14 verschillende soorten sapcentrifuges en hun gebruik (met afbeeldingen)


Een geweldige manier voor mensen die niet graag hun fruit en groenten eten om nog steeds veel van de voedingswaarde van hen te krijgen is om ze om te zetten in sap. Omdat sapcentrifuges werken met rauwe ingrediënten die variëren in hardheid en consistentie van wortelen tot appels tot bessen tot bladgroen, zijn er verschillende soorten te koop.

Als je weet wat je wilt drinken, weet je al heel lang welke machine de juiste voor je is. Dit is een goed uitgangspunt voor een aankoopbeslissing. Van hieruit kunt u kijken naar specifieke modellen en makers, rekening houdend met zaken als garanties en elektriciteitsverbruik.

Noot: We hebben ook een overzicht van de verschillende soorten blenders!

De 14 verschillende soorten sapcentrifuges:

Handbediende sapcentrifuges

Sappen is niet nieuw. Amerika’s liefde voor sinaasappelsap begon met vers geperst sinaasappelsap gemaakt met handpapcentrifuges. Er zijn nu een paar verschillende soorten op de markt, van modellen die gebruik maken van hefboomwerking om sap te persen tot geribbelde extractoren, zoals die van uw grootouders. Het voordeel hiervan is dat ze veel goedkoper zijn dan een aangedreven sapcentrifuge. Het nadeel is dat als je veel fruit moet sappen, je polsen zullen slijten.

1. Hendelbediening Hand Juicer

Als je veel fruit te drinken hebt en geen elektrisch model wilt, is dit het soort sapcentrifuge dat je zult willen overwegen. Plaats de citrushelft op de sapcentrifuge, trek de hendel naar beneden en in een mum van tijd heb je een glas vol vers geperst sap, maar zonder de fysieke tol van een oude sapcentrifuge of de kosten van een machine.

 

Onze favoriete hefboom-actie sapcentrifuge is de Hamilton Beach 932.

2. Handstarter

Een handslinger draait de tandenknijpkolom van deze handmatige sapcentrifuge om hard en zacht fruit te vermalen. Het is een eenvoudige handeling, maar wel een die je met de hand kunt uitvoeren, terwijl duurdere modellen via elektriciteit leveren. Het is niet zo geweldig voor citrusvruchten of bladgroen, maar het blinkt uit met harder fruit en groenten zoals appels.

Onze favoriete handzwengel sapcentrifuge is de Mueller mastiekschuimer.

3. Hand-Squeeze Juicer

Deze tweehandige sapcentrifuge werkt net als de handbediende sapcentrifuge, maar zonder de standaard is deze tweehandige sapcentrifuge zeer geschikt om sap uit citroenen of andere citrusvruchten te persen. Schoonmaken is zo eenvoudig als het openen en de zwoerd in de compost of het afval te laten glijden.

 

Wij bevelen de Zulay citruspers aan. Of lees onze lijst met de beste commerciële citrussapcentrifuges!

4. Hand-Held Citrus Juicer

Als u niet van sappen houdt als levensstijl, maar af en toe citroenen of sinaasappels wilt persen om te koken, dan is dit een basismodel voor sapcentrifuges. Het is goedkoop en neemt slechts een beetje ruimte in beslag. Als u echter op zoek bent naar veel sap, wees u ervan bewust dat dit het meest arbeidsintensieve model is dat er bestaat. Je kunt lange minuten werken en alleen een mondvol sap krijgen als beloning.

 

Wij bevelen de goed ontworpen Drizom Citrus Juicer aan.

ZIE OOK: De beste compacte sapcentrifuges op de markt

Mastiekspuiten

Een mastieksapcentrifuge werkt op dezelfde manier als het kauwen van voedsel. Hij maalt het langzaam op, maar zonder kaken en tanden. Dit helpt om de warmte te minimaliseren, wat het oxidatieproces versnelt. Over het algemeen maximaliseert het ook de hoeveelheid nutriëntenrijk sap die je krijgt.

5. Verticale sapcentrifuges

Verticale mastieksapcentrifuges plaatsen de slijpbewerking in een kolom loodrecht op het aanrecht waar u het op heeft. Hierdoor kan de zwaartekracht helpen bij het neerhalen van wat je aan het persen bent, maar het maakt het wel wat moeilijker om op te ruimen.

 

Onze favoriete verticale mastieksapcentrifuge is de Hurom HP Slow Juicer.

6. Horizontale sapcentrifuges

Horizontale mastieksapcentrifuges plaatsen hun kauwgedeelte evenwijdig aan het aanrecht. Deze positie creëert iets meer ruimte tussen het lichaam en de opvangbak waarin u het sap plaatst. Maar deze sapcentrifuges hebben wel wat meer tijd nodig om te werken en op te ruimen.

Wilt u een horizontale mastieksapmachine kopen? Probeer de Omega NC800HDS!

Boogschuivers

Auger juicers maken gebruik van een kolom die met lage snelheid ronddraait om fruit en groenten langzaam te verpletteren en om te zetten in sap. Omdat het langzaam is, minimaliseert het de hoeveelheid gegenereerde warmte, wat betekent dat het oxidatieproces niet supergeladen is.

ZIE OOK:De 5 beste sapcentrifuges onder $100

7. Enkelvoudige augurk Juicer

Single-auger sapcentrifuges behoren tot de beste sapcentrifuges voor bladgroen en tarwegras omdat de actie berust op een enkele kolom, van wisselend ontwerp, die het voedsel dat het sap op zijn plaats houdt duwt tegen iets dat het op zijn plaats houdt terwijl het sap wordt geëxtraheerd.

 

De Tribest SS-4200-B Solostar enkele avegaar sapcentrifuge is een geweldige optie.

8. Verticale auger juicer

Perfect voor harde groenten en fruit omdat de verticale kolom gebruik maakt van de zwaartekracht om ervoor te zorgen dat het voedsel snel wordt vermalen. Maar deze kunnen ook wat moeilijker op te zetten en schoon te maken zijn als je klaar bent met het maken van sap.

 

Interesse in een verticale vijzelpers? Wij raden de Omega sapcentrifuge met lage snelheid aan.

9. Horizontale Boogschutter

Horizontale vijzels zijn gemakkelijker op te stellen en te reinigen dankzij het feit dat er minder bewegende delen zijn. Maar ze werken minder goed op hardere groenten en fruit omdat de trekkracht van de zwaartekracht verloren gaat.

Klaar om te kopen? De Aicok slow masticating juicer is een mooi voorbeeld van een horizontale vijzeljuicer.

10. Tweelingboormachines

Deze vijzelpersen maken gebruik van een paar kolommen die met een laag toerental maar met een hoog koppel aan elkaar slijpen. De vruchten en groenten worden tussen de twee geduwd en tegen een zeef aan gemalen om het sap te extraheren. Harde groenten en fruit kunnen een snelle minuut duren, maar deze werken wel goed voor bladgroen en grassen. Deze staan ook wel bekend als twin gear juicers.

 

Wij adviseren de Tribest GSE-5050 tweevoudige vijzelpers.

Centrifuges

De meest voorkomende en goedkoopste sapcentrifuges op de markt, centrifugale sapcentrifuges hebben een mes in de bodem dat de producten omhoog snijdt en vervolgens rond een ronde mand draait. Het werkt met een zeer hoge snelheid en maakt veel lawaai. Ook is het sap niet goed houdbaar en werkt het niet zo goed op bladgroen of tarwegras.

11. Verticale centrifugaalpompen

Centrifugale sapcentrifuges hebben allemaal dezelfde basisconstructie, wat vrij veel lijkt op een basis handmatige sapcentrifuge. Het verschil is dat in plaats van dat je hand de draaiende kracht van bovenaf levert, er een motor aan de onderkant een blad ronddraait.

 

Onze favoriete verticale centrifugaalpers is de Breville 800JEXL centrifugaalpers.

Hydraulische Juicers

 

Hydraulische sapcentrifuges kunnen veel sap per pond fruit of groenten extraheren en behoren daarmee tot de meest effectieve sapcentrifuges op de markt. Hun prijzen weerspiegelen dat en zijn daarom voor niemand anders dan de meest fervente sapcentrifuges bedoeld.

12. Manuele sapcentrifuges

Deze berusten op dezelfde soort actie als een krik. Hak je fruit en groenten in stukjes en doe ze vervolgens in een sapzak. Plaats dat op de sapschaal en draai het handvat, dat werkt als een krik, aan. Het stijgt op en gebruikt 2 ton kracht om sap uit fruit en groenten te duwen.

Op zoek naar een handmatige hydraulische sapcentrifuge? Probeer de Welles Juice Press van Samson Brands.

13. Elektrische hydraulische juicers

Als je een handmatige hydraulische sapcentrifuge krijgt, doe je al het voorbereidingswerk. Als je een elektrische hydraulische sapcentrifuge hebt, heb je sap om de hakker te laten draaien om je fruit en groenten voor te bereiden en ook om de pers te helpen om ze uit te persen.

 

Wij bevelen de Pure elektrische hydraulische sapcentrifuge aan.

Stoombootjes

Als u een grote hoeveelheid sap wilt maken om op te slaan voor later, kunt u kijken naar een stoommachine. Deze verhitten fruit en groenten zodat hun celwanden afbreken en ze het sap vrijgeven. Het is geen erg smakelijke manier om sap te maken, maar het is vrij zuinig als je het wilt bewaren voor later gebruik.

14. Multi-Stacked Juicer Pot

Deze zijn over het algemeen allemaal op dezelfde manier ontworpen. Er is een opvangbak voor de bodem, een stoombootinzet en een pot om uw fruit en groenten in te bewaren. De onderste pot kan meestal dienen als een steelpan op een fornuis.

 

Onze favoriete stoommachine is de Cook N Home roestvrijstalen sapcentrifuge.

Conclusie

Daar heb je het: de 14 verschillende soorten sapcentrifuges. Nu u uw vele opties begrijpt, kunt u het perfecte model kiezen voor uw behoeften. Of u nu op zoek bent naar een mastieksapmachine die geschikt is voor bladgroen of een handmatige citrussapmachine, er zijn genoeg grote sapcentrifuges te vinden. Nu is het tijd om naar buiten te gaan en te beginnen met sap te maken!

 

GERELATEERD LUIDT:

  • Wat zijn de 8 beste Juicer Blender Combos van 2020?
  • 10 Green Juice Recepten: Zoete- en verfrissende sappen (met foto’s)
  • Hoe lang gaat vers sap mee?

Nicole is een sapfanaat en een algemene fitnessliefhebber die graag haar passie voor sappen met anderen deelt. Als ze niet een nieuw brouwsel van haar favoriete groenten en fruit aan het mengen is, kan Nicole achter de computer worden gevonden, terwijl ze over alle dingen sap schrijft!

 

 

 

Recent Posts