Viking Range fornuis Reviews (2020)


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Een Viking fornuis brengt de kracht en veelzijdigheid van commercieel koken in het comfort van uw huis. De tijdloze styling van het Viking fornuis accentueert niet alleen kasten, steen en tegels, maar de klassieke uitstraling creëert een uitnodigende en warme, open concept keuken.

Het bedrijf Viking was het eerste merk dat in 1987 professionele fornuizen op de residentiële markt bracht. Viking was ook de eerste die toestellen produceerde in een verscheidenheid van kleuren zoals mintgroen, appelrood en kobaltblauw, waarmee hij het voortouw nam in een designbeweging die een regenboog van kleurkeuzes bood. Het succes van de Viking-reeks nam na 2008 af als gevolg van meerdere problemen met de productkwaliteit en terugroepacties. Gelukkig heeft Middleby Corporation het merk in 2013 overgenomen. Het kostte Middleby, een technologieleider in commerciële keukenapparatuur, 5 jaar en een aanzienlijke investering om de lijn te re-engineeren en de superieure kwaliteitsniveaus te bereiken die van ultra-premium apparatuur worden verwacht.

Vandaag de dag worden Viking fornuizen geleverd met een toonaangevende garantie van twee jaar bumper tot bumper, samen met een beperkte fabrieksgarantie van vijf jaar. Met deze kwaliteitsgarantie kunt u met plezier ontwerpen wat u graag in uw keuken zou willen zien. Ben je klaar om in kleur te koken? Hun elegante bordeauxrode assortiment combineert prachtig met marmeren werkbladen en verouderde messing armaturen die een klassieke en aangepaste Europese look toevoegen. Kobaltblauw, dat een kenmerkende kleur werd voor het Viking fornuis, geeft de keukenruimte een interessante toets – serieus koken voor serieus entertainen. Appelrood is een helder en gedurfd statement, experimentele culinaire avonturen niet voor de zwakkeren onder ons. Of u nu kiest voor klassiek roestvrij of een van Viking’s kenmerkende kleuren, deze fornuizen zijn zeer gewild bij thuiskoks die vertrouwen op hun kracht en temperatuurnauwkeurigheid om heerlijk bereide maaltijden te creëren.

We hebben deze diepgaande video gemaakt om u meer informatie en fantastische beelden te geven over Viking Ranges.

Viking Range: Overzicht door ontwerpcollecties

serie Hoofdconfiguraties Prijs
3-serie: 30 inch breed, gas, dual fuel of elektrisch, zelfreinigend op alle modellen, in roestvrij staal, wit of zwart Beginnend bij $4,299
5 Serie: 30/36/48/60 inch, Gas of Dual Fuel. Speciale fornuizen verkrijgbaar als elektrisch/ inductie fornuis in 30 inch, of als open fornuis in 30/36 inch. Dual fuel fornuizen zijn voorzien van 18K BTU krachtige branders en een top of the line oven. Optionele kookplaatconfiguratie met bakplaat. Kleuropties zijn beschikbaar. Vanaf $4,279 (gratis vaatwasser)
7-serie: Restaurant kaliber reeksen voor residenties. Voorzien van de 23K BTU Elevation brander, Gourmet-Glo Gas Infrarood brander. 36 of 48 inch, gas of Dual Fuel. Optionele kookplaatconfiguratie met verwisselbare bakplaat en grill. Kleuropties zijn beschikbaar. Vanaf $7,729 (gratis vaatwasser)
Toscane: 36, 48 en 66 inch. Iconische Italiaanse erfgoed stijl, Kleur opties Vanaf 12.859 dollar.

PRO TIP – Zorg ervoor dat u contact opneemt met onze medewerkers op (888) 714-4938 om te informeren naar besparingen op Viking Range pakketten.

(1) Grondbeginselen – Omvang en brandstoftype

De meeste mensen vragen zich af wat een fornuis vs. een fornuis vs. een oven betekent. In de spreektaal gebruiken we deze drie termen vaak door elkaar. In de wereld van apparatuur combineert een fornuis zowel een oven als een kookplaat/fornuis. De onderstaande afbeelding zal helpen om het onderscheid te visualiseren.

Viking Range Maten

Viking fornuizen zijn er in 30-inch, 36-inch, 48-inch, 60-inch, en 66-inch breedte-opties. Het is een goed idee om uw keuken op te meten om te bepalen welke maat voor u het beste is.

30-inch en 36-inch fornuizen zijn de populairste maten en bieden een grote verscheidenheid aan kookplaat- en ovencombinaties. Als u op zoek bent naar een assortiment met veel flexibiliteit, kan een van deze producten uw ticket zijn.

Wil je de droom van een bakker leven? Kijk eens naar de 48-inch en 60-inch reeksen. Deze fornuizen zijn voorzien van een dubbele oven en hebben een grote capaciteit voor al het lekkers dat u wilt bakken. De kookplaten zijn meestal standaard uitgerust met een bakplaat, en er zijn tal van opties om ze aan te passen op basis van hoe en wat u graag kookt.

Wat zijn de verschillende soorten brandstof?

Viking fornuizen zijn er overwegend op gas of dual fuel (d.w.z. dual-fuel betekent gas kookplaat en elektrische oven). Viking heeft ook een kleine selectie van elektrische en inductie fornuizen.

De meeste mensen geven de voorkeur aan de elektrische ovens van Viking (d.w.z. de dual-fuel fornuizen) omdat ze helpen de warmte preciezer te regelen in vergelijking met ovens die op gas werken. In een oven op gas slaat het verwarmingselement aan om de juiste temperatuur te bereiken, maar het houdt de temperatuur vast door zichzelf aan en uit te schakelen. Deze oscillaties kunnen de temperatuur in de ovenruimte doen variëren. Belangrijker nog is dat de zelfreinigingsfunctie van elektrische ovens veel wenselijker is.

Wat het kookoppervlak betreft, biedt Viking gas, elektrisch en inductie. Een kookoppervlak met gasvlam is veruit de meest populaire keuze bij Viking klanten. Het is waar Viking bekend om staat, en u zult de vlam ultra responsief vinden. Elektrische branders hebben echter nog steeds voordelen! Een glad fornuisoppervlak is gemakkelijk schoon te maken. Inductiekookplaten daarentegen, voelen een beetje als magie. Ze gebruiken elektromagnetische energie die alleen het oppervlak van uw pan verwarmt. Inductieoppervlakken koken vloeistof het snelst en reageren onmiddellijk op zeer nauwkeurige temperatuursveranderingen.

(2) Kookoppervlak opties – grill & bakplaat

Met Viking apparatuur zijn er tal van opties om uw kookplaat aan te passen op basis van hoe u graag kookt. Als u bijvoorbeeld vaak vlees, vis of groenten grilt, is een fornuis met een grill duidelijk de juiste keuze. Als u van pannenkoeken, hamburgers of wentelteefjes houdt, moet u een kookplaat met een bakplaat aanschaffen.

Als u een groot gezin hebt of vaak verschillende maaltijden tegelijk bereidt, denk dan aan dubbele ovens en grotere kookplaten met meer branders. Deze geoptimaliseerde configuraties zijn te vinden op 48-inch gamma’s.

Viking fornuizen hebben zowel open branders als gesloten branders. Open branders brengen de vlam rechtstreeks naar uw pan voor een intense kookkracht. Maar open branders hebben een nadeel: schoonmaken. Open branders moeten vaker worden schoongemaakt omdat gemorste etensresten de brandermondstukken kunnen verstoppen. Afgedichte branders hebben een klein kapje op de brander waardoor de vlam ronddraait en er niet op de brandermond gemorst wordt.

(3) Hoe belangrijk is een gemakkelijke reiniging?

Elektrische en inductiekookplaten hebben een glad, gemakkelijk schoon te maken glazen oppervlak. Zolang u voorzichtig bent en geen zware voorwerpen op het glazen oppervlak laat vallen of schrapen, zullen deze kookplaten bestand zijn tegen krassen.

Gas heeft het voordeel van een preciezere brandertemperatuur. Hoewel het niet leuk is om de branders en de pannen onder de roosters schoon te schrobben, is het handig dat alle Viking fornuizen een duurzame porseleinen afwerking hebben die bestand is tegen voedselvlekken. Viking fornuizen hebben de nieuwe verhoogde branders, en de VSH (VariSimmer™-to-High) maken het schoonmaken minder een karwei.

De meeste dual fuel fornuizen en bepaalde gasfornuizen hebben een zelfreinigende functie. De zelfreinigende cyclus duurt een paar uur en helpt vetophopingen te verpulveren en te verdampen. Het enige wat u hoeft te doen is de asresten opvegen nadat de zelfreinigingscyclus is voltooid.

PRO TIP – Zorg ervoor dat u contact opneemt met onze medewerkers op (888) 714-4938 om te informeren naar besparingen op Viking Range pakketten.

Viking kenmerken uitgelegd in eenvoudig Engels

Er zijn 4 verschillende soorten Viking reeksen. Na het bekijken van de verschillende modellen, denken wij dat Viking zich heeft laten inspireren door de BMW auto’s bij het bedenken van hun naamgeving. Het instapmodel 3 Serie presenteert het 30″ gamma met de verschillende brandstofsoorten. De 5 Serie biedt professionele fornuizen van 30″, 36″, 48″ en 60″ met alle standaardkenmerken. De 7 Serie is de top van de Viking lijn en heeft premium functies op de 36″ en 48″ modellen. Tot slot combineert de Tuscany Series hoogwaardige materialen, eersteklas functies en een iconisch Italiaans design.

Het jargon ontkrachten

U zult merken dat het marketingmateriaal van Viking veel interne taal bevat die de lezer vaak voor een raadsel stelt. Bovendien ontbreekt op de website van het bedrijf essentiële informatie en staan er veel gebroken links. Hieronder wordt getracht enkele van de vaak gebruikte terminologieën te verduidelijken:

VariSimmer™: Low-level sudderen is standaard op alle Viking branders. De nauwkeurige lage warmte-instellingen smelten gelijkmatig chocolade en laten voedsel sudderen zonder het te verbranden.

Rapid Ready™ Voorverwarmen: Wordt u ongeduldig als u wacht tot uw oven is opgewarmd? Met deze tijdbesparende optie op de dual fuel fornuizen uit de 5- en 7-serie kunt u de oven snel voorverwarmen door gebruik te maken van de kracht van zowel de bak- als de infrarood-broilerelementen.

De VSH (VariSimmer™-to-High) brander: Het Pro Sealed Burner System helpt u de lekkerste maaltijden van uw leven te bereiden met nauwkeurige temperatuurregeling en een krachtige TruPowerPlus™ 18.500 BTU brander. Dankzij het unieke ontwerp van het oppervlak is deze kookplaat gemakkelijk schoon te maken.

Viking nomenclatuur wordt een beetje verwarrend, omdat ze verwijzen naar dezelfde hoogfunctionerende brander als VSH, VariSimmer-to-High en als TruPowerPlus.

GourmetGlo Infrarood vleeskuiken: De infrarode glazen broiler brengt intense hitte, maar droogt uw voedsel niet uit. Het is ook een goede optie als u uw vaardigheden om pizza’s te maken wilt verbeteren. Deze optie is beschikbaar voor zowel elektrische als gasovens. Deze infrarood broiler produceert 18.000 BTU’s aan warmte. (We hebben gemerkt dat Viking in sommige kringen verwijst naar een vermogen van 1.500ºF. We konden deze informatie echter niet verifiëren aan de hand van officiële Viking specificaties).

SureSpark™ ontstekingssysteem: SureSpark systeem is ontworpen om frustratie te elimineren. Het zorgt voor een betrouwbare ontsteking bij de eerste vonk. Bovendien zal dit systeem, als om welke reden dan ook uw brander tijdens het koken uitgaat, automatisch opnieuw aansteken. Alle Viking gasfornuizen en dual-fuel fornuizen delen deze technologie om uw kookervaring zo naadloos mogelijk te maken.

Zelfreinigend: Wie houdt er nou van de oven schoonmaken, echt? Deze functie verbrandt gemorste en aangebakken etensresten met een hoog warmteniveau. Na de reinigingscyclus hoeft u alleen nog de asresten weg te vegen.

Elevation™ branders: Deze koperen branders van hoge kwaliteit zijn te vinden op de 7 Series fornuizen. Viking’s verhogingsbranders hebben een vermogen van 23.000 BTU. Viking maakt ook 15.000 en 8.000 BTU versies van opvoerbranders zodat u verschillende maten kookgerei kunt gebruiken. Elevatiebranders staan ongeveer 2 1/2 inches boven het porseleinen oppervlak. Dit helpt het kookoppervlak koel te houden (voorkomt aanbakken) en biedt toegang onder de brander voor eenvoudig schoonmaken.

GentleClose™ deur: Deze optie zorgt ervoor dat uw ovendeur altijd zacht en geruisloos sluit. Dit goed doordachte detail toont Viking’s aandacht voor ergonomische luxe.

QuickCook™ Oppervlakte-elementen: Bent u een ongeduldige kok die de handen uit de mouwen wil steken en meteen aan de slag wil? De branders van de elektrische kookplaat bereiken hun volle vermogen in slechts 3 seconden.

MagneQuick™ Inductie-elementen: Dit is een uitstekende keuze voor wie energie wil besparen en met optimale precisie wil koken. Inductie-elementen reageren met het ijzer in uw kookgerei, waardoor uw kookgerei verandert in een krachtig vat dat snel verhit, precies reageert en ongelooflijk efficiënt is.

TruGlide™ Ovenrek: Volledig uittrekbare rekken maken het veiliger en gemakkelijker om zwaar bakgerei te verwijderen. Dit is een uitstekende functie die u het leven gemakkelijker zal maken als u vaak bakt.

iDevices: Hou je van nieuwe technologie? Met deze functie kunt u de temperatuur van uw voedsel tot op 200 meter afstand controleren via Bluetooth en een Apple- of Android-apparaat.

ProFlow Convectie Baffle: De lucht die door een convectieventilator wordt gegenereerd, wordt op verschillende manieren gekanaliseerd zodat u brood en gebak sneller en gelijkmatiger kunt bakken.

TruConvec™: Een exclusief luchtcirculatiesysteem in Viking convectieovens. TruConvec gebruikt alleen het convectie-element aan de achterkant van de oven in plaats van directe warmte van een ventilator aan de boven- of onderkant van de ovenholte. Dit geeft u maximale controle en helpt u perfect te bakken.

Vari-snelheid Dual Flow Convectie Systeem: Deze extra grote convectieventilator geeft u maximale controle. Deze ventilator kan in beide richtingen draaien en kan op verschillende snelheden werken voor een maximale luchtstroom en veelzijdigheid.

PRO TIP – Zorg ervoor dat u contact opneemt met onze medewerkers op (888) 714-4938 om te informeren naar besparingen op Viking Range pakketten.

Viking Range: 3 Serie, Instap

Alle modellen zijn vrijstaand en hebben een breedte van 30 inch. Ze zijn voorzien van het SureSpark™ ontstekingssysteem, zelfreinigend, en een roosterontwerp dat een soepele verplaatsing van potten en pannen mogelijk maakt. Gaskookplaten hebben 5 permanent afgedichte branders, waardoor u over een groot aantal opties beschikt om aan uw behoeften te voldoen.

De elektrische kookplaat is voorzien van een gemakkelijk te reinigen keramisch oppervlak en de QuickCook™-functie.

De oven heeft 6 rekposities, en de TruGlide™ Ovenrek en Vari-Speed Dual Flow™ Convectieventilatoren die standaard zijn.

Viking Fornuis: 5-serie, professionele stijl

Dit zijn de meest populaire modellen in de Viking catalogus. De fantastische “gratis vaatwasser bij aankoop” promotie begint bij de 5-Serie fornuizen waardoor dit pakket voordeliger is dan het instapmodel 3-Serie fornuizen.

Bereiken Hoofdconfiguraties Prijs
Alle gasfornuizen met open brander: De 30 inch 4 brander VGIC53014BSS en 36 inch 6 brander VGIC53616BSS zijn voorzien van 15.000 BTU roestvrijstalen branders. Alle branders hebben de VariSimmer instelling om te helpen met delicate sauzen en gewoon om de warmte van uw recepten te behouden. De oven heeft de krachtige 30.000 BTU u-vormige brander. De convectieventilator is uitgerust met ProFlow-baffles voor een optimale luchtcirculatie. Gourmet-Glo infrarood braadpan biedt u intense hitte met 18.000 BTU’s Begint bij $4,279
Alle gasfornuizen met verzegelde brander: Aangeboden in 4 maten 30/36/48/60-inches. Vergeleken met de open brander line-up heeft Viking’s Sealed Burner selectie een 18.500 BTU VSH Pro Sealed Burner. Het 36-inch fornuis heeft twee typen kookoppervlakken, 6 branders of 4 branders plus een bakplaat op gas met een vermogen van 15.000 BTU. Gentle Close deuren zijn standaard. U kunt een commerciële bakplaat in een 36-inch oven plaatsen. Het 48-inch Viking fornuis is verkrijgbaar met 8 branders of met 6 branders plus grillplaat. Het 60 inch Viking fornuis heeft 6 branders, een bakplaat en een grill. Het is nogal eigenaardig dat zowel het 48 inch fornuis als het 60 inch fornuis slechts één krachtige VSH brander hebben. Begint bij $5,189
Dual Fuel fornuizen: Bevat alle kenmerken van de gesloten gasfornuizen, maar met een elektrische oven. Het ontwerp van de elektrische oven is wezenlijk anders dan dat van de volledig op gas werkende oven. Het 10-pas verborgen bakelement zorgt voor een gelijkmatigere warmteverdeling. Het convectie-element is zo ontworpen dat er geen directe warmte van de boven- of onderkant van de oven kan komen voor gelijkmatige kookresultaten. Rapid Ready Preheat System helpt u snel aan de slag te gaan en de zelfreinigende werking maakt het gemakkelijk om uw fornuis te onderhouden. Begint bij $6,619

De Professional 5-serie van Viking omvat ook een beperkt aantal elektrische en inductie fornuizen.

Inductie Zelfreinigend fornuis

Deze optie wordt geleverd met een 30-inch breed MagneQuick™ inductie-element dat de warmte onmiddellijk overbrengt op uw kookgerei. Dit fornuis heeft de grootste elektrische convectieoven op de markt en is voorzien van Viking’s ultra-premium functies zoals het Vari-Speed Dual Flow Convection Cooking en het Rapid Ready Preheat System.

Elektrisch fornuis

Deze 5 Serie Range heeft een standaard 30-inch breedte. Hun eigen 24-inch diepe ovenontwerp heeft een van de grootste ovencapaciteiten op de markt. Dit is een van de enige professionele, volledig elektrische fornuizen voor thuisgebruik.

De elektrische kookplaat heeft QuickCook™ oppervlakte-elementen, terwijl de inductiekookplaat MagneQuick™ inductie-elementen heeft. Zowel de elektrische als de inductiekookplaat zijn voorzien van het Vari-Speed Dual Flow™ convectiesysteem en snelle voorverwarming. Het verborgen dubbele bakelement met 10 bakgangen zorgt voor een nauwkeurige temperatuurregeling en natuurlijk is deze optie voorzien van een zelfreinigingscyclus.

Viking Range: 7-serie, Ultra-Premium

Bereiken Hoofdconfiguraties Prijs
Afgesloten brander Alle gaskachels: De 7-Serie is verkrijgbaar in 36 en 48 inch en bevat alle kenmerken van de 5-Serie. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen. De fornuizen van de 7-Serie zijn voorzien van messing branders en hebben een zeer krachtige Elevation Burner van 23.000 BTU. De rest van de branders hebben een vermogen van 15.000 BTU en één brander heeft een vermogen van 8.000 BTU om u te helpen kleinere potten te gebruiken. Bovendien bevinden alle branders zich op een hoogte van 2 1/2 inches van het oppervlak om het schoonmaken te vergemakkelijken. De optionele configuratie met een omkeerbare gietijzeren grill/bakplaat maakt deze fornuizen veelzijdig. Visueel aantrekkelijk, alle knoppen zijn verlicht met LED-lampjes. Deze fornuizen zijn alleen handmatig te reinigen. Begint bij 7.729 dollar
Kachels met twee brandstoffen: Aangeboden in 36 en 48 inch hebben deze fornuizen elektrische ovens. Voor het overige is het kookoppervlak hetzelfde als dat van alle gasfornuizen met gesloten brander. De ovens zijn vrijwel identiek aan de 5-serie dual fuel ovens. Begint bij $11,129

PRO TIP – Zorg ervoor dat u contact opneemt met onze medewerkers op (888) 714-4938 om te informeren naar besparingen op Viking Range pakketten.

Viking Kachel: Toscane Series, Italiaans Erfgoed

De iconische Tuscany serie combineert Italiaans design met professionele Viking prestaties en verovert het hart van Italië. Dit dual-fuel fornuis is verkrijgbaar in de breedtes 36, 48 en 66 inch en heeft een mooie zware deur, dikke roosters, gegoten metalen knoppen. U krijgt ook een decoratieve opberglade als onderdeel van het Toscane ontwerp.

Hier krijgt u krachtige (20.500 BTU) messing branders die het kookproces efficiënter maken. De elektrische bakplaat en inductie-elementen worden gecombineerd met gasbranders in de 48-inch en 66-inch modellen. U kunt de kookplaat gemakkelijk aanpassen aan uw behoeften.

De krachtige ovenfuncties zijn vergelijkbaar met die van de 7 Series dual fuel fornuizen.

Toscaanse fornuizen met bakplaat hebben een extra knop waarmee de bakplaat
geopend kan worden. Je hoeft niet naar je woordenboek te grijpen. De bakplaatgoot is de plaats waar vet en vuil van de bakplaat zich ophopen, zodat u deze snel en gemakkelijk kunt schoonmaken.

Pas uw afzuigkap, vaatwasser, andere paneelapparaten en uw kastdeuren aan met de veelzijdige Toscaanse kleuren, knoppen en handgrepen. Al met al is dit fornuis een toonbeeld van buitengewone trots en vakmanschap, waardoor het een statement is voor elke exquise keukenomgeving.

PRO TIP – Zorg ervoor dat u contact opneemt met onze medewerkers op (888) 714-4938 om te informeren naar besparingen op Viking Range pakketten.

Conclusie

Dit iconische Amerikaanse merk van eigen bodem verdient een tweede blik. Middleby Corporation gestroomlijnde producten en verbeterde kwaliteit die een lange weg te gaan naar het geluk van de klant. Nu de technische kant van de zaak echter op orde is, kan Viking er wellicht baat bij hebben hun website opnieuw te lanceren en consistente documentatie te publiceren. Het is wellicht ook een goed idee om het onderscheid tussen de 3-, 5- en 7-serie nader te verduidelijken.

Wij hopen dat dit artikel u een beter inzicht heeft gegeven in de kenmerken en opties die deze vernieuwde en gestroomlijnde serie biedt. Van een tweede blik tot een serieuze mededinger, wij geloven dat u met plezier zult koken op het nieuwe Viking fornuis.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 20 maart 2019. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts