Vitamix 5200 vs 750: welke blender is beter?


Afbeelding Product Details
Beste keuze Vitamix 750 Pulse Eigenschap

Opslagvriendelijk

BPA-vrije behuizing

Bekijk de prijs
Beste prijs Vitamix 5200 Betaalbaarder

2.0 Paardenkrachtmotor

Variabele snelheid

Bekijk de prijs

Kan een nieuwere blender concurreren met een echte klassieker? Wat als de nieuwere blender een verbeterde versie van de klassieker is? Dit is de vraag die we vandaag zullen onderzoeken als we ons verdiepen in een review van de Vitamix 5200 VS. de Vitamix 750.

 

Sinds de dag dat de Vitamix 5200 voor het eerst werd gedebuteerd, is het gekoesterd door degenen die het gebruikten en overschat door degenen die het niet gebruikten.

De ruwe kracht en de overvloed aan snelheidsinstellingen maken het een blender die perfect is voor alle gelegenheden. Of je nu een smoothie, een lekkere, pittige warme soep of een heerlijk koud ijsje moet maken, met de Vitamix 5200 kan het.

Het is echter ook een vrij oude blender. De Vitamix 750 is een beetje nieuwer, en een beetje rijker aan functies. Hij is voorzien van een meer intuïtief ontworpen container, een sterkere motor, de pulsfunctie die controversieel werd weggelaten uit de 5200, en dankzij enkele voorinstellingen is hij nog gemakkelijker te gebruiken.

Maar dan is er de kwestie van de prijs. De Vitamix 5200 is betaalbaarder dan de 750, wat betekent dat het kopers zal aanspreken die deze toch al zeer dure aankoop een beetje smakelijker willen maken.

 

Wat maakt u meer uit, besparingen of functies? Kom het te weten als we nu wat dieper ingaan op onze beoordeling van de Vitamix 5200 vs. de Vitamix 750!

Wat zijn de verschillen tussen de twee?

Motor (winnaar – de 750):

Terwijl beide units extreem krachtig zijn, heeft de 750 iets meer sap achter zich, met een 2.2 pk motor, in tegenstelling tot de 2.0 pk motor die in de 5200 werd gevonden. Het verschil zal niet groot zijn, maar je zult het wel merken, vooral als je met dichtere of anderszins hardere ingrediënten werkt.

Dit extra vermogen zal u een beetje meer consistentie geven op uw gemengde goederen, en het zal ook helpen de motor langer te laten draaien zonder hem overmatig te belasten.

Als je met veel bulk werkt, of je hebt gewoon zoveel mogelijk kracht nodig, dan is de 750 iets voor jou.

Prijs (winnaar – de 5200):

Spoilers, prijs is de enige categorie die de 5200 ondubbelzinnig wint. En het is ook niet bepaald een goedkope blender. Met beide opties ga je meer geld uitgeven dan je normaal gesproken zou doen voor een blender.

 

Door de leeftijd van de Vitamix 5200 is hij echter iets in prijs gedaald.  De besparingen zijn ook niet onbelangrijk. U zou waarschijnlijk een gewone blender kunnen kopen voor de prijs van het verschil tussen de kosten van deze twee machines.

Natuurlijk krijg je wel wat minder voor je geld, maar als het budget een punt van zorg is, dan zijn de besparingen zeker iets om rekening mee te houden. Hoewel geen van deze blenders budgetvriendelijk zijn, wint de 5200 zeker als het gaat om betaalbaarheid.

 

Kenmerken (Winnaar – de 750):

Ten slotte is de 750 aanzienlijk rijker aan functies dan de 5200. Een van de meest voor de hand liggende verbeteringen die in de 750 werden aangebracht, is dat Vitamix de pulsfunctie heeft toegevoegd die op een impopulaire manier werd uitgesloten van de 5200.

De pulsmodus is een vrij elementair onderdeel, zelfs van goedkope blenders, maar veel gebruikers waren verbaasd dat het niet in de 5200 was opgenomen. Zonder een puls functie, wordt het vrij moeilijk om voedsel zoals hummus, of pesto te maken, dus het is zeker leuk om te zien dat puls mode aangenomen door de 750.

De 750 wordt ook geleverd met vijf vooraf ingestelde modi die het gemakkelijker dan ooit maken om toegang te krijgen tot een aantal van zijn meest nuttige mogelijkheden. Met de 5200 kun je zelf bepalen welke snelheidsinstelling goed te gebruiken is met de schotel die je maakt.

Dit maakt de blender een beetje uitdagend voor het mengen van beginners om te wennen.

De 750’s opname van modi voor warm voedsel, smoothie, puree, bevroren, en zelfreinigend, maken het gemakkelijk te gebruiken voor mensen van elk vaardigheidsniveau. De 750 is ook voorzien van een kraakpotje dan de 5200, voor een gemakkelijke opslag.

A Quick Look at 5200:

Voordelen

  • Betaalbaarder dan 750
  • 2 Paardenkrachtmotor
  • Variabele snelheidsinstellingen

Nadelen

  • Minder functies dan 750

A Quick Look at the 750:

Voordelen

  • Meer Eigenschap Rijker dan 5200
  • Opslagvriendelijk
  • 2 Paardenkrachtmotor
  • Variabele snelheidsinstellingen

Nadelen

  • Duurdere dan 5200

Wat de gebruikers zeggen

Echt, gebruikers hebben over geen van beide opties iets slechts te zeggen. Mensen houden echt van de kracht en de controle die beide blenders kunnen leveren.

 

We hebben zeker veel waardering gezien voor het opnemen van de 750’s voorinstellingen. Thuiskoks die niet het ervaringsniveau van een professional hebben, genieten van een eenvoudigere manier om hun favoriete eten te bereiden.

In diezelfde geest hebben we gehoord van gebruikers die een beetje worstelen met het gebrek aan instellingen in de 5200. Hoewel volledige controle over de snelheid zeker iets is dat ook kan worden aangepast, lijkt het een uitdaging om de leercurve te overwinnen.

Er valt niet veel te melden over de klachten van de 750. Sommige gebruikers hebben melding gemaakt van een brandende geur die uitgaat van de motor, maar dit is een typisch neveneffect van het overwerken van een motor met een hoog vermogen.

 

Dat terzijde, beide blenders worden zeer goed ontvangen door degenen die ze gebruiken.

Conclusie

Wilt u functies of besparingen? Dat is de vraag van vandaag. Beide blenders zijn echt goed. Ze zijn gewoon anders. De 5200 is voorzien van een grote hoeveelheid ruw vermogen, maar dat vermogen zal zonder de instellingen wel even wennen.

Aan de andere kant heeft de 750 veel instellingen, maar ook een prijskaartje dat een obstakel kan zijn voor zuinige kopers.

Uiteindelijk hopen we alleen maar dat we u hebben voorbereid om de blender te kiezen die het meest geschikt is voor uw situatie. Maar ongeacht welke u kiest, we denken dat u de resultaten zult waarderen…

Nicole is een sapfanaat en een algemene fitnessliefhebber die graag haar passie voor sappen met anderen deelt. Als ze niet een nieuw brouwsel van haar favoriete groenten en fruit aan het mengen is, kan Nicole achter de computer worden gevonden, terwijl ze over alle dingen sap schrijft!

 

 

 

Recent Posts