Vitamix Professional Series 200 Blender Review – Voors, tegens en oordeel


Herzieningsoverzicht

Veel mensen zouden zo’n beetje elke Vitamix blender beschouwen als een professioneel kaliber keukenhulpmiddel. Ze staan bekend om het maken van enkele van de beste producten op de markt – compleet met enkele van de hoogste prijzen.

 

Maar terwijl alle Vitamix-mengers bestemd zijn om enige culinaire glorie te creëren, is dit specifieke model bijzonder geoptimaliseerd voor de behoeften van een serieuze chef-kok.

Het beschikt over negen verschillende snelheidsinstellingen om wat het bedrijf noemt een “culinair niveau van controle” te leveren, het is gemakkelijk te reinigen en geoptimaliseerd voor jumbo-partijen.

Maar natuurlijk zijn er nadelen.

Ten eerste, zoals we al suggereerden, zal de prijs voor veel mensen een grote hindernis zijn. Je krijgt waar je voor betaalt, maar als je op zoek bent naar iets betaalbaars, dan is dit het niet.

De prijs is niet het enige probleem. We hoorden ook van mensen die worstelden met de leercurve. Aangezien deze blender is gemaakt met koks in gedachten, zal het niet direct duidelijk zijn hoe je toegang kunt krijgen tot al zijn mogelijkheden.

Nu, dit probleem kan worden opgelost door middel van vallen en opstaan, maar als u op zoek bent naar een blender die u direct uit de doos kunt nemen en zonder enige moeite kunt gebruiken, dan is dit misschien niet het geval.

De vraag van vandaag is of deze blender geschikt is voor uw huis. Om die vraag te beantwoorden, laten we nu nog dieper ingaan op de Vitamix 200, terwijl we nu verder gaan met onze beoordeling.

Vitamix Professional Series 200 A Quick Look:

Voordelen

  • Zeer krachtig
  • Negen snelheidsinstellingen
  • 64 Ounce Container

Nadelen

  • Dure
  • Leercurve

Specificaties

Bedrijf: Vitamix

Model: Professionele serie 200

Motor: 2.2 Paardenkracht

Gewicht: 16,85 lbs

Afmetingen: 9 x 8.8 x 20.25 in

Snelheidsinstellingen: Goed voor volledige controle:

De negen snelheidsinstellingen die je met deze blender krijgt zijn echt wat hem onderscheidt als een professionele kalibereenheid.

 

Met dit niveau van snelheidsinstellingen heeft u echt volledige controle over wat u doet.

Dit onderdeel van de blender stelt gebruikers in staat om hun blending op een gepersonaliseerde manier te benaderen, maar het houdt ook rekening met de leercurve die we eerder al noemden.

Als u gewend bent aan het gebruik van een blender met veel voorgeprogrammeerde instellingen, kan het zijn dat dit toestel even wennen is.

 

Als je je echter eenmaal aan de leercurve hebt aangepast, ga je genieten van een hoge mate van controle.

Potmaat: Goed voor Large Batch Blending:

De vierenzestig-ounce pot die bij dit apparaat wordt geleverd, zorgt ervoor dat u met gemak grote gemengde batches kunt maken. Om dit in de context te plaatsen: vierenzestig ons is het vloeistofequivalent van een halve liter.

De kans is groot dat, hoe groot je familie ook is, een halve gallon genoeg is om iedereen zijn eigen smoothie te geven in één partij.

Motor met hoog vermogen: Goed voor Grondig mengen:

Dit apparaat beschikt ook over een krachtige 2.2 pk-motor. Door de extreme kracht van dit keukenhulpmiddel heeft u geen enkele moeite met het mengen van hele vruchten en groenten.

De Vitamix Professional Serie 200 is zo krachtig dat de messen voldoende wrijving creëren om koude ingrediënten in slechts zes minuten warm te draaien.

Deze functie betekent dat u gladde soepen kunt maken in een enkele container. Misschien heb je dat niveau van kracht niet nodig, maar het is zeker leuk om te hebben.

FAQ

Wordt dit model geleverd met voorgeprogrammeerde instellingen?

Helaas niet. Deze blender is geoptimaliseerd voor gebruikers die zich willen mengen met hun eigen precieze specificaties.

Wat voor garantie omvat deze blender?

Met dit toestel krijgt u zeven jaar garantie.

Kan je deze blender gebruiken voor het sap maken?

 

Technisch gezien heb je een sapcentrifuge nodig. Dergelijke blenders kunnen echter een fruit- of groentensmoothies maken die een vergelijkbare consistentie hebben als sappen.

Wat de gebruikers zeggen

De mening over deze blender is vrij gelijkmatig verdeeld in twee categorieën. In één groep vinden sommige gebruikers het niveau van de controle die je kunt toepassen op elke blending job erg prettig.

Deze mensen zijn meestal erg zelfverzekerd over hun vaardigheden in de keuken en zijn blij dat ze iets hebben dat veelzijdig genoeg is om tegemoet te komen aan wat ze ook proberen te doen.

Sommige mensen hebben echter moeite met het hebben van zo’n volledige controle over de blender.

De snelheidsinstellingen zijn geweldig, maar als je niet helemaal zeker weet welke je moet gebruiken om wat te doen, kan het je mengsessies bemoeilijken op een manier die je waarschijnlijk niet wilt.

Er zijn twee oplossingen voor dit probleem. Of je kunt een blender zoeken die meer beginnersvriendelijk is, of je kunt je aanpassen aan de leercurve en meer controle krijgen over je blending dan je ooit hebt meegemaakt.

 

U zult deze beslissing natuurlijk zelf moeten nemen.

Conclusie:

Het staat buiten kijf dat de Vitamix Professional Series 200 een goede blender is. De kracht, de instellingen, de grootte van de container, zorgen ervoor dat het een goede aanvulling is op de meeste keukens.

Maar, zoals we al zeiden, het kan zijn dat de gemiddelde gebruiker ermee moet spelen voordat hij de resultaten krijgt waar hij naar op zoek is.

Hoewel het altijd leuk is om een excuus te hebben om met een goed presterende blender te spelen, wil je dat misschien niet doen met een product in deze prijsklasse.

Dat zul je zelf moeten beslissen.

Uiteindelijk is onze enige hoop dat we uw beslissing over de Vitamix 200 een beetje makkelijker hebben gemaakt.

Andere modellen, hebben we beoordeeld:

  • De Vitamix 7500
  • De Vitamix 5300

Gerelateerde berichten:

  • Zie de yoghurtvervangers die we graag gebruiken…

Nicole is een sapfanaat en een algemene fitnessliefhebber die graag haar passie voor sappen met anderen deelt. Als ze niet een nieuw brouwsel van haar favoriete groenten en fruit aan het mengen is, kan Nicole achter de computer worden gevonden, terwijl ze over alle dingen sap schrijft!

 

 

 

Recent Posts