Vaatwasser en -formaten – Standaard of draagbaar?


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Er zijn hoofdzakelijk twee soorten vaatwassers op de markt, de standaard inbouwvaatwassers of draagbare vaatwassers. We zullen de twee soorten vaatwassers hieronder bespreken, zodat u snel kunt beslissen welke voor u de juiste is. Onder elke sectie hebben we extra nuttige bronnen opgenomen, zodat u zich kunt verdiepen in uw behoeften en interesses.

Soorten vaatwassers – Hint De meeste huizen hebben een ingebouwde vaatwasser

Standaard inbouw-vaatwassers

Wij zijn het meest gewend aan standaard ingebouwde vaatwassers in onze keukens. Deze producten gaan onder het aanrecht en passen bij de kasten. Zij bieden een hoog niveau van gebruiksgemak en een esthetisch aantrekkelijk ontwerp. Inbouwvaatwassers zijn verkrijgbaar in een groot aantal afwerkingen, van roestvrij staal tot zwart of zelfs bijpassend bij de kast. Binnen dit stijltype variëren de op de markt beschikbare producten in grootte, ontwerp, kenmerken en algemene kwaliteit.

Bosch is marktleider in vaatwasserontwerp met meer dan 120 verschillende modellen

Inbouw vaatwassers zijn over het algemeen 24-inch breed. Sommige fabrikanten maken ook vaatwassers van 18 inch voor kleinere keukens, zwembaden of barruimtes.

Slechts één fabrikant, Fisher Paykel, legt zich toe op het maken van vaatwasmachineladen. Deze zijn er in dubbele of enkele lade-indeling.

Als uw aanrecht niet op standaard hoogte is, of als uw vloeren zijn gelegd nadat de vaatwasser is geïnstalleerd, kan het zijn dat u een iets kortere vaatwasser nodig hebt. Geen zorgen, er is een oplossing. Vaatwassers die aan de ADA-normen voldoen, zijn ongeveer 2 centimeter korter dan hun grote tegenhangers en er zijn tal van fabrikanten die ze maken.

Standaard vaatwassers worden aangesloten op uw waterbron en afvoerpijp onder uw gootsteen, en hebben vaak een grote, hoge kuip die extra binnenruimte biedt voor uw grote spullen.

Draagbare vaatwasmachines

Draagbare vaatwassers zijn geen alledaags verschijnsel, maar lossen een groot probleem op (niemand doet graag de afwas met de hand) voor mensen die in kleine appartementen, campers en vakantiehuisjes wonen. Het zijn in feite verplaatsbare eenheden op wielen, en ze vereisen geen aparte leidingen om te werken. Sommige kleinere modellen kunnen zelfs op een aanrecht worden geplaatst. U hoeft hem alleen maar aan te sluiten op uw keukenkraan om te kunnen werken.

De beste draagbare vaatwassers besparen ruimte in de lade, maar nemen wel vloeroppervlak in beslag in uw keuken. En als u gewend bent vaak afwas te doen, kan het ongemak van het heen en weer sjouwen naar uw gootsteen frustrerend zijn.

Draagbare vaatwassers zijn er in 24-inch en compacte 18-inch varianten. Dit gezegd zijnde, is de 24-inch variant veel gebruikelijker en concurrerender op de markt, en u zult merken dat deze modellen over het algemeen meer functies en waarde hebben.

Samenvatting en aanvullende bronnen

Als u op zoek bent naar een nieuwe afwasmachine, zult u hoogstwaarschijnlijk een standaard afwasmachine (ook wel inbouwafwasmachine genoemd) nodig hebben. Wij hebben het onderzoek voor u gedaan en een uitgebreide koopgids voor vaatwassers samengesteld. Als u onze mening over de beste vaatwassers op de markt wilt weten, bekijk dan onze lijst.

Bosch vaatwassers en Miele vaatwassers staan bovenaan de lijst van meest betrouwbare en stilste merken. Beide merken lopen met sprongen voor op hun concurrentie.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 7 oktober 2019. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts