Vitamix 6300 Blender Review – Voors, tegens en oordeel


Herzieningsoverzicht

Als het gaat om blenders, is Vitamix koning van het koninkrijk. Ze maken een aantal van de beste producten die je kunt krijgen, en, zoals je zou verwachten, een aantal van de duurste ook.

 

De Vitamix 6300 handhaaft de reputatie van het bedrijf, zowel wat betreft de kwaliteit als de prijs.

Het doel van vandaag is om te bepalen of dit product het prijskaartje waard is of niet. Voor wat het waard is, lijkt een blik op de 6300 sterk te suggereren dat het de moeite waard is.

Dit toestel beschikt over drie voorgeprogrammeerde instellingen zodat u enkele van de meest voorkomende taken van een blender-achtige smoothies kunt uitvoeren, met een simpele druk op de knop.

Het beschikt ook over variabele snelheidsinstellingen en de altijd noodzakelijke pulsfunctie die Vitamix soms zeer controversieel laat liggen.

Natuurlijk is het ook niet perfect. Wat ons opviel was dat het vermogen van de motor soms in het nadeel werkt, waardoor deze veel sneller opwarmt dan de meeste vergelijkbare mengers.
Laten we nu in onze recensie duiken om uit te vinden of de voors en tegens opwegen…

Vitamix 6300 – A Quick Look:

Voordelen

  • Variabele snelheid
  • Impulsfunctie
  • Geprogrammeerde modi

Nadelen

  • Snel opwarmen
  • Prijs

Specificaties

Bedrijf: Vitamix

Model: 6300

Afmetingen: 17 x 13 x 13 inch

Gewicht: 11 pond

 

Impuls: Goed voor Nuance:

De pulsfunctie is eigenlijk vrij standaard voor blenders van elke prijsklasse. Tenzij je van Vitamix koopt.
Dat klopt, een van de beste blenderbedrijven ter wereld heeft deze functie op verschillende van hun vlaggenschipmodellen omstreden vergeten.

Gelukkig is deze kwestie gecorrigeerd in de Vitamix 6300. Je hoeft niet altijd de pulsfunctie te gebruiken, maar het zal geweldig zijn voor het maken van grover voedsel zoals hummus.

Voorinstellingen: Goed voor gebruiksgemak:

U krijgt drie vooraf ingestelde gebruiksmodi met deze blender: diepvriesdesserts, smoothies of warme soep.

Met deze knoppen kunt u met één druk op de knop voedsel zoals maïsmeel of ijs maken, wat het gebruik van de 6300 net iets makkelijker maakt dan typisch is voor topniveaumengers.

64 Ounce Container: Goed voor grote gezinnen:

Een container van vierenzestig stuks komt overeen met ongeveer een halve liter smoothie, ijs, soep, of wat je ook maar in je blender hebt zitten.

 

Als u een groot gezin hebt, betekent deze functie dat u uw voedsel niet meer in batches hoeft te maken, wat veel tijd en moeite zal besparen.

De grootte van de container is echter ook een soort oplichterij. Zoals u zich kunt voorstellen, is vierenzestig ons niet onbelangrijk in omvang, wat betekent dat dit apparaat niet bepaald kastvriendelijk is.

Vitamix heeft dit probleem opgelost met nieuwere units door hun containers breder in plaats van langer te maken, maar helaas heeft dit model niet het voordeel van die nieuwe designtoets.

Toch zal het gemak van het kunnen maken van gemengd voedsel in zulke grote hoeveelheden leuk zijn.

FAQ

Wat voor garantie wordt er op dit product gegeven?

Vitamix producten worden geleverd met een indrukwekkende garantie van zeven jaar.

Kan deze blender worden gebruikt voor het sapmaken?

Technisch gezien kan geen enkele blender worden gebruikt voor het sapmaken. De manier waarop mengers en sapcentrifuges werken is verschillend, met sapcentrifuges die de vloeistof van de pulp scheiden, en mengers waarin beide samen zijn verwerkt. Een goed gemengde drank zal echter een consistentie hebben die vergelijkbaar is met die van sap.

Is dit met een 64 ounce container goed voor kleinere partijen?

Absoluut! Zelfs met de grote container kunt u nog steeds gemengde hersenspinsels van elke grootte maken.

Wat de gebruikers zeggen

Zoals gebruikelijk bij de meeste Vitamix-producten is de ontvangst van de gebruiker van deze blender zeer positief. Mensen die bekend zijn met andere Vitamix-producten zijn erg blij met de toevoeging van een pulsfunctie, terwijl gebruikers van elk ervaringsniveau genieten van de pure kracht van de machine.

 

Mensen waarderen ook de voorgeprogrammeerde instellingen, die niet in Vitamix-producten zijn opgenomen.

We hebben gehoord van veel gebruikers die hun Vitamix gebruiken voor het maken van soep of ijs, wat enigszins uniek en spannend is voor een blender.

De grootste klacht die we consequent zagen, was dat de blender oververhit dreigt te raken. Als de motor oververhit raakt, kun je de blender tot een uur lang niet meer gebruiken, wat zeker een grote belemmering is als je haast hebt.

Afgezien daarvan zijn de meeste gebruikers zeer tevreden over de Vitamix 6300.

Conclusie:

Hoewel de Vitamix 6300 duur is, is het een van de meest betaalbare producten van het bedrijf. Zoals u in deze recensie hebt gezien, is het een zeer goed presterende blender.

Is het perfect? Nee. Het grootste probleem dat we vandaag zagen, was dat deze blender de neiging heeft om zeer snel op te warmen, wat betekent dat je misschien af en toe je blendsessies moet onderbreken. Deze oplichting kan ook een negatieve invloed hebben op de totale levensduur van de blender, wat natuurlijk een ander probleem op zich is.

De snelheidsinstellingen, de verschillende gebruiksmodi en de algemene kwaliteit die alle Vitamix-producten gemeen hebben, kunnen deze problemen echter compenseren.

Uiteindelijk is het aan u om te beslissen. We hopen alleen dat uw beslissing over de Vitamix 6300 nu wat makkelijker is.

Op zoek naar een directe vergelijking van deze krachtige Vitamix-toestellen? Probeer het maar:

 

  • Vitamix 5300 vs 6300: Welke blender is beter?
  • Vitamix 5200 vs 6300: Welke blender is beter?

Nicole is een sapfanaat en een algemene fitnessliefhebber die graag haar passie voor sappen met anderen deelt. Als ze niet een nieuw brouwsel van haar favoriete groenten en fruit aan het mengen is, kan Nicole achter de computer worden gevonden, terwijl ze over alle dingen sap schrijft!

 

 

 

Recent Posts