Verhogen high-end toestellen de waarde van uw huis?


Laatst gewijzigd
September 19, 2018

Verstandige huiseigenaren houden altijd twee vragen in gedachten wanneer ze besluiten een deel van hun huis te upgraden: zal het een meetbare verbetering van de kwaliteit van leven voor u opleveren, en zal het de waarde van uw huis verhogen wanneer het tijd is om te verkopen?

Maar niet elk huis zal een duidelijke waardestijging zien als gevolg van een keukenverbouwing of bijgewerkte apparatuur. Hier zijn enkele factoren waarmee u rekening moet houden wanneer u beslist of u geld wilt uitgeven aan nieuwe keukenapparatuur.

Verwachten kopers op uw vastgoedmarkt high-end apparatuur te zien?

De vastgoedmarkt is in werkelijkheid niet één geheel van parameters en veranderende factoren die met de tijd stijgen en dalen. Elke regio, elke prijsklasse en elk type woning heeft zijn eigen regels om te bepalen wat wel en wat niet waarde toevoegt.

De eerste overweging die u in gedachten moet houden is of kopers in uw specifieke markt verwachten high-end apparatuur te zien in een huis dat ze overwegen. Kopers in de markt voor dure en luxewoningen, vooral die in gewilde gebieden of in plaatsen met een reputatie voor luxe zoals Hollywood, willen vaak het gevoel hebben dat ze er morgen in kunnen trekken en alles al hebben om comfortabel te gaan wonen. Daarom zullen ze luxe apparatuur willen zien die al op zijn plaats is.

Aan de andere kant, het upgraden van uw apparatuur kan niet dramatisch verhogen de waarde van uw huis als het in een minder high-end markt of als er andere gebieden die kunnen worden behoefte aan een upgrade. Luxe apparatuur is voor veel kopers uit het middensegment geen must-have, dus de extra aantrekkingskracht of het rendement op investering bij verkoop zal niet zo hoog zijn. Plus, als kopers een upgrade van apparatuur willen, willen ze vaak hun eigen kiezen.

Zijn vergelijkbare woningen in uw buurt voorzien van high-end apparatuur?

Zoals we hierboven al zeiden, zijn beslissingen over het al dan niet opwaarderen van delen van uw huis met het oog op de doorverkoopwaarde afhankelijk van uw unieke markt. Een van de eenvoudigste en belangrijkste manieren om een gevoel te krijgen voor deze unieke eigenschappen is een kijkje te nemen bij andere te koop staande woningen in uw buurt of gebied. Dit zijn de huizen waarmee u direct zult concurreren, dus het is belangrijk om te weten op welke manieren zij uw huis op belangrijke gebieden kunnen overtreffen.

Als u merkt dat veel van de andere beursgenoteerde woningen in de buurt bieden high-end, gloednieuwe apparaten, kan het een teken zijn dat u wilt uw eigen te upgraden om een impact te maken met potentiële kopers en de waarde van uw huis op te waarderen.

Wat is de geschatte waarde van uw woning?

Het is ook uiterst belangrijk om rekening te houden met de huidige waarde van uw huis wanneer u beslist of u de toestellen moet upgraden voor u ze verkoopt. Hoe hoger de waarde van het huis, hoe meer kopers zullen verwachten dat er high-end apparatuur aanwezig is. Lagere geschatte waarden komen ten goede aan kopers met een krap budget, en zij vinden het misschien niet leuk dat zij meer betalen voor een huis vanwege de luxe apparatuur (die velen van hen overigens onverschillig zal laten).

Het cruciale punt om te onthouden is dat al deze beslissingen neerkomen op uw eigen individuele markt. Er is niet één pasklaar antwoord dat u zal leiden – het moet een beslissing zijn op basis van de unieke factoren die uw gebied, prijsklasse, huistype en beoogde kopers bepalen.

Houdt u van koken en amusements-activiteiten op persoonlijk vlak?

Tot nu toe hebben de besproken factoren allemaal rechtstreeks betrekking op de monetaire waarde van uw huis. Maar er is nog een ander soort waarde dat in aanmerking moet worden genomen, en dat is de waarde die geactualiseerde toestellen in uw dagelijks leven kunnen brengen. Vergeet niet dat uw huis bedoeld is om in te wonen, dus investeringen die de kwaliteit van uw leven verhogen, zijn meestal de moeite waard.

Als u wilt genieten van luxe van topklasse, maar niet alle apparatuur in uw huis wilt updaten, raden wij u aan om te besparen op een alles-in-één keukenfornuis in professionele stijl. Het is de doeltreffendste manier om uw keuken met één enkel artikel een briljante update te geven, en het is meestal het toestel dat frequente koks en onderhoudende huiseigenaars het meest gebruiken.

Als u ervan houdt regelmatig in uw keuken te koken en te entertainen, zal high-end apparatuur u regelmatig voldoening en gemak brengen. Dat is een reële waarde die niet kan worden genegeerd, en u moet er zeker rekening mee houden wanneer u overweegt of luxe apparatuur een investering in uw huis waard is. Het is tenslotte uw huis tot het moment dat het verkocht wordt.

Conclusie

Het zou mooi zijn als er een pasklaar antwoord was om te bepalen of u uw toestellen moet upgraden, maar het komt echt aan op uw thuismarkt, regio, prijsklasse, en persoonlijke smaak en voorkeur. Een laatste tip om te overwegen is dat het mogelijk is om een high-end look te krijgen zonder duizenden euro’s neer te tellen voor de duurste merknamen. Er zijn tal van betaalbare merken die een luxe uitstraling en betrouwbare functies bieden zonder de bank te breken. Als u twijfelt over upgraden omwille van de doorverkoopwaarde, kan deze route een goed compromis zijn. Het is misschien net wat je nodig hebt om je eigen keuken op de markt te brengen.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 22 juni 2017. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts