Vitamix 6500 versus 7500: welke blender is het beste?


Laatst bijgewerkt op 22 december 2020

Afbeelding Product Details
Het beste voor Casual Cooks Vitamix 6500 Betaalbaarder

Drie voorinstellingen

Gebruiksvriendelijke interface

Bekijk de prijs
Het beste voor serieuze koks Vitamix 7500 Betere motorbehuizing

Pulse Eigenschap

Variabele snelheidsinstellingen

Bekijk de prijs

Je bent hier omdat je een moeilijke beslissing voor je hebt. Kiezen tussen de Vitamix 6500 en de Vitamix 7500 is geen sinecure. Beide zijn ongelooflijke mengers en beide hebben het voordeel dat ze door de legendarische Vitamix worden vervaardigd.

Degenen die bekend zijn met de wereld van de luxe blenders zullen geen moeite hebben om te begrijpen wat we bedoelen. Vitamix is al jaren een kanjer in het blenderspel, met hun producten ten dienste van zowel professionals als amateurs.

Maar ze hebben niet alleen een reputatie van kwaliteit, ze hebben ook de reputatie dat ze erg duur zijn.

Helaas is geen van beide opties in tegenspraak met deze trend, waardoor het voor u des te belangrijker is om een verstandige keuze te maken.

Het goede nieuws is dat u een uiterst efficiënt keukenhulpmiddel krijgt, ongeacht welke u kiest. Beide zijn voorzien van een laag profiel, 64-ounce containers, 2.2 pk-motoren, en tien snelheidsinstellingen.

Het grote verschil is het klantenbestand dat Vitamix voor ogen had toen ze deze blenders ontwierpen. De Vitamix 6500 beschikt over drie voorgeprogrammeerde instellingen voor het eenvoudig mengen – perfect voor de amateurkok die gewoon een geweldige blender wil.

De 7500 daarentegen legt alle nadruk op de snelheidsinstellingen, zodat u zelf kunt bepalen hoe u uw blending wilt uitvoeren. Om die reden zal het een gunst verdienen bij koks die een beetje meer ervaring hebben.

Welke optie is het beste voor u? Lees verder om erachter te komen.

Wat zijn de verschillen tussen de twee?

Prijs (winnaar – de Vitamix 6500):

Deze eenheden zijn vrij gelijkaardig in termen van prijs, met beide scheefheid in de richting van de hogere kant van het spectrum. Als u echter een beetje geld wilt besparen, kunt u overwegen om met de 6500 mee te gaan.

Dit is eigenlijk een beetje vreemd om te zien gezien het feit dat de 6500 presets bevat die de 7500 niet bevat. Het prijsverschil is waarschijnlijk omdat de 7500 iets nieuwer is.

Hoe dan ook, de Vitamix 6500 wint in de categorie van de prijs.

 

Gebruiksvriendelijke interface (winnaar – de Vitamix 6500):

De presets die bij de 6500 worden geleverd, maken het gebruik ervan gemakkelijker dan de 7500. Met deze instellingen kunt u smoothies mengen, soep of zelfs ijs maken met een simpele druk op de knop.

In termen van de blendermarkt in het algemeen is dit een vrij standaardkenmerk. Vitamix sluit deze eigenschap echter vaak uit van hun professionele kalibermengers.

Maar terwijl experts de voorkeur geven aan variabele snelheidsopties, lijkt het erop dat amateurs vaak moeite hebben met de overgang naar een blender die niet is voorzien van voorinstellingen.

Natuurlijk kan de 7500 ook soep, ijs, smoothies en nog veel meer maken. Het enige verschil is dat je zelf moet uitzoeken hoe je deze dingen voor elkaar krijgt.

Voor de meesten is het meestal geen uitdaging om goed gebruik te maken van variabele snelheidsopties. Als u echter een blender wilt die de dingen zo eenvoudig mogelijk houdt, dan zult u met de 6500 willen meegaan.

Motorbehuizing (Winnaar – de Vitamix 7500):

Naast de voorinstellingen is de motorbehuizing het grootste verschil tussen deze twee opties. De motoren zelf zijn hetzelfde, maar de manier waarop ze in de basis staan is anders.

De behuizing van de 7500 zorgt ervoor dat deze stiller en koeler loopt dan de 6500.

De stille factor is leuk. Blenders kunnen immers behoorlijk oorverdovend zijn. De koelfactor is nog belangrijker. Warmteopbouw kan zeer slecht zijn voor de levensduur van een blender. Deze functie zorgt ervoor dat de 7500 een zo lang mogelijke levensduur heeft.

 

Quick Rundown of Vitamix 6500:

Voordelen

  • Betaalbaarder dan de 7500
  • Drie voorinstellingen
  • Variabele snelheidsinstellingen
  • 64-unce container

Nadelen

  • Behuizing niet zo geavanceerd als 7500

Quick Rundown van de Vitamix 7500:

Voordelen

  • Betere motorbehuizing dan 6500
  • Variabele snelheidsinstellingen
  • 64-unce container

Nadelen

  • Duurder dan 6500

Wat de gebruikers zeggen

Beide blenders hebben positieve feedback gekregen van de mensen die ze gebruiken. De presets die bij de 6500 horen zijn bijzonder populair. Zelfs mensen die serieus zijn over hun blending waarderen de mogelijkheid om gemakkelijk toegang te hebben tot hun favoriete blended foods.

Men is ook tevreden met de algemene resultaten van beide mengers. De kracht die beide eenheden hebben zorgt voor een aangename consistentie met de meeste gemengde voedingsmiddelen, wat natuurlijk een groot pluspunt is voor de meeste mensen.

De gebruikers zijn ook blij met de geluidsonderdrukkingstechnologie op het werk in de motorbehuizing. Veel mensen zijn verbaasd over hoe stil de motoren lopen, vooral gezien de kracht die ze hebben.

Op het gebied van problemen hebben we gehoord van gebruikers die moeite hebben om zich aan te passen aan de leercurve van de 7500. Variabele snelheidsinstellingen zijn geweldig voor de profs. Maar als je niet gewend bent aan het bereiden van voedsel zonder voorinstellingen, wees dan voorbereid – je zou wat fouten kunnen maken.

Conclusie

Zowel de Vitamix 6500 als de Vitamix 7500 zijn geweldige mengers. Het lijkt ons duidelijk dat de toevallige koks de voorkeur geven aan de 6500. De drie verschillende voorgeprogrammeerde modi maken het een beetje makkelijker te gebruiken, wat perfect is voor iedereen die haast heeft.

Omgekeerd zal de 7500 beter voldoen aan de behoeften van de serieuze kok die de extra modi niet nodig heeft.

Maar terwijl de beslissing een uitdaging is, staat er weinig op het spel. Waarom? Met beide opties lijkt het vrij duidelijk dat je met een geweldige blender gaat eindigen!

Nicole is een sapfanaat en een algemene fitnessliefhebber die graag haar passie voor sappen met anderen deelt. Als ze niet een nieuw brouwsel van haar favoriete groenten en fruit aan het mengen is, kan Nicole achter de computer worden gevonden, terwijl ze over alle dingen sap schrijft!

 

 

 

 

Recent Posts