Vitamix 5300 Blender Review – Voors, tegens en oordeel


Herzieningsoverzicht

Je bent hier omdat je denkt aan een blender. Dat is een heel goed idee. Maar hoewel alle blenders min of meer hetzelfde gaan doen, gaan sommige het veel beter doen dan andere.

 

Vitamix is een bedrijf dat een reputatie heeft voor het maken van geweldige blenders. Ze maken ook zeer dure blenders. Dus je gaat zeker je onderzoek willen doen voordat je hun 5300 model koopt.

Als je kijkt naar de kenmerken van de 5300 wordt het vrij duidelijk waarom mensen de fabrikant zo waarderen. De 5300 is voorzien van een variabele snelheidscomponent, een grote 64-ounce container, krachtige roestvrijstalen messen en zelfs een zelfreinigende modus die slechts wat water en een druppel zeep nodig heeft om te worden geactiveerd.

In termen van nadelen is er niet veel te noemen. Het grootste probleem dat de meeste kopers hier zullen tegenkomen is de prijs.

Er zijn zeker blenders die beschikbaar zijn voor een klein deel van wat je voor dit model betaalt.

Is de Vitamix 5300 het grote prijskaartje waard? Dat zult u zelf moeten beslissen, want we duiken in onze Vitamix 5300-review!

Vitamix 5300: A Quick Look

Voordelen

 • Variabele snelheidsinstellingen
 • Sterke bladen
 • Impulswijze
 • Zelfreiniging

Nadelen

 • Prijs
 • Enkele meldingen van slecht functionerende eenheden

Specificaties

Afmetingen: 17,25 x 7,25 x 8,75 in

Gewicht: 11,95 lbs

Hoofdmaterialen: Kunststof

Energiebron: Snoerloos elektrisch

Variabele snelheidsinstellingen: Goed voor kopers die behoefte hebben aan perfectie

Als je nieuw bent in het mengen, realiseer je je misschien niet hoe leuk het is om een variabele snelheidsmotor te hebben. Verschillende voedingsmiddelen vereisen verschillende benaderingen, en met een variabele snelheidsmotor kunt u vrijwel elk gemengd voedsel dat u wilt bereiden met volledige controle over het proces.

 

Hoogwaardige roestvrijstalen bladen:

De messen zijn het enige onderdeel van deze machine dat direct in aanraking komt met uw voedsel. De messen van deze blender zijn zo ontworpen dat ze robuust en sterk zijn, zodat ze met de zwaarste ingrediënten (zoals hele uien of knoflook) kunnen werken zonder de integriteit van het blad te beschadigen.

Blenders hebben een reputatie van afnemende prestaties in de loop van de tijd, maar dat hoeft niet zo te zijn. Met robuuste bladen zoals die van de Vitamix is uw laatste mengbelevenis net zo goed als de eerste.

 

Pulsfunctie: Voor een grotere verscheidenheid aan opties:

De pulsfunctie van de Vitamix maakt het mogelijk om nieuwe voedingsmiddelen te mengen waar andere mengers traditioneel mee worstelen.

Salsa, spaghettisaus en een lekkere pesto zijn allemaal sauzen die de aanraking van een blender nodig hebben, toch?

Maar met een gewone blender is het bijna onmogelijk om het perfect in orde te krijgen. Of je over-blend het mengsel omdat het moeilijk is om het niet te mengen, of je onder-blend het terwijl je probeert om het niet te over-blenderen.

De pulsinstelling betekent dat je je daar geen zorgen over hoeft te maken.

Met dit onderdeel van de blender kunt u uw voedsel stapsgewijs mengen, zodat u elke keer de perfecte mix krijgt.

Zelfreinigend: Voor gebruikers die graag dingen op de makkelijke manier doen:

Het schoonmaken van een blender kan een echte pijn zijn. Vanwege hun functie zijn ze voorbestemd om elke keer dat je ze gebruikt extreem rommelig te worden. Om de dingen fris en hygiënisch te houden, moet je ervoor zorgen dat je elk hoekje en gaatje bereikt.

Traditioneel duurt het lang om dit te laten gebeuren, wat bijna frustrerend genoeg is om een persoon twee keer na te laten denken voordat hij naar zijn blender reikt.

De zelfreinigende modus van de Vitamix 5300 maakt het reinigen van uw blender zo goed als eenvoudig mogelijk.

Om de messen en de 64-ounce container schoon te maken, hoeft u alleen maar een beetje zeep en een beetje water in te doen en vervolgens de zelfreinigende modus te activeren.

 

De blender zorgt voor de rest. Als u meestal verantwoordelijk bent voor de voorbereiding en het schoonmaken van voedsel, dan geeft deze functie u een welverdiende pauze.

Het is krachtig: Voor het produceren van de perfecte mix, elke keer:

De motor van de blender is echt iets om te zien. Met 2.2 pk’s kan het zich meten met sommige elektrische gereedschappen en zal het zeker geen enkele moeite hebben om door het voedsel heen te werken dat je er naartoe gooit.

Heb je ooit geprobeerd een dikke smoothie te verstikken? Wat dacht je van het eten van pesto die nog steeds klontjes knoflook bevat?

Met een motor die wat sap achter zich heeft, hoef je je geen zorgen te maken over het omgaan met half-gemengd voedsel. De Vitamix zal in staat zijn om de resultaten te produceren die u elke keer nodig heeft.

Massieve, maar toch compacte container: Perfect voor grote gezinnen met opslagzorgen:

Natuurlijk zal de grootte van de mengcontainer een grote invloed hebben op uw totale ervaring. Als je ooit te maken hebt gehad met een kleinere container, weet je hoe frustrerend het kan zijn om te proberen je gemengde voedingsmiddelen in kleine batches te maken.

De 64-ounce container die je met dit toestel krijgt moet ervoor zorgen dat je je nooit meer zorgen hoeft te maken om dat te doen.

Om de zaken voor u te relativeren, 64 ons is het equivalent van een halve liter. Met zo’n omvang aan uw zijde, zou u geen enkele moeite moeten hebben om aan de behoeften van grote of kleine gezinnen tegemoet te komen.

Vitamix is er ook in geslaagd om hun container wat steviger te maken, wat betekent dat je, ondanks de grote omvang, toch geen moeite hoeft te hebben om hem op te slaan.

 

Deze functie zal vooral gunstig zijn voor shoppers met grote gezinnen, die zich goed bewust zijn van hoe waardevol opslagruimte en producten die uw behoefte daaraan respecteren, echt zijn.

Grote garantie: Voor mensen die zekerheid zoeken:

Last but not least wordt dit product geleverd met een royale zevenjarige garantie. Het primaire voordeel van deze component van de blender is vrij duidelijk. Hoe langer de garantie, hoe langer u gedekt bent als zich een onvoorziene kwestie voordoet.

 

We hebben van een paar gebruikers gehoord die onverwachte problemen hebben gemeld die de garantie kan dekken, dus het kan heel goed van pas komen.

Natuurlijk, zo leuk als een garantie is om te hebben, het is ook iets dat niemand ooit wil hebben om te gebruiken. Overigens willen de fabrikanten ook niet dat u ze moet gebruiken, omdat de aflossing van garanties voor hen prijzig kan zijn.

Waarom zou een bedrijf dan zeven jaar garantie bieden? Waarschijnlijk omdat ze vrij zeker zijn van het product dat ze op de markt brengen.

Dat maakt inderdaad deel uit van de marketingcampagne van het bedrijf. Ze weten dat hun blenders duur zijn, maar ze proberen het te rechtvaardigen door uit te leggen dat het voor de kwaliteit misschien wel een aanzienlijk langere levensduur heeft dan goedkopere opties.

We kunnen niet met zekerheid zeggen of dat waar is of niet, maar er is zeker iets te zeggen voor het krijgen van een product dat goed gebouwd is, in het vertrouwen dat je er nog jaren van zult kunnen genieten.

De zeven jaar garantie die bij de Vitamix 5300 wordt geleverd, draagt er in geringe mate toe bij dat dit uw ervaring zal zijn.

FAQ

Is deze blender gebouwd om lang mee te gaan?

Dat is het ook. Voor de prijs krijgt u een blender die waarschijnlijk een veel langere levensduur heeft dan de gemiddelde blender.

Kan dit als sapmachine worden gebruikt?

Technisch gezien zijn blenders en juicers twee verschillende dingen. Het eindresultaat zal echter zeer vergelijkbaar zijn.

Wat zijn de kleurmogelijkheden?

U kunt de 5300 in roestvrij staal of zwart krijgen.

Wat de gebruikers zeggen

De Vitamix 5300 is een van die zeldzame keukenproducten die vrij universeel geliefd zijn bij iedereen die er gebruik van maakt.

 

We horen van veel gebruikers die de pure kracht van de blender waarderen. De gebruikers zijn ook zeer ontvankelijk geweest voor de pulsfunctie en de instelbare snelheidscomponent, die beide aspecten van de Vitamix zijn die het zeer veelzijdig maken.

Het is echter de moeite waard om te vermelden dat we van verschillende gebruikers hebben gehoord die voortijdig problemen met de motor hebben gehad.

Dit lijkt eerder een gebrek te zijn dan een probleem dat je zou moeten verwachten.  Toch is het nog steeds frustrerend.

Conclusie

Dus, is de Vitamix 5300 geschikt voor uw behoeften? We kunnen die vraag niet voor je beantwoorden, maar we denken dat je er, net als wij, waarschijnlijk een paar keer van kwijlde.

 

Deze blender heeft een aantal werkelijk indrukwekkende kenmerken. De motor met variabele snelheid, de supersterke messen en de meervoudige instellingen zorgen ervoor dat u dit product kunt gebruiken voor elke mengsituatie waar u mee te maken heeft.

De prijs zal zeker een obstakel zijn voor veel mensen. Met een prijskaartje zoals we dat hier zien, valt niet te ontkennen dat we te maken hebben met een luxeproduct.

Toch, als je het in je budget hebt, lijkt de Vitamix 5300 zeker de moeite waard.

Op zoek naar een directe vergelijking van deze krachtige Vitamix-toestellen? Probeer het maar:

 • Vitamix 5300 vs 6500: Welke blender is beter?
 • Vitamix 5300 vs 750: Welke blender is beter?
 • Vitamix e310 vs 5300 Blender: Welke blender is de beste?
 • Vitamix 5200 vs 5300: Welke blender is beter?
 • Vitamix 5300 vs 6300: Welke blender is beter?
 • Vitamix 5300 vs 7500 Blenders: Wat is beter?

Nicole is een sapfanaat en een algemene fitnessliefhebber die graag haar passie voor sappen met anderen deelt. Als ze niet een nieuw brouwsel van haar favoriete groenten en fruit aan het mengen is, kan Nicole achter de computer worden gevonden, terwijl ze over alle dingen sap schrijft!

 

 

 

Recent Posts