Vitamix 5300 vs 6500: welke blender is beter?


Afbeelding Product Details
Beste keuze Vitamix 6500 Rustiger

Drie voorinstellingen

Zeer krachtig

Bekijk de prijs
Beste prijs Vitamix 5300 Pulse Eigenschap

Betaalbaarder

Variabele snelheid

Bekijk de prijs

Beslissen over een blender kan moeilijk zijn. Het kan nog moeilijker zijn als beide opties ongelooflijk solide zijn. Dit is het dilemma waarmee het winkelend publiek dat zowel de Vitamix 5300 als de Vitamix 6500 overweegt, wordt geconfronteerd.

 

Shoppers die al bekend zijn met Vitamix mengers zijn zich er terdege van bewust dat dit bedrijf een aantal van de beste spullen op de markt maakt. Hun reputatie wordt zeker versterkt door beide opties van vandaag.

Hoewel er geen duidelijke winnaar is wanneer men ze strikt op de kwaliteit van hun individuele verdiensten bekijkt, is het eerlijk om te zeggen dat beide eenheden kwaliteiten hebben die specifieke soorten kopers zullen aanspreken.

De 6500 gaat bijvoorbeeld meer aantrekkelijk zijn voor kopers die bereid zijn meer te betalen om meer te krijgen. Dit apparaat beschikt over drie voorgeprogrammeerde modi, een pulsfunctie, instellingen met tien snelheden, een laagprofielcontainer en stalen messen van industriële kwaliteit.

Niet al deze kenmerken zijn gemeenschappelijk voor de 5300. De grootste discrepantie tussen deze twee eenheden zijn de voorgeprogrammeerde instellingen. De 5300 heeft ze niet.

Dit betekent dat het toepassen van de juiste hoeveelheid macht op uw gemengde voedingsmiddelen in eerste instantie een gokspelletje kan zijn.

Deze concessie zal u echter een beetje geld besparen. De 5300 is betaalbaarder dan de 6500, dus het moet het winkelend publiek aanspreken met een budget.

 

Wat doet er meer toe, kwaliteit of besparing? U beslist, want we duiken nu diep in onze vergelijking tussen de Vitamix 5300 en de 6500.

Wat zijn de verschillen tussen de twee?

Lawaai (Winnaar – de Vitamix 6500):

Wat er ook gebeurt, de blenders worden luidruchtig. Dit is gewoon een feit. De 6500 bewijst echter dat ze niet oorverdovend hoeven te zijn.

Terwijl de motor op zowel de 6500 als de 5300 hetzelfde is, is de behuizing een beetje anders.

 

Wanneer Vitamix een nieuwe blender op de markt brengt, is de motorbehuizing vaak een van de afdelingen die ze aanpassen. Het is zeker een handige functie om te hebben als je smoothies wilt maken zonder de familie wakker te maken. Je moet echter wel in gedachten houden dat een stillere blender nog steeds niet stil is.

Gebruiksgemak (Winnaar – de Vitamix 6500):

De meeste blenders worden geleverd met voorgeprogrammeerde instellingen. Omdat Vitamix-mengers echter vaak worden gebruikt door profs die zoveel mogelijk controle willen over het voedselbereidingsproces, heeft Vitamix zich van oudsher gericht op snelheidsinstellingen boven voorgeprogrammeerde instellingen.

De 6500 heeft overigens beide. Je krijgt nog steeds de tien snelheidsinstellingen die deze blenders zo veelzijdig maken. Maar u krijgt ook gemakkelijk te gebruiken voorinstellingen waarmee u soepen, desserts en smoothies kunt maken met een simpele druk op de knop.

De voorinstellingen maken het een stuk eenvoudiger om snel en gemakkelijk een aantal van je favoriete etenswaren te maken.

U kunt ook smoothies, koude desserts en warme soepen maken met de 5300, maar u zult zelf moeten beslissen welke snelheidsinstellingen het meest geschikt zijn voor het maken van het voedsel dat u in gedachten heeft.

Prijs (winnaar – de Vitamix 5300):

Last but not least, hebben we de kwestie van de prijs in overweging te nemen. Zoals we in onze samenvatting hebben vermeld, is de Vitamix 5300 aanzienlijk betaalbaarder dan de 6500. Het prijsverschil laat genoeg geld over om één of twee gewone blenders te kopen.

Zoals je al gezien hebt, krijg je meer door meer uit te geven. Maar hoe dan ook, beide mengers zijn van zeer hoge kwaliteit.

Als je geld wilt besparen, kun je nog steeds een geweldige blender krijgen in de 5300

Snelle afbouw van Vitamix 6500:

Voordelen

 • Rustiger dan 5300
 • Drie voorinstellingen
 • Variabele snelheidsopties
 • Zeer krachtig

Nadelen

 • Duurder dan 5300

Snelle afbouw van Vitamix 5300:

Vitamix 5300 Blender, Zwart

 • Hoogwaardige motor – De krachtige 2.2 PK-motor stuwt de bladen door…
 • Variabele snelheidsregeling – Gemakkelijk aanpassen van de snelheid om een verscheidenheid aan texturen te…

Voordelen

 • Betaalbaarder dan 6500
 • Variabele snelheid
 • Krachtige

Nadelen

 • Lager dan 6500
 • Ontbreekt Voorinstellingen

Wat de gebruikers zeggen

Beide mengers zijn zeer goed ontvangen door de mensen die ze gebruiken. Eigenaren van de Vitamix 6500 genieten echt van de presets die bij het apparaat worden geleverd. Mensen waarderen het feit dat ze gewoon op een knop kunnen drukken en hun blender kunnen vergeten als deze soep maakt.

 

Men is ook blij met de nieuwe motorbehuizing op de 6500. Naast het koel houden van het apparaat, hebben we ook gehoord dat mensen echt onder de indruk zijn van hoe stil het loopt.

De gebruikers zijn ook blij met de prestaties van de 5300. De krachtige motor, de tien versnellingen en de stalen bladen van het vliegtuig krijgen goede resultaten.

We hebben een paar mensen zien zeggen dat de motor snel heet wordt, waarschijnlijk vanwege de behuizing. We hebben ook gehoord dat gebruikers een leercurve rapporteren met de snelheidsinstellingen. Als je gewend bent aan een blender met voorinstellingen, zal het tijd kosten om je aan te passen aan een die deze niet heeft.

 

Conclusie

Zoals u waarschijnlijk uit deze recensie heeft kunnen opmaken, zijn beide blenders zeer goed. Het komt er uiteindelijk op aan om te beslissen of u al dan niet moet besparen op deze aankoop.

In beide gevallen ga je meer uitgeven dan je zou doen aan een standaard blender. Het prijsverschil tussen deze eenheden is echter vrij groot.

Als de voorinstellingen voor u van belang zijn, dan wilt u met de Vitamix 6500 meegaan. Aan de andere kant, als je je niet te veel zorgen maakt over de presets, dan kun je geld besparen door met de 5300 mee te gaan.

Nicole is een sapfanaat en een algemene fitnessliefhebber die graag haar passie voor sappen met anderen deelt. Als ze niet een nieuw brouwsel van haar favoriete groenten en fruit aan het mengen is, kan Nicole achter de computer worden gevonden, terwijl ze over alle dingen sap schrijft!

 

 

 

Recent Posts