5 verschillende soorten blenders en hun gebruik (met afbeeldingen)


Voor het opkloppen van smoothies is de kwaliteit van uw blender van vitaal belang om de juiste textuur te verkrijgen. Blenders variëren in snelheid, messen en functies, wat verwarrend kan zijn als je niet zeker weet wat je nodig hebt. We hebben hieronder verschillende soorten blenders uitgesplitst om u te helpen meer te weten te komen over uw opties, zodat u de beste blender voor uw behoeften kunt vinden.

Functies die in aanmerking komen

Niet alle blenders zijn hetzelfde gemaakt, en je vraagt je misschien af welke functies je nodig hebt. Om te beginnen, als uw blender een metalen container heeft, zorg er dan voor dat deze van roestvrij staal is. Zorg er altijd voor dat uw mixeronderdelen vaatwasmachinebestendig zijn om ze zo schoon mogelijk te houden. De snelheidsregeling is ook nuttig, vooral als u moet beginnen met een langzame hartslag om grote brokken ijs of fruit te breken. Denk ook aan de capaciteit. Als u een snelle individuele portie wilt, is een single-servicemixer prima. Als u echter liever in batches wilt mengen, hebt u wellicht een grotere keukenmixer nodig.

 

De 5 verschillende typen mengers

1. Keukenmixers

Voor bulkmengsels of dikkere mengsels is een keukenmixer handig. Deze hebben weliswaar meer onderdelen om te reinigen, maar ze zijn ook veelzijdiger en hebben een grotere capaciteit. De meeste komen met variabele snelheden van hakkende actie tot vloeibare puree, wat betekent dat u bijna elk ingrediënt kunt toevoegen en er een gladde mix van kunt krijgen. In deze categorie van blenders bevelen wij de Ninja Smart Screen CT650 aan.

2. Eenpersoonsmengerijen

Dit zijn typisch compacte, krachtige blenders die bedoeld zijn om een single-serving smoothie of shake te maken. Als je klaar bent met mengen, kantel je de container gewoon om, bevestig je een tuitdeksel en hij is klaar om te drinken. Deze zijn krachtig genoeg om ijs en bevroren fruit te verpletteren, en compact genoeg om slechts een kleine ruimte op uw aanrecht in beslag te nemen. In deze categorie zijn we verliefd op de Ninja personal blender.

3. Blenderflessen

Dit is de eenvoudigste manier om te mengen en een snelle manier om eiwitpoeders en voedingsshakes te mengen. Een goede blenderfles moet een lekvrij deksel hebben en een kleine ballenklopper om de inhoud te beluchten en te mengen. Je zult geen geluk hebben met het mengen van iets brokkeligs in deze, dat wel. Ze zijn strikt bedoeld voor snelle poedermengsels. Voor meer vermogen, probeer een elektrische fles. Dit zijn handflessen met een oplaadbare bodem, en ze kunnen met een druk op de knop het poeder tot een heerlijk schuim maken.

 

Onze favoriete blenderfles is het BlenderBottle ProStak Systeem:

4. Dompelmixers

Een handmixer is niet geschikt voor het verkleinen van grote brokken, maar het werkt wel goed voor een snelle elektrische mix, het verkleinen van zacht fruit of groenten, yoghurt, proteïnepoeders en notenboter. Gooi uw ingrediënten in een breedgerande glazen of Mason-pot, en duw de blender gewoon naar de bodem en begin te mengen. Het beste is dat ze niet veel onderdelen hebben om te demonteren en te wassen. Ze zijn perfect voor die drukke ochtenden als je probeert de deur uit te rennen.

 

Wij bevelen de Braun MQ505 Multiquick staafmixer aan:

5. Mengercombinatiesystemen

Hier is waar je in professioneel gebied komt. Sommige blendersystemen zijn een combinatie van blender, foodprocessor en mixer. Maar ze hoeven niet te worden gereserveerd voor professioneel gebruik. Het hebben van een blender die meerdere functies uitvoert, kan u zowel geld als tellerruimte besparen. Misschien kunt u zelfs diepvriescocktails mengen, deeg maken of vers sap extraheren met het juiste model.

 

Als ik een Blender Combo Systeem zou kiezen dan zou ik met de Ninja Mega gaan:

Conclusie

Wat uw bedoeling ook is, er is een blender op de markt die aan uw wensen voldoet. We hebben deze besteld van de goedkoopste tot de duurste om u een idee te geven van wat voor type het beste bij uw budget past. Single-serving blenders kunnen handig zijn en grote ruimtebespaarders, en hun mid-range prijspunt is moeilijk te verslaan.

 

Nu je wat kennis over blenders onder je hebt, is het tijd om te beslissen welke blender het beste voor je is. Vergeet niet om eerst de capaciteit en de functionaliteit te overwegen voordat u een keuze maakt.

Koptekst beeldkrediet: Chris Hunkeler, Flickr

Nicole is een sapfanaat en een algemene fitnessliefhebber die graag haar passie voor sappen met anderen deelt. Als ze niet een nieuw brouwsel van haar favoriete groenten en fruit aan het mengen is, kan Nicole achter de computer worden gevonden, terwijl ze over alle dingen sap schrijft!

 

 

 

Recent Posts