Vitamix 5200 vs 7500: welke blender is beter?


Afbeelding Product Details
Beste keuze Vitamix 7500 Krachtigere

Impulswijze

Geoptimaliseerd voor opslag

Bekijk de prijs
Beste prijs Vitamix 5200 Betaalbaarder

Zelfreinigende modus

Variabele snelheidsinstellingen

Bekijk de prijs

Vitamix maakt enkele van de allerbeste mengers op de markt. De kenmerken, prestaties en pure kracht van hun producten maken ze net zo geschikt voor uw huis of een professionele keuken.

 

Ze worden vaak gebruikt in professionele keukens. Het zou bijna eerlijk zijn om te zeggen dat de enige blender die tegen een Vitamix bestand is, een andere Vitamix is. Dat in gedachten, vandaag hebben we een head-to-head matchup tussen de 5200 en de 7500.

Spoiler alert-deciding tussen deze blenders gaat lastig worden. Veel van de belangrijkste kenmerken zijn vrijwel identiek. Ze zijn beide voorzien van variabele snelheidsinstellingen, massieve 64-ounce containers en een ongelooflijke kracht. Natuurlijk dragen ze allebei ook grote prijskaartjes.

Maar er zijn enkele kleine verschillen tussen de blenders. De 7500 heeft iets meer kracht achter zich. Het is ook een beetje makkelijker op te bergen. Aan de andere kant is de 5200 aanzienlijk betaalbaarder, wat voor veel kopers een groot voordeel zal zijn.

Welke van deze top-tier blenders is geschikt voor uw familie en keuken? Lees verder om erachter te komen!

Wat zijn de verschillen tussen de twee?

Prijs (winnaar – de Vitamix 5200):

In zijn hoogtijdagen was de 5200 een van de prijzigste mengers op de markt. Er is echter enige tijd verstreken sinds deze klassieke blender debuteerde, en nu zijn er nieuwere high-end blenders, zoals de 7500, die de weegschaal met nog grotere prijskaartjes kantelen.

 

We hebben in de inleiding vermeld dat de 7500 met een paar meer bellen en fluitjes komt dan de 5200 (we zullen er later in detail over praten), maar sommige mensen willen misschien niet significant meer betalen om ze te krijgen. Zo goed als de 7500 is, de 5200 is een legende in de wereld van high-end blenders.

Wie wil niet het soort blender krijgen dat chef-koks gebruiken als leermiddel voor een (relatief) goede deal, toch? Als de prijs de belangrijkste leidraad is in je beslissing, dan ga je met de 5200 mee.

Kenmerken (Winnaar – de Vitamix 7500):

Voordat we ons verdiepen in hoe de 7500 de 5200 overtreft, is het het vermelden waard dat de marge van deze overwinningen minuscuul is.

 

De hoofdkenmerken van beide mengers zijn min of meer gelijk.

Beide zijn voorzien van variabele snelheidsinstellingen, zodat u de unieke behoeften van elk voedingsmiddel nauwkeurig kunt benaderen. Beide zijn voorzien van hoogwaardige stalen bladen van vliegtuigkwaliteit en beide zijn uiterst veelzijdig, met de mogelijkheid om dingen te doen zoals koude ingrediënten warm te draaien. Beide zijn zelfs voorzien van een zelfreinigende modus, waardoor uw smoothiesessie zo stressvrij mogelijk is.

Toch valt niet te ontkennen dat Vitamix de meeste functies van de 7500 in kleine mate heeft verbeterd. Misschien wel het belangrijkste is dat de 7500 een nieuwe pulscomponent heeft.

De pulsmodus gaat geweldig zijn voor het maken van voedingsmiddelen zoals hummus die een grovere consistentie vereisen dan mengers van oudsher kunnen produceren. Deze functie zal zeker leuk zijn om te hebben, want het maakt de blender nog veelzijdiger. Maar als je budget bewust bent, vind je het misschien niet het extra geld waard.

 

Kopers zullen ook waarderen dat de 7500 is geoptimaliseerd voor opslag. De container is nog steeds 64 ons, maar is wel krakerig van formaat, wat betekent dat u geen moeite zult hebben om hem in uw keukenkastjes te plaatsen.

In termen van kenmerken zijn dit zo’n beetje de enige verschillen tussen de twee eenheden. De extra functies zijn zeker leuk om te hebben, maar ze verbeteren niet noodzakelijkerwijs de resultaten van de 7500.

De 5200 is nog steeds een high-performance blender die ver boven de verwachtingen van de meeste kopers presteert.

Vermogen (Winnaar – de Vitamix 7500):

De kracht van beide blenders is behoorlijk overweldigend. Een van de enige klachten die we zijn tegengekomen van gebruikers is dat deze blenders misschien te krachtig zijn.

Veel mensen die van oudsher gewone mengers gebruiken, hebben de neiging om het in eerste instantie te overdrijven met de Vitamix, wat betekent dat beide opties met een leercurve kunnen komen.

Toch, als je op zoek bent naar de meeste kracht die je kunt krijgen, zal de 7500 de blender voor je zijn. De paardenkracht van de 7500 is 2,2, vergeleken met 2,0 voor de 5200.

Geluid (Winnaar – de 7500):

Blenders hebben de reputatie extreem luidruchtig te zijn. Dit is vooral waar wanneer je in het hyper-aangedreven blendergebied komt.

Voor de 5200 geldt de reputatie van nieuwsgierigheid. Deze high-end blender kan aardig wat, maar stil zijn is niet een van zijn sterke kanten.

Voor de 7500 besloot Vitamix het probleem aan te pakken met een of andere geluidsdempende technologie die een groot verschil maakt.

 

De 7500 loopt ongeveer 40% stiller dan zijn voorganger, de 5200. Dit is zeker het soort verschil dat u zult opmerken en waarderen tijdens de voorbereidingstijd van de maaltijd.

Is het de prijs waard? Dat zul je zelf moeten beslissen. In de wedstrijd van de stille werking is de 7500 echter de ondubbelzinnige winnaar. Als geluidsoverlast voor u een groot probleem is, dan is de 7500 misschien iets om over na te denken.

Volume: Stropdas

Als u op zoek bent naar een groot volume container, en een blender motor die in staat is om er het beste van te maken, krijg je dat met een van beide opties.

Beide opties worden geleverd met 64-ounce containers (het equivalent van een halve liter) die het mogelijk maken om grote partijen te bereiden die groot genoeg zijn voor families van elke soort.

We hebben wel vermeld dat de vorm van de 7500 iets meer opslagvriendelijk is. Dat is waar. Als je weinig kastruimte hebt en je wilt de boel zo netjes mogelijk houden, dan zal de 7500 meer naar je zin zijn.

Anders zijn de volumemogelijkheden van deze mengers precies hetzelfde.

Quick Rundown of Vitamix 5200 Blender:

Voordelen

 • Betaalbaarder dan de 7500
 • Variabele snelheidsinstellingen
 • Vermogen om Koude Ingrediënten te Verhitten
 • Zelfreinigende modus

Nadelen

 • Minder functies dan de 7500
 • Sommige gebruikers melden een leercurve

Quick Rundown of Vitamix 7500 Blender:

Voordelen

 • Krachtiger dan de 5200
 • Impulswijze
 • Zelfreinigende modus
 • Vermogen om Koude Ingrediënten te Verhitten
 • Variabele snelheidsinstellingen
 • Geoptimaliseerd voor opslag

Nadelen

 • Duurder dan de 5200
 • Sommige gebruikers melden een leercurve

Wat de gebruikers zeggen

De feedback van de gebruikers voor beide blenders is overweldigend positief. We hebben gehoord van mensen die beide blenders professioneel gebruiken in de keuken. Historisch gezien is de 5200 vaak gebruikt door opkomende chef-koks om op school te oefenen, wat zonder twijfel een bewijs is van zijn compromisloze kwaliteit.

 

Mensen die nog niet eerder een Vitamix-menger hebben gebruikt, worden meestal weggeblazen door de kracht ervan. De motor van beide mengers is ongeveer even sterk als die van veel elektrisch gereedschap, wat natuurlijk zeer indrukwekkend zal zijn voor gebruikers die gewend zijn aan standaard keukenmengers.

Er is ook een warme reactie op de veelzijdigheid ervan. Veel mensen vinden de mogelijkheid om soep te maken in één container zowel interessant als indrukwekkend.

De negatieven zijn vrij minimaal. Als je eenmaal over het prijskaartje heen bent, worden beide blenders over het algemeen goed ontvangen.

 

Het grootste probleem dat of echt lijkt te hebben is het feit dat sommige gebruikers gewoon niet voorbereid zijn op het niveau van de macht die ze presenteren. We hebben enkele meldingen gezien van overmenging met beide opties.

De pulsfunctie op de 7500 lijkt te helpen dit probleem een beetje te verzachten. Beide vereisen echter wel een beetje gewenning.

Het feit dat de discussie over beide mengers zo veel op elkaar lijkt, getuigt van de mate waarin ze met elkaar gemeen hebben.

Hoewel de licht vernieuwde kenmerken van de 7500 zeker worden gewaardeerd, worden de klassieke prestaties van de 5200 zeer gelijkend ontvangen.

Conclusie:

Zoals u kunt zien, is er hier geen gemakkelijke keuze. Hoewel het waar is dat de Vitamix 7500 in de meeste categorieën de Vitamix 5200 verslaat, zijn de verschillen vrij miniem.

De meeste aspecten van de 5200 zijn in de 7500 geüpdatet en geüpgraded, maar het blijft een feit dat ze allebei op dezelfde manier presteren.

De pulsfunctie, de iets krachtigere motor en het meer opslagvriendelijke ontwerp zorgen ervoor dat de 7500 een winnaar is als het gaat om een head-to-head wedstrijd.

Echter, potentiële kopers zullen zich moeten afvragen of dit kenmerken zijn die ze bereid zijn om aanzienlijk meer te betalen om te krijgen.

 

De waardecomponent (relatief als die term is bij het winkelen voor blenders in deze prijsklasse) die de 5200 te bieden heeft, kan heel goed een groot voordeel opleveren in vergelijking met de 7500.

Uiteindelijk kan alleen jij beslissen. We hopen alleen dat we de beslissing iets eenvoudiger voor u hebben gemaakt.

Nicole is een sapfanaat en een algemene fitnessliefhebber die graag haar passie voor sappen met anderen deelt. Als ze niet een nieuw brouwsel van haar favoriete groenten en fruit aan het mengen is, kan Nicole achter de computer worden gevonden, terwijl ze over alle dingen sap schrijft!

 

 

 

Recent Posts