niet kunt vinden, laat het uw Designer Appliances verkoper weten.

Wat te verwachten op de dag van levering

  1. U zult een leveringstermijn hebben (waarschijnlijk 4 uur)
  2. Hou je gsm bij de hand. Houd er rekening mee dat uw installateurs u zullen bellen om u te laten weten dat u de volgende halte bent (meestal 30-60 minuten van tevoren)
  3. Maak de weg naar uw toestel vrij, bescherm delicate voorwerpen zoals meubels

Conclusie

Het is spannend om een nieuwe vaatwasser te krijgen en tegenwoordig is de installatie snel en eenvoudig. Deze lijst bevat wellicht niet alle randgevallen die we in niet-standaardkeukens tegenkomen, maar zal voor de meeste mensen een vlot proces garanderen.

Als u vragen heeft over de installatie van uw vaatwasser, neem dan contact met ons op.

“Randgevallen” waarvoor u moet oppassen

  • Wanneer u een vaatwasser heeft gekocht die minder dan $599 kost en een aanrecht van massief materiaal heeft (b.v. graniet, kwarts, steen) is de kans groot dat u zijbeugels nodig heeft om uw vaatwasser aan de aangrenzende kasten te bevestigen.(De meeste vaatwassers worden geleverd met zijbeugels. Bij vaatwassers van minder dan 599 dollar is dit onderdeel echter meestal niet in de verpakking inbegrepen).
  • Vloeren belemmeren de voorpoten van het toestel.
  • Vaatwassers met aangepaste houten panelen – Zorg ervoor dat de nieuwe vaatwasser uw oude panelen kan accepteren. Indien u niet zeker bent, neem dan contact op met uw verkoper met het modelnummer van uw bestaande vaatwasser.
  • In gloednieuwe keukens moet u ervoor zorgen dat de gootsteen en de afvalverwijdering aangesloten zijn en werken, en dat de werkbladen en de kasten geïnstalleerd zijn.

Aanvullende middelen

  • Bekijk onze vergelijking en rangschikking van de beste vaatwassers op de markt van vandaag.
  • Hoeveel moet een vaatwasser eigenlijk kosten?

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 9 oktober 2019. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts