Viking Oven: 2021 Viking inbouw Ovens Beoordeeld


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Bent u op zoek naar een wandoven met een bewezen staat van dienst op het gebied van duurzaamheid, flexibiliteit en echte waarde? Een Viking oven is zeker een antwoord op al uw bak-, braad-, en braadbehoeften!

Als u al in de jaren ’90 professionele keukenapparatuur hebt gebruikt, dan herinnert u zich vast nog wel dat de Viking oven ooit de gouden standaard was voor high-end keukenapparatuur.

Viking introduceerde het eerste professionele keukenapparaat, het Viking fornuis, in 1987. Jarenlang was de naam Viking synoniem met professionele fornuizen, totdat ze in het afgelopen decennium problemen kregen die het bedrijf omzet en vertrouwen van klanten kostten.

Viking oven klimt langzaam terug naar de top, maar deze keer door het produceren van consequent hoog kaliber, top-kwaliteit producten. In dit artikel bekijken we hun ovenmodellen, hoe ze zich meten met de standaard ovenfuncties, en we bekijken ook hun beste producten.

Wat maakt een goede wandoven?

Er zijn enkele cruciale factoren die u moet overwegen voordat u de beste wandoven koopt die aan uw behoeften voldoet. Dus, laten we het voor je uitsplitsen.

Kookvermogen & kenmerken

Het belangrijkste kenmerk van een oven is het kookvermogen. Een oven met een heleboel spannende functies, maar die het op kookgebied laat afweten, zal dus uiteindelijk niet zo nuttig zijn.

Naast de maximale kooktemperatuur moet u ook kijken naar de voorverwarmingstijd, de kookopties/-instellingen en de convectietechnologie van de oven.

Ten eerste wil je zeker geen half uur wachten tot je oven voorverwarmd is. Dan moet je vragen stellen als, kan ik twee verschillende gerechten in de oven hebben op verschillende kookstanden? Kan ik het koken in de gaten houden om er zeker van te zijn dat het er perfect uit komt? Kan ik de oven op afstand bedienen? Dit zijn de basiskenmerken van een oven waarop u moet letten bij uw keuze.

Viking VDOF7301SS Franse deur oven heeft een optionele voorverwarmingsfunctie waarmee u bepaalde gerechten in de Convection Bake functie kunt bereiden zonder de oven voor te verwarmen. Het ventilatorblad van 8 1/2 inch is het grootste in de industrie en zorgt voor een betere verdeling van de warmte.

Groottekwesties

Als u een bestaande oven vervangt, is de grootte van de oven iets om rekening mee te houden. Ovens zijn er in verschillende maten, afhankelijk van het gekozen merk. Neem de juiste afmetingen voordat u naar de showroom gaat. Vergelijk voor u koopt de maatspecificatie met de maat van uw ovenopening om er zeker van te zijn dat hij overeenkomt.

Overweeg een grotere oven als u uw keuken gaat verbouwen en u extra ruimte hebt. Grotere ovens bieden meer flexibiliteit bij het bereiden van gerechten voor familie en vrienden. Voor de feestdagen is een grotere oven een hele verandering.

Viking heeft een groot aantal 30-inch wandovens zoals de VDOF7301SS en de MVDOE630SS. Het bedrijf heeft ook goede 27-inch ovens zoals de VDOE527SS in roestvrij staal en de VEDO5272BK in zwart.

U kunt ook kiezen voor een enkele of een dubbele oven, afhankelijk van uw voorkeur en uw aspiraties op het gebied van bakken, braden en braden.

Betrouwbaarheid

Niemand zal blij zijn veel geld uit te geven aan reparaties, vooral niet kort na de aankoop van een oven. Des te meer reden om vragen te stellen voordat u een wandoven aanschaft. Gelukkig hebben onze reviews over populaire wandovenmerken ook betrekking op hun betrouwbaarheid. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat het waarschijnlijk veiliger is om u te houden aan premium en vertrouwde merken.

2008-2015 waren moeilijke jaren voor Viking toestellen. Maar Middleby Corporation, die bekend staat om haar commerciële kooktoestellen, heeft de Viking-fabriek omgebouwd, de producten opnieuw ontworpen en haar servicenetwerk uitgebreid. Dankzij die ingreep en de garantie van 2 jaar die Viking biedt bij aankoop van hun producten, wordt het merk beschouwd als een van de meest betrouwbare in de industrie.

Doeltreffende zelfreiniging

Een oven is heel moeilijk handmatig schoon te maken. Dat is waar de zelfreinigingsoptie goed van pas komt. De verwarmingselementen brengen de binnenkant van de oven op een hoge temperatuur (ongeveer 900F), waardoor vet en aarde worden verbrand en wat as, een beetje rook en een glanzende oven overblijven als hij klaar is. Sommige topmerken verbeteren het proces door andere factoren, zoals een stoomoven, toe te voegen aan de mix.

Maar u wilt zeker geen oven die de hele dag nodig heeft om zichzelf schoon te maken, en daarom is het van vitaal belang om de zelfreinigingsfunctie te evalueren.

Viking ovens hebben 3 tot 4 uur nodig om een zelfreinigingscyclus te voltooien (afhankelijk van het model). Het bedrijf raadt u ook aan de brailerpan en ovenrekken te verwijderen voordat u de cyclus start. Het is misschien niet de snelste cyclus in de industrie in dat aspect, maar er zijn slechts een paar high-end merken die het beter kunnen.

Ontwerp dat uw keuken aanvult

Hoewel het kookvermogen de meest kritische factor zou moeten zijn bij uw keuze van wandovens, is het ontwerp iets wat u niet over het hoofd mag zien. Een wandoven met een goed ontwerp aan de buitenkant draagt bij tot de algemene stijl van uw keuken.

Tegenwoordig voegen merken graag unieke accenten toe aan hun designafwerkingen om het een bepaalde visuele aantrekkingskracht te geven. Dat kan een vingerafdrukbestendige roestvrijstalen afwerking zijn, stijlvolle bedieningsknoppen of een indrukwekkend touchscreen display.

Viking VDOF7301 Franse deur, bijvoorbeeld, opent beide deuren van de oven tegelijk wanneer u er slechts één probeert te openen. De kachel heeft ook zware metalen knoppen die zijn geaccentueerd met CoolLit LED-lampjes. Ook de glanzende roestvrijstalen afwerking draagt bij aan de luxe uitstraling van uw keuken.

Wat betekent convectie?

Convectie is een woord dat vaak wordt geassocieerd met wandovens, en u vraagt zich misschien af wat het betekent.

Een gewone oven heeft een verwarmingselement op de bodem om te bakken. Een veel voorkomend probleem dat hierdoor ontstaat, is de onregelmatige verdeling van de warmte. Sommige delen van de oven krijgen meer warmte dan de andere. Convectie lost dit probleem op.

Een convectieventilator heeft zijn verwarmingselement aan de achterkant en een ventilator erachter, die helpt de warmte gelijkmatig in de oven te verdelen. Dat is convectie in het spel, en alle goede wandovenmodellen gebruiken deze technologie.

In de afgelopen jaren hebben ovenmerken geprobeerd elkaar de loef af te steken door de bestaande convectietechnologie te verbeteren. We hebben nu de dubbele convectie, waarbij de oven gebruik maakt van twee verwarmingselementen en twee ventilatoren om de circulatie te verbeteren. Er is ook de echte convectie, waarbij de ventilator vóór het verwarmingselement is geplaatst (elke ventilator heeft een eigen verwarmingselement) aan de achterkant van de oven.

De Viking VDOF7301 is in dit opzicht vrij uitzonderlijk. Het maakt gebruik van de Vari-Speed Dual Flow Convection technologie. Het convectiesysteem heeft twee snelheidsinstellingen en kan de ventilator in beide richtingen draaien. Het ventilatorblad is ook het grootste in de industrie, wat technisch wordt verondersteld de luchtstroom te verbeteren.

Viking Oven Types

Viking heeft drie oventypes (naar configuratie): enkele ovens, dubbele ovens (inclusief French Door ovens), en speciale ovens (zoals Steam en TurboChef Speed oven). Maar voor we ons verdiepen in de types, laten we eens kijken naar de 4 Viking wandoven series en hun unieke eigenschappen.

3 serie
De 3 serie is de minste in de totale Viking wandoven collectie. De elektrische ovens zijn puur prestatiegericht en bieden een briljant design waarmee u uw keuken gemakkelijk kunt aanpassen.

5 serie
Viking begint bij de 5 serie om premium ovenfuncties aan te bieden. De ovenmodellen hebben de ruimste ovenholten in de industrie en zijn ontworpen voor commercieel koken. Dit is heel handig als u van plan bent om zwaar te koken, of als u een oven van professionele kwaliteit in uw keuken wilt.

Virtuoso 6-serie (hetzelfde als de 7-serie, maar met kleine uiterlijke ontwerpverschillen)
Viking introduceert optionele geïntegreerde ovens met de 6-serie. Geïntegreerde ovens zijn ontworpen om rechtstreeks in een keukenkastje te worden geplaatst, voor een gestroomlijnd en vlak uitzicht. De Virtuoso 6-serie ovenmodellen zijn uitgerust met een convectiesysteem met twee snelheden voor een betere luchtstroom. Dan is er nog het bedieningsdisplay met kleureninterface, dat de moderne uitstraling van uw keuken verbetert.

7 serie
De 7 serie bevat ovenmodellen gebouwd voor “totaal gemak”. Ze hebben dezelfde superieure prestaties en kwaliteit als andere Viking modellen en zijn uitgerust met commerciële oventechnologie, samen met het unieke Viking design.

Dubbele ovens

Met dubbele ovens kunt u meer gerechten tegelijk bereiden dan met een enkele oven. Premium ovenmerken bieden nu meer dan twee ovens in één; er is nu de combi-oven. Je kunt een stoomoven op een sneloven of een magnetron op een standaardoven zetten. Dit geeft u meer flexibiliteit en ruimte om te koken wat u maar wilt. Viking heeft meer dan 40 dubbele oven modellen in alle series.

Eenpersoonsovens

Viking heeft meer dan 40 modellen enkele oven in alle series. Ze passen mooi onder aanrechtbladen en zijn geschikt voor de meeste keukenmaten. Met een enkele oven hebt u slechts één ruimte om te bakken en te grillen. Dit zou goed moeten werken voor een klein huishouden.

Franse deur Stijl

Gewone ovens kunnen in kleinere keukens ruimteproblemen veroorzaken door hun deurzwenkingen. Er zijn drie soorten draaideuren beschikbaar: de traditionele draaideur, de draaideur aan de zijkant en de openslaande deur.

De traditionele uitklapbare schommel kan u belemmeren om het hete gerecht op de juiste manier uit de oven te halen, met mogelijke brandwonden tot gevolg. De zijdelingse zwenking lost dit probleem op door de deur naar een kant te openen en het warme gerecht er gemakkelijk uit te nemen. Maar dit werkt alleen perfect in een keuken met genoeg ruimte voor de deurzwaai.

De openslaande deur geeft je de beste ingang en uitgang van alle drie. De oven heeft twee deuren, die beide in het midden opengaan en opzij zwenken. De Viking VDOF7301 brengt de Franse deur technologie naar een ander niveau. Je hoeft maar één deur te openen om de andere gelijktijdig te laten volgen.

Speciale Viking Ovens, Convectie Stoom

Viking heeft enkele wandovenmodellen die worden geclassificeerd als “speciale ovens”. Er zijn de snelovens die de convectietechnologie combineren met de microgolftechnologie, zoals de VDOT730. Viking heeft ook de “Combi Steam” ovens, zoals de MVSOC530, die stoomkoken en convectietechnologie combineren.

Onze 3 beste Viking Oven favorieten

Viking ovenmodellen zijn uitstekend in alle series en configuratietypes. Hier zijn wat wij beschouwen de drie beste Viking wandovens.

1) Beste totale Viking Oven: Viking VDOF7301SS

Het is geen verrassing dat de 7-Series VDOF7301 onze overweging is voor de beste Viking oven van allemaal. Naast de openslaande deur die het erg handig maakt, heeft het een aantal indrukwekkende functies.

Om te beginnen is het een model uit de 7-serie, dus naast de grote ovencapaciteit heeft het een ongelooflijk kookvermogen en brengt het koken op professioneel niveau bij u thuis. Hij maakt gebruik van de Vari-Speed Dual flow convectietechnologie en heeft het grootste ventilatorblad in de industrie. Dit maakt hem tot een van de beste in de industrie op het gebied van kookprestaties.

De VDOF7301 heeft ook de optionele voorverwarmingsfunctie, de metalen knoppen met CoolLit LED-lichtaccent, drie interne halogeenlampen en een 20-minuten oven stoomreinigingsfunctie.

2) Beste TurboChef Speed Viking Oven: Viking VDOT730SS

De 7-Series VDOT730 is de snelste Viking oven ter wereld. De topoven kookt voedsel 15 keer sneller dan een gewone oven. Het kan een 12 pond koken. Kalkoen in iets meer dan 40 minuten (conventionele ovens kunnen tot 2 uur nodig hebben om hetzelfde te bereiden).

Naast de gepatenteerde Airspeed technologie, heeft de VDOT730 nog andere indrukwekkende kenmerken. De bovenoven kan indien gewenst dienst doen als magnetron, en de oven zelf heeft meer dan 500 vooraf ingestelde kookstanden. De VDOT730 heeft ook gemakkelijk te bedienen aanraakbediening en display.

3) Beste Viking-éénpersoonsoven: Viking VSOF7301

De laatste oven op onze beste Viking wandoven lijst is de VSOF7301 – de enkele oven versie van de VDOF7301. Net als de VDOF7301 heeft deze oven openslaande deuren voor meer gebruiksgemak, een grote ovencapaciteit en ook de Vari-speed Dual Flow convectietechnologie. Het maakt ook gebruik van het unieke Viking TruConvec kooksysteem en is uitgerust met de optionele voorverwarmingsfunctie.

Conclusie

Viking Range heeft een lange weg afgelegd in het leveren van een kwaliteitsvolle keukenervaring, en heeft inderdaad enkele van de beste wandovens in de industrie. Het bedrijf biedt de grootste ovencapaciteit in de industrie, betere convectietechnologie, en ook meer gebruiksgemak. Ze bieden ook de standaard industrie ondersteuning met de 2 jaar garantie op hun ovens. Kiezen voor een Viking wandoven is helemaal geen slecht idee.

FAQs

  • Zijn Viking ovens gas of elektrisch?
    Viking heeft zowel gas- als elektrische fornuizen, maar de vrijstaande wandovens zijn allemaal van het elektrische type.
  • Is Viking een goed merk?
    Ja! Viking is een van de topmerken van keukenapparatuur in de industrie. Sinds de overname door Middleby Corporation in 2012 heeft het bedrijf snelle verbeteringen doorgevoerd, zowel op het gebied van productkwaliteit als innovatie.
  • Hoe lang is de Viking garantie?
    Viking biedt standaard 2 jaar garantie op al hun wandovens. Voor sommige specifieke modellen gelden langere garantieperiodes voor bepaalde productonderdelen.
  • Hoe goed doen Viking ovens het in vergelijking met merken zoals Wolf, Thermador, Miele, of Viking?

Wolf, Thermador, Viking, Miele, en JennAir zijn allemaal hoog aangeschreven, premium oven fabrikanten. Het is moeilijk om ze allemaal te vergelijken. We hebben deze merken en meer op onze blog besproken.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 19 januari 2020. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts