Vitamix 5300 vs 6300: welke blender is beter?


Laatst bijgewerkt op 22 december 2020

Afbeelding Product Details
Beste keuze Vitamix 6300 Voorgeprogrammeerde instellingen

Gemakkelijker op te slaan

Efficiënter

Bekijk de prijs
Beste prijs Vitamix 5300 Betaalbaarder

Pulse Eigenschap

Variabele snelheid

Bekijk de prijs

Dames en heren, de beslissing van vandaag is een moeilijke beslissing op de best mogelijke manier. De twee mededingers die in deze review aan bod komen zijn de Vitamix 5300 en de Vitamix 6300 – beide krachtige mengers met voldoende functies om gemakkelijk aan de behoeften van de meeste gebruikers te voldoen.

 

De beslissing is moeilijk omdat beide producten zo goed zijn. In termen van problemen is dit toch geen slechte zaak?

Vitamix staat bekend om het consequent maken van enkele van de beste mengers op de markt, dus het is geen verrassing dat beide hier genoemde opties zo goed zijn.

En ze zijn goed. Beide mengers zijn voorzien van stalen bladen van vliegtuigkwaliteit, krachtige motoren, 64-ounce containers en een overvloed aan snelheidsinstellingen om u perfecte controle te bieden over alles wat u aan het voorbereiden bent.

Dit alles zei dat de 6300 kon worden beschouwd als een verbeterde versie van de reeds zeer indrukwekkende 5300. Hij is voorzien van een kortere en stuggere bak voor gemakkelijker opslag en gemakkelijker mengen, en (dankzij drie voorgeprogrammeerde instellingen) is hij nog gemakkelijker te gebruiken.

Met dit alles in het achterhoofd moet de 6300 de duidelijke winnaar zijn, toch? Niet helemaal. De 5300 is betaalbaarder, wat een grote aantrekkingskracht zal hebben op kopers die geld willen besparen en tegelijkertijd een top-tier blender willen krijgen.

 

Het is een strakke match, maar we streven ernaar om de beslissing gemakkelijk voor u te maken, omdat we nu diep in onze vergelijking duiken!

Wat zijn de verschillen tussen de twee?

Verfijning van de verpakking (Winnaar – de Vitamix 6300):

Van alle onderdelen van een blender die als geavanceerd kunnen worden beschouwd, is de container waarschijnlijk niet de eerste die in gedachten komt. De container is echter echt belangrijker dan hij in eerste instantie lijkt.

Ten eerste moeten we vermelden dat beide eenheden met echt geweldige containers komen. In beide gevallen kan je tot een halve liter van wat je mengt goedmaken.

De enorme omvang van de 64-ounce containers van Vitamix heeft het in het verleden echter moeilijk gemaakt om ze op te slaan in kasten – een kwestie die de 5300 teistert.

De 6300 corrigeert dit probleem door een kortere, bredere container te voorzien. Naast het voor de hand liggende feit dat een korte container gemakkelijker op te slaan is, maakt het ook het mengen iets eenvoudiger. Omdat de container in de 6300 zeer breed is aan de basis, vallen de ingrediënten gemakkelijker in de messen. Dit vermindert de noodzaak om te pauzeren tijdens uw mengsessies om de ingrediënten naar beneden te duwen.

Hoewel geen van deze functies absoluut noodzakelijk zijn, zijn ze zeker iets om te waarderen.

Gebruiksgemak (Winnaar – de Vitamix 6300):

De 6300 wint ook voor het gebruiksgemak. De drie voorgeprogrammeerde instellingen die u hier krijgt geven u de mogelijkheid om warme soepen, koude desserts en smoothies te maken door simpelweg op een knop te drukken.

Historisch gezien zijn er vaak presets weggelaten uit de Vitamix-mengers. Dit komt omdat de meer ervaren koks die de neiging hebben om deze producten te gebruiken over het algemeen de voorkeur geven aan volledige controle over de snelheidsinstellingen.

 

Dat kun je hier nog steeds doen. Maar voor dagen dat je niet te veel moet nadenken, zullen de presets helpen.

Natuurlijk kun je met de 5300 nog steeds soepen, desserts, smoothies en nog veel meer maken. Je zult gewoon een beetje moeten spelen met de snelheidsinstellingen om het te laten gebeuren.

Prijs (winnaar – de Vitamix 5300):

Last but not least, hebben we de kwestie van de prijs. Echt, geen van deze blenders zal ooit als goedkoop worden beschouwd. De 5300 is echter zeker minder financieel belastend.

Hoewel dit de enige categorie is waar de 5300 het wint van de 6300, is het een belangrijke categorie. De mogelijkheid om een nette som te besparen door met de 5300 te gaan, kan er heel goed toe leiden dat sommige shoppers overwegen om de rest van de manieren waarop de 6300 het in prestaties overtreft, over het hoofd te zien.

Kopers die proberen hun uitgaven op een redelijk niveau te houden, zullen willen nadenken over de aankoop van de 5300.

Snelle afbouw van Vitamix 5300:

Vitamix 5300 Blender, Zwart

 • Hoogwaardige motor – De krachtige 2.2 PK-motor stuwt de bladen door…
 • Variabele snelheidsregeling – Gemakkelijk aanpassen van de snelheid om een verscheidenheid aan texturen te…

Voordelen

 • Betaalbaarder dan 6300
 • 2 Paardenkrachtmotor
 • 64-unce container
 • Veelheid aan snelheidsinstellingen

Nadelen

 • Moeilijker op te slaan dan 6300
 • Geen voorinstellingen

Snelle afbouw van Vitamix 6300:

Voordelen

 • Drie voorgeprogrammeerde instellingen
 • 2 Paardenkrachtmotor
 • Gemakkelijker op te slaan dan 5300
 • Snelheidsinstellingen

Wat de gebruikers zeggen

De ontvangst door de gebruiker is voor deze en voor de meeste Vitamix-mengers overweldigend positief. De gebruikers zijn vooral tevreden over de voorgeprogrammeerde instellingen die bij de 6300 worden geleverd. Het klinkt als een basiskenmerk, maar het ontbreken van instellingen is voor sommige koks een echt obstakel.

 

Mensen vinden het leuk om unieke gerechten, zoals soep of ijs, in de blender te kunnen maken zonder dat ze hoeven na te denken over hoe ze dat moeten doen.

Veelzijdigheid is een ander saillant punt van discussie met beide opties. De mogelijkheid om zowel ijs als soep te maken, ongeacht de voorinstellingen, is iets wat gebruikers die nog nooit zo’n krachtige blender hebben gehad, enthousiast maakt.

De grootste problemen die we horen, hebben betrekking op de Vitamix 5300. Concreet komen we mensen tegen die moeite hebben om zich aan te passen aan de snelheidsinstellingen. Als je ’s morgens haast hebt (zoals de meeste mensen) heb je misschien niet de tijd of de energie om uit te zoeken welke snelheidsinstelling het meest geschikt is om je familie smoothies te maken.

 

Dit punt terzijde, mensen houden echt van beide blenders.

Noot:we hebben onlangs ook de Vitamix 5200 vergeleken met de 5300. U kunt onze bevindingen hier zien.

Conclusie

Zoals we al zeiden, het wordt een moeilijke beslissing. Enerzijds wint de Vitamix 6300 ondubbelzinnig in de belangrijkste categorieën. Als uw doel gewoon is om de meest efficiënte blender te krijgen die u kunt vinden, dan zal dit de blender voor u zijn.

Toch is het moeilijk om de besparingen die je krijgt door met de 5300 te gaan, te verdisconteren. Als u uw uitgaven op zijn minst wat gematigd wilt houden, is dit zeker iets om over na te denken.

De beslissing is aan jou. Het goede nieuws is dat u na het lezen van deze recensie goed uitgerust bent om het te maken.

Nicole is een sapfanaat en een algemene fitnessliefhebber die graag haar passie voor sappen met anderen deelt. Als ze niet een nieuw brouwsel van haar favoriete groenten en fruit aan het mengen is, kan Nicole achter de computer worden gevonden, terwijl ze over alle dingen sap schrijft!

 

 

 

Recent Posts