Vitamix 5300 vs 7500 blender – wat is beter?


Laatst bijgewerkt op 22 december 2020

Afbeelding Product Details
Beste keuze Vitamix 7500 Rustiger

Pulse Eigenschap

Betere ventilatie

Bekijk de prijs
Beste prijs Vitamix 5300 Betaalbaarder

Hoogwaardige motor

Variabele snelheidsregeling

Bekijk de prijs

De Vitamix 5300 en de Vitamix 7500 hebben veel gemeen. Beide zijn opmerkelijke mengers, gemaakt door een opmerkelijk bedrijf. Beide zijn gebruikt door zowel professionals als amateurs om een grote verscheidenheid aan heerlijke gerechten te maken.

 

Maar hoe deze blenders op elkaar lijken, helpt toch niet echt bij het nemen van een beslissing?

Het doel van vandaag is immers om vast te stellen welke van deze mengers beter is.

Helaas is het antwoord op die vraag iets onduidelijker dan je zou willen. Uiteindelijk, het antwoord op “welke is het beste?” hangt af van uw interpretatie van wat het woord “beste” in deze context betekent.

Bent u op zoek naar de meest geüpgrade hardware die u kunt krijgen? Als dat zo is, ga je de voorkeur geven aan de 7500. Deze optie is nieuwer en heeft veel verschillende aspecten van de 5300 vernieuwd.

Maar deze updates komen ook met een grote prijssprong. Als u een spaarder bent, gaat u waarschijnlijk de voorkeur geven aan de 5300 voor het leveren van een hoog kaliber prestatie tegen een meer betaalbare prijs.

 

Uiteindelijk kan alleen u deze beslissing nemen. Maar we gaan het kiezen van de Vitamix 5300 en de Vitamix 7500 een beetje makkelijker maken voor u, want we duiken in onze head-to-head matchup.

Wat zijn de verschillen tussen de twee?

Prijs (winnaar – de Vitamix 5300):

Begrijp, natuurlijk, dat we het hebben over twee luxe keukenapparaten die met luxe prijskaartjes komen.

Beide opties dragen prijzen die gelijk zouden kunnen zijn aan de kosten van twee gewone mengers. Maar dit zijn geen gewone mengers.

Zoals we in de inleiding al zeiden, is de 7500 nieuwer dan de 5300 en dus ook duurder.

Met uw geld koopt u wel wat opgewaardeerde hardware, maar beide blenders presteren zo goed, dat u wellicht bereid bent om de upgrades op te geven ten gunste van de meer besparingsgerichte opties.

 

Uiteindelijk wordt deze beslissing aan u overgelaten. Het is echter duidelijk dat in het departement van de prijs, het punt gaat naar de 5300.

Eigenschappen: Stropdas

We begrijpen dat het doel van deze sectie is om te illustreren hoe deze producten verschillen. Maar het kan nuttig zijn voor kopers om in gedachten te houden dat de functies hier hetzelfde zijn.

Beide blenders hebben variabele snelheidsinstellingen, de mogelijkheid om te pulseren, de mogelijkheid om koude ingrediënten om te zetten in een dampende soep, en natuurlijk de kenmerkende, vliegtuig-grade stalen messen die bij elke Vitamix blender worden geleverd.

 

Als je er voor de functies in zit, werkt een van beide modellen prima voor je.

Motor (Winnaar – de Vitamix 7500):

Beide motoren zijn 2,2 pk, maar het model 7500 is een beetje gereviseerd voor een betere koeling.

Dit is mooi om te zien, want krachtige mengers kunnen oververhit raken als ze onder voldoende spanning komen te staan. Aangezien de behuizing van de Vitamix 7500 het mogelijk maakt om te ademen, zult u het apparaat niet te heet zien worden.

Dit klinkt misschien niet als een big deal, want het heeft geen directe invloed op de prestaties, maar eigenlijk kan het de levensverwachting van de blender verlengen. Dit is zeker iets om in gedachten te houden.

Lawaai (Winnaar – de Vitamix 7500):

Last but not least kunnen we de geluidsfactor zeker niet vergeten. Traditioneel zijn blenders erg luidruchtig, en dit geldt vooral voor krachtige opties zoals die waar we vandaag de dag naar kijken.

De Vitamix 7500 is echter een levend bewijs dat dit niet het geval hoeft te zijn.

Dezelfde behuizingsonderdelen die de motor beter laten ademen, werken ook om het geluid te onderdrukken.

Het resultaat is dat deze blender aanzienlijk stiller is dan de 5300 en de meeste andere krachtige blenders op de markt.

Als u smoothies wilt maken zonder uw huis te vervuilen met lawaai, is dit zeker iets om in gedachten te houden.

Snelle terugloop van Vitamix 5300

Vitamix 5300 Blender, Zwart

 • Hoogwaardige motor – De krachtige 2.2 PK-motor stuwt de bladen door…
 • Variabele snelheidsregeling – Gemakkelijk aanpassen van de snelheid om een verscheidenheid aan texturen te…

Voordelen

 • Betaalbaarder dan de 7500
 • Variabele snelheidsinstellingen
 • 2 Paardenkrachtmotor
 • Half-Gallon Container

Nadelen

 • Luidruchtiger dan de 7500
 • Minder geavanceerde motor dan 7500

 

Quick Rundown of Vitamix 7500

Voordelen

 • Rustiger dan 5300
 • Betere ventilatie dan 5300
 • Variabele snelheidsinstellingen
 • Half-Gallon Container

Nadelen

 • Duurdere dan de Vitamix 7500

Wat de gebruikers zeggen

Zoals je waarschijnlijk al geraden hebt, houden mensen echt van beide blenders. Hun kracht, veelzijdigheid en eigenschappen hebben zowat iedereen erg goed gediend.

 

Mensen waarderen het dat je net zo makkelijk soep kunt maken als een smoothie, en we hebben ook veel liefde gezien voor de algemene consistentie die de bladen van vliegtuigkwaliteit kunnen produceren.

De klachten zijn meestal klein. We hebben gehoord van een aantal mensen die de zelfreinigende functie een beetje teleurstellend vonden op beide blenders. We hebben ook gehoord van gebruikers die moeite hebben om zich aan te passen aan de ruwe kracht.

Inderdaad, als je niet eerder een krachtige blender hebt gebruikt, kan het zijn dat je tijdelijk moeite hebt met het vinden van je ideale voedselconsistenties. Dit zou uiteindelijk echter geen probleem meer moeten zijn als je gewend raakt aan de blender.

 

Uiteindelijk is het merendeel van de kopers zeer tevreden over hun aankoop.

Conclusie

De keuze is niet zo gemakkelijk als u hoopte, of wel? De verschillen zijn klein, maar voor sommige mensen zullen ze er wel toe doen.

De motorrevisie die we bij de Vitamix 7500 zien, maakt hem niet alleen stiller, maar kan hem ook langer laten meegaan. Dit is zeker niet te versmaden, zeker niet als het gaat om blenders in deze prijsklasse.

De Vitamix 5300 heeft echter wel een besparing op zijn kant, wat aantrekkelijk zal zijn voor shoppers die niet helemaal overboord willen gaan bij hun aankoop.

Het goede nieuws is dat u, ongeacht welke optie u kiest, tevreden zult zijn met uw resultaten.

Nicole is een sapfanaat en een algemene fitnessliefhebber die graag haar passie voor sappen met anderen deelt. Als ze niet een nieuw brouwsel van haar favoriete groenten en fruit aan het mengen is, kan Nicole achter de computer worden gevonden, terwijl ze over alle dingen sap schrijft!

 

 

 

Recent Posts